واضح آرشیو وب فارسی:مهر: برخي متخصصان با اعتياد برخورد غير علمي دارند
مشهد - خبرگزاري مهر: معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي خراسان رضوي گفت: امروز برخي متخصصان با اعتياد برخورد غير علمي دارند.
به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، علي اكبر تفقدي ظهر امروز در نشستي خبري در جمع خبرنگاران افزود: برخي متخصصان با برخورد غير علمي، سم زدايي كردن در فرد معتاد را درمان اصلي محسوب مي كنند و در واقع اين امر موجب فراموش كردن بخش اساسي درمان يعني روان درماني مي شود.
وي با اشاره به پيشگيري در اعتياد بيان داشت: پيشگيري از اين معضل اجتماعي يعني به كار گيري اقداماتي كه احتمال ابتلاي افراد به اعتياد را كاهش مي دهد.
سرهنگ تفقدي مهمترين شيوه هاي پيشگيري از اعتياد را به چند بخش تقسيم كرد و افزود: نخستين مرحله را بايد از هنگام تشكيل نطفه آغاز كرد چون مصرف مواد در توارث اثر مي گذارد و دومين مرحله عدم دسترسي آسان به مواد مخدر است.
وي خاطرنشان كرد: جداسازي كودكان از خانواده هاي معتاد، پيشگيري از شركت نوجوان و جوانان در ميهماني هاي نامناسب، پيشگيري از معاشرت با دوستان نا باب، ارشاد توسط رسانه هاي جمعي، خودداري از رفتارهاي تبعيض آميز، عملكرد عادلانه و ايجاد رابطه صميمانه با فرزندان و القاي يك هدف عالي به آنان، غني كردن اوقات فراغت با سرگرمي هاي مفيد، فراهم كردن مراكز با وسائل ورزشي و توسعه اين مراكز، آموزش به فرزندان در موارد ازدواج، شغل، تحصيل از عوامل تاثير گذار در پيشگيري از اعتياد به شمار مي رود.
وي با اشاره به فعاليت غير مجاز 70 كمپ بستري معتادان در حاشيه شهر مشهد و جلوگيري از طب خانگي در درمان معتادين ادامه داد: در برخي كشورها از جمله مناطقي از ايران در بسياري از خانواده ها استفاده از ترياك و دود آن يا دود سيگار براي تسكين درد، رفع بي خواني و ... در مورد نوزادان و كودكان خردسال معمول بوده كه شهروندان بايد با آگاهي كامل از اين امر خودداري كنند.
همچنين معاون امور پيشگيري و بهزيستي خراسان رضوي اظهار داشت: برخي كمپهاي غير مجاز با روشهاي خودسرانه به درمان و بستري معتادان اقدام كرده اند كه تاكنون در اين مراكز شاهد چند مورد مرگ و مير بوده ايم.
حسن حاجي پور بيان داشت: مبناي كار مراكز درمان زير نظر بهزيستي و با هدف بازتواني معتادان و برگشت پذيري آنان به جامعه است و رويكرد بهزيستي تنها سم زدايي نيست.
حاجي پور با اشاره به اينكه 90 درصد مردم در پيك سلامتي و 10 درصد آسيب پذيرند، تصريح كرد: بايد به افزايش عوامل محافظ و كاهش آسيب ديدگي افراد سالم كمك كرد و در اين امر مشاركت مردم در زمينه آموزش مهارتهاي زندگي امكان پذير است.
وي از راه اندازي دومين مركز سر پناه معتادان طي سال جاري در مشهد خبر داد و افزود: در اين مركز اقداماتي نظير پذيرش معتادان، درمان سر پايي و ... با هدف تجمع و درمان به معتادين ارائه مي شود.
يکشنبه 13 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 228]