واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: براي حفظ ذخايرماهيان خاوياري خزر،بايد صيد براي 4 تا 5 سال متوقف شود
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): يك مقام مسئول بر لزوم توقف صيد ماهيان خاوياري درياي خزر به مدت سه تا پنج سال به منظور رسيدن ماهيان جوان به سن بلوغ تاكيد كرد و افزود: اين اقدام زماني موثر خواهد بود كه هر پنج كشور از صيد ماهيان خاوياري خودداري و از صيد غير مجاز اين ماهيان جلوگيري كنند.

رئيس انستيتو تحقيقات بين المللي ماهيان خاورياي "دكتر دادمان" روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا، با بيان آنكه گشت تابستاني ارزيابي ذخاير ماهيان خاوياري بتازگي پايان يافته است، گفت: نتايج حاصل از اين گشت كه با 2 شناور در عمق "2 تا 10 متري" و "10 تا 100 متري" و نيز با استفاده از دام هاي گوشگير در عمق زير 2 متر انجام گرفت، نشان مي دهد ميزان ذخاير ماهيان خاوياري در حوزه آب هاي ايران امسال نسبت به سال گذشته 25 تا 30 درصد كاهش يافته است.
به گفته دكتر "محمد پوركاظمي" ، اين گشت به صورت مشترك با چهار كشور ديگر حاتشيه درياي خزر شامل جمهوري آذربايجان، روسيه، تركمنستان و قزاقستان انجام گرفت و بررسي ماهيان صيد شده نشان مي دهد كه در برخي از گونه ها اصلا صيدي صورت نگرفته است.
اين مقام مسئول در ادامه تاكيد كرد ، اغلب ماهيان صيد شده نيز جوان و غير بالغ هستند كه اين امر بيانگر خارج شدن ماهيان مولد و بالغ از چرخه حيات است.
وي تصريح كرد: با توجه به نتايج حاصل از اين گشت، ماهيان خاوياري درياي خزر به مراقبت بيشتر نياز داشته و كاهش صيد، تقويت و بازسازي ذخاير و تكثير مصنوعي اين ماهيان ضروري است.
پوركاظمي سپس با اشاره به برگزاري اجلاس كميسيون منابع زنده درياي خزر كه اواخر شهريور ماه يا اوايل مهرماه امسال در شهر عشق آباد پايتخت تركمنستان برگزار خواهد شد، گفت: قرار است گزارش نتايج حاصل از گشت ارزيابي ذخاير ماهيان خاوياري در پنج كشور حاشيه درياي خزر در اين اجلاس ارايه شود.
طرح بررسي ذخاير ماهيان خاوياري بر اساس مصوبات كميسيون منابع زنده درياي خزر و كنوانسيون "سايتس" (Cites) و با هدف برآورد ذخاير و فراواني مطلق، تعيين تركيب گونهاي، فراواني نسبي گونههاي مختلف ماهيان خاوياري در فصول تابستان و زمستان در سواحل جنوبي درياي خزر در استان هاي گيلان، مازندران و گلستان در عمق 2 تا 100 متر به اجرا در مي آيد.
اقتصام ** 9134** 1557
يکشنبه 13 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]