واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: احزاب و گرو ه ها كانديداهاي خود را معرفي مي كنند پخت و پز در تنور انتخابات رياست جمهوري
گروه سياسي اكرم شعباني - با گذر ايام و نزديكتر شدن به انتخابات رياست جمهوري، شمارش معكوس در اين مسير شروع شده است، به همين منظور احزاب و گروههاي سياسي، در تكاپوي بيشتري براي معرفي كانديداي واحد خود هستند.
احزاب اصلاح طلب و اصولگرا كه دو قطب اصلي احزاب در ايران به شمار مي روند، براي بيشتر ديده شدن و پررنگ تر جلوه دادن در انتخابات آتي نهايت تلاش خود را به كار بسته اند.
در همين رابطه احزاب اصلاح طلب كه هنوز به اجماعي در زمينه معرفي كانديداي واحد نرسيده اند، همچنان در معرفي خاتمي به عنوان كانديداي واحد نظر قطعي خود را اعلام نكرده اند،اين در حالي است كه شخص خاتمي نيز هنوز تصميم قاطعي براي حضور در انتخابات نگرفته است.
در سمت ديگر ميدان اصلاحات مهدي كروبي، دبير كل حزب اعتمادملي نيز به عنوان يك مهره براي حضور در انتخابات به شمار ميرود. با وجود چنين فرضي، اين احتمال مي رود كه حزب اعتمادملي به فكر معرفي كانديداي مستقلي از ساير احزاب اصلاح طلب باشد، حتي با اين وجود هم شخص كروبي و حزب اعتمادملي همچنان از كانديداتوري خاتمي حمايت هاي لازم را به عمل مي آورند.
در جبهه اصولگرايي نيز هنوز بحث بر سر حضور يا عدم حضور احمدي نژاد به عنوان كانديداي اين جبهه به نتايج جالب توجهي رسيده است.
در اين رابطه سياست روز كسب اطلاع كرده كه براي حضور احمدي نژاد در انتخابات رياست جمهوري ،جبهه متحد اصولگرايان و همچنين جبهه پيروان خط امام و رهبري يا همان گروه 556 از حضور او در انتخابات حمايت كرده اند و اين مسئله احتمال حضور او را در انتخابات قوي تر كرده است.از طرفي منابع آگاه اعلام كرده اند قاليباف شهردار فعلي تهران براي حضور در انتخابات مصمم تر شده است. به همين منظور نيز تبليغات و فعاليتهاي رسانه اي خود را تشديد كرده است. از جمله اين فعاليتها مي توان به راه اندازي هفته نامه سياسي - اجتماعي شهروند كه زيرمجموعه موسسه همشهري خواهد بود و همچنين بازراه اندازي روزنامه خبرورزشي اشاره كرد.
هفته گذشته حسين شريعتمداري، مديرمسئول روزنامه كيهان كه يكي از چهره هاي شناخته شده و برجسته اصولگراست، با درج سرمقاله اي در روزنامه مذكور پيش بيني كرده بود كه اگر خاتمي كانديداي انتخابات رياست جمهوري شود، اين احتمال وجود دارد كه رد صلاحيت شود.
چند روز پس از درج اين سرمقاله مهدي كروبي ضمن رد اين موضوع در روزهاي پاياني هفته گذشته، به ايسنا گفت: فكر نمي كنم چنين چيزي مطرح باشد، من هم شنيده ام اما چنين چيزي نيست؛ همه بايد تلاش كنيم كه انتخابات سالم را داشته باشيم كه همه بيايند و حضور داشته باشند. كروبي افزود: بعيد مي دانم خاتمي چهرهاي باشد كه اين بحث ها در موردشان باشد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود ضمن ابراز خرسندي از فعال شدن كانديداها و هوادارانشان در سراسر كشور عنوان كرد: حضور كانديداهاي مختلف در صحنه ضمن آنكه موجب ايجاد فضاي رقابتي ميشود، زمينه برگزاري انتخابات آزاد و سالم را فراهم ميكند.
وي درپايان با بيان اين كه فعلا تصميمي براي حضور درانتخابات نگرفته است برمعرفي كانديداي حزبي ازسوي حزب اعتماد ملي درانتخابات رياست جمهوري تاكيد كرد.
سخنگوي جامعه اسلامي مهندسين هم در جايگاه اصولگرايي خود در رابطه با انتخابات رياست جمهوري عنوان كرد: در مورد مصاديق احتمالي كانديداتوري رياست جمهوري بحث نكردهايم و با توجه به زمان باقي مانده تا انتخابات و اولويتهاي در حال پيگيري، ورود به مباحث انتخاباتي به ابتداي پائيز موكول شد.
رضايي طلايي نيك نماينده مجلس هفتم و دبيركل حزب توسعه و عدالت نيز در رابطه با حضور در انتخابات آتي رياست جمهوري در گفت و گو با ايسنا اظهار داشت: امكان ائتلافهاي فراجناحي، حتي با برخي اصلاحطلبان وجود دارد.
وي با بيان اين كه فقدان احزاب قدرتمند، فراگير و داراي برنامهواقعي، موجب شكلگيري جريانهاي مقطعي و متنوع سياسي بين جناحهاي مطرح گذشته شده است، افزود: ميتوان ايجاد فراكسيونهاي فرعي و جريانهاي جديد سياسي در كشور را پيشدرآمد تكوين چند حزب فراگير و فعال ارزيابي كرد و گفت: در صورت تشكيل احزاب داراي ماهيت اجتماعي و كاركرد سياسي جامع حتي با ائتلاف احزاب موجود، شكلگيري جريانهاي جديد سياسي نهادينه خواهد شد.
نماينده ميانه روي مجلس هفتم قضاوت در باره نامزد واحد در انتخابات رياستجمهوري را زودهنگام دانست و اضافه كرد: عليرغم وجود زمينههاي مساعد براي ائتلاف و همگرايي براي انتخابات، برخي موانع و چالشهاي جدي وجود دارد؛ از اين رو ما بايد بيش از اهميت دادن به اشخاص و عناوين، به تبيين و ارائه راهبردها و برنامهها در جهت به كارگيري ظرفيتهاي حداكثري كشور در دولت آينده بپردازيم.
مجيد انصاري دبير اجرايي مجمع روحانيون مبارز هم در اين زمينه به ايسنا گفت: مصحلت در برگزاري يك انتخابات دو قطبي است؛ جبهه اصلاحات و جريان راست هر يك كانديداي خود را داشته و در يك رقابت معنادار با يكديگر شركت كنند.
وي در ادامه افزود: تشكيل جلسات كميته سياسي مجمع روحانيون مبارز با ساير دوستان احزاب اصلاحطلب به اين دليل است كه درباره رسيدن به كانديداي واحد رايزني و گفتوگو شود و طبيعي است كه هر حزب يا گروهي از اصلاحطلبان در اين جلسات ايدهها و نظرات خود را مطرح كند تا درباره آنها بحث شود؛ لذا اين امر را نميتوان دليلي بر اختلاف در جبهه اصلاحات دانست.
انصاري در رابطه با كانديداتوري خاتمي اظهار كرد: آقاي خاتمي ظرفيت كافي براي محوريت اصلاحطلبان را دارد. آقاي خاتمي هم از وجاهت بينالمللي و هم از مقبوليت داخلي برخوردار است. در عين حال هشت سال تجربه كار مديريتي را در كارنامه خود دارد به گونهاي كه هم اصلاحطلبان و هم حتي اصولگرايان متعادل ميتوانند بر ايشان توافق كنند و ايشان هم در تجربه جديدي، كابينهاي فراتر از كابينه گذشته خود، با همفكري و همراهي شخصيتهاي اصلاح طلب و نخبگان تشكيل دهند.
الياس حضرتي مديرمسئول روزنامه اعتماد و عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي، در اين باره به ايرنا اعلام كرد: اگر حادثه خاصي در كشور رخ ندهد و با روال طبيعي پيش برويم، براساس تجربه انتخابات مجلس هشتم، احمدي نژاد در دور بعد رئيس جمهوري اسلامي ايران خواهد بود.
وي افزود: اصلاح طلبان با وجود مشكلات اساسي كه در بخش معرفي نامزدها دارند، با تمامي توان در انتخابات دهم شركت و نامزد معرفي خواهند كرد و اين موضوع به خاطر اعتقاد به اصل نظام و انقلاب اسلامي است.
محمد سلامتي، رئيس دوره اي شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات با اشاره به تدوين برنامه زمان بندي شده براي معرفي كانديداي گروههاي اصلاح طلب براي انتخابات آينده به مهر گفت: اين برنامه در جلسه آتي شورا تصويب و اعلام خواهد شد. وي در مورد محوريت مجمع روحانيون مبارز در ميان گروههاي اصلاح طلب براي انتخابات آتي تصريح كرد: مجمع روحانيون مبارز با توجه به احساس مسئوليتي كه براي انتخابات آينده رياست جمهوري مي كند اقدام به برگزاري جلساتي با گروههاي مختلف اصلاح طلب كرد كه ما از اين كار مجمع استقبال ميكنيم .
دبير كل سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي در مورد اين تحليل كه از بازگشت به خاتمي به نوعي ضعف جبهه اصلاحات در معرفي نيروهاي جديد برداشت مي شود، گفت: در اينكه در جبهه اصلاحات شخصيت هاي ارزشمند زيادي وجود دارند شكي نيست يعني افرادي بالقوه اين توانائي را دارند كه به عنوان كانديدا مطرح شوند ولي درحال حاضر درشرايطي قرارداريم كه بايد كانديدائي را انتخاب كنيم كه محبوبيت و امكان راي آوري بالاتري داشته باشد و بتواند گروهاي مختلف اصلاح طلب را حول خود جمع كند و اين به معناي گامي به عقب نيست.
سلامتي در ادامه در پاسخ به سوالي در مورد اينكه در صورت عدم حضور سيد محمد خاتمي در انتخابات آينده آيا اصلاح طلبان قصد بازگشت به كانديداي خود در انتخابات رياست جمهوري نهم را دارند، تصريح كرد: در حال حاضر تمام فعاليت شوراي هماهنگي صرف رسيدن به كانديداي واحد مي شود و هنوز در اين مورد كه اگر آقاي خاتمي نيايد چه بايد بكنيم، تصميمي گرفته نشده است.وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه در صورتي كه حزب اعتماد ملي از كروبي حمايت كند، آيا اصلاح طلبان به اجماع خواهند رسيد، گفت: حزب اعتماد ملي هنوز رسما اعلام نكرده كه چه كانديدائي خواهند داشت و با علاقه در جلساتي كه مجمع روحانيون مبارز برگزار مي كند شركت دارد.
دبيركل سازمان مجاهدين گفت: اعتماد ملي اعلام كرده تصميم جمعي كه در ميان گروهاي اصلاح طلب گرفته شود، قبول خواهند داشت و ساير گروهاي اصلاح طلب از اين زاويه با حزب اعتماد ملي مشكلي ندارند.
يکشنبه 13 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 298]