واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تابستاني داغ، همراه با خاموشيهاي برق در گيلان (بخش اول)
داخلي. اقتصادي. برق.
مردم استان گيلان در حالي تابستان امسال را با گرماي زياد و شرجي هوا سپري ميكنند كه شاهد قطع مكرر برق در ساعتهاي مختلفي از شبانهروز هستند.
اعمال خاموشيها كه گفته ميشود به دنبال كاهش نزولات آبي، بروز مشكل كم آبي و خشكسالي و در نتيجه كاهش توليد برق از نيروگاههاي برق آبي كشور انجام ميشود، زندگي مردم و بخشهاي اقتصادي را با مشكلاتي روبرو كرده است.
به گزارش ايرنا، بروز اختلال در فعاليت برخي از مراكز توليدي، كسب وكار مغازهها، رستورانها و جايگاههاي سوخترساني گرفته تا بانكها و دفاتري كه با رايانه و اينترنت كار ميكنند، بخشي از مشكلات ناشي از قطعي برق هستند.
قطع برق آسانسورها و طي كردن پلههاي طولاني آپارتمانها، قطع برق چراغهاي راهنمايي و رانندگي و به دنبال آن ايجاد ترافيك و اختلال در تردد خودروها، مختل شدن فعاليت برخي از ادارات كه از داشتن برق اضطراري نيز بيبهرهاند، از ديگر مشكلاتي است كه قطع برق و ايجاد خاموشيها به وجود آورده است.
ضمن اينكه با تشديد گرما و به دنبال آن افزايش مصرف برق به ويژه در هفته گذشته، شاهد اعمال خاموشيها حتي خارج از جدول و برنامه تنظيم شده آن در استان بوديم.
دراين شرايط مغازهداران از قطع برق و آب شدن محصولات يخي و احتمال فاسدشدن موادغذايي گلهمندند و رانندگاني كهدر صف طولاني بنزين بايد ساعاتي را منتظر فعاليت مجدد جايگاه سوخت باشند نيز از اين وضعيت ناراضياند.
ساكنين آپارتمانها و افرادي كه آب اماكن اقامتي آنان از طريق برق تامين ميشود، نيز با خاموشيهاي برق، براي تامين آب دچار مشكل شدهاند.
كارمند بانكي هم ميگويد: قطع برق سبب توقف عمليات بانكي ميشود.
به گفته وي، گرچه با استفاده از برق اضطراري امكان ادامه كار تا حدودي وجود دارد اما قابليت پذيرش همه مشتريان ممكن نيست.
قطع برق، خودپردازهاي بانكها را نيز از كار انداخته و موجب شده تا مردم براي تامين اسكناس مورد نياز خود، براي يافتن خودپرداز روشن دچار سرگرداني شوند.
* كم آبي، علت عمده خاموشيها
مديرعامل شركت توزيع برق گيلان درباره علت خاموشيها گفت:ايجاد خاموشي ها در مناطق مختلف استان، به دليل كمبود پنج هزار مگاوات توليد برق نيروگاههاي برق آبي كشور درپي كاهش نزولات آسماني و ذخاير آب سدها و خشكسالي انجام ميشود.
"جمشيد طالبي" در گفت و گو با خبرنگار ايرنا،افزود: در همين راستا و براي جبران كمبود توليد برق، شركت مديريت توزيع برق كشور باتوجه به مصرف هر استان، خاموشي احتمالي را براي آن مناطق اعمال ميكند.
وي گفت: با وجود اينكه عرضه پايدار و مطمئن به مردم يكي از وظايف توزيع برق است، اما باتوجه به كاهش توليد برق و در مقابل افزايش بيرويه مصرف برق و به منظور جلوگيري از بروز خسارت به شبكههاي برق، نسبت به اعمال خاموشيها اقدام ميكنيم.
"طالبي" افزود: تلاش وزارت نيرو، كاهش حجم خاموشيها در شب و اعمال بيشتر خاموشيها در روز بوده است.
وي مدت زمان هر بار خاموشيهاي نوبتي را دو ساعت اعلام كرد و گفت: از آنجا كه وصل مجدد برق و افزايش يكباره فشار برق گاه سبب خسارت به شبكهها و بروز نقص فني و قطع برق ميشود، بنابراين مردم ميتوانند خاموشيهاي بيش از دو ساعت را به شبكه اتفاقات توزيع برق گزارش دهند.
به گفته مدير عامل شركت توزيع برق گيلان، علت خاموشيهاي زياد اخير در استان، افزايش مصرف برق و بار پستهاي برق و فيوزسوزي تابلوهاي برق به خصوص در حاشيه شهرها بوده است كه منجر به اعمال خاموشيها، حتي خارج از جدول نيز شده است.
مديرعامل شركت توزيع برق گيلان افزود: ظرفيت توليد يك هزار و ۷۶۰مگاوات برق در استان وجود دارد و اين در حالي است كه ميزان مصرف برق در گيلان به يك هزار مگاوات ميرسد.
"طالبي" با بيان اينكه حدود ۹۰۰هزار مشترك برق در گيلان وجود دارد، افزود: حدود ۵۰درصد برق توليدي در استان توسط مشتركين خانگي و ۲۰درصد توسط مشتركين صنعتي مصرف ميشود.
وي يادآورشد: مشتركين تجاري از ديگر مصرفكنندگان برق استان هستند و مابقي مصرف برق در بخشهاي كشاورزي، ادارات و بخشهاي متفرقه است.
* مردم نگران از خسارت ها
اما در كنار مشكلات ناشي از خاموشيهاي برق، نگراني بيشتر مشتركين از بابت خسارت وارده به دستگاههاي برقي آنان، براثر نوسانات و قطع مكرر برق است.
مديرعامل شركت توزيع برق گيلان اظهارداشت: قطع برق به تنهايي باعث خسارت نميشود بلكه وصل مجدد آن احتمال صدمه ديدن وسايل برقي را افزايش ميدهد.
وي از عموم مردم خواست تا به منظور جلوگيري از خسارت ناشي از نوسانات برق ، وسايل برقي خود را به دستگاههاي محافظ متصل كنند.
"طالبي" با بيان اينكه تاكنون خسارت چنداني اعلام نشده است، افزود: مردم ميتوانند درصورت بروز خسارت وارده به وسايل برقي ناشي از نوسانات برق، مراتب را به كليه ادارات توزيع برق منطقه خود اعلام كنند.
وي افزود: پس از اعلام خسارت توسط مشتركين و بررسي آن توسط كارشناسان اداره برق، درصدي از خسارت وارده مشتركين براساس ضوابط تعيين شده به آنان پرداخت ميشود.
به گفته وي، مردم ميتوانند درصورت بروز هرگونه مشكل مراتب را با شماره تلفن ۱۲۱مركز فوريتهاي برق و ساكنين رشت نيز به مركز اتقافات برق و به شماره تلفن ۴۲۷۰۰۱۲ - ۷۲۲۴۰۰۰ -۷۷۵۳۰۰۰اطلاع دهند.
* صرفهجويي تنها راهكار
بنابر اعلام مسوولان و كارشناسان، در زمان حاضر تنها راهكار برونرفت از اين مشكل و كاهش زمان خاموشي ها، صرفه جويي در مصرف برق است.
با تاكيداتي كه دين مبين اسلام بر ضرورت پرهيز از هرگونه اسراف و لزوم صرفهجويي دارد و باتوجه به گذراندن روزهاي گرم تابستان و اوج مصرف برق، مشاركت و همراهي عموم مردم در اين زمينه ضروري است.
عدم استفاده از لوازم برقي پرمصرف مانند اتو، جاروبرقي، لباسشويي در ساعات اوج مصرف برق( ۲۰تا ۲۴شب)، خاموش كردن لامپهاي اضافي و استفاده از لامپهاي كممصرف، ميتواند فرصت بهرهمندي ساير هموطنان را از نعمت برق فراهم كنند.
مديرعامل شركت توزيع برق گيلان ضمن دعوت عموم مردم به مشاركت درصرفهجويي در مصرف برق، نقش اصناف و واحدهاي تجاري را هم در صرفهجويي مهم دانست.
به گفته وي، شاغلين اين بخش ميتوانند با استفاده از لامپهاي كم مصرف به جاي لامپ مدادي و رشتهاي، سهم بسزايي در كاهش مصرف برق داشته باشند.
"طالبي" افزود: شبكه توزيع برق هم به منظور صرفهجويي در مصرف برق، اقدام به خاموشي بخشي از روشنايي معابر استان كرده است.
وي با توجه به ضرورت صرفهجويي در مصرف برق در نهادهاي دولتي و ادارات، تصريح كرد: به منظور بررسي نحوه مصرف برق و انرژي ادارات و نهادها كار مميزي انرژي اين اماكن با حضور كارشناسان مديريت انرژي استان انجام شده و در دست اجرا است.
"طالبي" افزود: كارشناسان برق در اين طرح مسائلي چون استفاده حداكثري از روشنايي روز و خاموش كردن لامپهاي اضافي، استفاده از لامپهاي مهتابي و كم مصرف به جاي لامپهاي رشتهاي، بستهبودن درها و پنجرهها در هنگام استفاده از سيستمهاي سرمايشي، خاموش كردن سيستمهاي سرمايشي و لامپهاي روشنايي بعد از ساعات اداري را بررسي و نتايج را در فرمهاي مخصوص مميزي انرژي قيد ميكنند.
بهگزارش ايرنا، همكاري همه مردم در رفع اين مشكل همانند حضور و مشاركت آنان در تمامي صحنهها ميتواند راهگشا باشد، ضمناينكه دولت نيز ميتواند با اهداي لامپهاي كم مصرف و ارايه آن با قيمت پايين تر، گام مهمي در تشويق مردم به استفاده ازاين نوع لامپها و صرفهجويي بردارد.
آموزش و فرهنگسازي براي صرفهجويي در مصرف انرژي از ديگر ضروريات ميباشد و دولت بايد بهسازي شبكههاي برق به منظور كاهش تلفات برق در خطوط انتقال، تكميل طرحهاي دردست اجراي وزارت نيرو و تسريع درساخت سدها، را در كنار استفاده از انرژيهاي خورشيدي و بادي را هم براي سالهاي آتي مد نظر داشته باشد.
و در آخر اينكه نبايد از كنار وضعيت كشور در تامين برق به راحتي گذشت بلكه بايد برنامهريزي دقيق و منطقي براي تخصيص بهتر منابع مالي به اين صنعت و فرهنگسازي براي صرفه جويي در انرژي صورت گيرد تا بتوان ذخيره مطمئني را براي شبكه برق كشور طي سالهاي آتي فراهم كرد. ك/۴
ادامه دارد
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 278]