واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: از: مقصود اميريان اسرائيل و نگاه به فرصتها و تهديدهاي دولت ضعيف شده بوش
سياسي. اسرائيل. آمريكا. اران
نيويورك - بحث برنامه صلح آميز هستهاي ايران به يكي از محورهاي تبليغات انتخاباتي مقامهاي ارشد احزاب اسرائيل براي كسب كرسي نخست وزيري بويژه در آمريكا تبديل شده است.
تلاشهاي اين مقامهاي حزبي رژيم اسرائيل پس از آن قوت گرفت كه ايهود اولمرت نخست وزير اين رژيم روز چهارشنبه و به دنبال يك رشته رسواييهاي مالي اعلام كرد كه تا شهريورماه از اين مسووليت استعفا ميكند.
اين اعلام آمادگي براي استعفا هر چند كه غير منتظره نبود اما مقامهاي ارشد احزاب اسرائيل را خيلي سريع به تكاپو واداشت و به اين ترتيب آمريكا به عنوان يكي از كانونهاي جلب آرا و كمكهاي مالي يهوديان مورد توجه ويژه قرار گرفت.
طي دو هفته اخير، تنها بنيامين نتانياهو رهبر حزب افراطي ليكود اسرائيل است كه راهي آمريكا نشده و بعيد نيست كه او اين سفر را به هفته هاي آتي و نزديك تر شدن زمان انتخابات موكول كرده باشد.
عمده اين مقامهاي حزبي، در سفر خود به آمريكا و ديدار با مقامهاي آمريكايي و تشكلهاي صهيونيستي در اين كشور، كوشيدهاند كه بحث ايران را به محور اصلي تبليغات انتخاباتي خود تبديل كنند.
ايهود باراك وزير جنگ رژيم صهيونيستي و رهبر حزب كارگر، تبليغات انتخاباتي خود را اوايل هفته گذشته با سفر به واشنگتن آغاز كرد. او نيز پس از يك رشته ديدار با مقامهاي آمريكايي كه خبرهاي آن صرفا در چند جمله و كاملا حساب شده منتشر شد، راهي سرزمينهاي اشغالي شد.
از باراك به عنوان يكي از بختهاي كرسي نخست وزيري رژيم صهيونيستي نام ميبرند.
حزب وي با ۱۹كرسي در مجلس اسرائيل، اكنون جزو احزاب كليدي ائتلافي با حزب كاديما تحت رهبري اولمرت است. اولمرت با داشتن ۲۹كرسي و حمايت ۱۹كرسي حزب كارگر و اكثريت ضعيفي از ديگر احزاب، موفق شده بود در مجلس ۱۲۰كرسي اسرائيل، جايگاه شكننده نخست وزيري خود را حفظ كند.
اما باراك رهبر حزب كارگر نيز همانند اعضاي ارشد حزب كاديما ميداند در شرايط كنوني بايد ائتلاف ناهمگون موجود حفظ شود تا كرسي نخست وزيري به دست حزب ليكود نيفتد.
آن طور كه رسانههاي آمريكايي و اسرائيلي با استناد به يك سلسله نظرسنجي اشاره ميكنند، اگر كار در اسرائيل به انتخابات بكشد حزب كاديما با توجه به پس لرزههاي شكست آن رژيم در جنگ با لبنان، بزرگترين بازنده و حزب ليكود پيروز قاطع ميدان خواهد شد.
بر اساس اين گزارش ها، اگر انتخاباتي برگزار شود تعداد كرسيهاي كاديما به ۱۳كرسي كاهش خواهد يافت.
حزب ليكود نيز كه در حال حاضر تنها ۱۲كرسي در مجلس اسرائيل دارد ، براساس همين نظرسنجي ها، در صورت برگزاري انتخابات زودرس ميتواند شمار كرسيهاي خود را تا حدود ۴۰كرسي افزايش دهد.
در حقيقت ترس از قدرتگيري ليكود، احزاب كارگر و كاديما را بيش از پيش به يكديگر نزديك كرده است.
در درون حزب كاديما هم رقابت ميان دو معاون اولمرت يعني تسيپي ليوني وزير خارجه و شائول موفاز وزير حمل و نقل در جريان است.
هر دو اين معاونان اواخر اين هفته به فاصله اندكي از يكديگر وارد آمريكا شدند.
# ;۱۶۰ليوني ۵۰ساله و از اعضاي ارشد بخش ضدجاسوسي موساد، دختر يكي از اعضاي گروههاي زيرزميني تروريستي صهيونيستي است كه در دهه ۱۹۴۰برنامه خود را روي كشتار مسلمانان و آواره كردن فلسطينيها متمركز كرده بود.
وي نيز همانند پدر پس از عضويت در موساد مسووليت بخش ترور رهبران فلسطيني را اين بار در خارج از اسرائيل ، برعهده گرفت .
ليوني هم همانند اولمرت و موفاز از اعضاي حزب ليكود بود كه با تشكيل حزب كاديما توسط آريل شارون ، ليكود را ترك كرد.
وي در جريان سفرش به آمريكا با دبير كل سازمان ملل نيز ديدار و اظهارات مقامهاي آن رژيم عليه ايران و برنامه صلح آميز هستهاي كشورمان را تكرار كرد.
ورود و خروج هيچيك از اين مقامهاي رژيم اسرائيل نيز به صورت رسمي انجام نميگيرد.
موفاز نيز به فاصله دو روز از ليوني و سخنراني در حضور جمعي از يهوديان طرفدار اسرائيل عليه ايران در واشنگتن ، عملا حضورش در آمريكا را اعلام كرد.
موفاز ۶۰ساله كه در تهران متولد و در ۹سالگي به همراه خانواده اش راهي فلسطين اشغالي شده ، يكي از اعضاي ضد ايراني كابينه اولمرت است .
# ;۱۶۰او از مقامهاي رده بالاي ارتش رژيم صهيونيستي بوده و به گزارش رسانههاي اسرائيلي عملا تا سال ۲۰۰۲از كارهاي سياسي دوري ميكرد.
از گزارش سفر موفاز به آمريكا تاكنون فقط ديدار با ويليام برنز معاون سياسي وزير خارجه آمريكا و گفت و گو در جمع همان گروه يهودي در مركز واشنگتن منتشر شده است .
رسانههاي آمريكايي از ديدار موفاز با برنز به خبر بيانيه يك پاراگرافي وزارت خارجه آمريكا اكتفا كردند مبني بر اينكه واشنگتن و تل آويو در خصوص گامهاي بعدي براي تقويت ديپلماسي در قبال ايران با هدف به اصطلاح جلوگيري از دستيابي تهران به تسليحات اتمي تاكيد كرده اند.
اما ديدار موفاز با يهوديان هوادار اسرائيل در واشنگتن ، تا حدودي مورد توجه رسانههاي آمريكايي قرار گرفت .
# ;۱۶۰موفاز در اين سخنراني كه روز جمعه انجام شد ، از آمريكا خواست تا از آنچه كه او خط قرمز توقف غنيسازي در ايران خواند، عدول نكند.
وي كه زماني مسووليت نظارت بر زرادخانه اتمي اسرائيل شامل حداقل ۲۰۰ بمب اتمي آن رژيم را برعهده داشته، با تكرار ادعاهاي مقامهاي آن رژيم گفت كه ايران در حال حركت به سمت پيشرفتهاي غيرمنتظره اتمي است و در نتيجه زمان اكنون از اهميت ويژهاي برخوردار است .
موفاز كه همانند ليوني با اتهام بيتجربگي در مسايل سياسي و جهاني مواجه است، كوشيد خود را نسبت به مسايل جهان مطلع نشان دهد.
او كه در ماه گذشته خواهان حمله به ايران شده بود، اين بار و در جايگاه نامزد كرسي نخست وزيري رژيم صهيونيستي، تداوم راههاي ديپلماتيك را سرلوحه تبليغات انتخاباتي خود قرار داد، هر چند كه گفت نه تنها اسرائيل بلكه آمريكا نيز نبايد گزينه اقدام نظامي احتمالي عليه تهران را كنار بگذارند.
وزير راه رژيم صهيونيستي افزود كه اسرائيل از كشورهاي غربي مي خواهد چنانچه ايران بسته پيشنهادي را رد كرد، قطعنامه تازهاي را عليه تهران در شوراي امنيت به تصويب برسانند.
اما در كنار مباحث مرتبط با هدف تبليغات انتخاباتي نامزدهاي كرسي نخست وزيري رژيم صهيونيستي در سفر به آمريكا، چند نكته نيز قابل بررسي است.
يكي از نكات اين است كه به نظر ميرسد مقامهاي رژيم صهيونيستي از هر سه حزب مطرح كنوني به اين جمع بندي رسيدهاند كه دولت بوش و در مجموع جمهوريخواهان در ضعيفترين موقعيت خود قرار دارند.
اين موقعيت ضعيف دولت بوش و جمهوريخواهان از ديد اسرائيليها هم تهديد و هم فرصت است. فرصت از اين جهت است كه ميتوانند بيشترين امتيازها را در همين دوره از دولت كنوني آمريكا دريافت كنند.
آن طور كه در رسانههاي اسرائيلي نيز به آن اشاره شده، كار بوش و نامزد حزب جمهوريخواه در انتخابات آبانماه عملا تمام شده است و باراك اوباما اگر اتفاق خاصي نيافتد، به راحتي جان مك كين را شكست خواهد داد.
اسرائيليها تصور نميكردند اولا اوباما سياهپوست بر هيلاري كلينتون در حزب دمكرات پيروز شود و ثانيا از شانسي براي پيروزي بر مك كين سناتور كهنه كار آمريكايي برخوردار باشد.
بيجهت نبود كه جوزف ليبرمن سرسختترين سناتور يهودي طرفدار اسرائيل كه سالها از اعضاي شاخص حزب دمكرات بود ، بلافاصله پس از نامزدي مك كين به صف حاميان سرسخت او پيوست و كار به جايي رسيد كه از او به عنوان يكي از نامزدهاي احتمالي پست معاونت رياست جمهوري نام برده ميشد.
اوباما با وجودي كه در ماههاي اخير با چرخشهاي آشكار در مواضعش بويژه در مساله خاورميانه و ايران، خود را عملا وفادارتر از هر مقام آمريكايي به اسرائيل نشان داده اما به نظر ميرسد هنوز نتوانسته اعتماد كامل مقامهاي اسرائيلي را جلب كند.
اين كم اطميناني نسبت اوباما باعث شده تا اسرائيلي ، به روزهاي آخر دوران دولت بوش به عنوان يك فرصت طلايي براي گرفتن امتيازهاي طلايي بنگرند.
اسرائيليها به نظر ميرسد از اين فرصت به خوبي استفاده كرده اند چرا كه در جريان همين سفرها دستكم در بخش نظامي اعلام شده به تجهيزاتي دست يافتهاند كه حتي طبق قوانين كنوني آمريكا صدور آنها ممنوع بوده است.
نمونه اين تجهيزات ، هواپيماهاي رادار گريز اف ۲۲و تجهيزات ضد موشكي معروف به ايكس باند است.
دولت بوش در جريان سفرهاي نامزدهاي انتخابات كرسي نخست وزيري رژيم صهيونيستي به واشنگتن ، با صدور اين تجهيزات موافقت كرد.
اما به نظر ميرسد همين ضعف دولت بوش از ديد اسرائيليها بويژه در قبال ايران يك تهديد محسوب ميشود.
گزارشهاي رسانهاي و جملات پراكنده مقامهاي اسرائيلي نشان ميدهد كه اسرائيل نگران است دولت بوش و جمهوريخواهان براي برون رفت از دوران ضعف ، به ايران امتياز دهند.
حضور ويليام برنز در مذاكرات گروه ۵بعلاوه يك و كنار گذاشتن شرط غيرمنطقي قبلي آمريكا مبني بر ضرورت تعليق غنيسازي و سپس آغاز مذاكرات، زنگ خطر را براي اسرائيليها به صدا در آورد.
به نوعي به نظر ميرسد اسرائيليها ميدانند امتيازي كه ايران مي تواند از دولت بوش ضعيف شده بگيرد ، قطعا نميتواند از اوباما و يا حتي مك كين بدست آورد.
بيجهت نيست كه يكي از مباحثي كه تقريبا همه نامزدهاي كرسي نخست وزيري اسرائيل در سفر به آمريكا مطرح كردهاند ، نگراني ضمني از به اصطلاح نرم شدن موضع كنوني دولت بوش در قبال ايران است .
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]