واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: خواص درماني آلو
از جمله ميوه هايي كه در تابستان طرفداران زيادي دارد و مورد پسند بيشتر افراد است آلو است كه به ذكر خواص اين ميوه مي پردازيم.
ابتدا به روايتي از معصومين مي پردازيم كه در مورد آلو است. امام صادق (ع) در مورد آلو مي فرمايند: آلو صفرا را از بين مي برد و نرم كننده مفاصل است و در فصل گرما خوردن آلو حرارت و گرما را خاموش مي كند و در موقع ناشتا صفرا را تسكين مي دهد و فشار خون را كم مي كند و همچنين مي فرمايند بر شما باد به آلوي مانده (خشك) به درستي كه در آلوي خشك نفع آن باقي است و ضرر آن از بين رفته است و آلو را پوست گرفته زيرا براي صفرا و گرمي مفيد و براي اضطراب هاي روحي سودمند است. (بحار ج 66)
و اما آلو ميوه خوراكي درختي است كه در انواع و اشكال و رنگ هاي مختلف آلو زرد، آلو بخارا و آلوي سياه وجود دارد. آلو از تيره گل سرخ Rosaceae است و درخت آن در نقاط مختلف ايران هم وجود دارد. آلو داراي پروتئين، چربي، قند، كلسيم، فسفر، آهن، ويتامين هاي حيات بخشي چون ويتامين A، B1، B2،PP و C و مقدار قابل توجهي مواد معدني چون منيزيم، منگنز، فلور و گوگرد است كه مي تواند نياز بدن ما را به مواد غذايي و املا ح معدني تامين كند. آلو ميوه درماني خوبي است براي افراد مبتلا به سو»هاضمه، روماتيسم، نقرس، تصلب شرائين و بيماران كبدي و همچنين دافع اوره، اسيد اوريك و چربي خون. اين ميوه انرژي زا، مدر و تقويت كننده دستگاه گوارش است. ملين بسيار قوي و عملش براي تمام اعضاي بدن مفيد است البته آلوي تازه و به صورت خام براي افراد ضعيف جثه و اشخاص مسن ديرهضم است و بهتر است اين افراد از آلوي خشك استفاده كنند. مبتلا يان به بيماري هاي رماتيسم و نقرس بايد هميشه در جيره غذايي خود آلو را به صورت خام يا پخته و خشك مصرف كنند چرا كه آلو با داشتن اسيدهاي آلي زياد مي تواند ادرار را زياد كرده و از نفريت هاي كليوي هم جلوگيري به عمل آورد، طبيعي ترين و بي خطرترين راه مبارزه با يبوست و بواسير استفاده از آلوي خشك كه به صورت پخته يا خيسانده درآمده است چرا كه خاصيت مسهلي آن مربوط به داشتن مقدار زيادي سلولز است كه در آن موجود است. آلو با وجود ويتامين هاي زياد و املا ح قندي تنها ميوه اي است كه اثر اسيدكننده دارد و خيسانده آن مي تواند دفع كننده انگل هاي روده باشد. بهترين آلوها آلوي سياه و آلوي برقاني است كه داراي مقدار زيادي ويتامين B است و به توصيه بزرگان هميشه آن را صبح زود ناشتا ميل كنيد يا به همراه صبحانه كه بسيار مفيد است. پخته و جوشانده برگ و ساقه درخت آلو، ورم گلو، نزله ها و ورم لوزالمعده را التيام مي بخشد.
و اما آلو خشك كه در اثر خشك شدن قند و ويتامين هاي B آن زياد مي شود ولي ويتامين C و A در آن كمتر مي شود. آلوي خشك در اثر پختن خواص غذايي زيادي را از دست مي دهد پس بهتر است آن را با آب گرم شسته و استفاد كرد چرا كه خيسانده آلو خشك به علت دارا بودن خاصيت درماني به دفع كننده انگلي نيز معروف است و براي مبتلا يان به سو»هاضمه و رفع خونريزي هم نافع است. مغز هسته آلو به علت دارا بودن ماده سمي و اسيد سيانيدريك خاصيت كرم كش دارد. ضماد آلو و سركه جوش هاي چركي پوست اگزما را التيام مي بخشد خلا صه مطلب اين است كه آلو حرارت طبع، صفرا، خشكي مزاج، غلظت خون را از بين مي برد و در درمان التهاب روده استفراغ هاي ناشي از بيماري كبدي، تشنگي، خارش بدن، سردرد هم مفيد است و سعي كنيد هميشه آلو را به همراه ميوه هاي ديگر مثل زردآلو مصرف كنيد.
جمعه 11 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 474]