واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: امام جمعه موقت تهران تاكيد كرد: ضرورت توجه مردم به اخلاقيات اجتماعي
جام جم آنلاين: آيت الله جنتي امام جمعه موقت تهران بر ضرورت توجه مردم به اخلاقيات اجتماعي تاكيد كرد و گفت : اشاعه فحشا باعث متلاشي شدن جامعه و از بين رفتن وحدت مي شود.
به گزارش واحد مركزي خبر ، آيت الله جنتي در خطبه دوم نماز جمعه امروز تهران افزود: غيبت و تهمت موجب از بين رفتن كرامت و اطمينان افراد به يكديگر مي شود و اگر اين بلا نفوذ كند سلب اطمينان عموميت مي يابد.
وي به مناسبت هاي هفته اشاره و از قوه قضائيه ، نيروي انتظامي و وزارت اطلاعات براي اعدام اشرار قدرداني كرد و گفت : بايد ريشه اين فسادها كنده شود.
خطيب جمعه تهران با انتقاد از كساني در خارج از كشور كه اين مسائل را محكوم كرده اند ، افزود: اگر اين افراد خودشان به اين مشكلات مبتلا مي شدند قطعا اين مسئله را محكوم نمي كردند.
وي تاكيد كرد: اين كارها بايد از ده يا بيست سال پيش انجام مي شد. صبر در برابر مشكلات و نيز مقاومتها بايد ادامه يابد و بايد تحريم ها و دشمني ها را تحمل كنيم.
وي اضافه كرد: صبر ائمه اطهار (عليهم السلام) باعث شد كه اسلام و تشيع ماندگار شود.
آيت الله جنتي همچنين با تسليت 29 رجب سالروز وفات حضرت خديجه كبري (س) ، روز تاسيس شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي در 12 مرداد را گرامي داشت.
امام جمعه موقت تهران در خطبه نخست گفت: حادثه بعثت ، بزرگترين حادثه تاريخ دنياست كه پيش از آن حادثه اي به اين بزرگي وجود نداشته است و پس از آن نيز وجود نخواهد داشت.
آيت الله احمد جنتي با تبريك عيد خجسته مبعث افزود: با اين حادثه، پيامبر گرامي اسلام به عنوان بزرگترين انساني كه ممكن است از نسل انسان به وجود بيايد، به برترين رسالت هاي عالم مبعوث شد.
وي با تبيين شرايط دوران پيش از بعثت و عصر جاهليت در سرزمين حجاز گفت: در آن دوران بدترين شرايطي كه ممكن است براي انسان به وجود بيايد در سرزمين حجاز حاكم بود ، به نحوي كه به علت فقر شديد و گرسنگي مردم، آنان از خوردن هيچ جانداري دريغ نمي كردند و به علت فقر و بيچارگي، عريان زندگي مي كردند.
خطيب نمازجمعه تهران افزود: در آن زمان ظلم و ستم در بالاترين شكل خود حاكم بود و زورمندان براي اعمال زور و اراده مستبدانه خود هيچ مانعي بر سر راه خود نمي ديدند. آيت الله جنتي گفت: در آن زمان اخلاق مفهوم نداشت و روحيه انسان به نحوي بود كه گمراه تر از حيوانات زيست مي كرد و سجده انسان در مقابل دست ساخته هاي خود، نشانگر سقوط انسانيت بود.
وي افزود: در چنين شرايطي پيامبر گرامي اسلام (ص) براي تزكيه نفس و پاك كردن انسان مبعوث شد و نخستين هدف رسالت ايشان، پاك كردن دل و روح بشر بود به نحوي كه با تحقق اين هدف، ديگر اصلاحات به طور طبيعي تحقق مي يافت.
خطيب جمعه تهران گفت: خداوند با نزول قرآن و بعثت پيامبر اسلام(ص) زمينه نجات انسان را فراهم كرد و با نزول نور در غار حرا، زمينه رفع تاريكي ها و تطهير قلوب را مهيا ساخت.
وي افزود: از عجايب رسالت پيامبر گرامي اسلام آنكه در طول 23 سال، تحولي در سرزمين حجاز به وجود آورد كه قلوب انسان ها تطهير شد و از همان انسان هاي اهل حجاز در دوران جاهليت افرادي تربيت شدند كه قابل قياس با گذشته نبودند.
آيت الله جنتي گفت: اين افراد كه در گذشته براي سير كردن شكم هاي خود، همنوعان خود را مي كشتند، پس از بعثت پيامبراسلام ، براي تأمين نياز ديگران ايثارگري مي كردند همچنان كه مهاجران را در خانه هاي خود جا دادند و عفت و پاكدامني به طور فراگير جايگزين فحشا شد.
وي افزود: اين افراد به قدري متحول شدند كه جز براي خدا احترام قائل نبودند و خالقي نمي شناختند.
خطيب نمازجمعه تهران در بخش ديگري از سخنان خود با تسليت سالروز شهادت امام موسي كاظم (ع) با تبيين شرايط زندگي و دوران آن امام همام، گفت: از زماني كه خلعت امامت در سن 20 سالگي بر اندام آن امام آراسته و مسئوليت امامت به ايشان سپرده شد، در محاصره بودند و حتي جرأت اظهار امامت خود را نيز نداشتند.
آيت الله جنتي افزود: اين شرايط به نحوي بود كه امام با درخواست هشام براي اعلام امامتشان مخالفت و فقط با اظهار اين موضوع به خواص مطمئن، موافقت كردند.
وي گفت: حادثه كربلا شرايطي به نفع اهل بيت عصمت و طهارت (ع) ايجاد كرده بود كه هر روز بدون نياز به تبليغ بر شمار هواداران و مشتاقان ايشان، افزوده مي شد و اين موضوع عباسيان را دچار وحشت كرده بود.
خطيب نمازجمعه تهران افزود: به همين علت عباسيان براي حفظ مقام و قدرت خود، احساس خطر مي كردند و زماني كه با وجود فشارهاي بسيار نتوانستند امام موسي كاظم (ع) را تحمل كنند، ايشان را ابتدا به بصره و سپس بغداد تبعيد و زنداني كردند.
جنتي گفت: عباسيان امام موسي كاظم(ع) را در بدترين شرايط در بغداد زنداني، با سم شهيد و سرانجام به طور غريبانه در كاظمين دفن كردند.
جمعه 11 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 260]