واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رئيس پژوهشگاه استاندارد: پژو پارس، سمند سورن و پژو 405 هوشمند ميشوند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنعت و معدن
پيشبيني ميكنيم كه طرح پژوهشي براي توليد خودرو هوشمند تا 24 ماه آينده ادامه يابد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بهروز رياحي ـ رييس پژوهشگاه استاندارد موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران - با بيان اين مطلب افزود: در ابتداي سال جاري موفق به عقد قرارداد با شركت ايران خودرو براي ايجاد سيستم هوشمند (طرح توليد خودرو هوشمند) براي سه نوع خودرو از محصولات اين شركت شديم.
وي با اعلام اينكه خودروهاي پژو پارس، سمند سورن و پژو 405 در طرح مطالعاتي براي كار مد نظر قرار گرفتند، اظهار كرد: مذاكرات لازم در اين رابطه با شركت ايران خودرو انجام شده و در نظر داريم كه سيستم هوشمند را روي سمند پيادهسازي كنيم؛ البته در اين رابطه به سايپا هم پيشنهاد دادهايم كه آنها نيز در حال بررسي موضوع هستند.
رياحي در خصوص تغييراتي كه قرار است در خودروها براي داشتن سيستم هوشمند لحاظ شود، اظهار كرد: در اين ميان سه موضوع مطرح مي شود؛ يكي نصب سيستم GPS (تسلط بر محدوده خودرو)، نصب سيستم ITS (سيستم فنآوري اطلاعات خودرو براي امكان دسترسي به مراكز اطلاعاتي) و نصب سيستم GIF (سيستم اطلاعات جغرافيايي براي تسلط جغرافيايي حوزه امور خودرو) كه براي داشتن اين سه سيستم به نحو مطلوب بايد آنتنهاي جادهاي تقويت شود. البته بحث زيرساختهاي مخابراتي طرح در كشور فراهم است.
وي همچنين در باره مزيت خودروهاي هوشمند با اظهار اينكه با اين كار امكان حمل و نقل هوشمند در كشور فراهم ميشود، اظهار كرد: بهبود ايمني سرنشينان خودرو از ديگر مزاياي طرح است؛ ضمن اينكه بايد توجه داشت در كشوري زندگي ميكنيم كه سالانه با داشتن 27 هزار كشته در سوانح جادهاي بالاترين ميزان مرگ و مير را دارد. البته استفاده از خودروهاي هوشمند پس از سال 2010 انجام خواهد شد.
او افزود: به دليل نصب GIS و GPS اين امكان به راننده داده ميشود تا از تصادفات با خبر شود؛ حتي اگر جادهاي به دليل طوفان و سيل مسدود باشد، با چنين سيستمي راننده از 500 متري از شرايط روبهروي خود ميتواند آگاهي يابد.
وي درباره ديگر مزيتهاي طرح خودروي هوشمند توضيح داد: كاهش مصرف سوخت از ديگر مزاياي اين طرح است؛ ضمن اينكه به دليل نصب سيستمهاي آلاينده محيطي روي خودروها از انتشار گازهاي غير استاندارد در سطح كشور جلوگيري و امكان افزايش قابليت جابهجايي مسافران در سطح شهرها فراهم ميشود.
رئيس پژوهشگاه استاندارد در مورد هزينههاي طرح ياد شده نيز يادآور شد: اين طرح هزينهي سربار بالايي نخواهد داشت و علت آن هم اين است كه ميخواهيم دانش آن را بومي كنيم؛ البته طرح خودرو هوشمند در هيچ جاي دنيا اجباري نيست و بودجهاي نيز كه براي اين پژوهش در نظر گرفته شده، حدود دو ميليارد تومان است.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه با عملياتي شدن اين كار آيا خودروسازان بايد تغييراتي در خط توليدشان به وجود آورند؟ گفت: بله همين طور است. احتمالا در سيستم جلو داشبورد و ضبط خودرو تغييراتي ايجاد خواهد شد، ولي در قالب خودرو و بدنه اين تغييرات وجود نخواهد داشت.
تاسيس باشگاه نخبگان كشور در عرصهي استاندارد و كيفيت
او در ادامه به تاسيس باشگاه نخبگان كشور در عرصهي استاندارد و كيفيت اشاره كرد و توضيح داد: اين باشگاه در ابتداي سال جاري راهاندازي شد و هدف آن شناسايي و سياستگذاري براي حمايت از نخبگان كشور در اين عرصه است.
به گفتهي اين مقام مسوول، اين باشگاه در كرج داراي سايتي با 20 واحد مجهز به كامپيوتر اينترنت و تجهيزات مختلف است كه اعضاي اصلي آن را نخبگان علمي جشنوارهي خوارزمي تشكيل ميدهند.
تدوين همزمان استاندارهاي ملي و بينالمللي
رئيس پژوهشگاه استاندارد از تدوين همزمان استانداردهاي ملي ايران با استانداردهاي بينالمللي خبر داد و تاكيد كرد: تا پيش از اين استانداردهاي ملي ايران دو تا سه سال بعد از انتشار استانداردهاي بينالمللي تدوين ميشد و همين زمان نيز طول ميكشيد تا ملي شود و عملا وقتي از آن استاندارد استفاده ميكرديم كه 6 سال از تاريخ انتشار آن گذشته بود.
وي افزود: از ابتداي سال جاري تدوين استاندارد تغيير رويه داد؛ يعني در مرحلهي fbif (پيش نويس نهايي استانداردهاي بينالمللي) استاندارد را تدوين ميكنيم. امسال نيز قصد داريم 700 استاندارد را در اين مرحله تدوين كنيم كه همزمان با سازمان بينالمللي استاندارد، اين استانداردها را منتشر ميكنيم. البته پروسهي تدوين استاندارد يك فرايند يك ساله است.
استانداردهاي بينالمللي 17025
رياحي با اشاره به انطباق آزمايشگاههاي مرجع پژوهشگاه استاندارد با استانداردهاي بينالمللي 17025 اظهار كرد: متاسفانه آزمايشگاههاي ما تا پيش از سال 1386 اين سيستم را در مجموعهي خود مستقر نكرده بودند كه طي 16 ماه گذشته اين استاندارد در 116 آزمايشگاه مستقر و در مميزي اوليه 100 آزمايشگاه منطبق با استاندارد 17025 تشخيص داده شد.
او خاطرنشان كرد: يكي از دستاوردهاي ما در اين زمينه در خصوص پسته و افلاتوسكين (سم موجود در غلات) آن بود كه نظر ايران به تصويب رسيد و حد مجاز كشور ما در اين زمينه مورد قبول واقع شد.
وي گفت: سال گذشته پژوهشگاه استاندارد موفق به استقرار سيستم مديريت كيفيت ISO 9001-2000 و كسب گواهينامه مربوط به آن شد.
انتهاي پيام
جمعه 11 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 538]