واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: افزايش احتمال مرگ در افراد مبتلا به اپنه يا اختلال تنفسي هنگام خواب
تهران / واحد مركزي خبر/ علمي 87/05/11
نتايج تازه ترين تحقيقات نشان مي دهد خطر مرگ در افراد مبتلا به اپنه يا اختلالات شديد تنفسي هنگام خواب در مقايسه با افراد فاقد اين عارضه تا چند برابر بيشتر است .
به گزارش خبرگزاري اسوشيتدپرس از واشنگتن / بر اساس نتايج تحقيقات هجده ساله پژوهشگران كه در شماره امروز جمعه نشريه علمي خواب به چاپ رسيد ، احتمال مرگ افرادي كه دچار عارضه اپنه و اختلال شديد تنفسي هستند بر اثر علل مختلف ، در مقايسه با افرادي كه دچار اين اختلال نيستند تا چندين برابر افزايش مي يابد .
دكتر مايكل تيوري از متخصصان مركز ملي بررسي اختلالات خواب با بيان اين مطلب اعلام كرد البته ابتلا به اپنه
در واقع منجر به مرگ نمي شود ولي اختلال شديد تنفسي هنگام خواب در واقع شرايطي را بوجود مي اورد كه سلامت انسان را از بيم مي برد و فرد را در برابر مرگ مستعد مي سازد .
در تحقيقاتي كه بر روي بيش از يك هزار و پانصد مرد و زن بين سنين سي تا شصت سال صورت گرفت معلوم شد نرخ مرگ و مير در افراد مبتلا به اپنه بيشتر است . تحقيقات نشان داد نرخ مرگ و مير در افراد مبتلا به نوع متوسط اپنه ، تا پنج مميز پنجاه و چهار صدم درصد از هر هزار نفر و در افراد مبتلا به نوع شديد اين عارضه تا چهارده مميز شش دهم درصد از هر هزار نفر افزايش مي يابد . همچنين امار مرگ و مير ناشي از عوارض قلبي عروقي در افراد مبتلا به نوع شديد اپنه تا چهل و دو درصد براورد شده است .
دانشمندان مي گويند ابتلا به اپنه خطر ابتلا به نارسايي هاي قلبي ، پرفشاري خون ، سكته مغزي و ديابت را تشديد مي كند و موجب افزايش دوره خواب افراد مبتلا در طول روز مي شود .
در افراد مبتلا به اپنه مجاري فوقاني تنفسي در طول خواب بطور متناوب باريك يا مسدود و مانع از رسيدن هوا به ريه ها مي شود . در برخي موارد تنفس براي چندين ثانيه تا يك دقيقه يا حتي بيشتر متوقف مي شود ، اين توقف تنفس خواب را مختل و از رسيدن مقدار كافي اكسيژن به جريان خون جلوگيري مي كند .
دكتر تيوري تاكيد كرد اين اختلال تنفس ، بطور متناوب حالت خواب عميق را به خواب سبك تبديل مي كند و موجب مي شود الگوي كلي خواب فرد مختل شود و ممكن است در طول شب صدها بار تكرار شود .
گفتني است بطور متوسط در هر دوره خواب شبانه انسان ، سه مرحله خواب سبك ، خواب عميق و خواب با حركات سريع چشم قابل تشخيص است كه اغلب روياهاي انسان در اين مرحله اخر اتفاق مي افتد . خواب عميق اغلب در اوايل شب روي مي دهد و خواب با حركات سريع چشم ، بيشتر در هنگام نزديك به بيدار شدن اتفاق مي افتد . به گفته پزشكان اين الگو به كنترل ترشح هورمونها و نيز كنترل متابوليسم و سطح استرس كمك مي كند .
كارشناسان انستيتو ملي قلب ريه و خون در امريكا اعلام كردند براوردها نشان مي دهد حدود دوازده تا هجده ميليون نفر در اين كشور به اپنه مبتلا هستند .
106/125/0003/01013/10101
جمعه 11 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]