واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: نيمي از مادران شهري كشور به كودكان خود شير نمي دهند
با توجه به اين مسئله كه آمارگيري هاي كلان در كشور هر 4 سال يكبار صورت مي گيرد، طبق آخرين آمار اعلام شده كشور در سال 84 ميزان شيردهي تا پايان سن دو سالگي در شهرها شامل 5/54 درصد و در روستاها 6/60 درصد بوده است كه نشان مي دهد حدود نيمي از مادران شهري كشور به كودكان خود شير نمي دهند.
سيد حامد بركاتي سرپرست اداره سلامت كودكان و ترويج تغذيه با شيرمادر وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار اجتماعي برنا گفت: با توجه به اين مسئله كه آمارگيري هاي كلان در كشور هر 4 سال يكبار صورت مي گيرد، طبق آخرين آمار اعلام شده كشور در سال 84 ميزان شيردهي تا پايان سن دو سالگي در شهرها شامل 5/54 درصد و در روستاها 6/60 درصد بوده است كه نشان مي دهد حدود نيمي از مادران شهري كشور به كودكان خود شير نمي دهند.
بركاتي تصريح كرد: با توجه به وضعيت اقتصادي و اجتماعي كشور، افزايش سطح تحصيلات مادران، همچنين آمار بالاي سزارين در كشور و بيشتر شدن مشغله مادران در سال هاي اخير؛ پيش بيني مي شود كه ميزان آمار تغذيه انحصاري با شيرمادر تا سن 6 ماهگي نوزاد در كشور رو به كاهش باشد اين درحالي است كه ميزان شيردهي تا پايان دو سالگي رو به افزايش است. گفتني است كه به طور كلي وضعيت ايران در اين زمينه از ميانگين كشورهاي درحال توسعه و حتي برخي از كشورهاي اروپايي بهتر است و تنها در مقايسه با كشورهاي بسيار پيشرفته و مدرن عقب هستيم.
وي تغذيه نوزادان در يك ساعت اول تولد از شيرمادر را عامل پيشگيري از مرگ يك ميليون كودك در دنيا عنوان كرد و افزود: يكي از شاخص هاي مهم در اين زمينه تغذيه انحصاري كودك با شيرمادر تا سن 6 ماهگي يا 180 روزگي است كه اين مسئله بر اساس آمار اعلام شده از يونيسف باعث پيشگيري از مرگ يك ميليون نوزاد در سراسر جهان مي شود.
اين متخصص كودكان ادامه داد: شيرمادر به تنهايي تمام نيازهاي تغذيه اي كودك را تامين مي كند و در اين صورت كودك نيازي به هيچ گونه غذاي كمكي حتي آب جوش نيز نخواهد داشت و شيرمادران تا زمان 6 ماهگي نوزاد كفايت مي كند كه پس از آن غذاهاي مكمل بر اساس استاندارد و ابتدا از غلات براي كودك بايد شروع شود. البته مادران بايد بدانند كه تا پايان دو سالگي بايد به كودك خود شيرمادر دهند و از دادن شير پاستوريزه تا قبل از يك سالگي به علت امكان ايجاد آلرژي در آن ها جلوگيري كنند. شايان ذكر است مادران در سن 21 ماهگي نياز است كه كودكان خود را از شيرمادر بگيرند.
بركاتي در ادامه با بيان اينكه سازمان بهداشت جهاني به كشورهاي درحال توسعه توصيه مي كند كه منع مصرف شيرمادر براي كودكان خود نداشته باشند گفت: به جز در برخي از بيماري ها همانند؛ تيفوئيد، سل ريوي حاد و هپاتيت C پيشرفته موارد منعي براي شيردهي مادر وجود ندارد. توصيه سازمان بهداشت جهاني به كشورهاي درحال توسعه اين است كه حتي در مورد آلودگي مادر به ويروس ايدز نيز موارد منع شيردهي وجود نداشته باشد مگر در موارد خاص.
سرپرست اداره سلامت كودكان و ترويج تغذيه با شيرمادر وزارت بهداشت در خاتمه اظهار داشت: شيردهي نوزاد هر دو الي سه ساعت يكبار بر اساس استاندارد طلايي است كه مربوط به تمام كشورهاي جهان مي شود اما بايد گفت كه شيردهي نيازي به زمان بندي ندارد زيرا هر زمان كه كودك گرسنه شود خودش اعلام مي كند و تنها اين برنامه زمان بندي شده باعث كاهش شيرمادر خواهد شد.
جمعه 11 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]