واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نبايد به قيمت حضور اجتماعي، حضور زنان در خانواده كنار گذاشته شود
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): مشاور رييس جمهوري و رييس مركز امور زنان و خانواده در جمع خبرنگاران گروه اجتماعي ايرنا گفت: نبايد به قيمت حضور اجتماعي،حضور زنان در خانواده كنار گذاشته شود.
دكتر"زهره طبيب زاده نوري" روز سه شنبه پس از بازديد از بخش هاي مختلف خبري ايرنا اظهار
داشت: در دولت گذشته بر حضور اجتماعي زنان تاكيد شده بود اما بخش هاي ديگر حضور آنها در جامعه مغفول مانده يا آنقدر پر رنگ شده بود كه زنان ما در ساير وجوه احساس بي هويتي و بي اهميتي مي كردند.
وي گفت: در آن دوران زماني يك زن هويت داشت كه يك شغل اجتماعي داشته باشد اما اعتقاد ما در دولت نهم اعتقاد بر اين است كه زنان علاوه بر اينكه بازوي توسعه هستند اما رويكرد زن به عنوان مادر و حضور در خانواده بسيار تعيين كننده است پس ما نمي توانيم و چنين اجازه اي نداريم به قيمت حضور اجتماعي زنان حضور آنها در خانواده را كم رنگ كنيم.
به گفته وي به دليل نگاه افراطي گذشته به حضور اجتماعي زنان ،آمار تغذيه با شير مادر افت كرد ، تغيير رويكرد حضور زنان در عرصه هاي اجتماعي و اقتصادي سبب شد كه مادر به هر قيمتي وارد فعاليت اجتماعي و اقتصادي شود.
طبيب زاده افزود: مركز امور زنان و خانواده معتقد است كه اين حضور بايد به صورت دو جانبه باشد يعني خانمها هم حضور در جامعه داشته باشند و هم در داخل خانه، بنابر اين مركز ،در سند توانمند سازي زنان اصلاحاتي را ايجاد كرد.
رييس مركز امور زنان و خانوده در ادامه گفت: در سال 84 براساس اسناد بالادستي يعني قانون اساسي ،سند چشم انداز و برنامه چهارم توسعه ، برنامه اي تحت عنوان "توانمند سازي زنان" تدوين كرد كه در پايان عمر دولت هشتم تصويب شد.
به گفته وي اين مصوبه ،شامل يازده محور است كه به مسائل مختلف زنان ازجمله مناسبات ايران در روابط بين المللي در حوزه زنان، بحث نهادينه كردن آموزش و پرورش زنان، نحوه تعميق باورهاي ديني ، برنامه هاي ويژه تحكيم بنيان خانواده مي پردازد.
وي درخصوص اصلاحات انجام شده بر روي سند توانمند سازي زنان گفت: ادبيات نوشتاري آن تغيير كرد به تصويب دولت رسيد و بعد به تهيه سندهاي بخشي آن اقدام كرديم،مثلا سند تهيه پيش نويس اصلاح نظام جامع حقوقي زنان نوشته شده است يا سند ساماندهي "سمن ها" -سازمان هاي مردم نهاد- در حال تدوين نهايي است كه اميدواريم تا پايان امسال بتوانيم سندهاي بخشي اين موارد را تكميل كنيم.
مشاور رييس جمهوري ادامه داد: پس از نوشتن سندها نوبت زمان بندي اجرا مي شود كه بايد در سندهاي توسعه اي به آن پرداخت.در برنامه پنجم توسعه لازم است سندهاي بخشي مرتبط با سند فرابخشي برنامه چهارم توسعه را تدوين كنيم.
"طبيب زاده " تاكيد كرد: بنابر اين راهنماي عمل دستگاهها و نهادها براي آينده تدوين و استوار شده است.
وي با اشاره به اجراي "طرح رحمت " كه مجموعه آموزشهاي رفتار در خانواده است در ميان كارمندان دولت، كارگران و سربازان و دانشجويان، گفت: در حال مذاكره با شوراي مديريت حوزه هاي علميه هستيم كه مربي هاي زن و مرد متخصص "آموزش خانواده" تربيت كنند و نيز متون تخصصي براي اقشار مختلف در همين خصوص تهيه شود.
مشاور رييس جمهوري همچنين از تشكيل "كارگروه خانواده " در دولت به رياست معاون اول رييس جمهوري به عنوان گام مهم ديگري در نهادينه و استوار كردن بحث خانواده ياد كرد و گفت: اين كارگروه كه با حضور حدود 30 نفر از روساي سازمانها و نيز 9 وزير مرتبط تشكيل مي شود از
قدرت اجرايي زيادي برخوردار است و اگر اهرمهاي قانوني خود را نيز دريافت كند مي تواند مصوبه هاي خود را به عنوان مصوبه دولت ابلاغ كند.
سه شنبه 8 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]