واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: جامعه - نرم افزاري براي انتخاب رشته آزمايشي
جامعه - نرم افزاري براي انتخاب رشته آزمايشي
رئيس مركز مطالعات سازمان سنجش آموزش كشور با اشاره به راهاندازي سيستم انتخاب رشته آزمايشي مجازي براي اولين بار در تاريخ برگزاري كنكور، گفت: اين نرمافزار از سهشنبه هشتم مرداد ماه از طريق سايت اينترنتي سازمان سنجش در اختيار داوطلبان متقاضي قرار ميگيرد و طي آن امكان انتخاب رشته آزمايشي پيش از انتخاب رشته اصلي براي داوطلبان فراهم شده است. دكتر پرند، ايسنا گفت: داوطلبان متقاضي ميتوانند با مراجعه به سايت سازمان سنجش و درج كد رهگيري، وضعيت و جايگاه خود را حداكثر در 150 كد رشته مشاهده كرده و شانس قبولي خود در اين رشتهها را بررسي كنند.
وي افزود: اگرچه اعتقاد ما بر اين است كه داوطلبان بايد بر اساس علاقه خود اقدام به انتخاب رشته كنند، با اين حال با طراحي نرم افزار و راهنماي انتخاب رشته آزمايشي مجازي و با استفاده از اطلاعات رتبه و نمره داوطلبان سالهاي گذشته و رشته محل قبولي آنها، امكان انتخاب رشته آزمايشي مجازي پيش از انتخاب رشته اصلي براي داوطلبان فراهم شده است.
به گفته وي، اين روش به داوطلبان سال 87 كمك ميكند تا به يك نقشه و راهنماي كلي از انتخاب رشته دست يابند ولي با توجه به اينكه ظرفيت برخي كد رشته محلها تغيير ميكند و ممكن است نوع علايق داوطلبان 87 نسبت به سال 86 تغيير كرده باشد، لذا به هيچ وجه نميتوان مدعي شد كه قبولي در انتخابهايي كه از اين طريق ارائه ميشود، صد درصدي است.
وي در عين حال تاكيد كرد: اين روش نسبت به روشهاي ديگر انتخاب رشته حداقل 40 درصد از ضريب اطمينان بيشتري برخوردار است. معاون سازمان سنجش آموزش كشور نيز نحوه انتخاب رشته توسط داوطلبان مجاز كنكور سراسري را تشريح كرد و گفت: دفترچه انتخاب رشته علاوه بر اينكه بر روي سايت سازمان قرار داده شده است از 8 تا 15 مرداد ماه در باجههاي پستي سراسر كشور توزيع ميشود.
دكتر حسين توكلي به مهر گفت: دفترچه گروه رياضي و فني، دفترچه گروه علوم تجربي و دفترچه گروه علوم انساني به انضمام راهنماي انتخاب رشته گروههاي هنر و زبان در اختيار داوطلبان قرار ميگيرد و داوطلباني كه تنها در گروههاي هنر يا زبان شركت كرده و مجاز شدهاند ميتوانند هر يك از دفترچههاي گروههاي رياضي، تجربي و انساني را كه راهنماي انتخاب رشته هنر و زبان نيز در آنها درج شده است تهيه و مطالعه كنند.
وي با تاكيد بر اينكه داوطلبان بايد شرايط و ضوابط را مطالعه كنند و رشتههاي تحصيلي مورد علاقه را در ابتدا بدون محل انتخاب و در فرم پيش نويس انتخاب رشته درج كنند، گفت: در فرم اصلي انتخاب رشته نيز داوطلبان بايد كد رشته محلها را به ترتيب تقدم علاقه، نوبت اول و دوم، بومي بود و ساير موارد درج كنند. وي افزود: هر داوطلب ميتواند 2 كد رشته محل نيمه متمركز را نيز از رشتههاي مورد علاقه، دوره و گروه آزمايشي كه در آن مجاز شده است انتخاب و در فرم انتخاب رشته درج كند.
معاون سازمان سنجش متخصصترين فرد را براي انتخاب رشته خود داوطلب دانست و گفت: تنها پس از فرم تكميل شده داوطلب براي كنترل كد و مناطق ميتواند از فرد ديگري نيز در اين زمينه كمك بگيرد و پس از حصول اطمينان از صحيح بودن اطلاعات از ساعت 9 صبح روز 11 مردادماه به سايت سازمان سنجش مراجعه كرده و بر اساس دستورالعمل ارائه شده در سايت، نسبت به تكميل فرم اصلي و الكترونيكي انتخاب رشته اقدام كند.
توكلي اظهار داشت: پس از اتمام انتخاب رشته كد 15 رقمي به عنوان رسيد انتخاب رشته به داوطلب ارائه ميشود و پس از گرفتن كد نميتوان تغييري در انتخاب رشته اعمال كرد، داوطلب بايد از فرم الكترونيكي انتخاب رشته پرينت تهيه كند و تا پايان نتيجه نهايي پرينت را به همراه خود داشته باشد.
وي با اشاره به افزايش شانس قبولي براي داوطلباني كه رشته موجود در بوم خود را انتخاب ميكنند، گفت: حدود 80 درصد ظرفيت هر رشته در دوره روزانه به داوطلبان شركتكننده در سهميه مناطق، خانواده معظم شهدا (پس از كسب ظرفيت تخصيص داده شده به ايثارگران) و داوطلبان بومي هر استان، ناحيه يا قطب تعلق ميگيرد البته اين شانس قبولي پس از كسب 80 درصد حد نصاب قبولي توسط اين داوطلبان اعمال ميشود.
در همين باره معاون اجرايي سازمان سنجش آموزش كشور هم ضمن توضيح نحوه پذيرش جنسيتي در گروههاي آزمايشي رياضي، تجربي و انساني كنكور 87 به مهر گفت: پذيرش جنسيتي در كنكور از وزارت علوم و بهداشت به سازمان سنجش آموزش كشور ابلاغ ميشود.
دكتر ابراهيم خدايي در گفتوگو با خبرنگار مهر افزود: سازمان سنجش طبق آنچه از طرف وزارتخانههاي علوم و بهداشت ابلاغ ميشود در پذيرش داوطلبان اقدام ميكند.
وي با بيان اينكه پذيرش جنسيتي تنها درباره تعداد محدودي از رشتههاي كنكور اتفاق ميافتد، اظهار داشت: با توجه به نياز وزارتخانههاي بهداشت و علوم در اين رشتهها پذيرش جنسيتي صورت ميگيرد. معاون اجرايي سازمان سنجش گفت: پذيرش جنسيتي در گروه علوم رياضي به نفع دختران و در گروه علوم تجربي به نفع پسران خواهد بود. وي اظهار داشت: نحوه پذيرش جنسيتي دانشجو در كنكور 87 مانند كنكور سال گذشته است و تعداد رشتههايي كه در آنها پذيرش جنسيتي صورت ميگيرد نيز در مقايسه با سال گذشته تغيير نكرده است.
رئيس سازمان سنجش آموزش كشور در مورد فعاليت موسسات انتخاب رشته و تضمين قبولي از سوي اين موسسات هشدار داد و به مهر گفت: موسسات انتخاب رشته موسساتي هستند كه يك شبه ايجاد ميشوند و يك شبه هم به كار خود پايان ميدهند و هدفي جز درآمدزايي ندارند.
دكتر عبدالرسول پورعباس در زمينه انتخاب رشته داوطلبان كنكور نيز گفت: مشاوره و انتخاب رشته از معضلات مردم است كه اگر سازمان سنجش در اين زمينه اقدام نميكرد خانوادههاي بسياري با مشكل مواجه ميشدند. به عنوان مثال داوطلبي كه رتبه و نمره وي به يكي از رشتههاي كارشناسي ميخورد تنها به دليل اينكه موسسهاي تضمين صد در صد داده است از سوي اين موسسه به رشتههاي كارداني سوق داده ميشود تا داوطلب حتما پذيرفته شود و اين ضربه بزرگي براي اين داوطلب محسوب ميشود. وي اضافه كرد: سازمان سنجش از دو سال گذشته به دنبال راه حلي براي رفع اين مشكل بود. بحث اصلي در كنكور سراسري اين است كه در اين رقابت داوطلبان طبقهبندي (سورت) ميشوند و چون ظرفيتهاي مطلوب تنها 90 هزار نفر است همه داوطلبان ميخواهند در اين ظرفيتها پذيرش شوند كه همين امر انتخاب رشته را حساس ميكند. از طرفي فرهنگ جامعه به گونهاي است كه خانوادهها تصور ميكنند همه سرنوشت به ورود به دانشگاه آن هم به دانشگاه دولتي ختم ميشود.پورعباس تاكيد كرد: هيچ موسسه و شخصي نميتواند قبولي در كنكور را صد در صد تضمين كند. من هم به عنوان رئيس سازمان سنجش نميتوانم قبولي داوطلبي را با نوعي از انتخاب رشته تضمين كنم.
رئيس سازمان سنجش در مورد مبارزه با موسسات انتخاب رشته گفت: موسساتي هستند كه يك شبه ايجاد ميشوند و يك شبه هم به كار خود پايان ميدهند و هدفي جز درآمدزايي ندارند. با همكاري نيروي انتظامي با اين موسسات برخورد ميشود اما هشدار لازم نيز بايد داده شود تا خانوادههاي داوطلبان از مراجعه به اين موسسات خودداري كنند. اين موسسات به دروغ خود را نماينده سازمان سنجش معرفي ميكنند و در تبليغات خود نيز به گونهاي عمل ميكنند كه گويا از سازمان سنجش مجوز دارند يا متعلق به اين سازمان هستند.
سه شنبه 8 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]