واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: خشکي لب
در هواي سرد، لب ها مستعد ترک خوردن و خشک شدن هستند.
براي رفع خشکي لب هاي تان مي توانيد با يک مسواک نو و تميز و نرم آغشته به گلاب و يا عرق نعنا، لانولين(از داروخانه بخريد) و يا عسل و حتي کره بادام زميني، لب هاي تان را چند دقيقه ماساژ دهيد.
پيش از آرايش لب ها حتما از کرم مرطوب کننده استفاده کنيد.
اين امر سبب محافظت لب ها مي شود. حتما در هنگام خريد رژ لب دقت کنيد و انواع تازه، استاندارد و معتبر را بخريد. بهتر است اين فرآورده ها بدون بو بوده و خيلي چرب يا خشک نباشند.
از گاز گرفتن و کندن پوست لب هايتان پرهيز کنيد.
تبخال
حتما براي تان پيش آمده است که يکي از اعضاي خانواده تان دچار تبخال شود و شما هم در اثر استفاده از ليوان او دچار تبخال شويد. خوب اين طبيعي است. بيماري تبخال، ويروسي است و به راحتي سرايت مي کند.
نکته اصلي در درمان تبخال اين است که اگر احساس مي کنيد مي خواهيد تبخال بزنيد، براي مثال يک نقطه از لب تان مي سوزد، خيلي زود به داروخانه برويد و داروي تبخال را بخريد و روي آن محل بماليد. اگر خوش شانس باشيد ممکن است تبخال با آن شکل نازيبا روي لب شما ظاهر نشود.
در 24 ساعت اول پس از ظاهر شدن تبخال، يک تکه يخ را تا حدود يک ساعت روي محل قرار دهيد.
تبخال را نخاريد و نماليد.
مي توانيد مايعات خنک بنوشيد و بستني يخي بجويد تا ناراحتي شما کمتر شود. بايد از غذاهاي مايع ولرم استفاده کنيد تا لب ها و نواحي اطراف تحريک نشوند.
براي پوشاندن تبخال با داروي ضد تبخال يا همان آسيکلوير از يک گوش پاک کن تميز استفاده کنيد.
مصرف لبنيات و سيب زميني مانع رشد ويروس اين بيماري مي شوند.
شکلات، کاکائو، غلات ، بادام زميني و ژله نخوريد.
کيست بادکنکي روي لب
شايد براي شما هم پيش آمده باشد که يک کيست بادکنکي روي لب و يا سطح داخل لب تان پيدا شده باشد که رنگ آن ارغواني است.
اگر خيلي عادت داشته باشيد که لب تان را گاز بگيريد، حتما تجربه آن را داشته ايد. اسمش "موکوسل" است و در اثر آسيب مجراي غدد بزاقي فرعي روي لب تان به وجود مي آيد.
وقتي شما عادت داشته باشيد که لب تان را دايم گاز بگيريد، ممکن است مجراي يکي از غدد بزاقي فرعي مخاط لب تان آسيب ببيند و موجب مي شود بزاق در خود غده بزاقي و يا مجراي آن جمع شود و سر و کله يک کيست روي لب تان پيدا گردد که مانند يک بادکنک است.
اگر دچار اين دردسر شده ايد، نبايد چندان به فکر دارو باشيد، چون راه حلش جراحي است.
به يک دندانپزشک مراجعه کنيد. او اين کيست را از روي لب تان برخواهد داشت. اين بيماري يکي از بيماري هاي غدد بزاقي است و براي پيشگيري از آن نبايد به لب تان فشار اضافه وارد کنيد، مثلا آن را گاز نگيريد.
حکايت آفتاب و سرطان
اگر شما کشاورز يا مهندس ساختمان ، کارگر ساختماني و يا راننده هستيد، بايد خيلي بيشتر از ديگران مراقب لب هايتان باشيد، چون يکي از شايع ترين سرطان هاي سر و صورت به نام "سرطان سلول هاي سنگفرشي يا اس.سي.سي" ممکن است روي لب شما پيدا شود.
تابش مستقيم نور خورشيد مي تواند سلول هاي لب شما را سرطاني کند که خودش را در ابتدا به شکل تغيير رنگ و يا حتي زخم نشان مي دهد که بهبود پيدا نمي کند.
اين سرطان يکي از سرطان هاي بدخيم است. براي اين که دچار اين سرطان نشويد بايد تلاش کنيد که پوست بدن، صورت و لب هايتان را در برابر نور خورشيد محافظت کنيد.
پوشيدن کلاه هاي لبه دار در اين امر بسيار کمک کننده است.
نکته ديگر اين که مصرف نکردن سيگار و نوشابه هاي الکلي مي تواند از بسياري از سرطان هاي دهان پيشگيري کند.
فراموش نکنيد شايع ترين محل تومورهاي بدخيم دهان،قسمت لب ها و به ويژه لب تحتاني است. علتش هم اين است که لب پاييني بيشتر در معرض تابش نور خورشيد است.
ترک گوشه لب
اگر دندان مصنوعي داشته باشيد که چندان براي دهان تان مناسب نباشد، حتما ترک هاي گوشه ي لب هايتان را تجربه کرده ايد. ترک هاي گوشه لب اغلب خيلي مي سوزند و شما را کلافه مي کنند.
بدتر از آن وقتي که غذاهاي ترش و تند مي خوريد و يا حتي نمک ميل مي کنيد، اين زخم ها درد شديدي را ايجاد مي کنند.
براي اين که از شر اين ترک ها خلاص شويد بايد نزد دندانپزشک برويد و از او بخواهيد که دندان مصنوعي شما را اصلاح کند.
اغلب ارتفاع دندان هاي مصنوعي کوتاه است و موجب مي شود لب ها روي هم فشرده شوند.
اگر شما عادت داريد دايم گوشه لبتان را زبان بزنيد، به علت مرطوب بودن دائمي اين ناحيه، بعيد نيست که دچار اين دردسر شويد.
ميوه هاي ترش مانند ليمو و پرتقال، لوازم آرايش غيراستاندارد و حتي کمبود ويتامين مي توانند موجب بروز اين مشکل شوند که براي رفع آن بايد مدتي مصرف اين ميوه ها را کنار بگذاريد، لوازم آرايشي تان را عوض کنيد و از مولتي ويتامين ها استفاده نماييد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]