واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس : تلاش ميكنيم كسري بودجه آموزش و پرورش طي هفتههاي آينده حل شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - اردبيل
سرويس: مجلس
رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلاميگفت: تلاش ميكنيم مهمترين معضل فصلي آموزش و پرورش كه بحث كسري بودجهها است طي هفتههاي آينده حل شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، عباسپور، با اعلام اين مطلب در نشست اعضاي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي با مسوولان استان اردبيل افزود: ما چهار بار در صحن مجلس طرح دو فوريتي براي تامين كسري آموزش و پرورش مطرح كرديم، كه متاسفانه با مخالفت سازمان مديريت و دولت مواجه شده و نيز آمار اشتباهي كه به رياست جمهوري ارايه شده بود سبب ايجاد مشكلاتي شد ، كميسيون جلسات متعددي برگزار كرده است، اميدواريم طي هفتههاي آينده تكليف كسري بودجه آموزش و پرورش مشخص شود.
وي كسري بودجه آموزش و پرورش را پنج هزار و 600 ميليارد تومان اعلام كرد و افزود: در شوراي عالي انقلاب فرهنگي حاد بودن مساله مطرح شده است، و خود رييس جمهور نيز اين ميزان كسري را قبول كرده است كه قرار شد موضوع به صورت يك طرح به مجلس ارايه شود ولي به لحاظ بالا بودن ميزان كسري اين امكان وجود دارد كه طرح با مخالفت شوراي نگهبان مواجه گردد.
عباسپور بيان داشت: براي رفع مشكل موضوع به صورت لايحهاي در جلسهاي كه در چند روز آينده برگزار خواهد شد، مطرح ميشود تا با حضور رييس مجلس به يك راهكار عملي برسيم.
رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي كسري موجود در آموزش و پرورش را يك بحران جدي در كشور و از اولويتهاي كاري اين كميسيون دانست و تصريح كرد: اين مساله تنها با همكاري دولت و تلاش مجلس حل خواهد شد.
وي در ادامه با بيان اين كه شرح وظايف آموزش عالي و استانداردهاي آن از قبل طرح شده ميباشد گفت: سيستم آموزش عالي دانشگاه پيام نور در حال حاضر از مسير خود منحرف شده است طوري كه در چند سال اخير جمعيت دانشجويي اين دانشگاه از 360 هزار نفر به يك ميليون و 60 هزار نفر دانشجو رسيده و اين آمار براي كميسيون قابل قبول نيست.
وي ادامه داد: ما در كميسيون آموزش و تحقيقات در چندين دوره كه در مجلس شوراي اسلاميحضور داشتيم امكانات موجود در پيام نور را براي 360 هزار دانشجو كافي نميدانستيم كه اين افزايش ميزان جذب دانشجو در سيستم پيام نور يك نوع سردرگميرا ايجاد كرده است.
عباسپور خاطر نشان كرد: دانشگاه پيام نور براي افرادي كه امكان تحصيل و آموزش در سيستم آموزش عالي استاندارد را ندارند تشكيل شده و ضروري است دانشگاه امكاناتش را در بخش زيرساختهاي كامپيوتري تقويت كند.
رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلاميهمچنين بر طبق اهداف حركت كردن دانشگاههاي جامع علميو كاربردي در خصوص ايجاد رشتههاي كاربردي تاكيد كرد.
عباس پور در ادامه با بيان اين كه امنيت هر جامعه به سلامتي افراد آن جامعه بستگي دارد، گفت: در سالهاي گذشته ما با توسعه دانشگاههاي علوم پزشكي مواجه بوديم طوري كه ظرفيت دانشجويان پزشكي از دو هزار و 300نفر به سه هزار 500 نفر رسيده بود ولي هم اكنون جذب دانشجوي پزشكي از اين آمار كاهش يافته است.
وي با بيان اين كه هم اكنون نسبت پزشكي به جمعيت در استان اردبيل، يك به دو هزار ميباشد، افزود: سازمان بهداشت جهاني حداقل اين نسبت را يك به هزار اعلام كرده است، و ميزان موجود در استان اردبيل بسيار نگران كننده است و نياز است مسوولان درتربيت پزشك از خود استان تلاش كنند.
وي ادامه داد: هم اكنون جوانان كشور ما به خاطر تحصيل در رشتهي پزشكي به كشورهاي خارجي چون اوكراين و آذربايجان سفر ميكنند كه اين خود تبعات فرهنگي زيادي به بار ميآورد و براي جلوگيري از آن بايد فضا را براي ادامه تحصيل دانشجويان در داخل فراهم كرد.
وي در ادامه از استاني شدن بودجه عمراني دانشگاهها خبر داد و گفت: در برنامه ريزيهاي دقيق ميتوان در رفع نگرانيهاي پيشرفت علمي كشور موثر بود.
انتهاي پيام
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]