واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: المپيك، موقعيتي براي ترقي شركتهاي بزرگ
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اقتصاد
با نزديك شدن به زمان قدرت نمايي ورزشكاران مختلف جهان در بازيهاي المپيك، شركتهاي تجاري بزرگ جهان هم اميدوارند زمان و هزينهاي كه براي آمادهسازي بازيها صرف كردهاند برايشان سود آور باشد.
به گزارش ايسنا، شركتهاي آديداس، كوكاكولا، مك دونالد، كوداك و فولكس واگن از جمله اين شركتهاي بزرگ هستند و شركتهاي چيني هم ميخواهند به شكلي نام محصولاتشان را با المپيك مرتبط جلوه دهند.
لنووو، چاينا موبايل، سينوپك و اير چاينا از جمله چنين شركتهايي هستند كه ميخواهند از اين موقعيت منحصر به فرد به سود خود استفاده كنند.
لنووو ـ شركت چيني توليد كننده رايانه ـ تنها شركت بومي ميان حاميان مالي عمده كميته بينالمللي المپيك براي المپيك پكن است، هرچند برخي شركتهاي ديگر با كميته برگزاركننده المپيك مشاركت ميكنند.
لي لان ـ معاون شركت لنووو ـ براي بازاريابي در المپيك ميگويد: اولويت اصلي ما ايجاد آگاهي درباره مارك تجاري ما است.
اين شركت بيش از30 هزار قطعه از توليدات و500 نفر از مهندسان خود را در خدمت برگزار كنندگان قرار ميدهد و اميدوار است مصرف كنندگان تحت تاثير محصولاتش قرار بگيرند. در نتيجه بخش عمدهاي از مديريت بازيها، از جمع آوري و ثبت اطلاعات مربوط به بازيها گرفته تا نمايش نتيجه به وسيله محصولات و خدمات لنوو انجام خواهد شد.
لي لان ميگويد: لنووو در چين شناخته شده است و ما در تلاشيم خود را در بقيه دنيا از طريق روزنامهها، تبليغات شهري، اينترنت و در برخي كشورها تلويزيون بشناسانيم.
نظرسنجي اينترنتي انجام شده توسط شركت مشاور پژوهشي "اسپورت اند ماركت" در ميان هزار شهروند چيني نشان داد كه شركت لنووو در مكان اول قرار دارد.
آديداس كه از سال 1928 با المپيك همكاري داشته است، مصمم است از المپيك پكن براي كسب سهم بزرگتري از بازار چين استفاده كند و در اين زمينه به شدت با شركت نايك رقابت دارد.
اين بزرگترين برنامه بازاريابي در تاريخ اين شركت عظيم آلماني در يك بازار واحد است.
آديداس كه در نظر دارد بجز راههاي متعارف تبليغات، راههايي براي نزديك شدن مصرف كنندگان به ورزشكاران تحت پوشش محصولات خود استفاده كند، انتظار دارد فروش شركتهاي زير مجموعه آن تا سال 2010 از يك ميليارد يورو فراتر برود.
اين شركت اميدوار است با كمك رشد احتمال ورزش در چين پس از المپيك به چنين موفقيتي دست يابد.
براي آديداس كه تقريبا50 درصد محصولاتش در چين توليد ميشود، چين در آينده هم بازار توليد و فروش مهمي خواهد بود.
اما آتوس اوريجين كه از شركاي جهاني كميته بينالمللي المپيك در عرصه فن آوري اطلاعات است، انتظارات متفاوتي نسبت به آديداس و لنووو دارد. اين شركت با 50 هزار كارمند در 40 كشور جهان عمدتا به ارائه خدمات ميپردازد.
گيوم هوارد ـ مدير بخش بازاريابي و فروش اين شركت در رويدادهاي بزرگ ـ ميگويد: ما بطور خاص تنها با شركتهاي ديگر در تماس هستيم در نتيجه انتظارهاي ما از اين بازيها و اهداف بازاريابي ما هم در ارتباط با شركاي تجاري ديگر ما است. ما از بازيهاي المپيك براي نمايش خدمات، تواناييها و گستره فعاليتهايمان استفاده ميكنيم.
با اين حال پس از ناآراميها در تبت و اخلال در مراسم حمل مشعل در چند شهر جهان، حاميان مالي بازيهاي المپيك با خطر تبليغات منفي هم مواجه هستند.
اين موضوع به عنوان مثال باعث شده شركت ريباك كه زير مجموعه آديداس محسوب ميشود و250 شركت كننده تحت پوشش آنها در بازيها حضور دارند، به ورزشكاران تحت پوشش خود اجازه شركت در كنفرانسهاي خبري و مصاحبههاي رو در رو را ندهد.
جوزي استيونس ـ مدير روابط عمومي جهاني ريباك ـ در اين باره ميگويد: نميخواستيم ورزشكارانمان را در موقعيتي قرار دهيم كه مجبور شوند در يك مصاحبه عقيده خود درباره حقوق بشر را توضيح دهند و مايل هم نبوديم وجهه يك سانسورچي را پيدا كنيم.
هارتموت زاسترو ـ مدير عامل موسسه اسپورت اند ماركت ـ ميگويد: بازيهاي المپيك هميشه صحنه ابراز مخالفت بوده است.
اما به اعتقاد او تبليغات منفي تاثيري بر سابقه و وجهه طولاني مدت يك مارك تجاري ندارد.
او ميگويد: حاميان مالي المپيك هيچگاه متحمل صدمهاي به وجهه خود نشدهاند. مصرف كنندگان قادرند شرايط سياسي كشور ميزبان و مشاركت يك حامي مالي در يك رويداد ورزشي بينالمللي را از هم جدا بدانند.
انتهاي پيام
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]