تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):در پاسخ به كسى كه عرض كرد: من در عمل ناتوانم و نماز و روزه كم به جا مى آورم اما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837599059




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گفت وگو با شيخ قدرت الله عليخاني درباره انتخابات رياست جمهوري - بخش اول اصولگرايان درباره احمدي نژاد ترديد دارند


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گفت وگو با شيخ قدرت الله عليخاني درباره انتخابات رياست جمهوري - بخش اول اصولگرايان درباره احمدي نژاد ترديد دارند
ايرج جمشيدي، حامد طبيبي

درست فرداي روزي كه مجلس هفتم با اعتراض و انتقاد به عملكرد دولت محمود احمدي نژاد پايان يافت و مجلس هشتم سر برآورد و علي لاريجاني را به نشانه تغيير سياست مجلسيان به رياست خود برگزيد، هيچ كس باور نمي كرد دولت احمدي نژاد هم تغييرات 180 درجه يي را در برخي سياست هاي داخلي و خارجي خود در دستور كار قرار داده و درصدد برآمده است با حركت به سمت پرداخت نقدي يارانه ها به مردم، پايه هاي دور دوم رياست جمهوري خود را نيز تا حد امكان مستحكم سازد. اما قدرت الله عليخاني نماينده چند دوره مجلس كه در مجلس هشتم هم حضور دارد و از منتقدان محمود احمدي نژاد به شمار مي آيد، معتقد است نوشداروهايي كه دولت براي خود تجويز مي كند احتمال تاثيرگذاري بسيار پاييني دارد. كار به جايي رسيده است كه برخي از اصولگرايان حاكم بر مجلس هم معتقدند صرفاً بنا به ملاحظات جناحي از احمدي نژاد تا پايان دور اول رياست جمهوري اش حمايت مي كنند و معلوم نيست در انتخابات رياست جمهوري سال آينده هم از او حمايت كنند. عليخاني كه به روزنامه اعتماد آمده بود دليل اين مساله را عملكرد غيرقابل قبول محمود احمدي نژاد به ويژه در عرصه اقتصادي مي داند. گفت وگوي «اعتماد» با عليخاني را مي خوانيد.

---

- برخي صاحب نظران در مقام مقايسه ميان دولت هاي پس از انقلاب اعتقاد دارند دولت نهم پايين ترين نمره را در شاخص هايي مانند مديريت كلان، تئوري اقتصادي و رفتارهاي سياسي كسب مي كند. اين استدلال بر چه پايه هايي استوار است؟

دولت هاي مختلفي پس از انقلاب بر سر كار آمده اند، منتها جايگاه اين دولت ها از نظر وزن و شخصيت با هم تفاوت هايي دارد. زماني دولت آقاي هاشمي بر سر كار بود كه وقتي نام ايشان مطرح مي شود نيازي به توضيح اضافه وجود نداشته و جايگاهش كاملاً مشخص است. در زمان امام نيز دولت هاي مختلفي آمدند و رفتند كه يكي از آنها دولت ابوالحسن بني صدر بود. در اوايل آغاز به كار دولت بني صدر بسياري از روحانيون سرشناس و طيف هاي مختلف سياسي از وي حمايت مي كردند. در زمان انتخابات اما من هيچ اعتقادي به حمايت از وي نداشتم و به خاطر دارم برخي از دوستان با اشاره به حمايت برخي از بزرگان از بني صدر، خواستار فعاليت در استان قزوين به سود وي بودند. ما به سراغ جلال الدين فارسي رفته و از او حمايت كرديم. حزب جمهوري و جامعه مدرسين نيز روي فارسي اتفاق نظر داشتند اما با توجه به شبهاتي كه در خصوص تابعيت وي مطرح شد ما از دكتر حسن حبيبي حمايت كرديم هر چند شكست خورديم چرا كه فضاي سنگين تبليغاتي به سود بني صدر وجود داشت.

- اينكه بني صدر در آن دوره و با آن ميزان واجد شرايط، حدود 11 ميليون راي كسب كرد جالب توجه بوده. در ابتدا نظر امام نسبت به وي چه بود؟

با گذشت زمان به تدريج، عده يي از حاميان وي به نقاط ضعف و نامطلوب بودن بني صدر براي اداره كشور پي بردند اما آنچه مهم بود حمايت امام از بني صدر بود. دليل آن نيز احترام خاصي بود كه بنيانگذار فقيد جمهوري اسلامي به راي مردم مي گذاشت. همان طور كه اشاره كرديد به دليل آراي بالاي وي، امام اعتقاد داشت حال كه بني صدر توانسته اقبال عمومي را كسب كند، خود مردم بايد متوجه ضعف هاي شخصيتي وي شده و خواستار بركناري رئيس جمهور وقت شوند. البته امام بعدها تاكيد كردند كه از ابتدا و در باطن خود موافق بني صدر نبودند.

- اشاره شما به نامه اول به آيت الله منتظري بازمي گردد كه امام صراحتاً مخالفت خود با بني صدر را اعلام كردند؟

حتي پيش از آن و هنگام تصويب عدم كفايت سياسي بني صدر از سوي مجلس، ايشان در ديدارهاي خود به اين مساله اشاره كردند. البته من در جريان ماجراي منافقين هم، حتي پيش از انقلاب در زندان، متوجه انحراف اين گروهك و تفكرات التقاطي آنها شده بودم و در جريان بني صدر هم در همان دوران تبليغات انتخابات رياست جمهوري نسبت به نيات و اغراض وي خوشبين نبودم. با آغاز به كار دولت بني صدر هم روز به روز در مخالفت خود با وي مستحكم تر مي شديم. به ياد دارم يك روز پنج تن از ائمه جمعه مطرح آن زمان - كه اكنون تنها حضرت آيت الله طاهري امام جمعه پيشين اصفهان از ميان آنها در قيد حيات هستند - خدمت امام رسيده و برخي از ما هم بيرون اتاق به انتظار نتيجه اين جلسه نشستيم. در واقع به دليل شدت عصبانيت از عملكرد بني صدر، قرار بر اين بود كه اين علماي بزرگ با رايزني با حضرت امام، ايشان را مجاب كنند تا حكم عزل بني صدر را صادر كنند. پس از پايان جلسه اما وقتي نتيجه را از اين بزرگان پرسيدم گويي كلام امام مانند ريختن آب روي آتش آنها را آرام ساخته بود. در واقع امام پس از شنيدن سخنان اين ائمه جمعه شاخص جمله يي را بيان كرده بودند كه آنها را آرام ساخته بود. ايشان فرموده بودند كه در صورت فرا رسيدن موقع مقتضي، عزل بني صدر كار چنداني نخواهد داشت. اينچنين بود كه زماني كه امام با نگارش يك نامه بسيار كوتاه وي را از فرماندهي كل قوا عزل كرد، بركناري وي از سوي مجلس با چه سرعتي انجام شد. لذا بني صدر با وجود آن ميزان راي و محبوبيتي كه داشت به دليل خطاهاي متعدد در برهه حساس جنگ، نتوانست پايگاه اجتماعي خود را حفظ كند. امام هم تحمل كردند تا خود مردم پي به ناكارآمدي و عوام فريبي اين عنصر نامطلوب ببرند. البته ماجراي بني صدر يك ماجراي منحصربه فرد بود و دولت هاي پس از آن همواره مورد حمايت مسوولان ارشد نظام بوده اند. حال اگر مي بينيد رهبر معظم انقلاب در برخي سخنراني هاي خود حمايت هايي را از عملكرد دولت نهم به عمل مي آورند امري كاملاً طبيعي است. ايشان از دولت هاي قبل هم در برهه هاي زماني مختلف حمايت كردند. ايشان اگر در برخي مقاطع سرنوشت ساز حمايت خود از آقاي خاتمي را هم اعلام نمي كردند با وجود آن حملات سنگين و وزنه هاي سياسي و مراكز قدرتي كه در مقابل خاتمي قرار داشتند، معلوم نبود چه اتفاقاتي رخ مي داد. رهبري نظام با اشرافي كه به پايگاه اجتماعي حامي آقاي خاتمي داشتند، در برخي زمان ها از وي حمايت كردند. بنابراين منتقدان عملكرد دولت نهم و رئيس آن نيز، اين وظيفه را دارند تا با نقد صحيح و دادن هشدارهاي لازم در خصوص عملكرد وي، جامعه را نسبت به ناكارآمدي برخي سياست ها آگاه سازند.

- شما در مقابل احمدي نژاد هم مواضع محكمي را چه در مجلس و چه در جلسات گوناگون اتخاذ كرده ايد. در جريان انتخابات رياست جمهوري نهم مي دانستيد كه شرايط اين گونه خواهد شد؟

بسياري از كارشناسان و نخبگان با آگاهي از شعارها و وعده هاي داده شده از همان ابتدا اعلام كردند كه سياست هاي كلي اعلام شده از سوي رئيس دولت نهم نمي تواند روند توسعه كشور را ادامه داده و به همين دليل سازش با برنامه ها و عملكرد وي را بي معنا مي دانستند. به هر حال اصلاح طلبان - برعكس جناح مقابل - بناي تمكين در مقابل راي مردم را داشتند. در عين حال تحليل من اين است كه نتيجه عملكرد دولت آقاي احمدي نژاد سرنوشت مطلوبي نخواهد شد. از همان ابتدا مشخص بود كه وي نسبت به نظرات روحانيت - اعم از جناح اصلاح طلب يا اصولگرا - توجه لازم را نخواهد داشت؛ چه اينكه در ماه هاي اخير و با توجه به انتقاداتي كه روحانيون سرشناس هر دو جناح از وي داشتند، اين مساله ثابت شد.

- چرا با وجود شعارهايي كه وي در حمايت از ارزش ها و روحانيت سر مي دهد، عملكرد وي مورد انتقاد اين قشر قرار گرفت؟

كار آقاي احمدي نژاد به جايي رسيد كه هنگام سخنراني وي در حرم حضرت معصومه(س)، جلسات درس تمام مراجع برپا بوده و تعطيل نشد. اينها داراي پيام هاي روشني است.

- چه پيامي؟

اينكه آنچه از سوي رئيس دولت نهم مطرح مي شود در حد شعار بوده و با واقعيت هاي جامعه انطباق ندارد. در واقع پس از بازگشت از سفر اول خود به مقر سازمان ملل و مباحثي كه پس از ديدار آقاي احمدي نژاد با آيت الله جوادي آملي مطرح شد، اولين جرقه هاي اين عدم رضايت زده شد. من به موضوعي اعتقاد دارم و آن اينكه اگر فردي به شعارهايي كه مي دهد باور قلبي نداشته باشد به هر حال روزي تناقضات وي براي جامعه نمودار خواهد شد. بايد توجه داشت شعارهايي كه از سوي وي در جريان انتخابات رياست جمهوري نهم سر داده شد، براي قشرهايي از جامعه جذاب بود اما به دليل فاصله يي كه شعارها با واقعيت ها داشت همان قشرهاي طرفدار وي به تدريج به منتقدان عملكرد دولت نهم مبدل شدند. برخي شعارهاي وي مانند مافيا و اعلام اسامي مفسدان اقتصادي هم به حدي غيرواقعي بودند كه اكنون حتي براي همفكران وي نيز لوث شده است. سوالي كه ما هم در مجلس بارها مطرح كرديم اين است كه در صورت درست بودن ادعاي شما، نمي شود يك بار هم كه شده نام اين سردمداران مافيا اعلام شود؟ دائماً گفته مي شود كه دست آنها قطع مي شود. اشكالي ندارد قطع كنيد اما قبل از آن اعلام كنيد. در حالي كه در سال آخر دوران رياست جمهوري خود هستيد تاكنون كدام دست ها را قطع كرده ايد؟ من برخلاف ايشان معتقدم اكثر اشكالات اقتصادي و موضوعاتي مانند مافيا به عملكرد دولت نهم بازمي گردد. همين موضوع شكر كه روزي در مجلس هفتم هم در يك نطق پيش از دستور به آن اشاره كردم يكي از مواردي است كه دولت در خصوص آن به طور كامل مقصر است. اگر چه هنگام مطرح شدن استيضاح ناكام وزير بازرگاني وي براي فرار از استيضاح اعلام كرد قصد دارند حدود 80 هزار تن شكر كارخانه ها را خريداري كنند اما شما فكر مي كنيد با خريد اين ميزان شكر مشكلي حل خواهد شد؟ در حال حاضر حدود 800 هزار تن شكر در انبارهاي كارخانجات موجود است. مفتح معاون وزير بازرگاني منكر وجود اين ميزان شكر بود و اعلام كرد كل شكر توليدشده 180 هزار تن است. اما همين آقاي صمصامي - كه من وي را نمي شناسم اما گفته مي شود كه از چهره هاي نزديك به دولت نهم است- از سوي كميسيون اقتصادي دولت تحقيقاتي را در اين زمينه انجام داده و در جلسه يي با حضور معاون اول رئيس جمهور گزارش داده كه بالاي 700 هزار تن شكر در انبارها وجود دارد. اما متاسفانه مطلع شدم كه با وجود كذب بودن گزارش معاون وزير بازرگاني در اين باره و به رغم اهميت اين موضوع براي سرنوشت هزاران كارگر كارخانجات و مديران آنها معاون اول هيچ گونه برخوردي با وزارت بازرگاني نداشته است. يا در خصوص واردات گوشي تلفن همراه و افزايش تعرفه واردات پس از آن حدود 600 ميليارد تومان سود نصيب برخي افراد شده است.

- چه كساني اين گوشي ها را وارد كردند؟ چون افزايش تعرفه از چهار درصد دوران خاتمي به 60 درصد براي بسياري سوال برانگيز بود؟

دولت نهم بايد در اين باره پاسخگو باشد. ببينيد يك ليست 30 ، 40 نفره از واردكنندگان شكر در اختيار من است. در آن برخي اسامي نوشته شده كه براي مثال خانم يا آقاي فلاني يا فلان شركت جزء واردكنندگان هستند، يا اينكه پس از پيگيري هايي مشخص شد دو اسم متفاوت در واقع يك نفر است. افرادي كه در مشاغلي مانند تجارت قير يا ساخت برج هاي مسكوني مشغول به فعاليت هستند، شكر وارد كرده اند. چرا اين اتفاق افتاده است، چون دولت نظارت لازم را ندارد. از سوي مقابل خود دولت هم حدود سه ميليون و پانصد و چهل هزار تن شكر به بهاي يك ميليارد و پانصد و چهل ميليون دلار وارد كرده است.

- چرا اين ميزان شكر مازاد بر نياز وارد كشور كرده، در حالي كه اشاره داشتيد كارخانه هاي توليد شكر ما با خطر ورشكستگي مواجه هستند؟

ممكن است دولت استدلال كند به خاطر تحريم هاي احتمالي اين كار را كرده كه ما منكر آن نيستيم اما سوال اين است كه آيا اين ميزان واردات نياز كشور بوده است يا عده يي از اين فضا سوءاستفاده كرده اند؟

- بسياري از منتقدان و حتي جريانات اصولگرا عملكرد آقاي احمدي نژاد در تهديد افشاي نام مفسدان اقتصادي و عمل نكردن به آن را موضوعي تبليغاتي مي دانند. آيا اين امكان وجود دارد كه شما اسامي را اعلام كنيد؟

من صراحتاً اعلام مي كنم كه طرح موضوع «مافيا» بيشتر تبديل به يك تبليغات و جنگ رواني شده است. اما چرا ما نقش دولت را در اعمال برخي سياست هاي غلط ناديده مي گيريم. رئيس جمهور در واقع به نوعي از اين احساسات پاك مردم بهره برداري مي كند. مگر همين مافياي سيگار در آن سخنراني معروف قم مطرح نشد. اين بحث از ريشه نادرست بود. اما درخصوص نام واردكنندگان شكر اين اسامي در اختيار خود دولت است.

- اينكه اعلام شد عده يي از بانك هاي خصوصي با دادن وام سبب گران شدن مسكن شده اند تا چه حد قابل پذيرش است؟ آيا در كميسيون امنيت ملي در خصوص تبعات آن بحثي صورت نگرفت؟

تا مدت ها پيش كه گراني مسكن را از بيخ و بن تكذيب مي كردند. پس از مدتي اما آن را به گردن يك بانك خصوصي انداختند. ابتدا رئيس دولت نهم اعلام مي كرد كه اين بانك با پرداخت صد ميليارد تومان وام به مردم باعث گراني مسكن شده است. اول اينكه اصلاً وظيفه بانك خصوصي پرداخت وام البته به ميزان مشخص و قانونمند به مشتريان خود است. گويا دولت محترم هيچ گونه اعتقادي به فعاليت سودمند بخش خصوصي ندارند. اگر نظام ساخت و توليد و فروش مسكن بسامان باشد اتفاقاً اين وام ها باعث شكوفايي بيشتر مي شود. حال من از شما سوال مي كنم كه با صد ميليارد تومان چند آپارتمان در مناطق شمالي تهران مي توان خريد؟ اكنون قيمت 10 آپارتمان چند واحدي در مناطق نه چندان معروف تهران مي شود صد ميليارد تومان. در سخنراني قم اما اعلام كرد چند بانك خصوصي 1500 ميليارد تومان وام داده اند تا دولت را زمين بزنند. با فرض صحت اين ادعا كه من تحقيق كردم مشخص شد بانك هاي خصوصي اين ميزان وام را پرداخت نكردند، مگر با اين پول چند خانه، زمين يا آپارتمان در شهرهاي بزرگ كشور مي توان خريد. اصلاً مساله اينها نيست، اين سياست هاي غلط بود كه وضع مسكن را به اين صورت درآورده كه مردم زير بار بهاي سنگين اجاره، وديعه و قسط وام خريد مسكن مانده اند. همان موقع كه اعلام كردند وام 10 ميليون توماني مي دهيم كارشناسان و اقتصاددانان حتي در مجلس نسبت به تبعات آن بر بازار مسكن ابراز نگراني كردند و دولت پس از مدت ها قبول كرد كه اين كار اشتباه بوده است. اخيراً هم كه آقاي احمدي نژاد اعلام كرده كه خود براي رفع مشكل مسكن به طور مستقيم وارد مي شود كه نمي دانم به چه ميزان موفق خواهد بود.

- به هر حال مجلس هفتم تمام شده و بسياري هم معتقدند كه با پايان آن به فراموشي سپرده خواهد شد. اين مجلس يك خطاي استراتژيك مرتكب شد و وظايف خود را با گرايش هاي سياسي همسو با دولت ادغام كرد. آيا در مجلس هشتم شرايط تفاوت خواهد كرد؟

من در يكي از نطق هاي پيش از دستور خود تاكيد كردم كه اصولگرايان مراقب باشند سرنوشت خود را با سرنوشت دولت احمدي نژاد گره نزنند. اما نمايندگان مجلس هفتم با وجود آنكه در جريان انتخابات رياست جمهوري از كانديداهاي ديگري به جز احمدي نژاد حمايت مي كردند در عمل پس از روي كار آمدن دولت نهم اجازه انتقاد به عملكردهاي پراشتباه دولت را نمي دادند. اين حمايت ها تا جايي پيش رفت كه رئيس دولت نهم با كم توجهي به برخي قوانين مجلس به نوعي خودمحوري گرايش پيدا كرد.

- با اين تجربه، مجلس هشتم چگونه در يك سال باقيمانده از عمر دولت نهم با اين دولت روبه رو خواهد شد؟

بايد منتظر ماند و ديد مجلس هشتم در قبال سياست ها و برنامه هاي دولت چگونه عمل خواهد كرد و پس از آن به قضاوت نشست. هر چند فكر مي كنم با رويكردي كه اصولگرايان در اواخر مجلس هفتم در قبال دولت اتخاذ كردند، ممكن است دولت آن آزادي عمل زمان آغاز به كار خودش را در زمان فعاليت مجلس هشتم نداشته باشد.

- يعني حتي اعتقاد داريد كه امكان دارد در صورت كانديداتوري آقاي احمدي نژاد براي انتخابات رياست جمهوري آينده، وي به سبب شدت انتقادات راي نياورد؟

حتماً همين گونه خواهد بود كه انتخاب وي براي دوره آينده با مشكلات بسياري مواجه خواهد بود. تجربه سياسي مي گويد در صورت عدم كنار نهادن خودمحوري ها، از ناحيه مجلس هشتم به رغم وجود اكثريت اصولگرا تمايلي براي انتخاب مجدد وي به رياست جمهوري وجود نخواهد داشت. به هر حال حرف هاي امروز امثال توكلي و نادران نزديك به انتقادات اصولگرايان است. پس از نطق هفته قبل آقاي طباطبايي نماينده تهران در آخرين جلسات مجلس هفتم، من در كنار ايشان نشسته بودم. يكي از نمايندگان اصولگرا كه راي نياورده و در حال گرفتن شغل و سمت از دولت نهم است به آقاي طباطبايي اعتراض كرد كه به چه دليل و با كدام منظور از دولت انتقاد كرده است؟ وي پاسخ داد كه ما به خاطر برخي مصالح سكوت كرديم وگرنه در مقابل كارهايي كه دولت نهم انجام داده بايد فرياد زده شود.
 يکشنبه 6 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 306]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن