واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: هلو بوى بد دهان را رفع مىكند
هُلو ميوه آبدار درخت هلو با نام علمي: Prunus Persica در لاتين به معنى سيب ايرانىاست كه داراى يك هسته سخت، گوشت زرد، يا نسبتاً سفيد و پوستى مخملى مىباشد. بر اساس چسبيدن گوشت به هسته اين ميوه به دو دسته هستهجدا و هستهچسب تقسيم مىشوند. يكى از ميوههائىكه تا حد زيادى با هلو ارتباط دارد شليل است. ارتباط شليلها با هلو تا حدى است كه در واقع گاهى اوقات محصولات هلو حاوى تعداد كمىشليل هستند و برعكس. شليل در واقع نوعى هلو با ژن مغلوب است كه توليد ميوههاى بدون گزك مىكند. درخت هلو سه نوع شاخه ساده ، مركب و كاذب توليد مىكند. شاخههاى ساده فقط جوانه رويشى توليد مىكنند. شاخه مركب، جوانه رويش و زايشى و شاخه كاذب در طول شاخه جوانه زايش و در نوكم جوانه رويشى توليد مىكند كه در هنگام هرس نوك شاخه كاذب حذف مىشود. جوانه گل هلو ساده بوده و در جانب شاخههاى يكساله تشكيل مىشود.درخت هلو از قديم الايام در چين وجود داشته و از آنجا به نقاط ديگر جهان راهيافته است. درقرون وسطى از آن بصورت يك داروى گياهى استفاده ميشده است. برگ درخت هلو را براى بيمارى صرع و سنگينى گوش ، پوست درخت هلو را براى رفع بوى بد دهان و مغز هسته آن براى رفع سردرد و اختلالات دستگاه هضم، قرس و رفع بيمارىهاى ادرارى به كار مىرود.درخت هلو درختى است زيبا به بلندى تقريبا 5 متر كه داراى شاخههاى زيادى مىباشد. برگهاى آن بيضى شكل و دراز وداراى كنارههاى ارهاى است. گلهاى هلو زودرس هستند و قبل از باز شدن برگها ظاهر شده و منظره زيبايى به درخت مىدهد. گلهاى هلو برنگ صورتى ، قرمز يا سفيد مىباشد. ميوه هلو گرد و برنگ طلايى و سرخ كه روى آنرا كركهاى زيادى پوشانده است مىباشد. هسته هلو بسيار سخت است و درون آن مغز هسته قرار دارد كه تلخ است.
تركيبات شيميايى
گل و مغز هسته هلو داراى اميگدالين مىباشد. برگها و شاخههاى هلو داراى اميگدونيتريل و فلاوونول گليكوسيد است.مغز هسته سمى است و مصرف مدام آن موجب مسموميت مىشود از اين جهت براى معالجه امراض فقط مقدار كمىهسته هلو مصرف مىشود و آن هم بايد تحت نظر پزشك باشد.
در هر صد گرم هلو
مواد زير موجود است
آب (88 گرم)، انرژى (35 كالري)، فسفر (17 ميلى گرم)، پتاسيم (200 ميلى گرم)، كلسيم ( 8 ميلى گرم)، آهن (0/5 ميلىگرم)، ويتامين A (1400 واحد)، ويتامين B1 ( 0/02 ميلى گرم)، ويتامين B2 0(/05ميلىگرم)، ويتامين B3 (1 ميلى گرم)، ويتامين C (7 ميلى گرم) نشاسته (9 گرم)، ضمنا هلو داراى منيزيم و بروميوم نيز مىباشد.
خواص داروئى
هلو از نظر طب قديم ايران سرد و تر است و داراى خواص زير مىباشد:
1- هلو ملين است و باعث تسكين تشنگى مىشود
2- براى رفع بوى بد دهان هلو بخوريد
3-هلو در افراديكه گرم مزاج هستند باعث تقويت نيروى جنسى مىشود
4-روغن مغز هسته هلو براى درد گوش و گرفتگى مجراى گوش مفيد است
5-روغن مغز هسته هلو را به محل درد بواسير بماليد اثر خوبى درد
6-براى برطرف كردن زخمهايى كه در بدن اطفال و پشت گوش آنها مىزند هسته هلو را در آتش بياندازيد تا بسوزد سپس مغز هسته را درآورده و له كنيد و بر محل زخم بماليد.
7- براى خانم هاى باردار مفيد است
8- مغز هسته هلو مسهل است و خون را تصفيه مىكند
9- مغز هسته هلو براى رماتيسم مفيد است
10- جوشانده برگهاى درخت هلو براى بيمارىهاى پوست مفيد است پوست را با اين دم كرده بنوشيد
11- براى بيمارىهاى مجارى ادرار ، سنگ كليه و ورم مثانه جوشانده برگهاى درخت هلو را تهيه كرده و يك فنجان در روز بخوريد.
12- دم كرده برگ يا گل هلو براى رفع سياه سرفه استفاده مىشود
13- هلو را له كنيد و بصورت ضماد براى رفع دل پيچه بچهها و دفع كرم روده روى شكم آنها قرار دهيد.
14- برگ هلو و جعفرى را با روغن زيتون مخلوط كرده و روى سوختگى و محل ضرب ديدگى بگذاريد.
15- بهترين ماسك پوست را مىتوانيد از هلو تهيه كنيد براى طراوت و جوان كردن پوست هلو را پوست كنده وله كنيد و روى پوست قرار داده و بگذاريد مدت 20 دقيقه بماند و پس از آن صورت را با اب معدنى بشوئيد .
16- جوشانده پوست درخت هلو اثر تب بر دارد
17- خوردن هلو سموم را از بدن خارج مىكند.
18- براى وزن كم كردن هلو بخوريد
19- كسانى كه زخم معده دارند و يا مبتلايان به ورم معده و يا روده بايد با شكم خالى هلو بخورند
20- هلو ميوه خوبى براى اشخاص مسن است مشروط براينكه با شكم خالى بخورند كه زود هضم شود
21- جوشانده گل هلو كرم كدو و كرم معده را از بين مىبرد.
مضرات
هلو براى اشخاص سرد مزاج مضر است آنها بايد هلو را با عسل و يا زنجبيل بخورند هضم هلو براى بعضى از اشخاص سخت است و نفخ ايجادمىكند. هميشه براى اينكه نفخ ايجاد نكند بايد آنرا اقلا نيم ساعت قبل از غذا خورد.
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]