واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: ايران و قزاقستان در زمينه صنعت برق تفاهم نامه همكاري امضا كردند
تهران / واحد مركزي خبر / مكتوب 1387/05/05
بخش خصوصي صنعت برق ايران و شركت مديريت شبكه برق رساني قزاقستان در تهران تفاهم نامه همكاري در زمينه گسترش صنعت برق امضا كردند.
به گزارش روابط عمومي سنديكاي صنعت برق ايران ، اين تفاهم نامه ميان محمد پارسا ، رييس هيات مديره سنديكاي صنعت برق ايران و ساتكاليف آلماسدام رييس شركت مديريت شبكه برق رساني قزاقستان امضا شد.
در اين تفاهم نامه طرف ايراني درباره حوزه خدمات فني مهندسي و تامين تجهيزات برقي به طرف قزاق متعهد شده است ، علاوه بر آن مشاركت در امر بهينه سازي و كاهش تلفات شبكه هاي انتقال و توزيع برق و نيز انتقال و تبادل فناوري در اين صنعت از جمله ديگر مفاد اين تفاهم نامه است.
بر اساس اين تفاهم نامه سنديكاي صنعت برق ايران، متعهد شده است شرايط را براي شركت هاي قزاق به گونه اي فراهم كند كه بتوانند در خصوصي سازي و واگذاري شركت هاي برقي مشاركت كنند و در مقابل آنها نيز متعهد شدند كه شرايط را براي حضور شركت هاي ايراني در مناقصات صنعت برق قزاقستان مهيا كنند.
همچنين تحقيق و سرمايه گذاري در حوزه انرژي هاي نو از جمله باد و خورشيد، يكي ديگر از مفاد اين تفاهم نامه است.
پارسا با اشاره به سهم 15 درصدي برق در طرح هاي صنايع مختلف گفت : روابط ميان ايران و قزاقستان بايد به گونه اي باشد كه سهم برق شركت هاي فعال اين دو كشور در طرح هاي آنها محفوظ بماند.
رييس شركت مديريت شبكه برق رساني قزاقستان نيز گفت: پس از بازديد از سطح فناوري و كيفيت تجهيزات توليد شده در ايران، شگفت زده شدم.
آلماسدام با ابراز اميدواري به گسترش همكاري هاي دو كشور در حوزه صنعت برق، تاكيد كرد: اطمينان دارم كه امضاي تفاهم نامه همكاري مي تواند براي توسعه صنعت برق قزاقستان و ايران راهگشا باشد.
وي گفت : صنعت برق ايران و قزاقستان در كنار هم علاوه بر رفع نيازهاي يكديگر مي توانند براي حضور در كشورهاي ثالث، اجراي طرح هاي كاهش تلفات در ساير كشورها، سرمايه گذاري هاي مشترك و مشاركت براي خريد شركت هاي در حال واگذاري و حضور فعال در روند خصوصي سازي، برنامه ريزي كنند.
مهمان پرست سفير ايران در قزاقستان هم بر لزوم گسترش همكاري هاي دو كشور تاكيد كرد و گفت:ظرفيت بسيار مناسبي براي حضور شركت هاي ايراني در قزاقستان وجود دارد كه مي تواند زمينه ساز همكاري بلند مدت و راهبردي ميان دو كشور باشد.
وي ضمن تاكيد بر اين نكته كه قزاقستان با برنامه ريزي دقيق در بخش هاي مختلف به سرعت در حال پيشرفت است، افزود:با توجه به امكانات فراوان، وسعت زياد و منابع غني زيرزميني، اين كشور موقعيت مناسبي براي سرمايه گذاري دارد. به علاوه ايران و قزاقستان مي توانند با تدوين برنامه اقتصادي تكميلي شرايط را براي توسعه يكديگر فراهم كنند.
سفير ايران در قزاقستان افزود: تا پيش از سه سال پيش حجم مبادلات تجاري ايران و قزاقستان رقمي بالغ بر 700 ميليون دلار بود كه در سال 2007 به 2 و نيم ميليارد دلار افزايش يافت كه اميدواريم شاهد رشد اين ميزان به 3 ميليارد دلار تا پايان سال 2008 باشيم.
وي گفت : پيش بيني ما اين است كه تا سه سال آينده رقم مبادلات تجاري دو كشور به مرز 10 ميليارد دلار برسد.
مهمان پرست ساخت نيروگاه ها و شبكه هاي انتقال نيرو را به عنوان برنامه هاي زيربنايي صنعت برق قزاقستان معرفي و اظهار داشت : شركت هاي ايراني در صورت نشان دادن توانمندي هاي خود و اتمام طرح ها در زمان مقرر، قادر خواهند بود زمينه مساعدي براي حضور و گسترش فعاليت هاي خود در قزاقستان ايجاد كنند.
وي برپايي نمايشگاه تخصصي آب و برق ايران در كشور قزاقستان و حضور فعال شركت هاي مطرح در اين نمايشگاه در سال گذشته را گام اوليه براي گسترش همكاري هاي دو كشور در حوزه صنعت آب و برق دانست و افزود: ما مي توانيم در حوزه اجراي طرح هاي بزرگي كه در اين كشور وجود دارد با آنها همكاري كنيم، چرا كه بازار چند ميليارد دلاري در قزاقستان وجود دارد كه شركت ها به تناسب توانمندي هاي خود قادر خواهند بود سهمي از آن ببرند.
سفير ايران در قزاقستان به طرحي اشاره كرد كه با مشاركت كشورهاي ايران، قزاقستان و تركمنستان تدوين شده و شامل يك كريدور ارتباطي از آكتائو تا گرگان است.
وي در ادامه افزود: اين طرح با ساخت يك خط ريلي سه جانبه آغاز شده است و در آينده خط حمل و نقل جاده اي، شبكه فيبر نوري، شبكه انتقال نيرو و خطوط انتقال نفت و گاز نيز به امكانات ارتباطي اين كريدور افزوده خواهد شد.
مهمان پرست اضافه كرد : اين فاصله 900 كيلومتري كه خط آهن آن سالانه جابجايي 10 ميليون تن كالا را تسهيل مي كند، قطعا مي تواند در هر سه كشور تحول بسيار بزرگي ايجاد و با اشتغال زايي به رشد اجتماعي و اقتصادي آنها كمك كند.
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]