واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: در اختتاميه سومين جشنواره «زنان سرزمين من» مطرح شدفعاليتهاي حوزه حجاب نيازمند پويايي و نوآوري است
گروه اجتماعي: سومين جشنواره بينالمللي «زنان سرزمين من» امروز پنجم مردادماه پس از 10 روز فعاليت در حالي به كار خود پايان داد كه كارشناسان حاضر در آن، برخورداري از پويايي، زيبايي و والايي را از ويژگيهاي پوشش اسلامي دانستند كه در طرحهاي عرضهشده در اين جشنواره به معرض ديد عموم گذاشته شد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، مراسم اختتاميه سومين جشنواره «زنان سرزمين من» امروز پنجم مردادماه با حضور مسئولان و مديران اين جشنواره برگزار شد.
«فرحناز قندفروش» مشاور استاندار تهران در امور بانوان در آغاز اين مراسم به ارائه گزارشي از فعاليتها و عملكرد اين جشنواره در دوره سوم پرداخت.
وي با اشاره به آمار بالاي رضايتمندي بازديدكنندگان از مدلها و پوششهاي اسلامي ارائه شده در جشنواره گفت: پرداختن به مقوله پوشش يكي از چالش برانگيزترين مباحث اجتماع است كه طرز تفكرها و نگرشهاي متفاوتي را نيز حول خود ايجاد كرده است.
مديركل امور زنان و خانواده استانداري تهران در ادامه تصريح كرد: همه افراد ميدانند كه يكي از معضلاتي كه در حال حاضر پيكره جامعه را تهديد ميكند بيتوجهي برخي از زنان جامعه به مسئله حجاب است كه خواسته يا ناخواسته و مغرضانه و متعمدانه جز آسيبهاي كنوني جامعه ما محسوب ميشود.
دبير جشنواره «زنان سرزمين من» با اشاره به پژوهشهاي انجام شده در زمينه تبيين حجاب در جامعه، بينتيجه بودن اين پژوهشها بهمنظور تحت تأثير قرار دادن بيحجابان را از خلاهاي موجود دانست و گفت: فقدان مضامين جوانپسند از دلايل بروز اين مشكل است كه سعي شده در برنامهريزيهاي اين جشنواره لحاظ شود.
به انفعال كشيده شدن تفكرات مخالفين طرح اين جشنواره يكي از نكات مورد تأكيد قندفروش بود كه وي در تشريح آن اظهار كرد: در سومين سال برگزاري اين جشنواره توانستيم در برخي از مضامين مبتلابه جامعه به تعامل مؤثر با جوانان بپردازيم كه نتيجه آن نيز دريافت نمره قبولي از بازديدكنندگان اين جشنواره است.
«مهري سويزي» ميركل دفتر امور زنان وزارت آموزش و پرورش سخنران بعدي اين مراسم بود كه از لباس با عنوان واگويه سيال فرهنگ جوامع ياد كرد و گفت: پوشش هر فرد در جامعه بيانكننده نوع ارتباط، نوع انديشه و ميزان همبستگي او با محيط اجتماعي است.
وي با اشاره به آيه 26 سوره مباركه «اعراف» كه ميفرمايد: «يَا بَنِي آدَمَ قَدْ أَنزَلْنَا عَلَيْكُمْ لِبَاسًا يُوَارِي سَوْءَاتِكُمْ وَرِيشًا وَلِبَاسُ التَّقْوَىَ ذَلِكَ خَيْرٌ ذَلِكَ مِنْ آيَاتِ اللّهِ لَعَلَّهُمْ يَذَّكَّرُونَ؛ اى فرزندان آدم در حقيقت ما براى شما لباسى فرو فرستاديم كه عورتهاى شما را پوشيده مىدارد و [براى شما] زينتى است و[لى] بهترين جامه [لباس] تقوا است اين از نشانههاى [قدرت] خداست باشد كه متذكر شوند» گفت: اين آيه نشانگر وابستگي انسان به لباس و پوشش است كه در واقع وجه مميز انسان و حيوانات نيز محسوب ميشود.
به گفته سويزي پوشش مناسب بايد از سه عنصر پويايي، زيبايي و والايي بهرهمند باشد چرا كه هر سه مورد جز اميال فطري انسان است و در واقع حيات انساني نيز به آن وابسته است.
سويزي لباس را مترجم خط فكري هر فرد برشمرد و اظهار كرد: لباس بايد زمينه پويايي و چالاكي را براي فرد به همراه بياورد زيرا در غير اينصورت ظرفيت عظيم انسان را از بين ميبرد.
وي، فضاي عمومي جامعه را داراي دو بخش قانون و فرهنگ دانست و گفت: اگر شرايطي فراهم شود كه قانون و فرهنگ در مقابل هم قرار گيرند يقيناً فرهنگ ميتواند به دليل جايگاه ويژه خود در جامعه بر قانون غلبه كند بنابراين اهتمام همه مسئولان بايد در راستاي ايجاد يك فرهنگ مطلوب براي تحقق قوانين مناسب صرف شود.
«كامران دانشجو» استاندار تهران، سخنران ديگر اين مراسم با تأكيد بر اينكه تحتالشعاع قرار گرفتن جايگاه زن ميتواند پايههاي حيات جامعه را متزلزل كند گفت: در دهه سوم انقلاب دنياي غرب اينگونه پيشبيني ميكرد كه ما به عنوان شهروندان جامعه اسلامي با مضامين و آموزههاي انقلابي و اسلامي فاصله بسياري بگيريم كه خوشبختانه مناسبات اجتماعي، فرهنگي و ديني ما در كشور خط بطلاني بر همه تفكرات آنها بود.
دانشجو افزود: چنانچه اين قبيل برنامهها و فعاليتها با تنگنظري مجريان روبهرو نشود ميتواند با شناخت استعدادها و خلاقيتها مراحل ترقي را يكي پس از ديگري بپيمايد.
وي با تأكيد بر اينكه ظهور برخي تنگنظريها ميتواند مجال شكوفايي را از ما سلب كند اظهار كرد: اگر نيروهاي داخلي براي جوانان و نوجوانان الگوي مناسب ارائه نكنند مسلماً بيگانگان درصدد رهبري و هدايت افكار و پوشش جوانان ما خواهند بود.
استاندار تهران در پايان حجاب را يك مقوله فرهنگي دانست و گفت: اين امر يك مبحث سياسي نيست كه جناحهاي مختلف آن را در بخشهاي مورد دلخواه خود تبيين ميكنند.
همچنين استانهاي فارس، لرستان، يزد به عنوان بهترين ارائه كنندگان لباس انتخاب شدند.
در بخش بينالملل نيز تركيه، مالزي، اندونزي، مالي به ترتيب ردههاي نخست تا سوم را كسب كردند.
در پايان از افراد برتر در بخش لباس اقوام نيز تجليل شد.
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]