واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بقايي «نقد تواريخ هرودت» را در پاسخ به فيلم 300 منتشر ميكند
خبرگزاري فارس: «محمد بقايي» در پاسخ به اكاذيب فيلم 300، كتاب «نقد تواريخ هرودت» را كه نوشته دو تن از استادان دانشگاه هاروارد است، توسط انتشارات يادآوران منتشر ميكند.
«محمد بقايي» (ماكان) در گفتوگو با خبرنگار ادبي فارس، با اعلام اين خبر گفت: كتاب «نقد تواريخ هرودت» توسط اسپنسر و دياسكالا دو تن از اساتيد تاريخ كلاسيك يونان در دانشگاه هاروارد تاليف شده است. در واقع ميتوان اين كتاب را پاسخي به اكاذيب و دروغپراكنيهاي فيلم 300 در خصوص ملت ايران دانست. اين كتاب همين هفته منتشر ميشود.
وي ادامه داد: در اين كتاب اثبات ميشود كه هرودت بسياري از مطالبي را كه در كتاب تواريخ خود ذكر كرده جانبدارانه و مغرضانه است و تلاش او اين بوده كه قوميت و فرهنگ كشور خود را بسيار برتر از آنچه كه هست در برابر ايرانيان جلوه دهد.حسن اين بررسي در اين است كه ديدگاههاي هرودت از سوي منتقدان معروف و پذيرفتهشده در حوزه تاريخ كلاسيك يونان مورد بررسي و نفي قرار ميگيرد.
اين مترجم تصريح كرد: تواريخ هرودت نخستين كتاب تاريخي جهان هم به حساب ميآيد و گفته ميشود حدود 20 سال صرف نگارش آن شده است. كتاب نقد تواريخ هرودت توسط انتشارات مونارك در نيويورك منتشر شده كه كار اصلياش انتشار كتابهايي در خصوص نقد آثار معروف جهان در حوزه فلسفه، ادبيات و تاريخ است.
اين استاد دانشگاه بيان داشت: من چند سال پيش بدون اين كه خبر داشته باشم بعدها بر اساس اين كتاب فيلم سراسر تحريف 300 ساخته ميشود، كتاب را ترجمه كردم و خوشحالم كه پس از ساخته شدن فيلم اين كتاب براي تنوير افكار عمومي منتشر ميشود. اين كتاب در دهه 90 ميلادي نوشته شده است.
وي در خصوص كتاب ديگرش «اقبال، گلي كه در جهنم روييد» بيان داشت: اين كتاب نيز شامل مجموعه مقالاتي است در حوزه اقبالشناسي كه تا يك ماه ديگر از سوي حوزه هنري منتشر خواهد شد.
اين كتاب در جستجوي گرتهبرداري از چهره واقعي اقبال لاهوري است. اقبال در ايران به عنوان يك شاعر شهره شده و كمتر كسي به عنوان يك متفكر و فيلسوف از او سراغي ميگيرد از اين جهت كه ايرانيها بيشتر با شعر عجين هستند اقبال را از اين منظر وا ميكاوند اما مردمان جهان اقبال را به عنوان انديشمند دنياي اسلام ميشناسند.
وي درادامه افزود: در ايران هم ما بايد سعي كنيم حجاب شعر را از برابر شخصيت اقبال كنار بزنيم تا به بطن حقايق و انديشههاي او راه پيدا كنيم. من در اين مجموعه مقالات سعي كردم اقبال را از نظر انديشمند نگاه كنم. «دين از نظر اقبال»، «نظام آرماني اقبال»، «فرهنگ ايران از نظر اقبال»، «فعاليتهاي سياسي اجتماعي اقبال»، «تلاشهاي فرهنگي اقبال» و ... از مقالات موجود در اين كتاب است. اين كتاب تحقيقي است در باب 12 شخصيتي كه فرديتي به نام اقبال را شكل ميدهند.
اين پژوهشگر ادبي اظهار داشت: كتاب «مينگريم و ميرويم» كه جستارهاي تطبيقي از رويدادهاي فرهنگي و اجتماعي سالهاي اخير ايران در قياس با كشورهاي پيشرفته است، نيز كتاب ديگر من است كه آن را براي انتشار به انتشارات يادآوران سپردم. كتاب ديگرم هم نقد روانشناسي و رواندرماني غرب از نگاه اقبال است كه اين كتاب ترجمهاي است از اثري به همين نام نوشته «نظير قيصر» استاد روانشناسي در دانشگاههاي پاكستان. اين كتاب را هم انتشارات يادآوران منتشر ميكند.
انتهاي پيام/
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 292]