واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: پاورقي پنجاه سال روابط ديپلماتيك ايران و تايلند
بنابراين به سرعت از طريق سفارت و همچنين رايزني فرهنگي با مسئولين جشنواره و به ويژه سازمان جهانگردي تايلند كه برگزاركننده جشنواره بود، تماس گرفتيم و از آنها خواستيم كه اين فيلم را به دليل توهين به ملت ايران از برنامه جشنواره حذف نمايد.
خوشبختانه به دليل ارتباطهاي خوبي كه بين سفارت و مديران امور سينمايي تايلند وجود داشت اين فيلم از برنامه جشنواره حذف شد. اين اقدام بازتاب گستردهاي داشت و فرداي آن روز، روزنامههاي تايلند خبر حذف نمايش فيلم ضدايراني پرسپوليس از جشنواره فيلم بانكوك را در صفحات اصلي خود درج كردند. روزنامه انگليسي زبان «بانكوك پست» با نقل اين خبراز قول سخنگوي سازمان جهانگردي تايلند، كه برگزاركننده جشنواره بود، نوشت به دليل مناسبات خوب ايران و تايلند و به تقاضاي سفارت ايران در بانكوك، نمايش فيلم ضدايراني پرسپوليس از برنامههاي جشنواره حذف شد. روزنامه پرتيراژ «نيشن» نيز در صفحه اول خود با انعكاس خبر حذف نمايش فيلم ضدايراني پرسپوليس از برنامههاي جشنواره به تقاضاي سفارت ايران، به نقل از يك ديپلمات ايراني در سفارت نوشت كه به دليل صحنههاي غيرواقعي و تصوير منفي فيلم از انقلاب اسلامي و مردم ايران، از برگزاركنندگان جشنواره تقاضاي حذف فيلم را كرديم.
حذف فيلم پرسپوليس به كارگرداني «مرجان ساتراپي» از جشنواره فيلم بانكوك، انعكاس وسيعي نيز در رسانههاي سراسر دنيا داشت. در اين خصوص يك روزنامه استراليايي چاپ سيدني نوشت: تايلند زيرفشار مقامات ايراني به حذف انيميشن پرسپوليس از اين دوره از رقابتهاي بانكوك تن داد. اين روزنامه در ادامه گزارش خود ضمن مروري برمحتواي فيلم به نقل از «چاتان كونجارا»، دبير جشنواره فيلم بانكوك، نوشت: سفارت ايران از ما دعوت كرد تا براي مذاكره
در اينباره به اين سفارت برويم و ما پس از كمي گفتگو به اين توافق دوجانبه رسيديم كه اين به نفع هر دو كشور است كه اين فيلم نمايش داده نشود.
خبرگزاري رويترز نيز حذف فيلم پرسپوليس از اين جشنواره را نتيجه تسليم مقامهاي تايلند در برابر فشارهاي دولت ايران دانست و نوشت: مقامهاي ايراني براي توضيح در اين باره دردسترس نبودند. البته برخلاف نظر اين خبرگزاري، روزنامه بانكوك پست خبر خود را با اين تيتر آغاز ميكند كه در پي درخواست مقامهاي ايراني، فيلم پرسپوليس از جشنواره بانكوك حذف شد. اين روزنامه در ادامه نوشت: سازمان جهانگردي تايلند كه يكي از اسپانسرهاي اصلي جشنواره بانكوك است اعلام كرد: باهدف حفظ روابط خوب ميان دو كشور، به درخواست ايرانيان مبني برحذف اين فيلم از جشنواره پاسخ مثبت داديم.
اقدام مهم ماههاي پاياني مأموريت من در بعد فرهنگي برگزاري همايش تقريب مذاهب اسلامي در بانكوك بود. در واقع به دنبال تشكيل جماعت تقريب مذاهب تايلند كه با پيگيري مستمر سفارت و باحضور جمعي از علما و انديشمندان اهل تشيع و تسنن اين كشور صورت پذيرفته بود، تصميم برآن شد به منظور آشنايي هرچه بيشتر پيروان مذاهب اسلامي با افكار و عقايد يكديگر و نيز در راستاي تحقق انسجام اسلامي، همايش يكروزهاي با حضور مسلمانان تايلندي و هيأتي از جمهوري اسلامي ايران در بانكوك برگزار شود.
پس از ارائه طرح به مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي، مقرر شد سمينار «نقش مسلمانان در تقريب مذاهب و تعامل اديان» در تاريخ 28 تيرماه 1386 و با حضور آيتالله تسخيري دبير كل محترم مجمع در بانكوك برگزار شود.
بدين منظور جلسات متعددي با اعضاي جماعت تقريب تايلند در محل پارلمان اين كشور و نيز سفارت ايران برگزار شد و زواياي مختلف سمينار مورد بحث و بررسي قرار گرفت. در نهايت با لطف خدا اين همايش با حضور بيش از 250 نفر از انديشمندان و علماي مسلمان از سراسر كشور تايلند در محل هتل «كوئينز پارك» و با حضور نخستوزير تايلند در مراسم افتتاحيه برگزار شد.
از نكات بسيار مهم اين همايش ملاقاتهاي آيتالله تسخيري با پادشاه، وزير كشور و رئيس شوراي ملي تايلند بود كه نشان از اهميت دولت تايلند به امور مسلمانان و مسأله تقريب مذاهب اسلامي دارد.
در اين ديدار، «آدولياج بوميپول» پادشاه تايلند از ايرانيان به عنوان دوستان تايلند ياد و از نقش تاريخي آنان در جامعه تايلند تجليل كرد.
وي با تأكيد برسياست دولت تايلند مبني برآزادي مذاهب گفت: مسلمانان در تايلند از احترام خاصي برخوردار هستند.
دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي نيز در اين ديدار با ارائه گزارشي از اين همايش از سياستهاي دولت تايلند جهت تعامل دوستانه با مسلمانان تقدير كرد و افزود: تقريب مذاهب به استقرار صلح در جهان كمك خواهد كرد.
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]