تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):ما اهل بیت رسول خدا(ص) وسیله ارتباط خدا با مخلوقاتیم ما برگزیدگان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816931591




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تغذیه خانم ها در گروه های مختلف سنی در طول ماه مبارک رمضان


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: روزه گرفتن فریضه ای است که به تمام بانوان مسلمان از ۹ سالگی واجب می شود و به جز در مواردی که دین مجاز دانسته همه افراد باید از اذان صبح تا اذان مغرب چیزی نخورند و نیاشامند. توجه به تغذیه صحیح در طول ماه مبارک رمضان بسیار حایز اهمیت است و به خصوص در سال هایی که ماه رمضان با ماه های فصل تابستان تلاقی می یابد، به دلیل طولانی بودن زمان روزه داری که با گرمای شدید هوا هم همراه است، این اهمیت دوچندان می شود. تغذیه صحیح در طول روزه داری علاوه بر اینکه باید به فرد کمک کند که بهتر ساعات روزه داری را تحمل کند، باید کامل باشد و کلیه نیازهای فرد روزه دار را با توجه به گروه سنی او تامین کند.

در طول ماه رمضان نباید توجه به تغذیه صحیح و انتخاب غذاهای سالم که در طول سال رعایت می شده است کنار گذاشته شود. در دین مبین اسلام بر روزه داری تاکید شده و گفته شده که روزه داری بر سلامت جسم و روح انسان تاثیر مثبت دارد. پس نباید با تغذیه غلط در این دوران باعث ضرر رساندن به بدن خودمان شویم.

● نوجوانان سحری را فراموش نکنند

تغذیه دختران نوجوان که در سنین زیر ۱۸ سال روزه می گیرند از دوجهت مهم است، اول اینکه هنوز در حال رشد هستند و دوم اینکه این گروه مادران آینده هستند و باید ذخایر بدنی کافی از نظر ویتامین ها، مواد معدنی و به خصوص آهن و کلسیم داشته باشند تا در آینده دوران بارداری و شیردهی موفقی را سپری کنند.

همچنین عدم توجه به تغذیه صحیح در این ماه باعث شکل گیری عادات غذایی غلط به خصوص در دختران کم سن تر می شود. توصیه می شود هر روز در برنامه غذایی سحری و افطار از تمام گروه های غذایی (گروه نان و غلات، گوشت و جانشین های آن، میوه ها، سبزی ها، شیر و لبنیات و چربی ها) گنجانده شود و واحد های غذایی مورد نیاز هر فرد بین سحر، افطار و شام توزیع شود. بهتر است کودکان و نوجوانانی که قصد دارند روزه بگیرند جهت دریافت برنامه خاص روزه داری با یک متخصص تغذیه مشورت کنند تا برنامه غذایی کاملی دریافت کرده و دچار کمبود نشوند.

اکثر افراد تمایل زیادی به مصرف انواع شیرینی در طول این ماه دارند. بهتر است سعی شود از شیرینی هایی استفاده کنند که علاوه بر تامین انر ژی مقداری از تیاز های ویتامین و موادمعدنی فرد را هم برطرف کنند، به عنوان مثال مصرف خرما و کشمش و شیره انگور طبیعی یا استفاده از فرنی یا شیر برنج که از شیر طبیعی تهیه شده باشد بر آبنبات، قند، شکر و شله زرد اولویت دارد. در ضمن توصیه می شود همه افراد و به خصوص نوجوانانی که در حال رشد هستند و روزه می گیرند حتما برای سحر بیدار شوند و سحری میل کنند.

● خانم های شیرده و باردار روزه نگیرند

خانم های باردار نباید روزه بگیرند چون ممکن است به جنین لطمه وارد شود. گرسنگی طولانی مدت باعث می شود تا بدن از چربی ها به عنوان سوخت استفاده کند و تولید موادی به نام کتون ها را کند که محصول سوخت چربی ها در بدن هستند و ایجاد کتواسیدوز می کنند. مادرانی که در زمان بارداری دچار کتواسیدوز می شوند کودکان شان ضریب هوشی پایین تری را نشان می دهند. در دوران شیردهی هم ترکیب شیر از رژیم غذلیی مادر تاثیر می پذیرد و میزان آب بدن مادر بیشترین تاثیر را بر حجم شیر تولید شده دارد و این مساله در نوزادانی که به طور انحصاری از شیر مادر تغذیه می شوند، بیشتر اهمیت پیدا می کند.

● خانم های یائسه میوه بیشتر و چربی کمتر بخورند

تغذیه در ماه مبارک رمضان برای خانم های یائسه هم از اهمیت به سزایی برخوردار است در زنان قبل از منوپوز، استروژن آندروژن (احتمالا با ممانعت از صدمه دیدن عروق) نقش پیشگیری کننده در برابر بیماریهای قلبی و عروقی دارد. از دست دادن استروژن طی منوپوز طبیعی یا در اثر جراحی منجر به افزایش خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی می گردد. پس از منوپوز سطوح کلسترول تام، LDL کلسترول و تری گلیسرید افزایش می یابد و سطح HDL کلسترول به خصوص در خانم هایی که پس از منوپوز وزنشان افزایش پیدا می کند، کاهش می یابد و به همین دلیل تغذیه آنها بویژه در ماه مبارک رمضان اهمیت پیدا می کند. این گروه باید از مصرف زیاد غذاهای شیرین و چرب خودداری کنند و انواع میوه ها و سبزی ها و شیر کم چرب را در برنامه غذایی خود جای دهند. به طور کلی در تمام گروه های سنی مصرف میوه ها و سبزی ها به دلیل محتوای ویتامین بالا توصیه می شود و چون از نظر فیبر هم بسیار غنی هستند، هم کمک می کنند تا فرد دیرتر گرسنه شود و هم مانع بروز یبوست می شوند که به دلیل کاهش فعالیت دستگاه گوارش در این ماه شایع است.

همچنین مصرف منابع کربوهیدرات پیچیده و تصفیه نشده به جای قند های ساده توصیه می شود چون قندهای ساده باعث افزایش بیش از اندازه انسولین در بدن شده و سپس قند خون را سریع پایین می آورند و باعث می شوند فرد زودتر گرسنه شود، در صورتی که کربوهیدرات های پیچیده و به خصوص نان های سبوس دار مثل نان سنگک آهسته تر آزاد شده و به مرور قند را وارد خون می کنند. همه افراد باید به میزان مناسب در هر دو وعده سحر و افطار از مایعات استفاده کنند و از مصرف غذاهای پرچرب و پر پروتیین بپرهیزند چون علاوه بر تاثیرات منفی بر پروفایل لیپیدی باعث می شوند فرد زودتر تشنه شود. خوردن چای پر رنگ، قهوه و کاکائو باعث ایجاد یبوست می شود، بنابراین لازم است در مصرف این مواد احتیاط شود

● توصیه های عمومی برای تغذیه در این ماه

۱) در زمان افطار از مصرف آب و مایعات سرد بپرهیزید و به جای آن چای یا کمی آب گرم میل کنید.

۲) خوردن چای شیرین کمرنگ، شیرگرم، فرنی و حلیم بدون روغن در آغاز افطار مناسب است.

۳) نان و پنیر و سبزی یا گردو افطاری مناسبی هستند.

۴) از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری کنید.

۵) در فاصله افطار تا سحر البته با فاصله با غذا آب بیاشامید.

۶) برای سحری کی زودتر بیدار شوید تا آهسته و بدون استرس غذا بخورید و حتی اگر میل به خوردن غذا نداشتید، چای، آب یا شیر مصرف کنید.

۷) حتما در افطار و به خصوص سحر میوه میل کنید.۸- کله، پاچه و سیرابی و شیردان پرچرب هستند و اغلب موجب تشنگی شدید می شوند، بهتر است از مصرف آنها بپرهیزید ولی در صورتی که مایلید آنها را مصرف نمایید در افطار و کم نمک میل کنید.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن