واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: اخبار كوتاه علمي
كشف داروي جديد درمان سرطان پروستات
رسانههاي انگليس اعلام كردند: دانشمندان داروي جديدي را براي درمان سرطان پيشرفته پروستات كشف كردهاند.
به گزارش ايرنا به نقل از رسانههاي انگليسي، اين داروي جديد كه به شكل قرص است، ميتواند براي درمان 80 درصد بيماران مبتلا به سرطان پيشرفته پروستات مؤثر باشد.
براساس اين گزارش، اين دارو برخي آزمايشهاي اوليه را با موفقيت پشت سر گذاشته است ولي براي توليد انبوه و عرضه آن هنوز به آزمايشهاي كلينيكي بيشتري نياز دارد.
توليد انرژي از پسمانده مواد غذايي
محققان موفق شدهاند با استفاده از پسمانده مواد غذايي، فعاليت دو نوع باكتري را در يك راكتور زيستي تركيب كنند و با به دست آوردن هيدروژن زيستي، انرژي توليد كنند.
سايت خبرهاي علمي يوركا به نقل از تازهترين شماره نشريه ميكروبيولوژي نوشت: قدرت انرژيزايي هيدروژن در مقايسه با نفت به نسبت وزن اين مواد، سه برابر بيشتر است و در واقع هيدروژن انرژيزاترين سوخت موجود به شمار ميرود. شدت يافتن مسائل و نگرانيهاي مربوط به انرژي باعث شد كه تحقيقات جديد در زمينه استفاده از باكتريها براي توليد هيدروژن انجام گيرد.
خوردن سبزي از تصلب شرايين جلوگيري ميكند
محققان ميگويند: مصرف سبزيجات احتمالاً از سخت شدن ديواره رگهاي قلب جلوگيري ميكند.
محققان آمريكايي كشف كردهاند كه رگهاي قلب موشهايي كه با مواد غذايي حاوي سبزيجات، از جمله هويج، تغذيه شدهاند، 38 درصد كمتر لايه چربي دارند.
شواهد در مورد تأثير تغذيه بر تصلب شرايين در انسان روشن نيست اما پيش از اين ثابت شده است كه خوردن ميوه و سبزيجات از بيماريهاي قلبي جلوگيري ميكند.
ارائه روش معالجه تالاسمي بتا با ژن درماني
محققان ايتاليايي روش جديدي را در ژن درماني بيماري ژنتيكي تالاسمي بتا از طريق سلولهاي بنيادي ابداع كردند.
به گزارش مهر، محققان مؤسسه سن رافائله ميلان نشان دادند كه در موشهاي مبتلا به تالاسمي بتا سلولهاي بنيادي ميتوانند با كمك ژن درماني به سلولهاي سالم خون تمايز يابند و با پيوند به ارگانيسم موفق به توليد گلبولهاي قرمز طبيعي و سالم شوند.
تالاسمي بتا بر اثر نقص در ژن ايجاد ميشود. اين ژن يكي از بخشهايي است كه هموگلوبين را ميسازند. هموگلوبين، پروتئيني است كه در گلبولهاي قرمز خون حضور دارد و اكسيژن را به بافتهاي ارگانيسم ميرساند.
تسلط به دو زبان از مغز محافظت ميكند
براساس تحقيقاتي كه در كانادا انجام شده است، تسلط به دو زبان در مقابل كهولت سني از مغز محافظت ميكند.
دانشمندان دريافتند كساني كه از كودكي به دو زبان تكلم ميكنند، در مقايسه با كساني كه تنها يك زبان ميدانند كمتر دچار ضعف قواي مغزي ميشوند. مطالعات قبلي به روي كودكان نشان ميداد كه دو زبانه بودن ميتواند بر خلاقيت و مهارتهاي انسان در حل مسائل بيافزايد، اما تأثير توانايي در تكلم به دو زبان بر مغز در دوران كهولت، تاكنون مجهول بود.
پارچههاي مقاوم در برابر ميكروب و باكتري توليد شد
محققان مصري موفق شدند، پارچههايي توليد كنند كه مانع از رشد ميكروب ميشود و در برابر باكتريها مقاوم است.
به گزارش ايرنا، شبكه تلويزيوني العربيه افزود: اين نوع پارچهها قابل استفاده در بيمارستانها و نيز برخي لوام پزشكي خواهد بود.
يكي از ويژگيهاي مهم اين پارچه اين است كه با شستوشو، ويژگي خود را از دست نميدهد.
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 335]