واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بهار گردشگري در تابستان داغ لبنان
بيروت - گرچه لبنان اين عروس خاورميانه طي سه سال گذشته شاهد بدترين اوضاع اقتصادي ناشي از تحولات سياسي كشور بود، اما اينك با توافق لبناني ها و تشكيل دولت وحدت ملي ، شاهد بهبود اوضاع اقتصادي از جمله در زمينه گردشگري است .
به گزارش ايرنا از بيروت ، همه ساله بيش از يك و نيم ميليون گردشگر از مناطق زيباي لبنان ديدن ميكردند كه با توجه به درگيريهاي سياسي و جنگ ويرانگر رژيم صهيونيستي عليه لبنان در سالهاي اخير ، مسافرت گردشگران به اين كشور نيز به شدت روند نزولي به خود گرفته بود.
بسياري از هتلهاي مجلل و متعدد لبنان به ويژه در شهر بيروت ، بدون ميهمان بودند و براي دلخوش كردن خود و يا اينكه نشان دهند هنوز سرپا هستند ، چراغهاي برخي اتاقهاي خالي خود را روشن نگه ميداشتند.
تاكسيها خالي از مسافر در شهر تردد ميكردند و رانندگان آن به سختي مسافري را پيدا ميكردند كه در مسيرهاي عادي قصد تردد داشت و نه به شكل توريستي كه حاضر است پرداختي بيشتري داشته باشد تا راحت تر رفت و آمد كند.
فروشگاههاي بزرگ و كوچك كه پيش از آن شاهد حضور مشتريان مختلف از سراسر جهان بودند براي جلوگيري از تعطيلي ، به ناچار اجناس خود را با تخفيفهاي بسيار بالا عرضه ميكردند اما بازهم خريداري نبود.
وقوع درگيري در مناطق مختلف لبنان و به ويژه شهر بيروت ، اين مناطق را به مناطق نظامي تبديل كرد وخيابانهايي كه تا نيمه شب در آنها گردشگران در حال تردد بودند خالي از هرگونه عابري البته به جز ماموران امنيتي و نيروهاي نظامي بود.
صنعت گردشگري لبنان در سال ۶۰۰ ، ۲۰۰۷هزار گردشگر و بيش از يك ميليارد دلار درآمد را از دست داد و در سال ۲۰۰۶نيز ميزان اين كاهش ۵۰۰هزار گردشگر و حدود ۷۵۰ميليون دلار بود.
اما اينك به يمن توافق سياسي لبنانيها و تشكيل دولت وحدت ملي اين كشور جايگاه سابق خود را در زمينه گردشگري بار ديگر بدست ميآورد.
مقامهاي اين كشور پيش بيني كردهاند امسال بيش از يك ميليون و ۷۰۰ هزار گردشگر از لبنان ديدن كنند.
بر اساس اعلام مراجع رسمي ذخيره جا در شركتهاي هواپيمايي ، هتلها و همچنين دعوت برخي كشورهاي عربي از اتباع خود براي سفر به لبنان تاكيدي بر اين موضوع است .
لبنان كه از مهمترين مناطق گردشگري در منطقه خاورميانه و به ويژه در ميان كشورهاي عربي است ، تابستان سال ۱۳۸۶به دليل درگيريهاي ارتش لبنان باگروه سلفي فتحالاسلام و تابستان سال ۱۳۸۵نيز به دليل جنگ رژيم صهيونيستي به اين كشور، رونق گردشگري خود را از دست داد.
جشنوارههاي سالانه هنري كه برخي از آنها سال گذشته لغو شد، امسال از سر گرفته ميشود كه از آن جمله جشنوارههاي بينالمللي بيتالدين ، بعلبك ، بيبلوس ، صور و همچنين جشنوارههاي داخلي طرابلس ، ذوق ، قرطبا و زحله است .
تابستان امسال لبنان همچنين ميزبان همايشها و نمايشگاههايي خواهد بود كه از مهمترين آنها ، دومين همايش اسلامي گردشگري با حضور ۵۸كشور عربي و غير عربي و نمايشگاه گل و گياه با حضور جهاني است .
صاحبان رستوران ها، هتلها و تفريحگاهها در مناطق ييلاقي لبنان اكنون با پذيرايي از گردشگران عرب رونق گذشته خود را باز مييابند.
به گفته رييس اتحاديه هتلداران لبنان اين كشور ، ۱۲هزار اتاق در هتلها وجود دارد كه نيمي از آنها، چهار و پنج ستاره و نيمي ديگر دو و سه ستاره هستند و هشت هزار و ۵۰۰اتاق در بيروت و استان جبل لبنان متمركز شده است .
لبنان داراي چند نوع گردشگري شامل همايشها ، نمايشگاهها، بازرگانان ، هياتهاي رسمي و افرادي است كه براي گذراندن فصل گردشگري به اين كشور مي آيند.
۷۵درصد فعاليت هتلها در لبنان شامل همايشها،نمايشگاههاو ورود بازرگانان و بقيه شامل عربها، لبنانيهاي مقيم خارج از كشور و ساير گردشگران خارجي است .
نگاهي به تاريخچه گردشگري در لبنان :
تاريخ لبنان و آثار باستاني به جامانده از حدود هفت هزار سال قبل ، مناظر كوهستاني و سواحل زيباي دريا، وجود فرهنگهاي مختلف مذهبي ، طائفه اي و وجود همه گونه امكانات پذيرائي از توريست با فرهنگها و سطوح مختلف درآمدي و وجود همه گونه امكانات اقامتي ، سياحتي ، زيارتي و تاريخي مانند آثار باستاني سه هزار ساله كاخ نرون در بعلبك تا مناظر زيباي كوهستاني با آب و هواي خاص و سواحل زيباي دريا از شمال تا جنوب لبنان و وجود انواع مختلف هتل ، رستوران و بيش از ۱۶ميليون لبناني خارج از كشور كه تعداد زيادي از آنها سالانه براي ديدن وطن به اين كشور ميآيند همه و همه باعث شده تا لبنان از ديرباز به عنوان يكي از مراكز جذب گردشگر معرفي شود.
صنعت گردشگري از ديرباز در اقتصاد ملي و مردمي لبنان نقش اساسي داشته و يكي از منابع درآمدزا و ايجاد اشتغال بوده است .
بر اساس آمارهاي موجود ، از سال ۱۹۵۱با ورود ۸۲هزار و ۱۹۲نفر روند ورود گردشگر به لبنان شروع شد و در سال ۱۹۷۴اين تعداد به يك ميليون و ۴۲۳هزار نفر رسيد.
از سال ۱۹۷۵تا پايان سال ۱۹۹۱يعني پايان جنگهاي داخلي ، ورود گردشگر به لبنان تقريبا به صفر رسيد و آمار ثبت شده خاصي در اين دوره در دسترس نيست .
از سال ۱۹۹۲و پايان جنگهاي داخلي بار ديگر صنعت گردشگري در لبنان رونق گرفت .
آمار ورود گردشگران به لبنان حكايت از اين دارد كه رشد صنعت گردشگري در سالهاي ۲۰۰۳و ۲۰۰۴بيش از ۲۵درصد بوده و بيش از ۵۰درصد گردشگران وارد شده به لبنان از كشورهاي حاشيه خليج فارس بوده و در زمينه سرمايه گذاري در هتلسازي و هتل داري نيز بخش عمده آن از همين كشورها بوده است .
در دوران نخست وزيري رفيق حريري ، همت و بودجه خاصي به صنعت گردشگري اختصاص داده شد و بخش شرقي بيروت و سواحل لبنان به خصوص بيروت و قسمت عمده مركز شهر بيروت بازسازي و نوسازي و آماده بهره برداري براي گردشگري شد.
پس از واقعه ۱۱سپتامبر سال ۲۰۰۰و وقايع بعد از آن و گران شدن قيمت نفت ، درصد بالايي از اضافه درآمد حاصل از فروش نفت كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس به سوي بانكهاي لبناني و صنعت گردشگري و هتلسازي لبنان جاري شد كه نقش بسزايي در افزايش ظرفيت هتلها و اماكن اقامتي داشت .
سالانه تعداد زيادي از جمعيت ۱۶ميليوني مهاجر لبناني در كشورهاي مختلف براي گذراندن دوران مرخصي ، كاري ، عيادت و بازديد از اقوام خود به لبنان سفر ميكنند كه در اين آمار نيامده ولي در هر حال خود سرمايه كلاني است كه سالانه به صورت نقد وارد اين كشور ميشود.
جمعيت چهار ميليوني لبنان و ورود بيش از ۱/۵)يك ميليون و پانصد هزار) گردشگر نشانگر سهم بازار كار خوب و ايجاد اشتغال براي جمعيت جوان و در حد متوسط تحصيل كرده است كه به يكي از شاخصهاي اقتصادي لبنان تبديل شده است .
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]