واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با هشدارنسبت به مصرف فرآوردههاي آرايشي قاچاق مديركل نظارت برموادغذايي وآرايشي بهداشتي وزارت بهداشت اعلام كرد: ثبت420 توليد كننده خارجي در وزارت بهداشت
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
مدير كل نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني و آرايشي بهداشتي وزارت بهداشت با هشدار نسبت به فرآوردههاي آرايشي بهداشتي قاچاق گفت: براي ورود هر ماده آرايشي - بهداشتي به كشور، ثبت شركت توليد كننده خارجي در وزارت بهداشت الزامي است.
دكتر هدايت حسيني در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان مطلب فوق گفت: بر اين اساس ابتدا بايد شرايط توليد فرآوردهها، برگههاي آناليز و كنترلهاي آزمايشگاهي اين مواد بررسي شود. حتي در مواردي بازديد كارشناسان وزارت بهداشت از واحد مربوطه لازم است. به اين ترتيب پس از تاييد شرايط فني - بهداشتي آن واحد توليدي، اجازه ورود مواد به داخل كشور صادر ميشود.
ثبت حدود 420 توليد كننده خارجي فرآوردههاي آرايشي در وزارت بهداشت
ورود حدود هفت هزار و 700 قلم فرآورده آرايشي به كشور
به گفته مديركل نظارت بر موادغذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي از سال 84 تاكنون حدود 420 منبع خارجي توليد كننده فرآوردههاي آرايشي بهداشتي در وزارت بهداشت ثبت شده است؛ از اين 420 منبع حدود هفت هزار و هفتصد قلم فرآورده آرايشي – بهداشتي به كشور وارد ميشود.
تسهيل واردات قانوني مواد آرايشي به منظور جلوگيري از قاچاق اين كالاها
وي در ادامه با اشاره به تمهيدات در نظر گرفته شده در رابطه با جلوگيري از قاچاق فرآوردههاي آرايشي – بهداشتي گفت: چند محور در رابطه با جلوگيري از قاچاق اين فرآوردهها، در وزارت بهداشت پيگيري ميشود. در اين رابطه طي چند سال اخير سعي شده است تا جايي كه به بحث سلامت و بهداشت لطمهاي نخورد، با روانسازي و تسهيل واردات به ورود اين كالاها به صورت قانوني كمك شود و افراد كمتر به سوي ورود كالاهاي قاچاق بروند.
ضرورت فرهنگسازي در رابطه با عدم مصرف كالاهاي قاچاق
دكتر هدايت حسيني در اين باره با تاكيد بر مباحث فرهنگسازي و اطلاع رساني به مردم در زمينه عوارض كالاهاي آرايشي بهداشتي قاچاق و غيربهداشتي بودن آنها، ادامه داد: در اين زمينه به صورت مرتب و شفاف به مردم اطلاع رساني شده كه كالاهاي قاچاق ممكن است از نظر سلامت و ايمني، مصرف كننده را دچار مخاطره كند. به اين ترتيب از آنجا كه مشخص نيست اين فرآوردهها در كجا و از چه موادي توليد، با چه شرايطي به كشور منتقل شده و به دست مصرف كننده رسيده، ممكن است بيماريها پوستي، التهابها و ناراحتيهاي مختلف را ايجاد كند.
فرآوردههاي آرايشي قاچاق ممكن است از نظر شرعي دچار مشكل باشد
مديركل نظارت بر مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي در ادامه افزود: همچنين با توجه به اين كه مشخص نيست فرآوردههاي آرايشي بهداشتي قاچاق از چه موادي تشكيل شده، ممكن است از نظر مسايل شرعي نيز مشكل داشته باشد.
برخورد با اقلام قاچاق توسط دانشگاههاي علوم پزشكي سراسر كشور
دكترهدايت حسيني در اين باره ادامه داد: از طرف ديگر، برخورد با اقلام قاچاق توسط دانشگاههاي علوم پزشكي سراسر كشور، امحاء و خارج شدن از چرخه مصرف از ديگر اقدامات انجام شده در اين زمينه است. همچنين در سطح عرضه اين مواد نيز با هماهنگي ساير سازمانهاي دخيل در بحث قاچاق (نيروي انتظامي، قوه قضاييه و غيره) برخوردهاي نظارتي صورت ميگيرد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]