واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: ارائه گزارش اجراي بودجه87شهرداري در شورا بيادي: گزارشها و مناقصات را در اختيار ما قرار نميدهند خادم: شهرداري بيش از 5هزار ميليارد تومان به مردم بدهكار است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
در جلسه امروز شوراي شهر تهران، معاونان مالي و اداري، برنامه و بودجه و حقوقي شهردار تهران حاضر شدند، تا گزارش اجراي بودجه 87 را ارائه دهند و در جريان اين بررسي، مواردي مورد اعتراض برخي اعضا قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار «شهري» ايسنا، در جلسه يكصد و شانزدهم شوراي شهر تهران، گزارش معاونان شهرداري تهران در مورد اجراي مصوبه بودجه سال 87 شهرداري تهران ارائه شد و اعضاي شورا، تحولات 15 تبصره بودجه را مورد بررسي قرار دادند.
رسول خادم ـ رييس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران ـ در جريان بررسي تبصره يك اين مصوبه تاكيد كرد: پروژههاي مشاركتي زيادي در حال انجام است. اما سيستمي كه سهم شهرداري، بخش خصوصي، الگوي مشاركت و نحوه تعامل را روشن كند، وجود ندارد و اين مسئله يكي از خلاهاي سيستم تعهدي بوده و ممكن است، در بسياري از پروژهها، منابع نقدي لازم ديده نشود.
خادم تصريح كرد: در اين بودجه، فقط بخشهاي ستادي ساماندهي ميشوند و پروژههاي مشاركتي مناطق مشكل پيدا ميكنند.
واعظ مهدوي ـ معاون طرح و برنامهريزي شهردار تهران ـ در اين رابطه، توضيح داد: پروژههاي مشاركتي در شرايط فعلي به شكل موردي تصويب ميشوند، در عين حال طرحهاي انتفاعي و غيرانتفاعي را در جريان طرح جامع و تفصيلي در نظر گرفته و گزارشهاي هزينه وفايده را هم ميدهيم.
به گزارش ايسنا، حسن بيادي ـ نايب رييس شوراي شهر تهران ـ تصريح كرد: اگر شورا قبلا تصويب كرده كه گزارش وضعيت پروژههاي مشاركتي را هر ماه به شورا ارائه دهند، چرا در مورد گزارش سه ماهه بحث ميكنيم. اين همه بودجه و اعتبار براي مسائل رايانهاي و نرم افزاري اختصاص دادهايم، اما باز هم ميخواهند، گزارش سه ماهه بدهند، با اين وضعيت پس بايد مصوبه قبلي را پس بگيريم.
بيادي ادامه داد: اگر تبصره شورا اشتباه بوده است، اعلام كنيم و بگوييم كه گزارش يك ماهه قبول نداريم. از سوي ديگر، شهرداري گزارشها و مناقصههايي را كه ما ميخواهيم، در اختيار ماقرار نميدهد و اگر بخواهيم، برخوردي از طريق شورا داشته باشيم، زشت ميشود.
وي گفت: براي سومين بار است كه در مورد برخي قراردادها و مناقصات گزارش ميخواهيم، اما گزارشي داده نمي شود.
نايب رييس شوراي شهر تهران گفت: اگر قرار است، از وضعيت پروژهها و كم و زياد شدن اعتبار آنها و نيز انتصابهاي درون شهرداري از طريق رسانهها مطلع شويم، ديگر چرا برنامه ميدهيم؟! هر روز باري به هر جهت صحبت ميكنيم، ما حرف ميزنيم و كسي هم گوش نميكند!
به گزارش ايسنا، چمران هم در پاسخ بيادي، گفت: صحبت شما را تا آخر گوش داديم، صلوات هم فرستاديم.
در ادامه اين جلسه، پورزرندي ـ معاون مالي و اداري شهردار تهران ـ در تاييد عملكرد حسابرسي تعهدي در شهرداري تهران، گفت: حتي سازمان بورس، تا كنون نتوانسته، صورتهاي مالي خود را شش ماهه ارائه كند، ولي شهرداري تهران صورتهاي مالي خود را ماهانه ارائه ميدهد.
وي گفت: عقبه صد ساله شهرداري تهران، در فرصت صد روزه، كامل تغيير نميكند و به دليل آن كه سيستم نقدي بوده، تمام داراييها و اموال ثبت و ضبط نشده است.
پورزرندي ادامه داد: در سيستم نقدي حدود 500 تا 600 پروژه مشاركتي ثبت نشده داشتهايم و از سال 86، برنامه ثبت آنها را گذاشتهايم و كار شروع شده، اما باز هم ثبت همه داراييها و اموال ثبت نشده طول ميكشد.
وي افزود: داراييهاي شهرداري تهران، در سه ماهه اول امسال 87، چهار هزار و 500 ميليارد تومان بوده است كه اين رقم در سال قبل دو هزار و 800 ميليارد تومان بود كه در اين راستا شاهد افزايش 54 درصدي هستيم. همچنين داراييهاي ثابت و اموال نسبت سه ماهه قبل 74/75 درصد افزايش يافته، چرا كه طي اين مدت تعداد قابل توجهي از اموال و داراييها ثبت شدهاند.
وي گفت: ارزش ويژه سهام شهرداري تهران نيز در سه ماهه اول امسال نسبت به سه ماهه اول سال قبل 74/75 درصد افزايش داشته است.
خادم هم در ادامه گفتههاي پورزرندي، گفت: بسياري از پروژههايي كه پيش از اين ثبت نميشدند، در حال ثبت هستند، اما هنوز اين چرخه ناقص است. در عين حال سيستم تعهدي در بدنه شهرداري تهران هنوز جا نيافتاده و اجراي آن دچار مشكل است.
خادم تصريح كرد كه حجم بخش ثبت نشده اموال شهرداري، بسيار قابل توجه بوده و قابل چشمپوشي نيست.
به گزارش ايسنا، چمران هم بعد از گفتههاي خادم ادامه داد: تلاش بدنه شهرداري تهران، به علت عادت كردن به سيستم نقدي براي تغيير وضعيت، كند است، از سوي ديگر بايد توجه داشت كه گزارشهاي ماهانه، سه ماهه و يا شش ماهه داراييها و عملكردها ارزش و بار حقوقي متفاوتي دارند. گزارشهاي شش ماهه براي مراجع رسمي از جمله وزارت كشور تهيه ميشود، اما گزارشهاي ماهانه و سه ماهه بيشتر براي شفافسازي در امور شهرداري تهران است.
بيادي مجددا به اعتراض خود ادامه داد و گفت: از روز اول، درد شورا، شفافسازي مالي بود كه البته موفق هم بودهايم. همچنين متاسفانه اين حساسيتهاي شورا در مورد بودجه به بدنه شهرداري منتقل نميشود و يا با حساسيت مديران حاضر در جلسه منتقل ميشود!
اين عضو شورا تصريح كرد: وقتي شهرداري نميتواند، گزارش يك ماهه وضعيت پروژههاي مشاركتي را بدهد، حتما دو ماهه را هم نميتواند و حتما گزارش سه ماهه هم مخدوش خواهد بود. از سوي ديگر، شهرداري در هر منطقه خود، به اندازه 10 سازمان دولتي، امكانات و نرمافزار دارد، اما گزارشها ناقص است.
وي ادامه داد: اين گزارشهاي كمي خط كشي خوبي براي گزارشهاي كيفي خواهد بود، به عنوان مثال براي پروژههايي مثل توحيد، خط كشي نداريم و اين كه چرا به يك پيمانكار 10 هزار تومان و به پيمانكار ديگر 50 هزار تومان ميدهند!
به گزارش ايسنا، بر اساس تبصره يك بودجه سال 87، شهرداري تهران موظف است، گزارش وصولي درآمدها و پرداخت هزينههاي اين مصوبه و همچنين گزارش وضعيت پروژههاي مشاركتي خود را به تفكيك رديفهاي مصوبه، همه ماهه تا پايان ماه بعد، به شوراي اسلامي شهر تهران ارسال كند. بر اين اساس، تا روز هشتم تيرماه سال جاري گزارشي از درآمدها و هزينهها به شوراي شهر تهران، ارائه نشد، اما در تاريخ 24 تيرماه سال جاري گزارش مذكور به شورا رسيده و در حال بررسي است.
همچنين رسول خادم در جريان بررسي تبصره بعدي كه مربوط به موافقتنامهها فعاليتهاي عمراني شهراري تهران است، تصريح كرد: سعي كرديم، شهرداري تهران موافقتنامههاي پروژهها را تا قبل از اسفند ماه تبادل كند، تا پروژهها با بودجه لازم از ابتداي سال شروع به كار كند.
وي گفت: در حال حاضر براي دو هزار و 50 موافقتنامه، برنامهريزي شده است كه حدود يكهزار موافقتنامه آماده است.
به موجب تبصره دوم مصوبه بودجه سال 87 شهرداري تهران، كليه واحدها، مناطق، سازمانها و شركتهاي شهرداري تهران موظفند، فعاليتهاي عمراني خود را در چارچوب شرح عمليات مندرج در موافقتنامههايي كه حداكثر تا يك ماه پس از ابلاغ بودجه با معاونت هماهنگي و برنامهريزي شهرداري تهران مبادله ميكنند، به انجام برسانند، اما تا هشتم تيرماه سال جاري، موافقت نامهاي به شورا ارسال نشده است و شهرداري تهران تعهد كرده كه موافقتنامههاي 521 پروژه را سريعا به شورا ارسال كند و باقي پروژهها تا آخر تيرماه ارسال شود.
خادم همچنين در زمان بررسي تبصره ديگري از بودجه سال 87 شهرداري تهران، خاطر نشان كرد: در مورد تملك املاك در سال 86 علي رغم تاخير، كليه منابع غيرنقدي استفاده و به ثبت رسيدهاند و روند ثبت اموال و املاك مطلوب بوده، اما اين روند را در سال 87 قبول نداريم و بايد گزارشها به روز باشند.
واعظ مهدوي نيز در ادامه صحبتهاي خادم توضيح داد كه به دليل تغيير قيمت مسكن، بسياري از توافقات در حوزه املاك دچار مشكل شدهاند.
به گزارش ايسنا، در قالب تبصره 14 بودجه سال 87، شهرداري تهران موظف است، كليه معاملات انجام شده در چارچوب بودجه مصوب تا پايان سال 86 را كه به صورت واگذاري املاك، امتياز تراكم، فروش املاك و اموال را در صورتي كه قبلا در دفاتر مربوطه ثبت نشده باشند، را در دفاتر مربوطه ثبت كند و گزارش عملكرد آن را تا پايان مردادماه به شورا ارائه دهد و در مورد مطالعاتي كه توافقات لازم در سال 86 انجام نشده و معامله قطعي صورت نگرفته، لايحه اصلاحي را ارائه كند.
به گزارش ايسنا، پورزرندي در هنگام بررسي تبصره 15 بودجه شهرداري تهران، گفت: بدهيهاي دولت و شهرداري در دفاتر مترو است و تا كنون شهرداري تهران همه سررسيدهاي فاينانس مترو را از سال 86 به بعد پرداخت كرده، اما بخشي از اين سررسيدها مربوط به سال 81 تا 84 است كه با احتساب جريمه شش درصدي به 5/29 درصد رسيده كه هنوز پرداخت نشده است.
پورزرندي ادامه داد: رقم سود اين فاينانسها خيلي زياد است و از سوي ديگر بدهيهايي كه به سيستم بانكي بوده، پرداخت نشده است.
وي به جلسه مشترك چندي پيش شهردار تهران با رييس بانك مركزي و مديران چهار بانك عامل اشاره كرد و گفت: توافق شده كه ديگر بدهي دولت را از حساب مترو كم نكنند.
به موجب تبصره 15 بودجه 87 شهرداري تهران، استمهال بدهيهاي شهرداري تا سقف سه هزار و 100 ميليارد ريال و بدهيهاي مترو تا سقف دو هزار و 500 ميليارد ريال از طريق دريافت وام از منابع داخلي يا خارجي يا تسويه حساب بخشي از بدهيها به بانكها و موسسات اعتباري از طريق تهاتر با مطالبات شهرداري و يا واگذاري املاك و اراضي را در نظر گرفته است و گزارش عملكرد در اين زمينه بايد هر سه ماه يكبار به شوراي شهر ارائه شود.
بنابر گزارش شفاهي معاونت امور مالي و اداري شهرداري تهران نيز بر اساس بودجه سال 87 شهرداري تهران، بايد تا پايان تيرماه سال جاري، مبلغ دو هزار و 500 ميليارد ريال بدهي بانكها را پرداخت و گزارش مكتوب آن را به شورا اراده دهد.
در ادامه اين جلسه شورا كه با غيبت معصومه آباد، حمزه شكيب و هادي ساعي همراه بود، رسول خادم در جريان بررسي تبصره 16 بودجه 87 شهرداري تهران تصريح كرد: حدود صد ميليارد تومان اعتبار ويژه براي پرداخت بدهيهاي افراد حقيقي و حقوقي بخش خصوصي و به عبارتي مردم اختصاص دادهايم، چرا كه شهرداري تهران در جريان طرحهاي توسعه شهر تهران در سالهاي متمادي گذشته، بيش از پنج هزار ميليارد تومان بدهي به مردم دارد و با توجه به اين كه پرداخت اين پول به مردم حق آنهاست، بايد انجام شود.
به موجب تبصره 16 بودجه 87، شهرداري تهران بايد گزارش عملكرد پرداخت تعهدات مربوط به طرحها و پروژههاي عمراني سالهاي گذشته را به شورا ارائه دهد.
انتهاي پيام
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]