محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827987136
عليان در گفتگوي مشروح با فارس: فرصتسوزي دستگاههاي اجرايي در پذيرش جوانان نابخشودني است
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عليان در گفتگوي مشروح با فارس: فرصتسوزي دستگاههاي اجرايي در پذيرش جوانان نابخشودني است
خبرگزاري فارس: قائم مقام گروه مشاوران جوان رياست جمهوري با بيان اينكه عدم مشاركت جدي دستگاههاي اجرايي كشور در تحقق اهداف گروه مشاوران جوان، مهمترين علت فاصله اين گروه با اهداف است، گفت: فرصتسوزي دستگاههاي اجرايي در پذيرش جوانان نابخشودني است.
حميدرضا عليان قائممقام گروه مشاوران جوان رياست جمهوري و رئيس گروه مشاوران جوان وزارت صنايع و معادن كه چند ماهي عضو هيئت مديره باشگاه استقلال و مدتي قائم مقام پارس خودرو نيز بود معتقد است هرچند عضو هيئت مديره بودن باشگاه استقلال شغل محسوب نميشود، اما بخاطر انتظارات جوانان از وي و جايگاهي كه در آن است و براي جلوگيري از برخي ابهامها پس از چند ماه و بيسروصدا از هيئت مديره خداحافظي كرده است و با مشورت با شيخالاسلامي و بذرپاش، حرفه اصلي در صنعت را كنار گذاشته و با تمام انرژي وارد گروه مشاوران جوان شده است. وي كه فعاليتش در مشاوران جوان وزارت صنايع و معادن در ارزيابي گروه مشاوران جوان رياستجمهوري جزو برترينها شناختهشده، از وضعيت كنوني مشاوران جوان گلهمند است و از اختلاف روشهاي مديريتي در اين مجموعه سخن ميگويد كه در اين راستا براي جلوگيري از هدر رفتن فرصتها، خواستار كنارهگيري از قائممقامي گروه مشاوران جوان رياستجمهوري شده بود. عليان همچنين معتقد است كه فضاي سياسي مصطلح كه در مجامع سياسي هست را نبايد در صنعت جاري كرد و مجال را براي تمامي سليقههاي صنعت كه گرايشهاي مختلفي از لحاظ سياسي دارند، اما توانمنديهاي مديريتي و صنعتي بالايي دارند، فراهم كرد. مشروح گفتگوي خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس با وي را كه در دفتر اين گروه در ساختمان كوثر انجام شد، در ادامه ميخوانيد:
* در دو جلسهاي كه در چند ماه گذشته رئيس جمهور با دانشجويان داشته است، دانشجويان به شدت از مشاوران جوان انتقاد كرده و حتي معتقد بودند كه اين مجموعه منحرف شده و آنچه مدنظر آقاي احمدي نژاد بوده در مشاوران جوان محقق نشدهاست، البته رئيسجمهور معتقد بود كه مشاوران جوان منحرف نشده بلكه شكوفا نشده است، نظر جنابعالي به عنوان قائم مقام گروه مشاوران جوان رياست جمهوري چيست؟
مشاوران جوان رياست جمهوري خلأ اطلاعرساني شديدي داشتهاست
گروه مشاوران جوان رياست جمهوري به دليل اينكه خلأ اطلاعرساني شديدي داشت، باعث شد تا برداشتهاي متفاوتي از آن ايجاد شود، ما اين خلأ را ميپذيريم و در اينكه برداشتهاي متفاوتي ايجاد شده، تقصير را متوجه خودمان ميدانيم كه صحيح اطلاعرساني نكرديم. درمورد اعتراض دانشجويان مبني بر انحراف گروه مشاوران جوان كه اشاره كرديد بايد بگويم كه در بيان اهداف شكلگيري و ايجاد گروه مشاوران جوان، 4 هدف كلي در تدوين سند راهبردي تشكيل گروه مشاوران جوان در نظر گرفته شده است. نخست گردآوري و پردازش ايدهها و توليد انديشه در راستاي تدوين و اصلاح سياستهاي كلان مديريتي كشور كه ناظر به رشد آگاهي و دانايي فردي مشاوران جوان بوده است، دوم گردآوري طرحها، تدوين و تجميع برنامههاي كلان و جزئي و پيشنهاد به رئيس جمهور، هيئت وزيران و اجزاي آن كه ناظر به رشد تجربيات اجرايي مشاوران جوان است، سوم شناسايي توان سنجي، جذب، آموزش و بكارگيري عناصر جوان مستعد در فعاليتهاي فكري و اجرايي كلان كشور كه اين هم به منظور رشد بدنه نيروي انساني همراه مشاوران جوان بوده و آخرين هدف هم احصاي ويژگيها و توانمنديهاي مديران ارشد دولت اسلامي و برنامهريزي براي دستيابي گروه مشاوران جوان به اين ويژگيها و پيگيري اجراي آن كه اين هم در واقع در راستاي تربيت و پرورش مديران و مشاوران جوان بوده و اينها اهداف كلي شكلگيري مشاوران جوان از منظر ما بوده و اكنون قطعاً با اين اهداف فاصله داريم، بالاخره ما به دنبال يك آرمانهايي بوديم و خود من به احترام اين اهداف والا و متعالي بود كه حداقل سهم و اثري را كه ميتوانستم داشته باشم، آوردم وسط ميدان، تمام قد ايستاديم و انتظار داشتيم كه بتوانيم منشأ اثر باشيم. يكسري دلايلي وجود داشت كه باعث شده نسبت به اين اهداف فاصله داشته باشيم كه جلوهاي از آن در اعتراضات دانشجويان مشاهده ميشود.
برخي دستگاههاي اجرايي با بحث حضور جوانان سرسري برخورد كردند
مهمترين دليلي كه باعث شده نسبت به اين اهداف فاصله داشته باشيم عدم مشاركت جدي دستگاههاي اجرايي كشور در تحقق اين اهداف است، يعني ترديد ندارم كه اگر دستگاههاي اجرايي كشور به حضور جوانان به معناي عام و نه صرفاً مشاوران جوان، اهتمام جدي داشتند و با اين موضوع خيلي سرسري برخورد نميكردند ما به خيلي از شاخصهاي كمي و كيفي اين اهداف رسيده بوديم، اما متأسفانه طي اين چند سال شاهد بوديم كه برخي مديران دستگاههاي اجرايي با رودربايستي، بعضيها با به انحراف كشاندن انرژي و توان جواناني كه با شور و اشتياق وارد صحنه شده بودند، باعث شدند تا الان با اهداف فاصله داشته باشيم و متاسفانه به دليل عدم اطلاعرساني صحيح، جوانان كشور احساس ميكنند كه اين اشكال و خلأ متوجه هسته مشاوران جوان است.
ضعف عملكرد برخي از مشاوران جوان منتفي نيست
البته اشكالهاي مديريتي و اجرايي هم منتفي نيست، اما شما ببينيد يك طيف جوان آمده در يك ساختاري قرار گرفته كه داراي رديف مشخص بودجه نبوده، داراي رديف سازماني مصوب نبوده، اينها همه پيشرفت كار را خيلي مشكل ميكند. حال در چنين فضايي كه خيلي از زيرساختهاي يك حركت سازماني فراهم نيست اگر حمايت حداكثري مديران دستگاههاي اجرايي نباشد، قطعاً توان دوستاني كه در اين عرصه حضور دارند مستهلك خواهد شد. ضمن اينكه ضعف عملكرد برخي از مشاوران جوان هم منتفي نيست، اما نسبت و وزن آن در برابر دلايلي كه اشاره كردم قابل قياس نيست.
* ايده مشاوران جوان از شخص آقاي احمدينژاد است كه آن را از شهرداري تهران شروع كرد و بعد به دولت آورد، حال شما مهمترين دليل فاصله داشتن با اهداف را، عدم مشاركت جدي دستگاههاي اجرايي عنوان ميكنيد، گروه مشاوران جوان چه تلاشي براي موظف كردن دستگاهها به همراهي و همكاري انجام داده و شخص آقاي احمدينژاد در اين زمينه چه كمكي به مجموعه شما كرد؟
گروه مشاوران جوان با برداشتهاي متفاوتي مواجه شد
گروه مشاوران جوان چون مسبوق به سابقه گذشتهاي در اين سطح در دستگاههاي اجرايي نبود با برداشتهاي متفاوتي مواجه شد، بعضاً از سوي آقاي رئيس جمهور در جلسات مختلف بر اهميت موضوع تأكيد ميشد، ولي هر عضوي از هيئت دولت ممكن بود برداشت خاص خودش را بكند و به جهت اينكه تشكيلات مشاوران جوان ابتدا در قالب يك مركزي طراحي شده بود اساسنامه و مرامنامهاي براي آن در نظر گرفته شد و قرار بود ذيل آن ساختارها جلو برود. به هرحال مشاوران جوان تحت عنوان مركز ادامه پيدا نكرد و قرار شد به همين شكل ساختار مشورتيمان كار را جلو ببرد كه در ادامه ما شاهد برداشتهاي متفاوت و حتي متضادي در اين زمينه بوديم.
تصور برخي مديران از مشاوران جوان يكسري افراد كارآموز بود
عدهاي تصورشان از مشاوران جوان يكسري افراد كارآموز بود در صورتي كه ما در شبكه مشورتي جوانان نخبه، تحصيلكرده، استاد دانشگاه و مدير باتجربه داشتيم، ولي چون برداشت، برداشت كارآموزي بود، ممكن بود با يك استاد دانشگاه جوان هم كه جزو مشاوران بود برخورد كارآموزي بكنند. يك عدهاي متاسفانه اين برداشت را داشتند كه اينها جوانهايي هستند كه آمدهاند تا بعد از مدتي كار را از دست ما بگيرند به همين خاطر اجازه ظهور و بروز را در عرصههاي تصميمسازي و تصميمگيري به جوانان نميدادند كه در اين شرايط انزواي مشاوران جوان را شاهد بوديم.
برداشت ديگري كه بصورت رسمي اشاره نميشد و جسته گريخته ميشنيدم، اين بود كه اينها مأمور مانيتورينگ وضعيت دستگاههاي اجرايي هستند تا مطالب را منتقل كنند، متأسفانه در اين سطح نازل به موضوع نگاه كردن، قطعاً مجالي براي كار بوجود نميآورد، وقتي يك رئيس دستگاهي اينگونه نگاه كند به يك جواني كه آمده تا شور و شعور جواني را به آن دستگاه بياورد، خودش به همراه جوانان علاقهمند هرچند تأكيداتي هم وجود داشته باشد باعث ميشود تا به رضايت نسبي هم نرسند و من اين موضوع را در برخي دستگاهها ميبينم.
* آيا قرار بوده بحث مشاوران جوان بصورت يك سازمان پيگيري شود؟
ابتدا اساسنامهاي طراحي شد تا بحث حضور جوانان در دستگاههاي اجرايي در قالب يك مركز به نام مركز ملي مشاوران و مديران جوان پيگيري شود كه بعد قرار شد به همين سبك و سياق فعلي تحت عنوان يك شبكه مشورتي ادامه پيدا كند، طبيعي است وقتي شما يك ساختار نهادينهشده تحت عنوان مركز داشته باشيد بهتر ميتوانيد حضور را نهادينه كنيد ولي بصورت شبكه مشورتي با افت و خيزهاي خاص خودش همراه است.
* دستگاههاي اجرايي كه با مشاوران جوان همراهي نكردند چه كساني بودند؟
جوانان كشور از ما ميخواهند كه در اين چند سال چه اتفاقاتي افتادهاست
اينها را اجازه بدهيد بماند شايد الان زمان آن نباشد. البته من ملاحظهاي ندارم و هميشه به صراحت گفتار متهم بودهام و تاوان آن را هم دادهام، شايد الان ضرورتي نباشد اما اينگونه نيست كه ما نسبت به اين موضوع بيتفاوت بوديم و يا بيتفاوت بمانيم. اين موضوعي هست كه جوانان كشور از ما ميخواهند كه در اين چند سال چه اتفاقاتي افتاده و اگر اتفاقي نيفتاده، دلايلش چه بوده است، البته عكس آن را ميتوانم بگويم، دستگاههايي كه خيلي خوب، صادقانه، متعهدانه و دلسوزانه نسبت به اين موضوع تعريف كار كردند، فضا و مجال ظهور و بروز ايدههاي جوانان را ايجاد كردند، نمونه آن هم وزارت راه و ترابري است كه از مهندس رحمتي، معاونين و رؤساي سازمانهاي تابعه تشكر ميكنم.
* يكي از مباحثي كه در رسانهها مطرح بوده اينكه، بعد از رفتن آقاي بذرپاش، مجموعه مشاوران جوان به شدت افت كرده است، آيا اين اتفاق واقعاً افتاده است و اگر اينگونه است دليل آن چيست؟
در زمان آقاي بذرپاش، شبكه را يك شبكه پرنشاط ميديديم
در اينكه در زمان حضور آقاي بذرپاش، شبكه را يك شبكه پرنشاطي ميديديم شكي نيست، چون هم ابتداي شكلگيري بود و انگيزهها خيلي بالاتر و قويتر بود هم اينكه آقاي بذرپاش، جنس و خاستگاهش از جنس فعاليتهاي دانشجويي و حركت با جوانان و براي جوانان بود و ديگر اينكه برخي دستگاهها بواسطه رودربايستي اوليه خيلي نسبت به موضوع، اين جرأت را به خودشان نميدادند كه برخي كارشكنيهاي آشكار يا پنهان را داشته باشند. همه اينها باعث شد تا در آن زمان يك نشاطي را داشته باشيم. بعد از رفتن آقاي بذرپاش و آمدن آقاي دكتر شيخالاسلامي، حضور نزديك و ارتباط پيوسته ايشان با شخص رئيس جمهور مزيت بسيار بالايي براي شبكه مشورتي بوده و هست و از اين فاكتور به عنوان يك ويژگي ممتاز بهرهمند هستيم، اما نكتهاي كه پديد آمد دستگاههاي اجرايي متأسفانه بعد از مشمول مرور زمان شدن موضوع، برخيها مجالي پيدا كردند تا منويات دروني و درونيات خود را بروز بدهند و فضايي پيدا كرده بودند تا رودربايستيهاي اوليه در به عرصه آمدن جوانان را كنار گذشته و نسبتشان را در مورد موضوع علني كنند كه آيا از اعماق وجودشان حضور جوانان را پذيرفتهاند يا فقط يكسري تعارفاتي بوده است. البته در همين بازه زماني نمودار رو به رشدي را براي برخي گروهها در برخي وزارتخانهها شاهد هستيم، روند نزولي بصورت مطلق نبوده است، برخي جاها نزولي بوده و برخي جاها هم فعاليتها رونق پيدا كرده است اما اگر ميخواهيم برايندي حساب كنيم برخي دستگاهها موضع خود را راجع به مشاوران جوان علني كردند و باعث شدند تا در برخي دستگاهها با تضعيف حوزه اثر اين شبكه مشورتي مواجه شويم.
* مزيت بالاي آقاي شيخالاسلامي مبني بر ارتباط نزديك و پيوسته با شخص رئيس جمهور و حضور ايشان در رأس مشاوران جوان قاعدتاً بايد باعث تقويت اين شبكه مشورتي بشود و با توجه به حضور آقاي شيخالاسلام در هيئت دولت و ارتباط با وزيران، بايد همكاريها وزرا و حتي در صورت عدم اعتقاد، رودربايستيهاي آنها بيشتر شود و بهاي بيشتري به مشاوران جوان بدهند، چرا اين اتفاق نيفتاده است؟
دستگاههاي بيتفاوت نسبت به مشاركت آحاد جوانان پاسخگو باشند
اين سئوال من هم هست، براي من هم اين موضوع جاي سئوال دارد كه چرا برخي دستگاهها نسبت به اين موضوع بهرغم اين فضايي كه شما تصوير كرديد باز هم پافشاري دارند كه قائل به رسميت شناختن حضور جوانان نيستند. من اين را به صراحت بگويم كه دستگاههاي بيتفاوت نسبت به مشاركت آحاد جوانان كشور بايد خود را براي پاسخگويي به جوانان آماده كنند.
* آيا اميدوار به آينده هستيد و چه برنامههايي براي گروه مشاوران جوان داريد؟
به هر قيمتي براي نهادينهكردن حضور جوانان در دستگاهها تلاش ميكنيم
اگر اميدوار نبودم قطعاً كار را ادامه نميدادم. من به عنوان يك عضو كوچك از صنعت هستم و هم در مشاوران جوان صنايع و معادن و هم در صنعت خودروسازي بودم، بعد از رفتن آقاي بذرپاش به پارس خودرو، در آن مقطع زماني از من خواستند به دليل سابقه اندكي كه در صنعت خودرو داشتم به آنها مشورت بدهم و فكر ميكنم حضور بيتاثيري در آنجا نداشتم، اما وقتي بحث قائم مقامي گروه مشاوران جوان رئيسجمهور مطرح شد و آقاي شيخالاسلامي خواستار حضور پررنگتر من شدند، من در انتخاب بين سابقه كاري و فعاليت حرفهاي از يك سو و در خدمت جوانان كشور بودن، با مشورتي كه آقايان داشتند و اعتقاد عميق به كار براي جوانان، گزينه حضور در مشاوران جوان را انتخاب كردم، هرچند آقاي بذرپاش در آن مقطع قائل به ادامه حضور من در پارسخودرو بودند. به هر حال ما اميدوار هستيم كه اين مشكلات حل شود به جهت اينكه من اين فرصت نهادينهكردن حضور جوانان در دستگاهها را يك فرصت استثنائي ميدانم كه ما بايد فضا را بگونهاي فراهم كنيم تا راه براي حضور جوانان در عرصههاي تصميمگيري و تصميمسازي فراهم شود و نهايت تلاش خود را خواهيم كرد، به قيمتي كه داريم حتي تخريب ميشويم مورد تهمت، سوء برداشت و ... واقع ميشويم اما همه اينها زماني كه ما اراده اين را داشته باشيم كه منشأ اثر واقع شويم همه اين ناملايمات رنگ ميبازد و ما اميدوار هستيم و قطعاً چه ما حضور داشته باشيم يا كسان ديگري حضور داشته باشند، اميدوار هستيم اين مسير به سرمنزل مقصود برسد و البته لازمه و نكته حياتي آن حمايت حداكثري دستگاههاي اجرايي از اين طرح است.
* يكي از مسائلي كه برخي مشاوران جوان از آن گله دارند عدم اعتقاد وزير مربوطه به اين موضوع است، آيا اين عدم همراهيها به رئيس جمهور منتقل شده است و در صورت انعكاس آن آقاي احمدينژاد چه عكسالعملي داشته است؟
با دستگاههايي كه حمايت لازم از مشاوران جوان نداشتهاند برخورد جدي شود
ما درصدد تهيه يك گزارشي از تعاملات دستگاههاي اجرايي با اين موضوع هستيم به نظر من ميطلبد كه يك برخورد جدي هم بشود، يعني اگر در دستگاهي مواجه با ضعف عملكرد مشاوران جوان هستيم و اين ضعف مربوط به عدم حمايتهاي لازم از سوي آن دستگاه هست بايد بدون ملاحظه با آنها برخورد شود زيرا آنها باعث شدهاند يك فرصت تاريخي از جوانهاي كشور گرفته شود، روي صحبت من صرفاً به اين تعدادي كه عضو گروه مشاوران جوان هستند، نيست، روي صحبت من بسوي تمامي جوانان كشور است كه ماها مأمور بوده و هستيم تا زمينه را براي حضور آنها فراهم كنيم، وقتي كه در تودرتوها و پيچ در پيچهاي نظام بروكراسي اداري برخي از اعضاي گروهها از جوانان را له ميكنند،قطعاً اينهايي را كه بايد نقش خط شكن را پيدا بكنند ميداني را پيش روي خودشان متصور نيستند و نميبينند كه بتوانند آن ميدان را باز كنند تا بقيه بيايند و اين در واقع يك بيمهري تاريخي است كه برخي دستگاهها نسبت به حضور جوانان دارند، اعمال ميكنند و صرفنظر از مسائل دنيايي، بايد پاسخي را در بارگاه الهي داشته باشند كه چرا اين فرصت تاريخي را براي حضور جوانان در حوزههاي اثرگذار تصميمگيري و تصميمسازي از دست دادند.
جوان بايد براي افزايش حوزه اثر انديشه وارد ميدان شود
صرفاً هم روي صحبت من به شغل، پست و ... نيست، اعتقاد من اين است كه اگر فضايي فراهم شود كه جوانان بتوانند نظراتشان را ارائه كنند اتوماتيك و بصورت خودكار شرايط اثرگذاري آنها فراهم ميشود، اما هدف اگر صرفاً گرفتن پست، شغل و... باشد نامبارك است و من هرجا ديدهام تذكر دادهام و گفتهام كه جوان بايد براي افزايش حوزه اثر انديشه وارد ميدان شود و ممكن است كه اين افزايش حوزه اثر باعث حضور جوانان در حيطه اجرايي هم شود، اما هدف نبايد فقط پست و شغل گرفتن باشد و اسير و آلوده يكسري بوروكراسيها و ضوابط اداري و اجرايي شويم.
* آقاي احمدينژاد برخي جاها اذعان كرده كه تصورش از تحولات، مقاومتها، عدم همراهيها و ... قبل از انتخابات آن چيزي نبوده كه الان وجود دارد، نظر بعضيها بر اين است كه وسعت اتفاقات بعد از انتخاب احمدينژاد باعث شد تا وي نتواند آنگونه كه ميخواهد به بحث مشاوران جوان بپردازد. عدهاي ديگر تحليلشان اين است كه چون مشاوران جوان عملكردي مناسب نداشتهاست مورد بيتوجهي احمدينژاد قرار گرفته و حتي جلسهاي هم با آنها نميگذارد. نظر شما در اين باره چيست؟
آقاي احمدينژاد نسبت به اين بحث مشاوران جوان حساس هستند
من از انتهاي صحبت شما شروع كنم. بحث تشكيل جلسه منوط به درخواست خودمان است، اين آمادگي در دفتر رئيسجمهور وجود دارد كه البته به جهت حضور آقاي شيخالاسلامي كار راحتتر ميشود. فكر ميكنم بر اساس برنامهريزيهايي كه شده مقدمات تشكيل جلسه فراهم آمده و جلسه را ميتوانيم داشته باشيم. نياز به يكسري جمعبنديها و فراهم كردن يكسري گزارشات بود كه اين موضوع به تأخير افتاد، اين مسائل در حال نهايي شدن است و امكان برگزاري جلسه فراهم شده است و از اين جا به بعد آن، آقاي شيخالاسلامي تدبير لازم را انجام داده و زمان جلسه را مشخص خواهند كرد. البته جلسات پراكنده و با تعدادهاي متفاوت تشكيل شده است اما جلسه متحد فراگير ميتواند انجام شود. در پاسخ به بخش ديگر سئوال شما بايد بگويم كه آقاي احمدينژاد نسبت به اين قضيه حساس هستند و اهدافي را كه شمردم با سيستمهاي مختلف در حال اجراي آن هستند و اين تحليل صحيح نيست، اما اينكه بصورت متمركز وقت نكردند، بها ندادند يا ديگران همراهي نكردند اينها نكاتي است كه بايد از خود آقاي رئيس جمهور بپرسيد و من در مقامي نيستم كه به اين سئوال كه به شخص رئيس جمهور مرتبط است پاسخ بدهم.
* تا آن جايي كه من اطلاع دارم مشاوران جوان رياست جمهوري در سال 87 فقط يك جلسه داشتند كه در آن جلسه هم آقاي شيخالاسلامي تأكيد داشتهاند كه ايدههاي مشاوران جوان بايد در سال فعلي به نتيجه برسد، چرا در اين شرايط از شور و نشاط مشاوران جوان كاسته شده است؟
برخي اختلافنظرها مشاوران جوان را با يكسري وقفهها مواجه كردهاست
اول بايد بگويم كه چندين جلسه تشكيل شده است اما در پاسخ به سئوال شما بايد بگويم كه يك بخشي از اين موضوع شايد مربوط به شخص بنده باشد، به لحاظ ديدگاه كاري قائل به يك سبك خاصي از مديريت هستم و متناسب با آن هم برنامهريزي ميكنم، در برخي مواقع اختلافنظرهايي البته نه با جناب آقاي شيخالاسلام وجود دارد، ايشان به عنوان برادر بزرگتر همه ماها واقعاً با شخصيت اخلاقي كه دارند ما هيچ وقت مشكل لاينحلي نداشتيم، اختلافنظري كه ميگويم در سطوح ديگر است همين باعث شده تا در واقع ما در برخي مواقع با يكسري وقفهها مواجه شويم. البته من نسبت به نوع نگاهي كه دارم پافشاري دارم چون اگر ميخواهيم يك كار شبكهاي وسيع در سطح كشور انجام دهيم بايد ابزار تشكيلاتي لازم را هم قائل باشيم و كار سازماني بايد انجام دهيم. اينكه هر روز يك طرح موضوعي بكنيم و هر روز يك بحثي را فراهم كنيم و ...، اين ها خيلي متناسب با يك حركت سازماني و ريشهدار نيست، كه ابتدا برخي از ابهامات حل شده و به جمعبندي خوبي رسيده ايم .
بخاطر تفاوت ديدگاهي زمان را در بعضي مواقع از دست داديم
اين موضوع هم پنهان نماند كه در چند مقطعي به جهت اينكه احساس كردم شايد وقت و انرژي گروه مشاوران ممكن است بواسطه اين اختلاف ديدگاهها هدر برود، درخواست كنارهگيري كردم و اين مسئله را چندين بار خدمت آقاي شيخالاسلامي طرح موضوع كردم كه براي رسيدن به نتيجه و جمعبندي، من حاضر به كنارهگيري هستم؛ عملاً هم من طي مدت تقريباً از اوايل دي ماه سال قبل كه رسماً بحث قائم مقامي را شروع كردم به شكل جدي تا پايان سال 86 فعاليت كردم اما بعد از آن وارد مسائل تفاوت ديدگاهي شديم و در برخي موارد نتوانستيم برخي موضوعات را جمعبندي كنيم و زمان را هم در بعضي مواقع از دست داديم . اميدوارم كه اين موضوع به نتيجه برسد، البته شخصاً هيچ اصراري ندارم كه اگر فضا براي اين سبكي كه قائل هستم فراهم نيست، بخواهم خودم را تحميل كنم، چون من با نگاه اعتقادي و جدي وارد ميدان شدهام و خيلي نميتوانم بپذيرم كه اصرار يك فرد كمترين مثل من باعث شود خيلي از مسائل حركت لازم خود را نداشته باشد.
* يعني اين مشكلات هنوز حل نشده است؟
در اين زمينه يكسري جلسات هماهنگي داشتهايم و به يكسري جمعبندي رسيدهايم، نكته اينكه بالاخره بايد در مديريتها از علم مديريت استفاده كنيم و اگر اينجا تمرين كار سازماني، تشكيلاتي و مطابق با آئين نامه، روش و منش مشخص صورت نگيرد قطعاً ما باعث پديد آمدن يك نسل مديريتياي كه خيلي به الفباي مديريت قائل نباشد شدهايم و اين يك اشتباه نابخشودني است.
* مدتي پيش برخي سايتها خبر استعفاي شما از قائممقامي گروه مشاوران جوان رياستجمهوري را منتشر كردند، آيا اين خبر به همان موضوع برميگشت؟
اين مسئله در آن زمان بيروني شد، اما طرح موضوع آن خيلي قديميتر بود. در اين زمينه از ابتداي امسال يعني اوايل ارديبهشت صحبتهايي را داشتيم.
* در سطح رسانهها و محافل مطرح است كه شما در عين حضور در مشاوران جوان وزارت صنايع و معادن و قائم مقامي گروه مشاوران جوان رياست جمهوري، عضو هيئت مديره باشگاه استقلال و قائم مقام پارس خودرو هم هستيد، آنها سئوال ميكنند كه آيا يك شخص امكان انجام همه اين كارها را با هم دارد؟
اظهارنظرهاي غيرواقعي درباره خودم را نميبخشم
يك نكتهاي در ابتدا بگويم و آن اينكه من اين اظهار نظرهايي كه درباره من شد، چون غير واقعي بود و فكر ميكنم آن وزن اخلاقي لازم را نداشت، صراحتاً اعلام ميكنم، تمام كساني كه اينها را گفتند يا شنيدند و تأييد كردند نميبخشم، حالا اين موضع گيري شايد چيز متعارفي نباشد اما من به جهت اينكه احساسم اين است كه اگر اينها را ببخشم زمينهساز يكسري رفتارها و گفتارهاي بدون مطالعه، لااقل در مورد خودم ميشوم و اين عادي ميشود كه هر كسي با هر حداقل شنيدهاي بيايد اظهارنظر بكند، بگويد، بشنود و تازه به آن پر و بال هم بدهد.
آنچه كه در مورد خود بنده بود و آن چيزهايي كه گفته ميشد واقعيت نداشت، بارها دوستان من هم كه مسائل را ميدانستند ميگفتند كه برو و واقعيت را بگو كه من قائل به پاسخگوئي نبودم؛ من ميگفتم كه وقتي كسي مشاور را شغل تلقي ميكند يا نميرود بررسي كند كه در آن زمان آيا اين سمت را داشتهام و آيا فلان سمت را تا چه زماني داشتهام و اين حداقل زحمت را به خودش نميدهد، چگونه پاسخگوئي كنم، انتظار اين است كه افراد به خودشان زحمت بدهند، بررسي و مطالعه كنند بعد منتشر كنند. اين بحث چند شغلهبودن را اصلاً اينجا ميشكافم. از اواخر سال 84 در حوزه مشاوران جوان وزارت صنايع و معادن در خدمت دوستان بودم، پائيز سال 85 آقاي بذرپاش از من خواستند تا در گروه مشاوران جوان رياستجمهوري به عنوان قائم مقام فعاليت كنم. اين هم در واقع پيرو انتشار گزارش و ارزيابي عملكردي بود كه گروه مشاوران جوان داشتند كه جمع بندي آن منجر به امتيازاتي شده بود و حوزه مشاوران جوان وزارت صنايع و معادن و نه عليان، به لحاظ عملكردي جزو رتبههاي برتر بود، يعني موضوع به لحاظ رفاقتي و آشنايي نبود. به هر دليل كه الان نيازي نيست كالبد شكافي شود حكم قائممقامي صادر شد اما حركت خاصي انجام نداديم. يعني به ظاهر قائممقامي مطرح بود اما به دلايلي من عملكرد فعاليتي نداشتم بنابراين تا انتهاي سال 85 فقط بحث مشاوران جوان صنايع و معادن بود، وقتي آقاي بذرپاش به پارسخودرو رفت، پارسخودرو هم يكي از بنگاههاي حوزه صنعت و معدن و از تابعههاي وزارت حساب ميشد، در آن زمان اين قضيه با يك موج رسانهاي سنگين همراه شد البته آقاي بذرپاش گفت كه بيائيد و كمك كنيد كه من در آن موقع يك حضور جدي داشتم چون در صنعت خودرو يك تجربيات حداقلي داشتم و يك مقطعي را به عنوان كمك ايشان وارد پارسخودرو شدم. پس يك مقطعي اين مشاوران جوان وزارت صنايع و قائم مقامي پارسخودرو همزمان شد اما اين اتفاق در يك خانواده صنعت افتاد، اينطور نبود كه در يك فضاي سياسي باشم، بعد در كنارش وارد كار اقتصادي شوم و در كنار اينها وارد صنعت هم شوم.
چون لباس مشاوران جوان پوشيدهايم بايد خيلي از عرصهها را بر خودمان تنگ بگيريم
نكتهاي كه يك مقدار فضا را دگرگون كرد و باعث شد كه حساسيتها برانگيخته شود بحث پيشنهاد هيئت مديره باشگاه استقلال بود كه خيلي هم سريع اتفاق افتاد كه من در يك مقطع كوتاه طي چندين ماه آنجا بودم. به دلايلي كه الان كهنه شدهاست و احساس كردم كه اين موضوع شايد مقداري هضمش براي جامعه جوان ما مشكل باشد يعني كار عادياي كه ممكن است هزاران هزار مدير انجام دهند ماها كه در لباس مشاوران جوان هستيم شايد زير ذرهبين باشيم و بيش از حدِ متعارف تحت نقد و بررسي قرار بگيريم. احساس كردم فضاي جامعه فضاي پذيرش اين موضوع نيست بنابراين خيلي سريع تصميم گرفتم و با خداي خودم گفتم كه من نميتوانم خودم را ببخشم كه باعث يك دلمشغولي يا مشغله ذهني براي يك عده از جوانان بشوم، كه برداشتشان البته اشتباه بود، ولي چون لباس مشاوران جوان پوشيدهايم بايد خيلي از عرصهها را بر خودمان تنگ بگيريم و محدود كنيم. در آن مقطع احساس ميكردم شايد برخي جوانها دلزده و دلخور بشوند. من برخي مطالب را تعقيب ميكردم، يك عدهاي از زاويهاي كه حالا ما كه بيكاريم چرا اين آقا چند تا كار دارد در حالي كه اين موضوع بحث شغل و كار نيست، عدهاي هم ميگفتند چرا در دولت نهم بايد اين اتفاقات بيفتد چرا كه به هر حال ما تابلوي مشاركت جوانان و مشاوران جوان شده بوديم و اين شايد يك مقدار از ما پذيرفته شده نبود. من خيلي سريع در اين قضيه تصميم گرفتم و بعد از چندين ماه، مدت كوتاهي بود، سريع به تصميم رسيدم و قائل بودم كه نبايد اين مشغله فكري و ذهني براي دوستاني كه بحث را تعقيب ميكردند ايجاد شود كه از هيئت مديره استقلال استعفا دادم و كناره گيري كردم، مدتي بعد هم كه در پارس خودرو بودم و همكاري ميكردم آقاي شيخ الاسلام طرح موضوع كردند كه اگر شما بيائيد و در مشاوران جوان وقت بيشتري بگذاريد كمك بيشتري ميتوانيد بكنيد. به هرحال اظهار لطف داشتند و ميگفتند كه حضور شما شايد ضروري باشد كه اين موضوع را به آقاي بذرپاش گفتم، يك تبادلنظري صورت گرفت و جمعبندي اين شد كه من صنعت را رها كنم و در خدمت دوستان مشاوران جوان باشم با اين اعتقاد كه يك كارهاي سازماندهي شدهِ محكم، منسجم و استواري را انجام دهيم.
هيئت مديرهبودن جزو مشاغل محسوب نميشود
داخل پرانتز هم يك مطلبي بگويم، به هر حال من فضاي آتي صنعت را خبر داشتم كه قرار است در آينده چه اتفاقاتي بيفتد، وقتي من صنعت را كنار گذاشتم خيليها تعجب كردند كه با توجه به اين اتفاقات آينده صنعت، چرا آنجا را رها كردي كه من خيلي بحث را باز نكردم و با اشتياق وارد ميدان خدمت در گروه مشاوران جوان شدم و به صنعت پشت كردم. با آن كار و سابقه صنعتي، اما كماكان در جامعه مطرح بود كه آقاي عليان هيئت مديره استقلال است، پارس خودرو هست، فلان جا هست و حتي بعضيها ميگفتند كه ايشان اصفهان هم هست، اينطوري نبود واقعاً، مقطع همزماني بين حوزه صنايع و معادن و هيئت مديره استقلال در حد چند ماه كوتاه بود، دورهاي بود كه سريع تصميم گرفتم، تصميم هم اينگونه بود و بهرغم اينكه اگر دو دو تا چهار تا بكنيد هيئت مديرهبودن جزو مشاغل محسوب نميشود. براي دلمشغوليهايي كه ايجاد شدهبود احترام قائل شدم هيچ منتي هم ندارم، ما اگر پذيرفتيم كه در اينجا با چوب جواني راندهشويم و به اسم جواني و بيتجربگي هزاران رفتارهاي مختلف نصيبمان شود اين موضوع را هم با طيب خاطر پذيرفتم و تصميم گرفتم.
* در چه فاصله زماني در باشگاه استقلال عضو هيئت مديره بوديد؟
مدت خيلي طولاني نبود يادم نميآيد حكم را كي زدند اما انتهاي آن را ميدانم كه حدود آذر 86 بود، چون در آن مقطع استقلال در وضعيت مناسبي قرار نداشت، تصميم گرفتم از جانب بنده موج سنگين رسانهاي در آن شرايط روي تيم ايجاد نشود و هر چند در آن مواقع به دليل باز نكردن موضوع آماج تهمتها ميشدم، اما پذيرفتم كه اگر يكنفر آماج تهمت واقع شود بهتر است از اين كه يك باري از سوي من بر دوش تيم قرار گيرد و اين مسئله از فروردينماه امسال علني شد، آنهم اينطور بود كه يكي از دوستان خبرنگار شماره تماس جديد مرا بدست آورده بود و تماس گرفت كه چرا اين مشكلات براي تيم استقلال ايجاد شده و از شرايط باشگاه پرسيد كه من در آن زمان اعلام كردم عضو هيئت مديره نيستم، وگرنه ماههاي قبلش خدمت آقاي عليآبادي طرح موضوع و از ادامه همكاري عذرخواهي كرده بودم.
* چه اتفاقاتي قرار است در صنعت بيفتد؟
برخي بواسطه عدم آشنايي با فضاي صنعت، ممكن است رفتارهاي نامتعارفي انجام دهند
اين را از آقاي وزير بپرسيد، البته من يك نكته بگويم و آن اينكه برخي افراد بواسطه عدم آشنايي و زمانبر بودن آشنا شدن با فضاي صنعت، ممكن است يكسري رفتارهاي نامتعارفي انجام بدهند و من خواهش اكيد دارم كه در اين موضوع مقداري با تأمل بيشتري نگاه كنند و از ظرفيت حداكثريِ توان مديريتي صنعت و معدن استفاده شود. خيلي فضاي سياسي مصطلح كه در مجامع سياسي هست را در صنعت جاري نكنيم و مجال را براي تمامي سليقههاي صنعت كه گرايشهاي مختلفي از لحاظ سياسي دارند اما توانمندي هاي مديريتي و صنعتي بالايي دارند فراهم كنند. من الان ميبينم كه برخي مديران صنعتي در گردونه تصميمگيريها نيستند و خيلي خوب هست كه باشند. مهمترين مسئله و خواست من از مسئولان صنعتي است كه مجال را فراهم كنند تا در واقع با يك سينرژي و همافزايي بالايي بتوانيم تمام توان مديريتي صنعت را به خدمت بگيريم و در كنار آن مجال را براي حضور جوانان جديتر بگيريم. البته من در ابلاغيه مهندس محرابيان خطاب به مهندس قلعهباني رئيس محترم سازمان گسترش و نوسازي صنايع ديدم كه ايشان بحث جوانان را با دغدغه مدنظر داشته است اما تأكيد و خواهش من اين است كه بصورت عملياتي به اين موضوع پرداخته شود تا شاهد ورود نسل جديد مديريتي در كنار استفاده حداكثري از تجربيات گذشتگان باشيم و اين فضا را بصورت سازماني فراهم بياورند چون اينها موتور محركه و پيشرفت جامعه هستند و نيروي انساني و سرمايه انساني وزن قابل ملاحظهاي را در حركت توسعهاي دارد.
* اگر در پايان نكتهاي داريد بفرمائيد.
بيملاحظگي باعث ميشود تا در تحليلها و مواجهات آينده دچار لغزش شويم
از شما به خاطر قبول زحمتي كه داشتيد تشكر ميكنم و سلام مرا به همه همكارانتان برسانيد. من يك خواهش متواضعانه از دوستان جوانمان دارم، در مسائل رفتاري و گفتاري يك بي ملاحظگي يا كم ملاحظگي را بعضاً در بين دوستان جوان ميبينم، به نظر من يك مقدار لازم است در مورد پيرامونمان با مطالعه بيشتري تحليل بكنيم و نظر بدهيم.
خيلي بر اساس گفتهها و شنيدهها ساختار ذهني خود را شكل ندهيم. وقتي ميديدم حرفهاي غيرواقعي در مورد من كه در جامعه توانمند ايران عددي به حساب نميآيم زده ميشود اولين نتيجهاي كه گرفتم اين بود كه از اين به بعد تا به اطمينان كامل نرسيدهام و تا زماني كه مطالعات و بررسيهايم به يقين نرسيده است هيچ اظهارنظري مبني بر شنيده يا گفتهها نسبت به اشخاص را بيان يا تأييد نكنم. جوانان بايد در اين قضايا بيشتر دقت بكنند چرا كه بيملاحظگي باعث ميشود تا در تحليلها و مواجهات آينده دچار لغزش شويم كه باعث ميشود نسبت به جامعه و خداوند شرمنده شويم و شايد خيلي هم در ادامه قابل جبران نباشد. اميدوارم در ايام پر بركت ماههاي رجب، شعبان و رمضان توفيق كسب فضائل و معارف الهي نصيب همه ما شود و موجبات رضايت خاطر حضرت صاحب الامر (عج) را با بندگي خالص و پايدار فراهم آوريم.
گفتگو از حسن حيدري
انتهاي پيام/
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 751]
-
گوناگون
پربازدیدترینها