واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: ميزان مرگ و مير مادران كاهش يافته است
درحال حاضر پوشش برنامه هاي تنظيم خانواده در كشور به 77 درصد رسيده است و امروزه 7/59 درصد خانوادهها از يكي از روش هاي مدرن پيشگيري از بارداري استفاده ميكنند كه نتيجه اين اقدامات كاهش ميزان مرگ و مير مادران باردار از سال 55 كه حدود 245 مرگ در هر هزار نفر بود به 24 درصد به ازاي هر هزار نفر بوده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي برنا، كامران باقري لنكراني امروز در مراسم روز جهاني جمعيت در تالار علامه اميني دانشگاه تهران، افزود: آنچه كه سلامت جامعه را حفظ ميكند، خانواده است كه در حفظ تمدن بشري ضروري است. براي حفظ قوام خانواده بايد شرايط بهداشت و سلامت به خصوص بهداشت باروري در كشور تامين شود كه پرداختن به اين موضوع به علت توجه به خانواده است.
وزير بهداشت ادامه داد: در جهاني كه زندگي ميكنيم، سالانه 515 هزار مادر به علت عوارض زايمان از بين ميروند كه 99 درصد آن ها مربوط به كشورهاي درحال توسعه و فقير است. همچنين 90 درصد نوزادان اين مادران نيز به همان علت به سن يكسالگي نميرسند.
باقري لنكراني با بيان اينكه سالانه 11 ميليون كودك زير پنج سال در جهان ميميرند بيان داشت: همواره در دنيا تعداد زيادي از مادران و كودكان زير 5 سال، زير يك سال و حتي زير يكماهگي به علت بي توجهي به بهداشت باروري جان خود را از دست ميدهند.
وي ابراز داشت: مهمترين اقدامات براي بهداشت باروري شامل پيشگيري از بارداري زير سن 18سالگي و بالاي 35سالگي و رعايت فاصله بين كودكان نبايد از 3 سال كمتر باشد.
وزير بهداشت محوريت توجهات در زمينه بهداشت را حفظ و تحكيم خانواده ذكر كرد و تصريح كرد: برخي از كشورهاي جهان به بهانه كنترل باروري، عمل سقط جنين را انجام مي دهند كه اين عامل باعث مرگ و مير بيشتر مادران مي شود درنتيجه وزارت بهداشت در برنامه هاي خود بر استفاده از روش هاي مدرن پيشگيري از بارداري تاكيد مي كند.
باقري لنكراني در ادامه توجه به بهداشت باروري را عاملي در كاهش 25 درصدي مرگ و مير مادران و نوزادان دانست و اذعان داشت: اينگونه خدمات بسيار مهم هستند كه در ارائه آن ها نياز است تا اصولي را پيگيري كرد. مهم ترين اين اصول دردسترس بودن خدمات به صورت بهنگام و تطبيق آن با فرهنگ جامعه و بومي سازي آن است.
وي به كاهش ميزان حاملگيهاي ناخواسته در كشور از 36 درصد به 6/18 درصد اشاره كرد و گفت: خوشبختانه مجموعه تلاش ها در سه دهه گذشته باعث ثبات كشور در اين زمينه شده است اما به لحاظ رشد جمعيت كشور كه در دو دهه گذشته به ميزان باروري 6/5 درصد در سال 65 رسيد، درحال حاضر با توسعه بهداشت باروري و آموزش اين مقوله به حدود 2درصد كاهش يافته است.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي كشور ادامه داد: درحال حاضر پوشش برنامه هاي تنظيم خانواده در كشور به 77 درصد رسيده است و امروزه 7/59 درصد خانوادهها از يكي از روش هاي مدرن پيشگيري از بارداري استفاده ميكنند كه نتيجه اين اقدامات كاهش ميزان مرگ و مير مادران باردار از سال 55 كه حدود 245 مرگ در هر هزار نفر بود به 24 درصد به ازاي هر هزار نفر بوده است.
وي افزود: سال گذشته در كل كشور 297 مادر به علت عوارض زايماني فوت كردند كه اين ميزان در سال هاي گذشته به حدود چند هزار نفر مي رسيد. اكنون آمار مرگ و مير زنان باردار و نوزادان در 9 دانشگاه كشور به صفر رسيده است.
باقري لنكراني در خاتمه با بيان اينكه با اجراي طرح پزشك خانواده در روستاها شاهد كاهش 20 درصدي مرگ مادران باردار در اين مناطق بوديم خاطر نشان ساخت: همچنين به دنبال اجراي اين طرح در زمينه مرگ و مير نوزدان زير يكماه نيز با كاهش قابل توجهي روبرو بوده ايم.
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 485]