واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كميته مشترك حل مشكلات اقتصادي بين ايران و آلمان تشكيل ميشود
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران، از تاسيس مركز تجاري ايران در آلمان و كميته مشترك حل مشكلات اقتصادي دو كشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار ايرنا، "محمد نهاونديان" روز شنبه در نشستي افزايش همكاريهاي تجاري را از جمله اهداف سفر هيات ايراني به آلمان برشمرد و سپس به تشريح دستاوردهاي سفر هيات ايراني به آلمان پرداخت.
وي گفت: يكي ازآثار اعمال محدوديتهاي اقتصادي برروي ايران، كاهش حجم مبادلات اقتصادي ميان ايران و آلمان بوده است كه با توجه به رويكرد جديد ايران به سمت خصوصي سازي و ايجاد فرصتهاي جديد سرمايهگذاري، مسوولان اقتصادي دو كشور تمايل جدي به رشد مبادلات داشتند.
وي افزود: در اين سفر مقرر شد جامعه اقتصادي و بازرگاني دو كشور از مسوولان سياسي بخواهند تا از طريق مذاكرات جدي، شرايط تحريم را برطرف كنند.
نهاونديان ادامه داد: باتوجه به اينكه اعمال محدوديتهاي اقتصادي به دلايل سياسي نميتواند كارساز باشد و همچنين طرفين علاقمند به برگزاري دور جديدي از مذاكرات هستند، فعالان اقتصادي از مسوولان سياسي بخواهند تا در مذاكرات آينده راه حلي را كه متضمن رفع محدوديت ها باشد، ارايه دهند.
رييس اتاق بازرگاني ايران سپس گفت: در اين سفر توافق شد تا فعالان اقتصادي براي توقف اقدامات فراقطعنامهاي و رفع مشكلات موجود در انجام مبادلات دو طرف تلاش كنند.
وي از پيشنهاد تشكيل كميته مشتركي از سوي اتاقهاي بازرگاني ايران و آلمان براي حل مشكلات بانكي و رفع برداشتهاي سختگيرانه در خصوص واردات كالاهاي با قابليت استفاده دو منظوره خبر داد.
وي با بيان اينكه "تحريمها روزي به پايان خواهند رسيد" تاكيد كرد: دو طرف بايد خود را براي همكاري در زمينههاي جديد بعد از تحريم آماده كنند كه لازمه اين امر آشنايي با شرايط اقتصادي جديد ايران است.
وي افزود: با اجرايي شدن اصل 44 قانون اساسي، زمينه مشاركت بخش خصوصي در حوزه هاي جديد فراهم شده است كه شركتهاي آلماني بايد از آن اطلاع داشته باشند و در اين راستا مقرر شد تا هياتهايي از دو كشور براي آشنايي با شرايط يكديگر اعزام شوند.
نهاونديان اظهار اميدواري كرد: با پيگيري دستاوردهاي سفر، آثار مثبتي را در رفع تحريمها شاهد باشيم و زمينه مساعدي براي همكاري نزديك جهت رفع مشكلات ايجاد شود.
وي يادآور شد: همكاريهاي علمي در زمينههاي مختلف از جمله آموزش از بحثهاي مورد تبادل نظر در جريان سفر هيات ايراني به آلمان بود.
نهاونديان همچنين از ديدار با ايرانيان مقيم آلمان خبر داد و ابراز اميدواري كرد: اتاق بازرگاني بتواند ارتباط فعالتري با تشكلهاي اقتصادي ايرانيان در آلمان برقرار كند.
وي ادامه داد: در خصوص تاسيس مركز تجاري ايران در آلمان مذاكراتي صورت گرفت كه اتاق بازرگاني ايران مقدمات تاسيس آن را پيگيري ميكند.
رييس اتاق بازرگاني ايران با تاكيد بر جنبههاي آموزشي براي حفظ و تقويت روابط اقتصادي ايران و آلمان، گفت: كيفيت محصولات و پيشرفت تكنولوژيك آلمان رمز پيروزي اين كشور در عرصه هاي اقتصادي است، به طوري در طول مدت 50 سال گذشته اين كشور توانسته است به جايگاه مطلوبي در جهان دست پيدا كند.
وي با اشاره به نگاه مثبت فعالان اقتصادي ايران و آلمان به زمينههاي همكاري اقتصادي بين دو كشور، تشكيل كميته حل مشكلات اقتصادي، تبادل هيات و انتقال اطلاعات براي انجام پروژه هاي جديد را در جهت گسترش روابط اقتصادي دو كشور مهم ارزيابي كرد.
نايب رييس اتاق بازرگاني مشترك ايران و آلمان نيز در اين نشست با اشاره به تاييد نظرات هيات ايراني درجلساتي كه با طرفهاي آلماني برگزار شد، گفت: حل و فصل مشكلات اقتصادي كشور با گفتمان امكان پذير است و در سفر اخير هيات بخش خصوصي كشورمان به آلمان نيز هيچ گله و شكايتي در جلسات مطرح نشد، بلكه واقعيات به طور شفاف عنوان شد.
"علي غضنفري" با اشاره به پيشنهاد تشكيل كميتهاي جهت حل و فصل مسائل اقتصادي ميان ايران و آلمان، يادآور شد: تحريم اقتصادي ايران نتيجه نداده و حجم تجارت ايران با ساير كشورها در اين مدت افزايش يافته است و اين در حالي است كه در آلمان به علت تحريمهاي اعمال شده بر ايران 10 هزار فرصت شغلي از بين رفته است. بنابراين تشكيل چنين كميتهاي ميتواند بسياري از مشكلات اقتصادي بين دو كشور را رفع كند.
وي ادامه داد: اين سفر نقطه عطفي در روابط تجاري و اقتصادي ايران و آلمان بود و اتاق مشترك ايران و آلمان تمام تلاش خود را ميكند تا نتايج اين سفر را پيگيري و عملياتي كند.
نايب رييس اتاق مشترك ايران و آلمان با اشاره به شروع برنامههاي آموزشي اين اتاق از سه سال پيش تاكنون گفت: اتاق ايران و آلمان با همكاري دانشگاههاي مونيخ دورههاي MBA برگزار كرد كه اين كلاسها براي حفظ ارتباط بين دو كشور در زمان تحريمها است و باعث شناخت طرف هاي تجاري دو كشور ميشود.
"دانيال برن بك" مديرعامل اتاق بازرگاني مشترك ايران و آلمان نيز سفر هيات ايراني به آلمان را بسيار موفقيت آميز عنوان كرد.
وي اظهار كرد: مطبوعات آلمان در هفته گذشته با ديد مثبت به اقتصاد ايران نگاه كردند كه اين امر ناشي از تغيير شيوه مذاكرات ايران و اروپا بوده است.
عضو هيات رييسه اتاق بازرگاني ايران و آلمان تصريح كرد: بايد فعاليتهاي آموزشي بين دو كشور را به كمك اتاقهاي بازرگاني ايران و آلمان گسترش دهيم و به اين منظور بايد زمينههاي مساعد براي تبادل دانشجو و استاد را فراهم كنيم.
وي خاطرنشان كرد: شركتهاي كوچك و متوسطي كه كار صادرات و واردات با ايران را انجام ميدهند، از شرايط تحريم دچار مشكل شدهاند كه البته آمار دقيقي در اين خصوص وجود ندارد.
وي افزود: اقتصاد نبايد از تصميمات سياسي آسيب ببيند و ما نيز معتقديم كه بخشهاي خصوصي و اقتصادي دو طرف بايد دولتمردان را مجبور كنند تا نتايج تصميمات سياسي را بر اقتصاد تحميل نكرده و به اقتصاد ضربه وارد نكنند.
اقتصام ** 1574 ** 1558
شنبه 29 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]