واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: ايرانخودرو: فردا مجمع برگزار ميشود
گروه بورس- مجمع عمومي عادي سالانه شركت ايران خودرو صبح روز يكشنبه سيام تيرماه برگزار ميشود. به گزارش روابط عمومي ايرانخودرو، فروش خالص گروه صنعتي ايران خودرو در سال 1386بالغ بر 80هزار و 260ميليارد ريال است. همچنين سود خالص گروه ايران خودرو در سال 1386معادل 5180ميليارد ريال است.
اين درحالي است كه سرمايه شركت از پنجهزار ميليارد به 6300ميليارد ريال رسيد. گفتني است؛ شركت ايران خودرو با وجود چالشهايي از قبيل افزايش نرخ يورو و افزايش نهادههاي توليد از جمله فولاد و مواد شيميايي، 86درصد سود پيشبيني شده را پوشش داده است.در همين ارتباط مديرعامل شركت سرمايهگذاري سمند نيز در گفتوگو با ايسنا، در خصوص اينكه چرا با توجه به اينكه نسبت P/E شركتهاي خودروساز حدود دو واحد است ولي باز استقبال خوبي از سهام آنها نميشود؟ گفت: در سه چهار سال گذشته در صنعت خودرو اتفاقاتي رخ داد كه اين صنعت را از بعد سود و زيان از استقبال مد نظر سهامدار و سرمايهگذار دور كرد كه دليل اصلي آن را نيز ميتوان از بعد هزينهها و كنترل قيمتها مطرح كرد. بر اساس اين گزارش، علي شيخي با بيان اين مطلب افزود: هزينه صنعت خودرو هم از جهت ارزي و هم از نظر ريالي افزايش داشته است، كه در نتيجه آن سود مورد انتظار سهامدار كاهش يافته كه با اين كاهش، مسائل بازار سرمايه نيز بروز ميكند و خيلي از افراد سهام خود را واگذار ميكنند. وي افزود: در چهار سال گذشته نرخ برابري يورو از هزار تومان به 1460 تومان افزايش يافته است. فروش ايران خودرو نيز در چند سال گذشته ثابت بود و توليدات ايران خودرو بين500 تا 550هزار دستگاه در سالهاي اخير تقريبا ثابت مانده است ولي هزينهها به خصوص هزينههاي متغير مثل قيمت مواد، دستمزدها و منابع مالي افزايش داشته است كه اين موضوع باعث ميشود ضمن كاهش حاشيه سود، به دليل عدم استقبال از صنعت خودرو نتوانيم شركتها را واگذار كنيم. در اين ميان حتي براي رضايت سهامدار بخشي از منابعي را صرف خريد سهام شركتهاي قطعه ساز خود كردهايم كه فلسفه وجودي آنها كمك به منابع ايران خودرو بود.
افزايش بيش از 200ميليارد توماني هزينهها
به گفته وي عدم استقبال سهامداران از صنعت خودرو دلايل دروني و بيروني مثل فرصتهاي سرمايهگذاري در بورس و خارج آن داشته است. سال گذشته بيش از 120ميليارد تومان افزايش هزينه از جهت افزايش نرخ ارز داشتيم و قيمت مواد به لحاظ افزايش قيمت نفت در مواد پتروشيمي 90ميليارد تومان افزايش يافت كه در مجموع ميتوان گفت شاهد افزايش هزينه بيش از 200ميليارد توماني بوديم كه اين افزايش در قيمت محصولات ما منعكس نشد كه بخشي از آن را به وسيله كنترل هزينهها و بخشي ديگر از آن را از طريق نزديك كردن قيمت كارخانه به بازار خودرو جذب كرديم.
EPS سال 86، دهدرصد فراتر از پيشبينيها
شيخي همچنين در خصوص EPS سال گذشته شركت ايران خودرو گفت: آخرين رقمي كه براي EPS سال 86 اعلام و حسابرسي شده بود، 10درصد بيشتر از برنامهاي بود كه براي آن پيشبيني شده بود.
فروش سهام بانك پارسيان صحت ندارد
وي همچنين در مورد اينكه آيا فروش سهام بانك پارسيان ايران خودرو صحت دارد؟ گفت: اگر ايران خودرو قصد واگذاري داشته باشد، آثار خوبي از بعد سود و زيان دارد ولي چنين قصدي را فعلا نداريم و هيچ مذاكرهاي براي آن انجام نشده است.
بيشترين جذب سود عملياتي توسط بانكها
شيخي در ادامه با اشاره به اينكه سال گذشته از هفتهزارميليارد تومان فروش حدود 800ميليارد تومان سود عملياتي شركت كسب كرده است، گفت: اين سود بين اشخاصي كه منابع مالي را تامين كردهاند، تقسيم ميشود.
2500ميليارد سرمايه براي 550هزار دستگاه خودرو
به گفته وي ايران خودرو شركتي است كه سالانه چيزي حدود 550هزار دستگاه توليد دارد. اگر فرض كنيم به طور متوسط چهار ميليون تومان روي هر خودرو سرمايهگذاري نياز باشد، براي اين ميزان توليدات حداقل دوهزار و 500ميليارد تومان نياز به سرمايهگذاري است. بنابراين شركت هم نياز به سرمايهگذاري ثابت و هم سرمايه در گردش دارد كه از طريق سهامداران يا سيستم بانكي تامين ميشود. اگر اين دوهزار و 500ميليارد تومان منابعي كه نياز است حدود 400 تا 500ميليارد تومان آن توسط سهامداران تامين شود، مابهالتفاوت آن را بايد از جايي تامين كنيم. ما بدهي 2500ميليارد توماني را ميبينيم ولي ارزش افزوده آن را نميبينيم.
بعد از مجمع، بازارگرداني را ادامه ميدهيم
وي همچنين تاكيد كرد: سازمان بورس به دنبال عوض كردن مدل بازارگرداني است در حال حاضر مدل فعلي بيشتر جنبه حمايت دارد كه در مدل جديد دامنه تغييرات با بازارگردان است. البته ترتيبات طوري اتخاذ شده كه از محل بازارگرداني، شركت بازارگردان سودي ببرد. در دو سال گذشته شركتهاي بازارگردان عمدتا خريدار بودند. برنامه ما نيز اين است كه بعد از مجمع بازار گرداني را ادامه دهيم.
امسال بيش از 120ميليارد تومان سود تقسيم ميكنيم
وي افزود: روي بحث تقسيم سود نيز رشد خوبي داشتهايم. پيشنهاد هيات مديره نيز تقسيم همه سود بوده است. سال گذشته حدود 120ميليارد تومان تقسيم سود داشتيم كه اين رقم امسال بيشتر خواهد شد.
ارزش سهام سايپا نيز مثل ايران خودرو رشدي نداشته است
مديرعامل شركت سرمايهگذاري سمند در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا ايران خودرو برنامهاي دارد تا مثل سايپا بتواند در شاخص سهام تاثيرگذار باشد؟ گفت: حدود چهار تا پنج ماه است كه قيمت سهام سايپا 200 تومان ثابت مانده است و اين مساله بدان معني است كه تاثير مثبتي در شاخص نداشته است. البته ارزش سهام سايپا نيز مثل ايران خودرو رشدي نداشته است. در يك سال و نيم گذشته ارزش سهام سايپا در مرز دوهزارميليارد تومان با سرمايههزارميليارد توماني ثابت بوده است. از بعد سودآوري، شركت ايران خودرو با سرمايه 500ميليارد تومان حدود هفتهزار و 500ميليارد تومان را يدك ميكشد و شركت سايپا با سرمايه هزارميليارد تومان با تنوع توليد محدودتر 3500ميليارد تومان فروش را انجام ميدهد، پس هزينه مالي كمتري پرداخت ميكنند و سود بيشتري نيز عايد سهامدار ميشود. سايپا يك چهارم تا يك سوم فروش سرانه ايران خودرو را دارد، ولي ايران خودرو مطمئنا در سال 87 يك پرش در سود خواهد داشت.
2600ميليارد بدهي ايران خودرو در صورت مالي سال 85
در اين مراسم همچنين شيخالملوكي، مشاور مالي مديرعامل، در خصوص تعهدات مالي ايران خودرو به بانكها اظهار كرد: اين تعهدات براي شركت بزرگي مثل ايران خودرو عدد پوشيدهاي نيست، در صورت مالي سال 85 ايرانخودرو 2600ميليارد تومان به نظام بانكي بدهكار است. امسال نتوانستيم اين رقم را نگهداريم و با توجه به سياست انقباضي كه بانكها پيشه كردند اين رقم را به دوهزار و 350ميليارد تومان رساندند و همان طور كه ميدانيم ايران خودرو در فهرست معروف 98 شركتي بود كه بدهيهاي زيادي داشتند. با ايرادي كه ما به آن وارد دانستيم اين ليست نيز منتفي شد.
گردش مالي ايرانخودرو معادل گردش مالي بانكها
وي افزود: شركتي كه هفتهزارميليارد تومان گردش مالي دارد نميتواند بينياز از نظام بانكي باشد. در ميان شركتهاي خودروساز نيز ايران خودرو خارج از استاندارد جهاني تسهيلات از بانك اخذ نكرده است. بايد بدانيم گردش هفتهزارميليارد توماني ايرانخودرو، 22هزارميليارد تومان براي بانكها گردش پولي ايجاد كرده و اين نكته مطرح است كه آيا ايران خودرو به بانكها وابسته است يا بانكها به ايران خودرو؟ متاسفانه نظام بانكي ما به دليل محدوديت سرمايه توان ارائه تسهيلات به ما را ندارند و نرخ هزينه مالي آنها بسيار متفاوت با كشورهاي ديگر است.
بانكها برنده اصلي در شركت ايران خودرو
وي خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه تراز نامه سال 86 و سود و زيان آن هنوز حسابرسي نشده مجاز به اعلام آن نيستيم ولي تفاوت زيادي با سال 85 در اين خصوص نداشتهايم براي شركت اصلي هزينههاي مالي 460ميليارد تومان است و برنده اصلي در شركت ايران خودرو بانكها هستند. به گفته وي اگر ايران خودرو در سال 86 مضيقه مالي نداشت، ميتوانست توليد بيشتري بكند و زماني ميتوان نگران بدهيهاي شركت بود كه منابعي كه از بانكها اخذ شده به هزينه تبديل شود، اما در شركت ايرانخودرو ارزش افزوده ايجاد شده است.
شنبه 29 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]