واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: روزنامه واشنگتن پست خبر داد حضور نماينده ارشد آمريكا در مذاكرات ايران و « 1 +5 »
همزمان با نزديك شدن به زمان برگزاري مذاكرات ايران و غرب درباره برنامه هسته اي صلح آميز كشورمان يك روزنامه غربي از تصميم آمريكا براي اعزام يكي از ديپلماتهاي ارشد خود به مذاكرات گروه موسوم به 1 +5 با تهران خبر داد .
روزنامه واشنگتن پست با اعلام اين مطلب در ادامه نوشت : به اعتقاد ديپلماتهاي آمريكايي اعزام يكي از مقامهاي ارشد دولت آمريكا به مذاكرات هسته اي با تهران نشان دهنده تمايل زياد دولت آمريكا به حل اين پرونده از طريق ديپلماتيك است .
به نوشته اين روزنامه قرار است « ويليام برنز » معاون اول وزير امور خارجه آمريكا و مسئول مستقيم پرونده ايران در دولت آمريكا كه شخص سوم دولت « جرج بوش » تلقي مي شود در مذاكرات 29 تير ايران و غرب در ژنو حضور داشته باشد .
روزنامه واشنگتن پست در ادامه به نقل از مقامهاي ناشناس نوشت : برنز در اين مذاكرات به طور جداگانه و خصوصي با مقامهاي ايران ديدار نخواهد كرد و در عوض فقط به نقطه نظر كاخ سفيد درباره برنامه هسته اي ايران تكيه خواهد كرد.
بر اساس اين گزارش ديپلماتهاي غربي از حضور برنز در اين مذاكرات استقبال كرده و اين اقدام را يك گام به جلو در مسير مذاكره با ايران قلمداد كرده و معتقدند كه با اين حركت غرب تمايل خود براي حل ديپلماتيك مسئله هسته اي ايران را به تهران ثابت مي كند.
به گزارش « مهر » تصميم به اعزام نماينده از سوي آمريكا به مذاكرات ايران و غرب در حالي گرفته مي شود كه واشنگتن پيش از اين اعلام كرده بود نماينده اي را به اين مذاكرات اعزام نخواهد كرد.
در ماه گذشته ميلادي « خاوير سولانا » مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا به همراه نمايندگان پنج عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل متحد به اضافه آلمان البته به غير از آمريكا با سفر به تهران بسته پيشنهادي را به ايران تحويل دادند و چند روز پس از آن نيز ايران پاسخ خود به اين بسته را به سولانا و كشورهاي غربي ارائه كرد و پس از آن قرار شد تا در تاريخ 29 تير در ژنو « سعيد جليلي » دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران به نمايندگي از كشورمان با « خاوير سولانا » و نمايندگان 1 +5 ديدار و مذاكره كند .
بي .بي .سي : يك مقام ارشد آمريكايي در مذاكرات جليلي و سولانا شركت مي كند
به گزارش بي .بي .سي يكي از مقامات ارشد آمريكايي براي اولين بار در مذاكرات هسته اي ايران شركت خواهد كرد.
به گزارش « ايسنا » به نقل از بي .بي .سي ويليام برنز معاون وزير امور خارجه آمريكا به همراه خاوير سولانا رئيس سياست خارجه اتحاديه اروپا در گفت وگوهاي آينده با سعيد جليلي دبير شوراي امنيت ملي كشورمان درباره برنامه هسته اي ايران شركت خواهد كرد.
به گزارش اين خبرگزاري دولت بوش در گذشته اعلام كرده بود كه در صورت تعليق نكردن غني سازي اورانيوم هيچ مذاكره اي با ايران نخواهد داشت .
بنا به اظهارات مقامات امور خارجه آمريكا برنز در اين مذاكرات با جليلي گفت وگو نخواهد داشت و فقط به عنوان شنونده شركت خواهد كرد; برنز در واقع به عنوان نماينده كشورهاي غربي در اين جلسه حضور مي يابد و در صورت تعليق نكردن غني سازي اورانيوم از سوي ايران ديگر در اين مذاكرات شركت نخواهد كرد و اين بار هم براي تكرار مواضع خواسته شده از سوي آمريكا و متحدانش در اين گفت وگو حضور مي يابد.
بي . بي .سي در ادامه اين گزارش درباره بسته پيشنهادي به ايران نوشته است : در اين بسته آمريكا و پنج كشور ديگر در صورت تعليق غني سازي اورانيوم خواستار مذاكرات مستقيم با ايران هستند و اين كشور را در جهت پيشبرد برنامه هسته اي خود ياري خواهند كرد.
بي .بي .سي در ادامه مطلب نوشته است : در صورتي كه تهران بارها تاكيد كرده است از فعاليت هسته اي خود در جهت توليد انرژي استفاده مي كند اما كشورهاي غربي از اين كه ايران در صدد ساخت سلاح هسته اي است مي ترسند.
بي .بي .سي درپايان آورده است : مذاكرات آينده در ژنو در حالي برگزار مي شود كه از يك سو رزمايش اخير ايران و از سوي ديگر اظهارات مقامات آمريكايي مبني بر دفاع از حقوق متحدانش اوضاع را مشوش كرده است .
ابراز اميدواري مسكو از نتايج ديدار آتي جليلي و سولانا
به گفته معاون وزير خارجه روسيه مسكو اميدوار است ديدار آتي مذاكره كننده هسته اي ايران و خاوير سولانا امكان راه يابي به دور تازه اي از مذاكرات جدي پيرامون برنامه هسته اي ايران را فراهم سازد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري « اينترفاكس » روسيه انتظار دارد ملاقات خاوير سولانا مسئول اصلي سياست خارجي و امنيتي اتحاديه اروپا و سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران كه قرار است روز شنبه آينده در ژنو صورت بگيرد بتواند امكان آغاز مذاكرات جدي پيرامون برنامه هسته اي ايران را فراهم سازد.
اين مطلبي است كه سرگئي كيسلياك معاون وزير امور خارجه روسيه در گفتگو با خبرنگاران درخصوص ديدار آتي سولانا و جليلي اظهار داشته و خاطر نشان ساخت : « در مسكو اميدوارند كه اين ديدار امكان راه يابي به دور تازه اي از مذاكرات را فراهم سازد. »
جليلي بعنوان مذاكره كننده هسته اي ايران و سولانا در مقام نماينده ميانجيان بين المللي حل و فصل مسئله هسته اي ايران 19 ماه جولاي در ژنو به بررسي پاسخ مقامات تهران به بسته پيشنهادي گروه « 1 +5 » در خصوص پرونده هسته اي ايران خواهند پرداخت .
منوچهر متكي وزير امور خارجه ايران پيش از اين اعلام كرده بود كه هدف اصلي اين مذاكرات تنظيم دستور كار براي آغاز مرحله اصلي مذاكرات مربوط به بررسي مسئله هسته اي ايران بين طرفين خواهد بود.
آنتي وار : هماهنگ شدن سياست آمريكا باحقوق هسته اي ايران الزامي است
برخي تحليلگران بر اين باورند كه ايران حق دارد برنامه هسته اي خود را كه با اهداف صرفا صلح آميز انجام مي شود ادامه دهد و آمريكا براي كاهش تنشهاي منطقه اي و جهاني بايد سياستهاي خود را با اين حقوق هسته اي هماهنگ كند.
پايگاه اينترنتي آنتي وار نوشت : ايران بر اساس قانون بين الملل حق ادامه برنامه هسته اي خود را دارد و اگر سياستهاي آمريكا و همچنين حكمهاي شوراي امنيت با آن هماهنگ شود تنشهاي منطقه اي و جهاني تا حد زيادي (همراه با بهاي نفت ) كاهش خواهد يافت .
« اسكات ريتر » نويسنده اين مطلب خاطر نشان كرده است : كج خيالي اسرائيل هم ـ كه تا حد زيادي از تهديد ايران منشا نگرفته بلكه به دليل توهين به هژموني هسته اي اسرائيل در خاورميانه است ـ در ازاي آن بايد كاهش يابد. اين امر مي تواند از طريق تركيب فشار بين المللي و اطمينانهاي بين المللي صورت گيرد.
به عقيده نويسنده فشار بين المللي براي تنبيه اسرائيل از طريق ديپلماتيك و اقتصادي براي هر گونه كوتاهي آن در پيوستن به عرفهاي بين المللي در موضوع همزيستي مسالمت آميز آن با همسايگانش انجام شود و اطمينانهاي بين المللي هم براي استقلال و تداوم وجود آن به عنوان يك دولت ملي كه براي هميشه مورد احترام واقع و از آن دفاع خواهد شد ارائه شود.
در ادامه اين مطلب آمده است : البته بدون مشاركت آمريكا هيچ فشار معني دار بين المللي وارد نخواهد شد و در اينجا مشكلي وجود دارد. تا زماني كه كنگره آمريكا نگرانيهاي مشروع امنيت ملي را از مسائلي كه تنها مربوط به اسرائيل است جدا مي كند لابي طرفدار اسرائيل كنترل قابل ملاحظه اي بر سياست امنيت ملي آمريكا خواهد داشت .
نويسنده معتقد است : بر اساس همه اطلاعات موجود ايران به برنامه هسته اي خود كه هدف آن صرفا اهداف صلح آميز براي تهيه انرژي است ادامه مي دهد. هر گونه نگراني كه ممكن است درباره پتانسيل دومنظوره بودن آن وجود داشته باشد مي تواند از طريق نظارتهاي هسته اي مداوم از سوي آژانس بين المللي انرژي اتمي كاهش يابد.
در بخش ديگري از اين مطلب هم به تبعات هر گونه ماجراجويي آمريكا و رژيم صهيونيستي عليه ايران اشاره و آمده است : ايران اخيرا موشكهاي ميان برد و دوربرد خود را آزمايش كرد كه نشانه روشني براي توانايي و قصد و نيت آن بود. بنابراين در صورت اقدام نظامي عليه ايران حمل و نقل در تنگه هرمز ظرفيت توليد نفت در منطقه و تمركزات نظامي آمريكا و همچنين شهرهاي اسرائيل هدف پاسخ ايران خواهند بود.
كوشنر : فرانسه از ادامه گفتگوها با ايران درباره برنامه هسته اي حمايت مي كند
وزير خارجه فرانسه از ادامه گفتگوها براي حل تنشهاي به وجود آمده درباره برنامه هسته اي صلح آميز ايران از سوي غرب حمايت كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه « برنار كوشنر » در جمع نمايندگان كميسيون امور خارجه مجلس اروپا دراظهاراتي ضد و نقيض گفت : ما خواستار حفظ سياست گفتگو با ايران هستيم اما در عين حال نبايد وجود يك بمب اتمي در اين منطقه را قبول كنيم !
وي افزود : من ساعتها با ايرانيان گفتگو كرده ام اما بايد به اين گفتگوها ادامه داد.
كوشنر خاطرنشان كرد : درحال حاضر پاسخ مثبت بوده و ما مي خواهيم گفتگو كنيم .
وزير خارجه پاكستان : حقوق هسته اي ايران بايد به رسميت شناخته شود
وزير خارجه پاكستان با تاكيد مجدد بر حق مشروع جمهوري اسلامي ايران در بهره مندي از فناوري هسته اي صلح آميز ادعاهاي واهي غرب مبني بر تهديدآميز بودن كشورمان براي منطقه را بي اساس دانست .
« شاه محمود قريشي » در گفتگو با شبكه الجزيره انگليسي در پاسخ به اين پرسش كه آيا اسلام آباد برنامه هاي موشكي و هسته اي ايران را نگران كننده مي داند گفت : « آزمايش موشكي اخير كه ايران انجام داد; تاثيري بر پاكستان نداشت » .
وي افزود : چنين آزمايشها بارها انجام شده است .
قريشي گفت : « ما مي خواهيم ايران همچنان مسئولانه عمل كند; ايران مي گويد كه حق استفاده از فناوري هسته اي صلح آميز را دارد و به اين دليل كه آنها امضا كننده ان پي تي هستند; نبايد اين حق آنان را ناديده گرفت و ما نيز اين حق را به رسميت مي شناسيم » .
الجزيره به نقل از وي مدعي شد : اسلام آباد خواهان آن است تا تهران نيز به نگرانيهاي بين المللي اهميت بدهد.
قريشي در پاسخ به پرسش ديگري كه آيا پاكستان ايران را عامل تهديد مي داند يا خير گفت : من ايران را تهديد نمي دانم و فكر نمي كنم كه اينگونه باشد اما طرفهايي (در اشاره به آمريكا و متحدانش ) هستند كه چنين تصور مي كنند و ما از ايران مي خواهيم تا اين نگرانيها را مد نظر داشته باشد.
وي همچنين درباره هرگونه ماجراجويي عليه ايران به سبب پافشاري بر حقوق مشروع هسته اي آن به آمريكا و رژيم اسرائيل هشدار داد و گفت : چنين اقدامي منطقه را بي ثبات خواهد كرد و اوضاع را از كنترل خارج خواهد كرد.
قريشي همچنين در پاسخ به پرسشي درباره پاسخ احتمالي ايران به حمله آمريكا افزود : اميدوارم به آن مرحله نرسيم .
رئيس جمهور روسيه : از حقوق هسته اي ايران حمايت مي كنيم
رئيس جمهوري روسيه با تاييد سند سياست خارجي اين كشور بار ديگر بر حل صلح آميز موضوع هسته اي ايران تاكيد كرد و توسعه روابط با ايران و كشورهاي مهم منطقه خاورميانه را از اولويتهاي سياست خارجي كرملين قلمداد كرد.
به گزارش خبرگزاري « نووستي » ديميتري مدودوف روز پنجشنبه در جمع سفيران روسيه دركشورهاي خارجي با اشاره به تاييد نظريه سياست خارجي روسيه آن را سند جدي و سنجيده اي دانست كه بر اساس آن روسيه قصد دارد در آينده مناسبات خود را با كشورهاي ايران تركيه مصر الجزاير عربستان سوريه ليبي پاكستان و ديگر كشورهاي مهم منطقه در اشكال دوجانبه و چند جانبه توسعه دهد.
بر اساس اين سند روسيه با اعتراف به حقوق همه كشورهاي عضو معاهده منع گسترش سلاحهاي هسته اي (ان پي تي ) در استفاده از انرژي هسته اي صلح آميز همچنان به حل ديپلماتيك موضوع هسته اي ايران پايبند است و از تلاشها در اين زمينه حمايت مي كند.
بر اساس سند نظريه سياست خارجي روسيه مسكو نقش برجسته اي را در تثبيت اوضاع در خاور نزديك با استفاده از موقعيت خود در شوراي امنيت سازمان ملل و عضويت در كميته بين المللي چهارجانبه خاورميانه ايفا خواهد كرد.
مذاكرات جليلي و سولانا شنبه در ژنو برگزار مي شود
سخنگوي نماينده عالي سياست خارجي اتحاديه اروپا تاكيد كرد ديدار خاوير سولانا با نماينده جمهوري اسلامي ايران درباره برنامه اتمي تهران شنبه آينده در ژنو از سر گرفته مي شود.
« كريستين گالاچ » گفت : ما بر آنيم صبح شنبه با « سعيد جليلي » نماينده ايران در ژنو ديدار كنيم .
بسته پيشنهادي پنج عضو دائم شوراي امنيت و آلمان 14 ژوئن در تهران توسط خاوير سولانا به مقام هاي ايران ارائه شد . اين بسته دربرگيرنده مجموعه اي از مشوق هاي اقتصادي و فني است كه غرب حاضر است در برابر تعليق غني سازي اورانيوم در اختيار ايران قرار دهد.
وزيران خارجه گروه « 1 +5 » به همراه بسته مشوق ها نامه اي نيز در اختيار ايران قرار دادند كه بنابر گزارش خبرگزاري ها در آن « تعليق شش هفته اي » با هدف آغاز مذاكرات مقدماتي پيشنهاد شده بود.
اين در حالي است كه ايران در پاسخ به نامه « 1 +5 » نامه اي را براي اين گروه ارسال كرد .
جمهوري اسلامي ايران بارها اعلام كرده است كه به هيچ وجه غني سازي اورانيوم را كه به موجب قوانين بين المللي حق مشروع و قانوني آن است به حالت تعليق در نمي آورد.
چهارشنبه 26 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]