واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: "پيشگيري مثبت" / موج جديد مقابله با ايدز در كشور((۲
داخلي. اجتماعي. پزشكي. ايدز
در اين ميان كشورهايي نظير سوييس و ايالات متحده آمريكا و همچنين مالزي و كشور تايلند در كنار آموزشهاي همگاني از طريق پيشگيري مثبت در كنترل ايدز و كاهش آن موفق عمل كردهاند.
مديرعامل كانون همياران مثبت مشهد در اين رابطه گفت: وزارت بهداشت دومين برنامه ملي پيشگيري از ايدز را مبتني بر پيشگيري مثبت Positive Preventionطي سالهاي ۸۶تا ۸۸قرار داده است.
دكتر وحيد نوبهار افزود: اين نگاه ويژه در ارايه خدمات اطلاع رساني، آموزش، مشاوره، مراقبت و درمان به افرادي كه با اچ.آي.وي زندگي ميكنند باعث ميشود تا ويروس به ساير افراد گسترش نيابد، از سوي ديگر افرادي كه صرف نظر از علت آن مثبت شدهاند متاسفانه در اغلب موارد به دليل عدم حمايت به هنگام و كافي خانوادگي و اجتماعي از محيط عاطفي و معنوي جامعه مطرود ميشوند و بر آسيبهاي اجتماعي و بعضا گسترش عفونت ميافزايند.
وي فعاليت كانون همياران مثبت مشهد را از خرداد ماه سال ۸۶عنوان كرد و افزود: تا پيش از اين نمونه اين مراكز در سطح كشور در شهرهاي تهران، شيراز و كرمانشاه فعال بودهاند.
وي با اشاره به جايزه روبان قرمز كه در ۲۱خرداد ماه امسال از سوي سازمان ملل به كانون همياران مثبت مشهد اهدا شد، گفت: هر دو سال يكبار گروهي از موسسات غير دولتي از ۱۹۸كشور جهان كه در زمينه پيشگيري از HIV موفق عمل كردهاند، در اجلاس ويژه سران سازمان ملل مورد تقدير قرار ميگيرند.
به گفته وي، امسال از بين ۵۶۰تشكل غير دولتي از سراسر جهان، ۲۵موسسه كه در خصوص پيشگيري از ايدز اقدام شايسته داشته، انتخاب شدهاند كه در اين ميان ايران با فعاليت كانون همياران مثبت براي اولين بار، برنده جايزه مزبور شد.
وي بيان كرد: "روبان قرمز" جايزه ويژه اين اجلاس است كه طي روزهاي ۱۰و ۱۱ژوئن سال ۲۰۰۸ميلادي مصادف با ۲۱و ۲۲خردادماه به ايران اهدا شد. در اين رابطه جدا از بعد معنوي روبان قرمز كه به نشانه حمايت و همبستگي افرادي كه نسبت به پيشگيري از ايدز هم پيمان شدهاند، جايزه پنج هزار دلاري نيز تعلق گرفت.
مدير عامل كانون همياران مثبت در ادامه گفت: هم اكنون ۶۴مبتلا به ويروس ايدز در استان خراسان رضوي تحت پوشش اين كانون قرار دارند كه پس از معرفي با تكميل فرم ثبت نام و امضاء منشور اخلاقي خدمات مربوطه را دريافت مي- كنند.
دكتر نوبهار خدمات ارائه شده را در قالب ۱۸بخش شامل ترك اعتياد، مشاوره، خوداشتغالي(وام )، كاريابي، تربيت بدني، مستمري، مسكن(وام رهن)، تحصيل، كاهش آسيب، كمپ تفريحي، بيمه درمان، مهارت آموزي، دندانپزشكي، تغذيه، درمان، آموزش، فرهنگي و تصميمسازي عنوان كرد.
به گفته وي، شركت در جلسات هفتگي، شركت در جلسات ترويج و جلب حمايت سازمانهاي مسوول، همكاري در نشريه همياران، شركت در انتخاب اعضاء، حضور مبتلايان به عنوان آموزشگر در بين معتادان تزريقي و سطح جامعه از ديگر فعاليتهاي اعضا ميباشد.
وي بابيان اينكه پنج نفر از اعضاي مبتلا به ايدز در اين كانون زن مي باشند، افزود: كميته بانوان و خانواده اين كانون به عنوان اولين عضو از جمهوري اسلامي ايران به عضويت جامعه بينالمللي زناني كه با اچ.آي.وي زندگي مي كنند درآمده است.
وي انگ زدايي، رفع تبعيض و نگرش جامعه نسبت به مبتلايان را يكي از اهداف كانون همياران مثبت ذكر كرد و گفت: در اين راستا مبتلايان به ويروس ايدز با حضور در فعاليتهاي اجتماعي و شركت در جلسات آموزشي به عنوان آموزشگر عمل ميكنند.
وي اضافه كرد: بدين طريق از سويي ترس و واهمه مردم نسبت به برخورد با مبتلايان كمتر شده و از سوي ديگر تاثير آموزشهاي پيشگيري از زبان آنان كه درد كشيدهاند، دو چندان ميگردد.
وي با اشاره به فعاليتها و برنامههاي كانون همياران مثبت معتقد است:
حمايت توانمندساز، كاهش آسيب، ارايه خدمات مشاوره به افراد مبتلا و خانوادههاي آنان در منزل و محل كانون، آموزشهاي مهارتهاي شغلي، استفاده از آنان به عنوان آموزشگران و مشاوران همسان در كنار ايجاد محيط فرهنگي و تفريحي ميتواند ضمن شخصيت بخشي و حمايت رواني و اجتماعي از افراد مثبت و كاهش انتقال عامل بيماري اقشار مختلف جامعه را به مبحث پيشگيري از اچ.آي.وي حساس و يا حساستر نمايد.
اهميت پيشگيري مثبت
-------------------
مدير دفتر برنامه مشترك سازمان ملل متحد در زمينه ايدز در خصوص فعاليت كانون همياران مثبت كه حدود يكسال از فعاليت آن ميگذرد، گفت: شاخصترين تفاوت فعاليت اين كانون با ديگر تشكلهاي مقابله با ايدز، اين است كه در همياران مثبت از افراد مبتلا به ،HIVاستفاده شده است.
به گفته دكتر حميدرضا ستايش، در اين شيوه افراد مبتلا محور پيشگيري قرار دارند بدين ترتيب به جاي اينكه مبتلايان به ايدز منزوي و تبعيد شوند، از وجود آنها در ارائه آموزشها و انتقال تجربيات استفاده شده است.
وي با اشاره به جايگاه ايران در زمينه مقابله با ايدز گفت: ايران يكي از موفقترين كشورها در پاسخ به ايدز بويژه در بخش معتادان تزريقي بوده و الگويي براي كشورهاي منطقه معرفي شده است.
بهگفته وي، كاهش تبعات آسيب معتادان ترزيقي از طريق توزيع سرنگ رايگان، استفاده از متادون و تاسيس مراكز DIC(گذري معتادان ) از جمله فعاليتها در اين زمينه بوده است.
رييس اداره ايدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نيز با بيان اينكه پيشگيري مثبت يكي از روشهاي مهم مقابله و گسترش ايدز در كشور است ،اظهار- داشت: در اين شيوه از خود مبتلايان به ويروس ايدز جهت برنامههاي پيشگيري از طريق حضور در اجتماع و انتقال تجربيات و بيان راهكارها استفاده ميشود.
دكتر عباس صداقت افزود: با كمال تاسف تبعيض و طرد بيماران مبتلا به ايدز در كشور ما يك واقعيت است و اين مشكل حتي بوسيله همكاران سيستم بهداشتي در درمان مبتلايان و نگرشهاي مجرم گرايانه جامعه و مردم وجود دارد و اين در حالي است كه طرد مبتلايان و كتمان كردن ايدز تبعات مختلفي را در بردارد و ميتواند اين بيماري را به سوي جمعيتهاي سخت در دسترس هدايت كند.
وي با اشاره به اينكه ايدز يك بيماري اجتماعي است و ميتواند سلامت و اقتصاد يك كشور را به خطر اندازد، گفت: در حال حاضر دو روش اعتياد تزريقي و انتقال از طريق جنسي به عنوان عوامل مهم گسترش ايدز در كشور مطرح هستند.
وي در ادامه با اشاره به جوان بودن جمعيت ايران، گفت: بحرانهاي ناشي از شكستهاي تحصيلي، شغلي و عاطفي، اكنون جمعيت جوان كشور را در معرض خطرات بسياري قرار داده است.ك/۴
سه شنبه 25 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 314]