واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: در نشست خبري همايش «توسعه و تحول در فرهنگ هنر» بنيانيان:اگر مديران ما نسبت خود را با فرهنگ مشخص كنند متقاضي هنر متعهد مي شوند
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز:حسن بنيانيان گفت: اگر مديران ما نسبت خود را با فرهنگ مشخص كنند متقاضي هنر متعهد مي شوند هنري كه نيازي را از جامعه برطرف مي كند نه فقط مديران فرهنگي بلكه مديران اقتصادي، سياسي،نظامي و ... بايد به اين حوزه توجه كنند.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار گروه فرهنگي هنري باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، نشست خبري همايش «توسعه و تحول در فرهنگ هنر» با حضور دكتر حسن بنيانيان رييس و دكتر مجيد قدمي، معاون آموزشي و پژوهشي حوزه هنري و دبير اين همايش در سالن جلسات دفتر رياست حوزه هنري برگزار شد.
حسن بنيانيان رييس حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي در اين نشست با اشاره به تاكيدات مقام معظم رهبري در راستاي رفع مظلوميت از بخش فرهنگ خاطرنشان كرد: مقام معظم رهبري فرمودند :هر طرحي كه در كشور كه مي خواهد در عرصه هاي مختلف اجرا شود پيوست فرهنگي لازم دارد.
وي با اشاره به اينكه معضلات ساختاري در كشور ما وجود دارد كه رفع مظلوميت از فرهنگ نيازمند اقدامات جدي، مستمر، عميق است خاطرنشان كرد: در ابتدا بايد نخبگان جامعه اعم از مديران ارشد، اساتيد دانشگاه خبرنگاران و روزنامه نگاران همه افرادي كه با انديشه هاي خودشان در تحولات جامعه نقش ايفا مي كنند به اين حوزه توجه كنند.
وي افزودبا اشاره به اينكه اولين مانعي كه موجب كم توجهي به فرهنگ مي شود احساس داشتن فهم فرهنگي است تصريح كرد: اين پديده در ما انسانها وجود داردكه اگر از كودكي با موضوعي آشنا باشيم همواره با احساس كاذب اين كه من اين موضوع را مي شناسم مطالعات دقيق و جدي نسبت به آن مساله نخواهيم داشت.
وي افزود : ما چون از دوران كودكي در يك فضاي فرهنگي متولد مي شويم مديران جامعه احساس نياز به شناخت و عالمانه فرهنگ ندارند و اين معضلي است كه ما در جامعه با آن رو به رو هستيم.
حسن بنيانيان با اشاره به يكي ديگر از مشكلات در حوزه فرهنگ افزود: متاسفانه در كشور ما فرهنگ را با تعريف محدودي به سازمان هاي مختلف واگذار مي كنند اين در حالي است كه فرهنگ حاصل عملكرد همه انسان هاي يك جامعه است چه آن فرد در اقتصاد فعاليت كند يا در سياست يا هر بخش ديگر هر چقدر اين سازمان ها بزرگ باشد يا افراد موقعيت هاي بالاتري داشته باشند تاثيراتشان در فرهنگ بيشتر است.
بنيانيان افزود: ما چون در كشورمان پول نفت داريم هر مديري كالايش را نخريدند مي تواند به از دولت يارانه بخواهد تا همه كاستي هايي كه در فرهنگ مردم داريم از اين طريق حل كنيم، و همين توجه به نفت باعث شده كه به موضوع انسان و نقش در توسعه و در فرهنگ بي توجهي مي شود.
وي گفت: اين عوامل دست به دست هم مي دهد و موضوع فرهنگ را به حاشيه مي برد زماني كه توجه ها به اين موضوع معطوف نشد براي مبارزه با معضلات فرهنگي سراغ ابزارهاي غير فرهنگي مي رويم برخورد پليس، مجازات هاي اقتصادي ابزارهاي برخورد خواهد شد.
رييس حوزه هنري بااشاره به اينكه نهادها و عناصر فرهنگي مساله فرهنگ را جدي نگيرند جامعه به اين سمت مي رود كه اقتصاد را مساله روز باشد خاطرنشان كرد اگر مشكل اقتصاد مساله اصلي مردم شود جامعه به اين سمت خواهد رفت كه نسبت به موضوع فرهنگ بي تفاوتي ايجاد مي شود،متاسفانه زماني كه مشكل فرهنگي تبديل به مشكل سياسي مي شود مورد توجه قرار مي گيرد.
رييس حوزه هنري گفت:همه واحدهاي جامعه اعم از اقتصادي، سياسي، نظامي قضايي از دو وجه با فرهنگ سر و كار دارند، يكي اينكه فعل و نحوه انجام خدمات آنها در فرهنگ جامعه تاثير مي گذارد يا مثبت يا منفي و ديگر اينكه همه سازمان ها در انجام فعاليت هاي اصلي خود با يك سري موانع فرهنگي مواجهند.
بنيانيان گفت: اگر مديران ما نسبت خود را با فرهنگ مشخص كنند متقاضي هنر متعهد مي شوند هنري كه نيازي را از جامعه برطرف مي كند ما در نهاد حوزه هنري برداشتمان اين است كه جمعي از دانشجويان و هنرمندان جوان در جامعه نما به دليل انزواي فرهنگ تقاضاي برايشان نيست.
وي تاكيد كرد: درست است كه مشكل فرهنگ كمبود بودجه است اما ابتدا مشكل فرهنگ با كمبود توجه مواجه است، توجه به نخبگان و مديران جامعه نسبت به موضوع فرهنگ و اين مديران اقتصادي، سياسي، نظامي تا توجه منجر به تقاضا شود و آن تقاضا در اقتصاد فرهنگ ما رونق ايجاد كند.
وي افزود: ما بايد با توليدات هنري خود در سراسر جهان بسياري از تلويزيون ها را در اختيار بگيريم ،درست است كه از نظر اقتصاد دچار عقب افتادگي شده ايم اما بايد در فرهنگ حرف تازه اي براي جامعه داشته باشيم اما تا زماني كه بازارهاي داخلي براي هنرمندان شكل نگرفته ما نمي توانيم توليداتمان را براي خارج صادر كنيم.
دكتر مجيد قدمي، معاون آموزشي و پژوهشي حوزه هنري و دبير اين همايش درخصوص محور هاي اين همايش گفت: سياستگذاري و ارئه خط مشي ها، مديريت و فرهنگ ، دين و فرهنگ، اقتصاد و فرهنگ ، سياست و فرهنگ ، جامعه شناسي و فرهنگ از محورهاي اين همايش است.
وي افزود:بيش از 400 مقاله از اعضاي هيئت علمي دانشگاه به دبيرخانه جشنواره رسيده است و با نظر هيئت داوران 55 مقاله كاملا پژوهشي انتخاب شده است كه به بسياري از سوالات ما پاسخ داده اند.
دكتر مجيد قدمي، معاون آموزشي و پژوهشي حوزه هنري افزود : مقاله ها ي رسيده به دبيرخانه اين همايش در سه جلد كتاب چاپ خواهد شد و اسنادي خواهد شد كه مسئولين حوزه فرهنگ با اتكا به اين سند مي تواند در حوزه فرهنگ اقدامات موثري انجام دهند.
وي افزود: 25 مقاله براي سخنراني در روز هاي 31 تير و 1 مرداد در نظر گرفته شده است.
گزارش ايسكانيوز مي افزايد: همايش ملي توسعه و تحول در فرهنگ و هنر به همت حوزه هنري تبليغات اسلامي و صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران 31 تير و 1 مرداد ماه امسال در تالار انديشه حوزه هنري برگزار مي شود./120
دوشنبه 24 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]