واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: سپردفاع ضد موشكي براي امنيت اروپا ضرورت دارد
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1387/04/24
سفير فرانسه در روسيه معتقد است سپردفاع ضد موشكي امريكا به امنيت اروپا كمك مي كند.
ايوان سوتنيكف تحليلگر روزنامه اينترنتي روسي گازيه تا با اشاره به اين كه اغاز رياست فرانسه بر اتحاديه اروپا با تشديد بحران در اروپا در پي شكست همه پرسي مربوط به پيمان ليسبون در ايرلند همراه بوده مي نويسد: حالا فرانسه بايد نه تنها تلاش خود را براي خارج كردن اتحاديه اروپا از بحران به كار گيرد بلكه بايد گفتگو با روسيه را در خصوص توافقنامه جديد همكاري به نتيجه برساند و به وظايف ديگري كه استانيسلاو د لابروگه سفير اين كشور در روسيه در مصاحبه با روزنامه به انها اشاره كرده عمل نمايد.
استانيسلاو د لابروگه در خصوص اولويتهاي اصلي فرانسه در زمان رياست براتحاديه اروپا اظهار داشته كه پيش از هر چيز پيشرفت در داخل اتحاديه اهميت دارد و پاريس قصددارد به علت مخالفت مردم ايرلند با پيمان ليسبون پي برده و انها را تجزيه و تحليل كند چون در سال دو هزار و پنج مردم فرانسه و هلند هم با پيش نويس قانون اساسي اروپا مخالفت كرده بودند واين بدان معني است كه در حال حاضر اروپا در بحران به سر مي برد و اين بحران فقط به ايرلند مربوط نمي شود. به همين دليل همه اعضاي اتحاديه اروپا بايد متفقا اوضاع را بررسي و مشكل را حل كنند چون اجراي اصلاحاتي كه در پيمان ليسبون پيش بيني شده ضرورت دارد و اين مهمترين اولويت فرانسه طي شش ماه اينده است.
سفير فرانسه در پاسخ به اين سوال كه كشورش با توجه به مخالفت ساير اعضا از جمله لهستان با پيمان ليسبون و موضع مبتني بر دفع الوقت المان چگونه مي تواند
سازمان را متقاعد كند؟ ياداور شد كه نيكلا ساركوزي اواخر ماه ژوييه به ايرلند سفر مي كند و نتايج فعاليت ها در ماه اكتبر در شوراي اروپا جمع اوري مي شود. علاوه بر اين لخ كاچينسكي رئيس جمهور لهستان تاكيد كرده كه مانع امضاي قرارداد نمي شود و هورست كوهلر رئيس جمهور المان فعلا درانتظار تصميم دادگاه قانون اساسي است. به عبارت ديگر موضع لهستان و المان به موضع ايرلند تفاوت دارد و به همين دليل مي توان گفت اتحاديه اروپا با وجود پيچيده بودن اوضاع هنوز به بن بست نرسيده است. ضمنا قرارداد نيس هم وجود دارد كه هنوز عملي نشده و اتحاديه اروپا هميشه راه خروج از شرايط دشوار را پيدا مي كند. البته مي توان با اطمينان گفت كه قرارداد از اول ژانويه سال دو هزارو نه به اجرا گذاشته نمي شود چون امكان اصلاح اوضاع با اين سرعت وجود ندارد.
خبرنگار روزنامه در ادامه اين سوال را مطرح كرد كه فرانسه علاوه بر پيمان ليسبون در چه زمينه هاي ديگري فعاليت خواهد كرد؟ به گفته استانيسلاو د لابروگه موضوع انرژي و اب و هوا از بيشترين اهميت برخوردارند و فرانسه قصد دارد سياست واحد اروپايي را در زمينه انرژي تنظيم كند چون تا كنون هر كشور اروپايي سياست مستقل خود را در اين زمينه داشته است اما براي ايجاد سياست خارجي در زمينه انرژي بايد انسجام داخل اتحاديه اروپا تقويت شود و اروپا در صورت تمايل به گفتگو با توليد كنندگان بزرگ انرژي در روسيه ابتدا بايد نظم داخلي ايجاد كند. به گفته وي دومين مسئله اي كه پاريس خيلي به ان اهميت مي دهد موضوع مهاجرت است و به همين دليل به شركاي اروپايي خود پيشنهاد كرده قراردادي در خصوص مهاجرت و اعطاي پناهندگي تنظيم كنند. علاوه بر اين ايجاد قوانين واحد ضرورت دارد چون از يك سو كشورهاي اروپايي تعداد زيادي مهاجر مي پذيرند وبايد شرايط تطبيق سريع انها را با محيط فراهم كنند واز سوي ديگر اين كشورها بايد امكان گزينش مهاجر را داشته باشند. به همين دليل بايد با كشورهايي كه بيشترين مهاجر را دارند گفتگو كنند تا بهترين امكان كنترل اين روند را داشته باشند. در همين راستا مذاكراتي با مالي و تونس اغاز شده است.
به گفته سفير فرانسه در روسيه سومين هدف پاريس تحكيم امنيت اروپاست. وي ياداور شد كه درسال دو هزارو سه نظريه امنيت سراسري اروپا تنظيم شده اما در حال حاضر با توجه به اوضاع بوجود امده لزوم تغيير ان احساس مي شود. اين وظيفه بر عهده خاوير سولانا نماينده عالي اتحاديه اروپا در امور سياست خارجي و امنيت گذاشته شده است. علاوه براين اروپا در چارچوب تنظيم برنامه توسعه سياست دفاعي خود از تصميم روسيه براي مشاركت در عمليات حفاظت صلح در چاد به منظور دفاع از اوارگان سوداني خشنود است.
سفير فرانسه در مسكو كشاورزي را چهارمين اولويت مهم كشورش در زمان رياست بر اتحاديه اروپا دانسته و از لزوم تلاش براي حفظ دستاوردها تا سال دو هزارو سيزده يعني زمان برگزاري همه پرسي در خصوص سياست كشاورزي اين سازمان خبرداده است.
خبرنگار روزنامه در ادامه نظر سفير فرانسه را در خصوص بروز مشكلات احتمالي در زمان گفتگوهاي مربوط به همكاري با روسيه جويا شد. استانيسلاو د لابروگه با اشاره به اغاز گفتگوهاي مربوط به توافقنامه از تمايل پاريس به ايجاد جو مناسب براي اين روند خبر داد و افزود: تا پيش از نشست سران روسيه و اتحاديه اروپا كه روز چهارم نوامبر در شهر نيس برگزار مي شود دو دور ديگر گفتگو بين دو طرف برگزار مي شود. البته طرفين درزمان ديدار در خانتي مانسيسك در خصوص تاريخ دقيق مذاكرات به نتيجه نرسيدند ولي هدف اصلي برقراري روابط راهبردي بين روسيه و اتحاديه اروپاست. يكي از مشكلاتي كه ممكن است در اين روند پيش ايد به منشور انرژي مربوط مي شود كه بسياري از كشورها ان را تصويب كرده اند اما روسيه با وجود امضا از اجراي ان سرباز مي زند. به همين دليل، وظيفه فرانسه ياداوري اصول منشور انرژي به مسكو است كه در نشست سال دو هزارو شش سران روسيه و اتحاديه اروپا در سن پترزبورگ تاييد شده است.
وي در خصوص وجود اختلاف درديدگاههاي روسيه و اروپا در مورد توافقنامه جديد چنين اظهار نظر كرد: اين مسئله درنشست چهارم ژوييه بروكسل بررسي شد و وقتي هيئتهاي دو طرف برنامه هاي خود را در مورد توافقنامه اعلام كردند مشخص شد كه انها از همه نظر شبيه هستند. اين توافقنامه بايد از نظر حقوقي الزام اور باشد و يك هدف سياسي را دنبال كند. در واقع دو طرف در خصوص مسائل كليدي توافق دارند و جزئيات طي گفتگو ها بررسي و نتايج در نشست نيس اعلام خواهد شد.
ايوان سوتنيكف در بخش ديگري اين سوال را مطرح كرد كه ايا با توجه به اين كه نيكلا ساركوزي رئيس جمهور فرانسه در ماه ژوئن از تصميم خود براي تحكيم روابط با ناتو خبر داده احتمال بازگشت اين كشور به ناتو وجود دارد؟ سفير فرانسه در مسكو در پاسخ چنين گفت: فرانسه فقط از ساختارهاي نظامي ناتو خارج شده اما در عين حال در عمليات نظامي اين سازمان در بالكان و افغانستان شركت مي كند و در واقع نقش مهمي در ساختار ناتو دارد و تصميم ساركوزي براي نزديكتر شدن به اين سازمان جدي است اما بازگشت كشور به ناتو تنها در صورتي ممكن است كه تحكيم سياست دفاعي سراسري اروپا كه هيچ منافاتي با سياست پيمان ندارد مورد توجه قرار گيرد.
استانيسلاو د لابروگه در خصوص ضرورت استقرار سپردفاع ضد موشكي امريكا دراروپا ياداور شد كه فرانسه در نشست سران ناتو در بخارست از مفيد بودن اين سيستم براي دفاع اروپا سخن گفته چون موضوع خطر موشكهاي بالستيك را خيلي جدي مي گيرد و با توجه به انچه كه در كتاب سفيد دفاع و امنيت ان امده معتقد است كه استقرار سپردفاع ضد موشكي به منزله حلقه تكميل كننده است و به همين دليل در تلاشهاي جمعي كه به ايجاد سپر دفاع ضد موشكي قوي كمك كنند مشاركت مي كند. علاوه بر اين پاريس اطمينان دارد كه هدف استقرار سپر دفاع ضد موشكي امريكا در چك و لهستان مقابله با كشورهاي نامطلوب است و به همين دليل گفتگو بين روسيه و امريكا بايد ادامه يابد و فرانسه اميدوار است كه مذاكرات به رفع اختلاف نظرها كمك كنند.
اخرين سوال خبرنگار روزنامه روسي گازيه تا به كاهش محبوبيت ساركوزي طي نخستين سال فعاليتش به عنوان رئيس جمهور فرانسه و روشهاي بالا بردن محبوبيت وي در ميان مردم اختصاص داشت. سفير فرانسه در مسكو بااشاره به اين كه ساركوزي فعاليت خود را از اصلاحات عظيمي اغاز كرده گفت: اما وي به جاي اين كه به تدريج برنامه ها را عملي كند تصميم گرفت به يكباره در چند جهت فعاليت كند و در عين حال از اين مسئله اگاه بود كه چنين عملكردي مخالفت مردم را دربر خواهد داشت. در واقع اين ريسك بزرگي بود و وي از امادگي خود براي كاهش محبوبيتش خبر داد. ساركوزي اصلاحات را با توجه به شرايط نامساعد اقتصادي جهان ادامه مي دهد. قدرت خريد مردم كاهش يافته و در زماني كه مردم به خاطر اينده خود نگرانند ايجاد اصلاحات بسيار دشوار است. ساركوزي از اين موضوع مطلع است و به همين دليل تاكيد كرده كه ارزيابي صحيح عملكرد وي تنها پس از پايان دوران رياست جمهوري وي ممكن خواهد بود.
دوشنبه 24 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]