تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار خدا اندیشیدن است
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1839992932




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ابداع ابزاري براي استقلال ناتوانان جسمي ارتباط زباني از نوع ديجيتال


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ابداع ابزاري براي استقلال ناتوانان جسمي ارتباط زباني از نوع ديجيتال
ترجمه؛ نسترن صائبي

محققان ابزار جديدي براي معلولان جسمي ابداع كرده اند كه با آن مي توانند با حركت زبان، صندلي چرخدار را به حركت درآورند يا از كامپيوتر استفاده كنند.

محققان موسسه فناوري جورجيا اين فناوري ياريگر را براي استفاده ناتوانان جسمي طراحي كرده اند تا بتوانند بدون كمك ديگران كارهاي خود را انجام دهند.

«ميثم قوانلو» استاديار دانشگاه مهندسي برق و كامپيوتر موسسه فناوري جورجيا و يكي از طراحان اين ابزار مي گويد؛ «ساخت اين تكنولوژي، تحولي در زمينه فناوري هاي دستيار براي كمك به افراد ناتوان به شمار مي آيد. اين ابزار حتي به افراد فلج كمك مي كند تا يك زندگي فعال، مستقل و خلاق را تجربه كنند.»

اين فناوري زير زباني كه سيستم هدايت زباني (Tongue Drive System) نام گرفته، در كنفرانس سالانه جامعه فناوري هاي دستيار و مهندسي توانبخشي در واشنگتن معرفي شد.

اين ابزار كه در ابعاد يك دانه برنج است، مي تواند مثل يك آهن ربا به زبان بچسبد يا روي سطح زبان كاشته شود يا مثل برچسب روي زبان خالكوبي شود تا كاربر بتواند از طريق زبان كارهايش را انجام دهد.

«قوانلو» در اين رابطه مي گويد؛ «دليل انتخاب زبان به عنوان عضو هدايتي اين است كه برخلاف دست و پاها كه از طريق نخاع با مغز ارتباط پيدا مي كنند، زبان به طور مستقيم و توسط يك عصب مغزي كنترل مي شود و به همين دليل در صورت بروز صدمات نخاعي يا بيماري هاي ضعف ماهيچه عصبي صدمه يي نمي بينند و به طور كلي تحت اراده شخص است.»

وي كه از سه سال پيش روي اين پروژه كار مي كند در ادامه مي افزايد؛ «علاوه بر دلايلي كه ذكر شد، حركات زبان بسيار سريع و دقيق است و احتياج به فكر، تمركز يا زحمت زيادي ندارد.»

زماني كه ردياب مغناطيسي كه به زبان متصل است به حركت درمي آيد، اين حركت توسط مجموعه يي از حسگرهاي مغناطيسي كه به يك هدست در خارج از دهان يا سيم ارتودنسي در داخل دهان نصب شده، تشخيص داده مي شود و سيگنال هايي توليد مي كند. اين سيگنال ها از راه فناوري بي سيم به يك كامپيوتر كه از طريق لباس يا صندلي چرخدار كاربر حمل مي شود، منتقل مي شوند.

سيگنال هاي خروجي حسگر پردازش مي شود تا به صورت آني حركت زبان را تشخيص دهد. اين اطلاعات سپس براي به حركت درآوردن نشانگر در صفحه نمايش كامپيوتر يا كنترل صندلي چرخدار به كار مي رود.

اين سيستم همچنين مي تواند حجم زيادي از اطلاعات مربوط به حركات زبان را ذخيره كند كه هر كدام نشان دهنده دستورهاي خاصي از سوي كاربر است. مجموعه يي از حركات ويژه زبان، براساس توانايي ها، فرم دهان، سلايق شخصي يا نحوه زندگي كاربر تعريف مي شوند.

«قوانلو» شرح مي دهد اين سيستم مي تواند به گونه يي برنامه ريزي شود كه لمس هر كدام از دندان ها توسط زبان، به عنوان فرمان خاصي تعريف شود.

وي مي گويد؛ «از آنجا كه مي توان حركت هاي بسياري را با زبان انجام داد و به طور كلي فرمان هاي مختلفي را براي اين سيستم برنامه ريزي كرد، اين سيستم نسبت به ابزارهاي ديگري كه قبلاً طراحي شده است و تنها به حركات خاص دهان نظير فوت كردن محدود مي شوند، برتري دارد.»

علاوه بر آن در سيستم هدايت زباني، مانند فناوري هاي دستيار ديگري نظير فناوري هاي واسط مغز-كامپيوتر نياز به جراحي مغز نيست.

گروه پژوهشي «قوانلو» به تازگي اين سيستم را روي شش نفر از افراد معمولي آزمايش كرده است. هركدام از افراد در آزمايش، فرمان زباني را كه باعث حركت ماوس در كامپيوتر شده، معين كردند كه شامل فرمان هاي حركت به سمت چپ، راست، بالا، پايين، يك بار كليك و دو بار كليك كردن است. در طول اين آزمايش افراد با تكان دادن زبان خود نشانگر را روي صفحه نمايش به هر جهتي كه مي خواستند به حركت درآوردند.

اين افراد زماني كه زبان خود را سريع تر به حركت در مي آوردند، نشانگر نيز با سرعت بيشتري به حركت در مي آمد. نتايج آزمايش دسترسي به كامپيوتر از طريق سيستم هدايت زباني توسط كاربران نوآموز نشان داد كه زمان واكنش اين سيستم كمتر از يك ثانيه طول كشيده و تقريباً خطاي اين سيستم صفر بوده و صددرصد همه فرمان ها را درست انجام داده است.

«قوانلو» مي گويد؛ «سرعت انتقال اطلاعات اين سيستم حدود 150 بيت در ثانيه است كه اين ميزان بيشتر از پهناي باند بسياري از ابزارهاي واسط مغز-كامپيوتر است.»

اين محققان، سيستم هدايت زباني را روي 12 نفر ديگر كه آنها نيز از افراد معمولي و بدون مشكلات حركتي بودند، براي به كنترل در آوردن صندلي چرخدار امتحان كردند كه با موفقيت همراه بود.

«قوانلو» معتقد بود مرحله بعدي كار، آزمايش و اطمينان از قابليت ها و توانايي اين سيستم توسط افرادي است كه مشكلات شديد حركتي دارند. «قوانلو» به اين منظور با مركز «شفرد» (يكي از مراكز توانبخشي واقع در آتلانتيك) و مركز فناوري هاي جورجيا همكاري كرد.

اين گروه پژوهشي باز هم طراحي نرم افزارها را براي ارتباط سيستم هدايت زباني به ابزارهاي ارتباطاتي ديگر نظير مولدهاي متني، ابزار سخنگو و متن خوان ادامه مي دهند.

افزودن فرمان هاي كنترل كننده همچون خاموشي موقت دستگاه براي زماني كه كاربر در حال خوردن، خوابيدن يا در حال صحبت كردن با ديگران است، هدف بعدي اين گروه به شمار مي آيد. «قوانلو» مي گويد؛ «ما اميدواريم اين فناوري نياز ناتوانان جسمي به كمك ديگران را برطرف كند تا بتوانند راحت تر با خانواده و دوستان خود ارتباط برقرار كنند و به طور كلي زندگي جديدي را تجربه كنند.»

www.ScienceDaily.com
 يکشنبه 23 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن