تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836851588
بررسي طرح محدوديت ترافيكي شهر مشهد؛ رييس پليس راهنمايي و رانندگي مشهد: ميخواهيم جريمه، آخرين اهرم فشار براي كنترل ترافيك باشد
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بررسي طرح محدوديت ترافيكي شهر مشهد؛ رييس پليس راهنمايي و رانندگي مشهد: ميخواهيم جريمه، آخرين اهرم فشار براي كنترل ترافيك باشد
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: شهرستانها
از صحبت در خصوص عدم راهاندازي قطار شهري مشهد و طرح جديد افزايش نرخ كرايه تاكسيهاي اين شهر كه بگذريم، اجراي طرح محدوديت ترافيكي براي چندمين سال پياپي در هسته مركزي مشهد، اين روزها به يكي از داغترين موضوعات در بين شهروندان مشهد تبديل شده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) _ منطقه خراسان، شوراي هماهنگي ترافيك خراسان رضوي در جلسه هشتم خرداد ماه جاري و در حالي كه انتظار آن ميرفت به اجراي مجدد طرح محدوديت تردد وسايل نقليه شخصي در هسته مركزي مشهد (حوالي حرم مطهر) راي مثبت داد.
همه مردم و مسوولان در اينكه مشهد، شهري متفاوت با كل كشور است نظر مشابهي دارند، ولي در عمل و براي يكي از مهمترين مسائلي كه تمام كلانشهرهاي ما و از جمله شهري با استعداد مشهد كه ساليانه 20 ميليون مسافر را در خود جاي ميدهد، همتي جدي از مسوولان براي حل اساسي اين مشكل به چشم نميخورد.
امسال نيز طرح محدويت ترافيكي از هشتم تير ماه جاري تا پايان فصل تابستان در عرصه 5/5 كيلومتري هسته مركزي مشهد و از ساعت 8:30 صبح تا 20:30 شب اجرا خواهد شد تا باز هم همانند سالهاي قبلي با اجراي اين طرح، شاهد انتقال ترافيك سنگين محدوده طرح به رينگ بعدي كه همان خيابانهاي منتهي به آن است، باشيم.
امروز بيش از دو هفته از آغاز طرح محدوديت ترافيكي ميگذرد و با وجود اينكه مسوولان، اجراي اين طرح را ضروري و با هدف سهولت تردد وسايل نقليه عمومي در داخل طرح ميدانند، موجي از انتقادات مسافران و مجاوران شهر مشهد متوجه اين اقدام شده است.
از نكات جالب طرح ترافيكي امسال ارائه امتيازي جديد به دارندگان خودرو است كه ميتوانند با پرداخت وجوهي مختلف در هر زمان كه ميخواهند وارد محدوده شوند، اين عمل مسوولان شبههاي در بين مردم ايجاد كرده است كه اگر هدف از اجراي طرح ترافيكي كاهش بار ترافيكي است پس بحث فروش امتياز ورود به محدوده ديگر چيست؟
در طرح مذكور و بر اساس مصوبه شوراي اسلامي شهر مشهد، مجوز تردد يك روزه مبلغ 20 هزار ريال، مجوز صادره براي كل دوره 2 ميليون و 500 هزار ريال و همچنين براي ادارات دولتي و اشخاص حقوقي نيز مجوزهاي شناوري به مبلغ 5 ميليون ريال براي كل دوره در نظر گرفته شده است.
شايد بتوان به نوعي از اشتباه مسوولان كه به جاي حل گرههاي ترافيكي كه از راههاي آن اصلاح مهندسي خيابانهاست گذشت و تن به ماندن در ترافيكهاي ايجاد شده در خارج از محدوده طرح داد اما پذيرش موضوع دريافت اين هزينههاي سرسامآور نه تنها براي مجاوران بلكه بيشتر براي مسافران شهر مشهد غيرقابل پذيرش است.
جالب اين جاست كه جريمه ورود غيرمجاز به داخل طرح از طرف راهنمايي و رانندگي در حالي 130 هزار ريال عنوان شده كه در روزهاي گذشته و به علت عدم اطلاعرساني به موقع و مناسب شاهد جريمه شدن خودرو تعداد زيادي از مسافران كه در هتلها و مراكز اقامتي داخل محدود طرح اقامت دارند بودهايم كه قطعا اين اقدام خاطره خوشي را از سفر به مشهد در ذهن مسافران و زائران امام هشتم(ع) به يادگار نخواهد گذاشت.
معاون حمل و نقل و ترافيك شهردار مشهد:
دنبال درآمدزايي نيستيم
مردم پيشنهاد دهند به جاي دريافت هزينه مجوز تردد چه بايد كرد؟
چنانچه منصفانه به اين طرح نگاه كنيم، مشكلي در آن وجود ندارد
در همين رابطه مهندس هوشنگ خنداندل، معاون حمل و نقل ترافيك شهردار مشهد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) _ منطقه خراسان، با اشاره به مثبت بودن روند اجراي طرح نسبت به روزهاي ابتدايي اجراي آن، افزود: به دليل اينكه عدهاي از مسافران و مجاوران در روزهاي ابتدايي بر اين گمان بودند كه شايد لازم نباشد به طور جدي اين محدويت را در زندگي روزانه خود بگنجانند و به عنوان يك واقعيت بپذيرند و از اين رو شاهد برخي مشكلات بوديم، ولي در حال حاضر همكاري مناسبي را از طرف مردم دريافت ميكنيم.
وي در پاسخ به پرسشي مبني بر علت دريافت وجه براي ورود به محدوده طرح گفت: بر اساس بررسيهاي كارشناسي، هر روز 35 هزار خودرو حق تردد در محدوده را ميتوانند داشته باشند و با اين شرايط آيا روشي بهتر از اين سراغ داريد كه همه اقشار اجازه ورود به محدوده را داشته باشند و حق هيچ كس ضايع نشود؟
وي ادامه داد: اين كه عدهاي عنوان ميكنند اجازه ورود به محدوده براي 35 هزار خودرو به صورت رايگان باشد و خودروهاي اضافي اجازه ورود پيدا نكنند حرفي غيرمنطقي است، چرا كه همه مردم بايد از حقوقي يكسان برخوردار باشند، ضمن اينكه صدور مجوز تردد به صورت رايگان شبههاي را در خصوص انجام پارتيبازي از سوي مسوولان به وجود ميآورد.
وي با تاكيد بر اين كه واقعا هدفمان از فروش مجوز تردد درآمدزايي نيست، گفت: از مردم ميخواهيم به ما بگويند چه راه حل جايگزيني را ميتوان در اين خصوص اجرا كرد آنچه به صورت يكسان از حقوق استفاده كنند؟
خنداندل گفت: معناي اجراي اين طرح اين است كه به همه ميگوييم چنانچه كار ضروري در محدوده طرح نداريد، به اين محل مراجعه نكنيد و يا قبل و بعد از ساعات اجراي طرح به آن وارد شويد اما اگر ورود به محدوده ضروري است، 2 هزار تومان بدهيد و وارد شويد.
معاون حمل و نقل ترافيك شهردار مشهد افزود: قول ميدهيم چنانچه طرحي از سوي مردم ارائه شود كه نيازي به پرداخت هزينه نباشد و در ضمن افكار عمومي هم راضي باشد، آن را اجرا كنيم.
وي در عين حال انتقاد امام جمعه مشهد را در خصوص دريافت وجه براي ارائه مجوز تردد منطقي دانست و با بيان اينكه اصلا دلمان نميخواهد پولي دريافت كنيم ولي راهحل مناسبي به فكرمان نرسيده است، اظهار داشت: اولا قبل و بعد از ساعت اجراي طرح امكان تردد رايگان براي همه وجود دارد ضمن اينكه به منظور حمايت از اقشار كم درآمد پيشبيني استفاده از اتوبوس رايگان نيز در نظر گرفته شده است و فكر ميكنم چنانچه منصفانه به اين طرح نگاه كنيم مشكلي در آن وجود نداشته باشد.
خنداندل همچنين در خصوص مصوبه اخير شوراي عالي ترافيك كشور مبني بر اخذ مبلغ 5 هزار تومان به جاي مبلغ فعلي 2 هزار تومان براي ورود به محدوده طرح نيز گفت: به هر صورت ما هم اكنون مجوزها را با تخفيف به مردم ارائه ميكنيم و شايد از دلايل اين امر چاپ از قبل مجوزها و اطلاعرساني قبلي مبني بر مبلغ 2 هزار تومان به مردم باشد.
وي در عين حال با تاكيد بر اينكه مصوبه شوراي عالي ترافيك كشور لازمالاجرا است، افزود: به مجرد اين كه پذيرش اين افزايش براي مردم ايجاد شود اين طرح را اجرا خواهيم كرد، ولي در شرايط فعلي زمان خاصي براي افزايش اين نرخ مد نظر نيست.
وي با رد اين نظر كه دريافت هزينه مجوز تردد، هزينه پاركينگ موبايل پارك و... خاطره خوشي براي مسافران از سفر به مشهد به جاي نخواهد گذاشت، گفت: بعيد ميدانم كه بتوانيد خودتان را قانع كنيد كسي كه از دورترين نقطه كشور به مشهد آمده است با پرداخت اين هزينه اختلالي در سفرش به وجود آيد.
معاون حمل و نقل ترافيك شهردار مشهد همچنين ضمن غيرمنطقي دانستن نظر كسبه و مغازهداران داخل محدوده طرح مبني بر اينكه از زمان اجراي طرح مذكور، ميزان مراجعه مسافران به فروشگاهها نيز كمتر شده است، ادامه داد: تاكنون هيچ گونه مدارك و مستنداتي در اين خصوص به دست نيامده است كه نشان دهد درآمد كسبه كاهش يافته است از اين رو معتقديم نبايد به استناد حرف چند نفر قضاوت كرد و بايد منطقيتر فكر كنيم.
وي تاكيد كرد: نبايد انتظار داشته باشيم براي اينكه منافع شخصي تعدادي تامين شود مشكلاتي براي بخش وسيعي از جامعه به وجود آيد.
وي ادامه داد: درست است كه در حال حاضر داخل محدوده اتومبيل كمتري وجود دارد، ولي آيا وقتي به حرم مشرف ميشويد، احساس ميكنيد تعداد زائران كمتر شده است؟
خنداندل با اشاره به سخنان چندي پيش خود مبني بر اينكه ممكن است اجراي اين طرح داراي مشكلاتي باشد كه در حين اجراي آن متوجه خواهيم شد، گفت: اين يك رويه معمول در تمام نظامهاي برنامهريزي است چرا كه وقتي براي كاري تصميمگيري ميشود در حين اجراي آن نكاتي كنترل شده و راه حل متناسب براي آن ارائه ميشود.
وي افزود: به عنوان مثال پس از آغاز اجراي طرح متوجه آن شديم كه در داخل محدوده يك مجتمع پزشكي وجود دارد و بيماراني در آن وجود دارند كه مجبورند هر روز به آن مراجعه كنند، به همين منظور و به محض اطلاع براي آنها مجوز عبور رايگان صادر كرديم.
وي تصريح كرد: در طرحهايي كه با ميليونها نفر سر و كار داريم، شايد لازم باشد براي تمامي آنها يك نسخه خاص پيچيده شود ولي تا قبل از اجراي طرح امكان ندارد كه متوجه آن شويم.
رييس پليس راهنمايي و رانندگي مشهد:
ضعف در اطلاعرساني بزرگترين كمبود اين طرح است
سعي كردهايم جريمه آخرين اهرم فشار براي كنترل ترافيك باشد
از مردم عذرخواهي ميكنيم، ولي بايد عادتهاي اشتباه خود را تغيير دهند
سرهنگ مسعود اميرگيلكي، رييس پليس راهنمايي و رانندگي مشهد نيز در گفتوگو با خبرنگار ايسنا _ منطقه خراسان، با تاكيد بر اينكه مردم بايد عادتهاي اشتباه خود را تغيير داده و در اين راه منافع جمع را مدنظر قرار دهند، گفت: در گذشته مردم عادت داشتند هر زماني كه دلشان ميخواست و به هر جاي كه دوست داشتند با وسيله نقليه شخصي مسافرت كنند.
وي با بيان اينكه ابتداي اجراي هر فرهنگي هميشه سخت است ولي به مرور نوع نگاه به آن مثبت خواهد شد، ادامه داد: اگر فردي 5 يا 6 سال قبل در حين رانندگي از كمربند ايمني استفاده ميكرد خجالت ميكشيد زيرا احساس ميكرد مردم به نوعي خاص به وي نگاه ميكنند ولي امروزه كه اين فرهنگ در جامعه جا افتاده است چنانچه كمربند را نبنديم مردم با نگاههاي خود منظور را ميرسانند.
وي با رد اين موضوع كه براي هسته مركزي همه كلانشهرها بايد تقاطع غيرهمسطح، پاركينگهاي بزرگ، خيابانهاي عريض و ... احداث شود، اين عمل را ترويج فرهنگ مصرف دانست و گفت: اجراي اين نوع پروژهها كه در آن به مردم اجازه داده شود هر كاري كه ميخواهند انجام دهند كار غلطي است چرا كه به جاي اين كار بايد ذهنيت و فرهنگ مردم را آماده كنيم.
رييس پليس راهنمايي و رانندگي مشهد ادامه داد: اكثر كوچههاي كشورهاي اروپايي تنگ و باريك است اما در همين شرايط هم ترافيك وجود ندارد زيرا ياد گرفتهاند كه چگونه از خودروي شخصي در زمان و مكان مناسب استفاده كنند.
سرهنگ اميرگيلكي افزود: ما ايرانيها عادت كردهايم كه هر جا كه ميخواهيم سوار شويم، هر جا ميخواهيم برويم و كسي حرفي نزند، اين انتظار اشتباهي است چرا كه تابع فرهنگ سرمايهداري مي شويم يعني آنكه دارد استفاده كند و كسي هم كه امكانات ندارد وضعيتي نامشخص خواهد داشت.
وي با اشاره به اينكه خيابانهاي هسته مركزي مشهد داراي ظرفيت مشخص است و تاكيد بر اينكه خيابانهاي منتهي به حرم 30 تا 40 سال است كه ميليمتري بزرگ نشده است، افزود: از آنجايي كه مشهد با تمام شهرهاي ديگر تفاوت دارد، نميتوان دست روي دست گذاشت و بگوييم حال كه خيابانها باريك است پس ديگر نميتوان كاري كرد، پس هر كه هر كاري دلش ميخواهد انجام دهد.
وي گفت: نميگوييم طرح محدوده ترافيكي نمره 20 دارد، بدون عيب و نقص و مدينه فاضله است و معتقدم نياز به همكاري مردم، به نوعي كه نگرش آنها نسبت به مسائل ترافيك عوض شود بسيار لازم به نظر ميرسد.
اميرگيلگي تصريح كرد: مسافران و مجاوران شهر مشهد بايد كمك كنند تا با اجراي اين طرح از ظرفيت محدود خيابانهاي هسته مركزي شهر، حداكثر استفاده انجام شود.
وي گفت: بايد اين فرهنگ در ذهن مردم نهادينه شود كه نميتوانند با قسم دادن ماموران به امام رضا(ع) وارد محدوده شوند.
رييس پليس راهنمايي و رانندگي مشهد در پاسخ به سوالي مبني بر دلايل عدم موافقت نيروي انتظامي با اجراي اين طرح در سالهاي گذشته و نيز استقبال از اجراي آن در سال جاري، گفت: در گذشته شرايط لازم براي اجراي اين طرح وجود نداشت ولي امسال به عنوان مثال 120 دستگاه اتوبوس رايگان در اختيار مردم است و شاهد وجود و فعاليت مسافربران شخصي ساماندهي شده در محدوده طرح هستيم كه بسياري از مشكلات راه حل كرده است.
وي در عين حال ضعف در اطلاعرساني را بزرگترين كمبود اين طرح دانست و ادامه داد: شايد تاكنون ميليونها تومان براي اين امر هزينه شده باشد ولي هنوز هم در آن ضعف وجود دارد و بايد آن قدر اطلاعرساني قوي داشته باشيم كه حتي افرادي كه از دورترين نقاط كشور به مشهد سفر ميكنند، بدانند در اين شهر اين طرح محدوديت ترافيكي اجرا ميشود.
اميرگيلكي همچنين با اشاره به جريمه 130 هزار ريالي ورود به محدوده طرح گفت: سعي كردهايم جريمه آخرين اهرم فشار براي كنترل ترافيك باشد چرا كه معتقديم چندان كارساز نيست.
وي در عين حال با بيان اينكه 300 نفر از پرسنل نيروي انتظامي در كل محدوده طرح محدوده ترافيكي مشهد فعاليت ميكنند، افزود: از مردم عذرخواهي ميكنيم كه اجراي اين طرح باعث بروز برخي محدوديتها در زندگي آنها ميشود ولي اميدوارم درك كنند كه هدف از اجراي طرح مذكور در نهايت ايمني ترافيك خود آنان است.
معاون بهرهبرداري سازمان ترافيك شهرداري مشهد:
ايجاد فضاي پارك در مرز طرح اقدامي اشتباه است
فضاي پارك داخل و خارج محدوده طرح، پاسخگوي نيازها ميباشد
عرض كم خيابانهاي هسته مركزي مشهد، خدمات دهي را ضعيف كرده است
محمديان، معاون بهرهبرداري سازمان ترافيك شهرداري مشهد نيز با بيان اينكه هدف اين طرح ايجاد محدوديت براي خودروهاي شخصي و تغيير الگوي استفاده از وسيله نقليه است، به ايسنا _ منطقه خراسان، گفت: عرض خيابانهاي هسته مركزي مشهد و به طور مشخص خيابانهاي منتهي به حرم مطهر محدود است و به همين دليل سيل هجوم مسافران به همراه درخواستهاي مجاوران شهر مشهد باعث بالا رفتن حجم مسافر و خدماترساني ضعيف ميشود.
وي افزود: در گذشته ايجاد خيابانهاي دو طبقه در محدوده حرم مطهر مورد بررسي قرار گرفت كه ايجاد آلودگي ديداري براي حرم مطهر موضوع را منتفي كرد و همچنين احداث زيرگذر نيز مورد بررسي قرار گرفت كه به دليل وجود آبهاي سطحي اجراي اين پروژه نيز به جايي نرسيد و اين مشكلات باعث شد تا براي حل معضلات ترافيكي هسته مركزي مشهد استفاده از طرح محدوده ترافيكي منطقيتر به نظر برسد.
وي با بيان اينكه از روز پنجم يا ششم اجراي طرح به تدريج مردم خود را با طرح تطبيق دادند و توجيه شدهاند، گفت: در اجراي اين طرح به يكي از بزرگترين اهداف خود كه كاهش خودروهاي شخصي داخل محدوده طرح بوده رسيدهايم و اين فرهنگ در حال نهادينه شدن بين مردم است.
محمديان با اشاره به اينكه هم اكنون 3 هزار و 500 جاي پارك در روي مرز طرح و به همين ميزان نيز در داخل محدوده طرح به غير از مكانهاي پارك حاشيهاي وجود دارد، افزود: اين پاركينگها در حال حاضر پاسخگوي نيازها است و طبق آمار روزانه از تمامي فضاي آنها استفاده نميشود و برخي از فضاها نيز خالي است.
وي در عين حال ايجاد فضاي پاركينگي در مرز طرح را اقدامي اشتباه دانست كه به واسطه آن مردم ترغيب ميشوند با خودرو شخصي خود تا محدود طرح سفر كنند و از آن مكان با اتوبوسهاي رايگان موجود وارد طرح شوند كه در نتيجه فرهنگ استفاده از حمل و نقل عمومي ناقص ميماند.
عضو شوراي اسلامي شهر مشهد:
درصدد كاهش يا حذف هزينه ورودي به محدوده طرح هستيم
سيد محمد طباطبايي، عضو شوراي اسلامي شهر مشهد نيز در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي ايسنا _ منطقه خراسان، در خصوص اخذ هزينه مجوز تردد به محدوده طرح ترافيكي، گفت: ابتدا و با نظر شهرداري قرار بود اين مبلغ 30 هزار ريال باشد كه شوراي شهر راي به مبلغ فعلي 20 هزار ريال داد.
وي در عين حال خبر از اقداماتي در شوراي شهر به منظور كاهش و يا عدم دريافت هزينه مجوز تردد داد و گفت: هنوز در خصوص اين قضيه به اجماع كلي در شوراي شهر نرسيدهايم ولي تلاش خواهيم كرد تا به زودي در اين خصوص تصميمگيري شود.
وي افزود: اين دريافت وجه شبههاي را در ميان مردم به وجود آورده است كه شايد شهرداري با هدف درآمدزايي اين كار را انجام ميدهد.
انتهاي پيام
شنبه 22 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1269]
-
گوناگون
پربازدیدترینها