واضح آرشیو وب فارسی:فارس: كعبي در سخنراني پيش از خطبههاي نماز جمعه امروز تهران: شوراي نگهبان نماد پاسداري فقيهانه و قانونمدارانه از مردمسالاري ديني است
خبرگزاري فارس: عضو حقوقدان شوراي نگهبان با بيان اينكه زبان شوراي نگهبان، زبان معيار و قانون است، اظهار داشت: شوراي نگهبان نماد پاسداري فقيهانه و قانونمدارانه از مردمسالاري ديني است.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، عباسعلي كعبي عضو حقوقدان شوراي نگهبان در سخنراني پيش از خطبههاي نمازجمعه امروز تهران به مناسبت سالگرد آغاز به كار شوراي نگهبان قانون اساسي، ضمن تبريك ايام خجسته ماه رجب به عنوان ماه رحمت الهي، تبريك ميلاد مسعود امام جواد(ع) و امام علي(ع)، تسليت ارتحال فقيه اهل بيت آيتالله عليپناه اشتهاردي، اظهار داشت: به رهبر فرزانه، ملت ايران و نيروهاي مسلح دلاور، رزمايش اقتدار موشكي را تبريك ميگويم.
وي در ادامه سياست راهبردي-دفاعي نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران را صلح عزتمندانه و عدالت محور دانست و افزود: ملت ايران در طول سه دهه نشان داده كه هيچ گاه آغازگر جنگ و جنگطلب نيست و مبناي اين رزمايشها مبتني بر صلح عزتمندانه است، اما اين اقتدار موشكي نشان داد كه دستان پرتوان فرماندهان سپاه اسلام برماشه است و اگر استكبار بخواهد چشم طمعي به ملت بورزد و نسبت به تهديداتش اقدامي انجام دهد، قطعاً پشيمان خواهد شد و دستان پرتوان نيروهاي مسلح پاسخ دندان شكني به آنها خواهد داد.
عضو حقوقدان شوراي نگهبان اقتدار موشكي را از نوع اقتدار سخت افزاري ملت ايران دانست و افزود: قدرت ديگري كه دشمن بيشتر از آن هراسان است قدرت نرم ايران است. اقتدار سياسي، اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي و اقتدار ايديولوژيك را ايران داراست كه از اقتدار فرهنگي، اجتماعي و ايدئولوژيك به عنوان اقتدار نرم نام ميبرند و مولفههاي اين قدرت نرم را روحيه و اقتدار ملي، هويت ملي، ساختار حكومت، موقعيت جغرافيايي، مشروعيت نظام جمهوري اسلامي و تشكيل ميدهد.
كعبي در ادامه، شوراي نگهبان قانون اساسي را به عنوان حافظ هويت اسلامي و مردمي انقلاب اسلامي دانست و اظهار داشت: اين شورا يكي از مظاهر قدرت نرم جمهوري اسلامي ايران بر اساس مولفههاي ديني و پاسداري از راي ملت و فيلتري براي جلوگيري از حضور افراد ناصالح در اركان نظام عنوان است.
وي با بيان اينكه قانون اساسي تركيب مستحكمي ميان اسلاميت و جمهوريت برقرار كرده، اصولي از قانون اساسي را مورد اشاره قرار داد و گفت: قانون اساسي تركيب مستحكمي ميان اسلاميت و جمهوريت برقرار كرده به نحوي كه نميتوان جمهوريت را از اسلاميت و بالعكس اسلاميت را از جمهوريت تفكيك كرد و شوراي نگهبان نيز نهاد حافظيت اسلاميت و جمهوريت نظام است، در حقيقت مبناي قدرت الهي و ساخت قدرت مردمي است.
كعبي به فرمايش امام راحل مبني بر اينكه "جمهوري اسلامي نه يك كلمه كم، نه يك كلمه زياد" اشاره و تصريح كرد: بر اساس اصول مختلف قانون اساسي جمهوريت و اسلاميت غير قابل تغيير است و شوراي نگهبان هم حافظ اين دو است.
سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه اين هفته تهران با بيان اينكه شوراي نگهبان يك نهاد عقلايي است كه در قوانين مشابه همه كشورهاي داراي دولت قانوني و قانون اساسي اين نهاد مشابه وجود دارد، افزود: نمونه آن دادگاه قانون اساسي در آمريكا، ديوان عالي يا ديوان داوري در آلمان و ايتاليا و... است كه اين نهادها حافظ قانون اساسي و ارزشهاي پذيرفتهشده آن جوامع هستند.
عضو حقوقدان شوراي نگهبان با تاكيد بر اينكه شوراي نگهبان تضمين كننده احترام و برتري شريعت و قانون اساسي در برابر ساير هنجارهاي حقوقي است، تصريح كرد: سلسله مراتبي ميان قواعد حقوقي حاكم است كه در راس آن قوانين شرع وجود دارد، پس از آن قانون اساسي است و بعد از قانون اساسي، قوانين عادي اعم از ارگانيك، آئيننامه داخلي، مصوبات مجلس و... است، پس از قوانين عادي نوبت به تصويبنامه و بخشنامهها ميرسد و در نهايت مصوبات شوراهاي شهر و روستا است.
كعبي، نظام جمهوري اسلامي را نظام حاكميت قانون دانست و افزود: براي صيانت از قانون اساسي و احكام شرع مقدس، شوراي نگهبان پيش بيني شده است. همچنين براي اين كه تصويب،نامهها و بخشنامههاي خلاف قانون مصوب مجلس نباشد، ديوان عدالت اداري پيشبيني شده و كنترل مصوبات شوراهاي شهر و روستا برعهده دولت است.
وي افزود: شوراي نگهبان تضمين كننده مردمسالاري ديني و نويد بخش ايران توسعه يافته با هويت اسلامي و انقلابي بر مدار عمل به شريعت و احكام اسلامي است.
سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه اين هفته تهران با بيان اينكه مجلس بدون وجود شوراي نگهبان اعتباري قانوني نخواهد داشت، افزود: براساس اصل 93 قانون اساسي، مجلس بدون وجود شورا اعتبار قانوني ندارد، اعتبار مجلس تنها در بحث اعتبارنامه نمايندگان و رأي دادن به شش عضو حقوقدان شوراي نگهبان است و حتي تحليف رئيس جمهور نيز بر اساس اصل 121 بايد با حضور رئيس قوه قضائيه و اعضاي شوراي نگهبان باشد.
عضو حقوقدان شوراي نگهبان اضافه كرد: اين تجربه بينظير از جمله بركات نظام جمهوري اسلامي است كه يك بعد آن به نهضتهاي قانون اساسيگرايي و بعد ديگر آن به بياعتنايي به اصل دوم متمم قانون اساسي مشروطه معروف به اصل تراز بر ميگردد.
وي در ادامه 26 تيرماه 1359 را به عنوان آغاز به كار شوراي نگهبان اعلام و تصريح كرد: در حقيقت در فرآيند استقرار نهادهاي قانوني نظام، امام راحل اولين حكمي را كه بعد از تصويب قانون اساسي صادر كرد، براي تعيين 6 فقيه عضو شوراي نگهبان بود.
سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه امروز تهران افزود: 7 خرداد مجلس با پيام امام راحل شروع به كار كرد كه اعتبارنامه نمايندگان طي 17 جلسه تصويب شد و پس از انتخابات 6 حقوقدان شورا در 26 تيرماه 59، شوراي نگهبان تكميل شد.
وي به ارائه گزارشي از فعاليت شوراي نگهبان پرداخت و گفت: شوراي نگهبان در 28 سال گذشته تاييد 3هزار قانون، نظارت بر 20 انتخابات و يك همه پرسي (بازنگري)، 8 انتخابات مجلس ، 4 دوره انتخابات خبرگان، 8 دوره انتخابات رياست جمهوري را انجام دادهاست، البته نسبت به قوانين، 4 برنامه توسعه و تصويب قوانين بنيادين از جمله قانون مجازات اسلامي و تصويب قانون سياستهاي اصل 44 و قانون خدمات كشوري، 70 تفسير قانون اساسي و رسيدگي به قوانين خلاف شرع قبل از انقلاب از ديگر اقدامات شوراي نگهبان به شمار ميرود.
كعبي اضافه كرد: اينها نشان دهنده اين است كه در كشور به بركت فقه اصيل، زنده، پاسخگو و جاري در متن زندگي، بسط يد مديريت علمي برپايه كارشناسي براي تحقق منافع عمومي براساس گستره فقه و حقوق اسلامي اتفاق افتاده كه سبب كارآمدي نظام شدهاست.
سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه اين هفته تهران قانون اساسي را تلفيقي ماهرانه ميان سنت و تجدد، دين و توسعه دانست و گفت: اين تلفيق ماهرانه قانون اساسي سند وحدت، وفاق ملي، انسجام امت اسلامي و مظهر نوآوري و شكوفايي در عصر حاضر براساس مولفههاي ديني به اتكاي اراده و راي ملت است.
وي با تاكيد بر اين كه زبان شوراي نگهبان زبان معيار و قانون است، گفت: شوراي نگهبان نماد پاسداري فقيهانه و قانونمدارانه از مردمسالاري ديني است و گفتمان شورا گفتمان فقهي حقوقي، نظارت و امانت، ولايت مداري و پاسداري از حقوق عمومي و آحاد راي مردم است.
عضو حقوقدان شوراي نگهبان اضافه كرد: شوراي نگهبان با توجه به اين كاركرد عظيم كه دشمنان را مأيوس كرده، مورد هجمه استكبار و دشمنان اسلام بوده، اما از سوي امام راحل و مقام معظم رهبري بر تقويت شورا تاكيد شده است.
كعبي با بيان اينكه شورا از لحاظ ساختاري داراي مركز تحقيقات و مجمع مشورتي فقهي است، افزود: اينها بازوهاي علمي،فقهي و حقوقي شوراي نگهبان هستند.
انتهاي پيام/
جمعه 21 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 324]