واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: اختصاص هفت و نيم ميليارد تومان وام به مسكن روستايي، اجارهاي و 99 ساله
وزير مسكن و شهرسازي ميگويد: مشكل مسكن يك روزه و يك ساله حل نميشود و مردم همواره براي خانهدار شدن سختي كشيدهاند.
محمد سعيدي كيا در گفتوگو با فارس اظهار داشت: مردم از من ميخواهند كه صادقانه با آن رفتار كنم و با حداكثر توان هم كار كنم،آيا چيزي به غير از اين از من ميخواهند؟
وي در پاسخ به اينكه مردم براي راحت خانهدار شدن چه مدت بايد صبر كنند افزود: من سعي ميكنم كه به مردم راست بگويم.
مشكل مسكن چيزي نيست كه دو روزه و يك ساله بشود آنرا حل كرد.
وي گفت: در يك سابقه تاريخي 40 ساله همواره همينطور بوده است و مردم هميشه براي خانهدار شدن سختي تحمل كردهاند و در حال حاضر هم همينطور است.
سعيدي كيا ادامه داد: هم اكنون در يك دوره بسيار خاص قرار گرفتهايم.
زيرا طبق آمار سال 85 در حال حاضر به شكل بالفعل 5/1 ميليون خانه در كشور كم داريم و به لحاظ عدد به ازاء 5/17 ميليون خانوار 16 ميليون خانه داريم، تعدادي از مردم نيز در مسكن نامناسب زندگي ميكنند كه آن را هم بايد به اين عدد اضافه كرد.
وي خاطر نشان كرد: تقريبا 2 ميليون خانه روستايي در كشور استحكام مناسبي ندارند و تقريبا به همين تعداد خانههاي شهري در بافت فرسوده قرار دارند،بنابراين تقريبا 4 ميليون خانه نامناسب هم در كشور داريم كه بايد اصلاح و نوسازي شوند.
وزير مسكن و شهرسازي گفت:در اوايل پيروزي انقلاب 5/3 درصد رشد جمعيت داشتيم كه بسيار بالا بود، متولدين اين سالها يعني 60 تا 65 اكنون به سن ازدواج و نياز به اشتغال و مسكن رسيدهاند.
وي ادامه داد:در سال 84 بالغ بر 795 هزار، در سال 85 بالغ بر 800 هزار و در سال 86 نزديك به 840 هزار ازدواج رخ داده است اين ازدواجها تا سال 1392 به نزديك 950 هزار ازدواج و بعد از آن به دليل كنترل جمعيت آمار ازدواج و تعداد متولدين كم شود، بنابراين سير نزولي از سال 92 به بعد شروع ميشود.
وي گفت: اين نكات اگر با هم جمع شود، طي يك دوره 7 ساله يعني از 87 تا 93 كه پايان برنامه پنجم (7 سال) است،به اين نكته ميرسيم كه اگر ميخواهيم در پايان برنامه 7 ساله اين ضريب تراكم بشود و ديگر كسري خانه نداشته باشيم بايد سالي 5/1 ميليون واحد مسكوني در بخش شهري و روستايي احداث شود.
سعيدي كيا افزود: طبق اصل 44 قانون اساسي و هم تدبيري كه حكومت داري الزام ميكند، دولت نبايد مستقيم وارد عرصه ساخت و ساز شود. يعني دولت بايد بسترساز باشد و مردم كار ساخت را خودشان انجام دهند.
وي گفت:دولت قبلا به عنوان كارفرما سالي 10 هزار واحد مسكوني به نام استيجاري كه آن هم متكي به قانون بود، ميساخت و به مخاطبين كه محرومين بودند تحويل ميداد.
وي ادامه داد: اين قانون سال 75 بود و حالا بر اساس آمار سال 85 حدود يك و نيم ميليون خانه كم داريم، معناي آن اين است كه دوره آن قانون سر آمده است.
وي تاكيد كرد: برنامه ديگري لازم است كه بتواند جواب ساخت اين يك ميليون و 200 هزار واحد مسكوني شهري را بدهد، حال ميتوان اين آمارهاي مسكن را تحليل كرد.
سعيدي كيا ادامه داد: اگر به لحاظ درآمدي بخواهيم اين وضعيت را تحليل كنيم بايد بگوييم كه دهك درآمدي يك شامل كساني ميشود كه اقساط بانكي هم نميتوانند بدهند، يعني بايد آنها را خيرين، كميته امداد و بهزيستي تحت پوشش قرار داده و به آنها خانه بدهند.
وي گفت: اما دهك دو، سه، چهار و پنج كه به دهكهاي
كم درآمد معروفند، كساني هستند كه به تناسب ميتوانند اقساط پرداخت كنند و حجم بيشتر كمبود مسكن در همين قشر است ،بنابراين قشري كه درآمد كمتري دارد مسكن هم كمتر دارند.
وي ادامه داد:با اين وضعيت دولت به سمت اين رفت كه طبق قانون اساسي برنامهاي براي مسكندار شدن مردم تهيه كند.
وزير مسكن در پاسخ به اينكه چرا دولت سال اول آغاز به كار خود در بخش مسكن را از دست داد، گفت: در سال اول بايد طرح جامع مسكن را طبق قانون برنامه تهيه ميكرديم، الان نيز تهيه و به دولت براي تصويب ارائه شد.
وي افزود: برنامههاي كنوني هم كه بيرون ميآيد از طرح جامع مسكن و ايدههاي شخص رئيس جمهور است، بنابراين اگر ما ميخواستيم برنامه ساخت سالانه 10 هزار واحد مسكوني را ادامه دهيم، به كجا ميرسيديم؟
سعيدي كيا در ادامه گفت: اگر اين روش ادامه پيدا ميكرد، ميليونها نفر جلوي ما ميايستادند و خانه ميخواستند، پس بنابراين دولت آمد و رويكرد را تغيير داد.
وي اظهار داشت: حال بايد اين سوال را جواب داد كه آيا تهيه و تدارك چنين برنامهاي براي پاسخ دادن به ميليونها نفر بهاندازه يك سال برنامه ميخواست يا نه؟ صادقانه اين است كه سال اول را صرف برنامهريزي كرديم. بعد هم تا در دولت و مجلس تصويب شد و تبصره 6 قانون بودجه به تصويب رسيد، سال 86 شد.
وزير مسكن ادامه داد: همان زمان به اين فكر افتاديم با توجهي كه هم مجلس و هم دولت دارد، تبصره 6 را قانون دائميكنيم. پس از دائميشدن آن چند تا برنامه در اين قانون ساماندهي مسكن استخراج شد.
وي خاطر نشان كرد:اين قانون شامل مسكن اجارهاي پنج ساله،حق بهرهبرداري از زمين
( مسكن مهر و يا زمينهاي 99 ساله)، برنامه بازسازي و بهسازي بافتهاي فرسوده و نامناسب شهري و برنامه توليد مسكن با فنآوريهاي نوين مشهور شد.
وي خاطر نشان كرد: ما الان نيروي مهندس، تحصيلكرده، كارشناس و متخصص داريم. نقص ما در نيروي انساني در آخرين حلقه زنجير اين سير است و آن هم كمبود كارگران فني است.
وي ادامه داد: تا آئيننامه قانون نوشته شد، از خرداد سال 86 شروع به اجراي اين برنامه كرديم و به مردم اعلام شد كساني كه خانه نداشته باشند، متاهل يا سرپرست خانوار باشند، قبلا از امكانات يارانهاي دولت استفاده نكرده باشند و ساكن محل باشند ميتوانند در مسكن مهر ثبت نام كنند.
وي افزود: اين تجربه چندين سال بعد از انقلاب بود،بنابراين ثبت نام كردن از افرادي كه اين چهار شرط را داشتند، شروع شد. اين جواب آن سوالي است كه پرسيديد مردم چقدر براي خانه دار شدن بايد صبر كنند بود.
سعيدي كيا گفت: تاكنون هم 3 ميليون و 900هزار نفر براي مسكن مهر ثبت نام كردهاند و از اين 3 ميليون و 900 هزار نفر، دو ميليون و 400 هزار نفر مورد بررسي و پالايش قرار گرفتند كه كار بسيار سختي است.
وي ادامه داد: اين چهار شرط بايد كنترل ميشد چرا كه بايد ميفهميديم آيا اشخاص ثبت نام كرده خانه دارند؟ حال چگونه بايد بفهميم 5 سال است كه اين شخص ساكن است پس اين كارها زمان ميبرد و سخت است.
وي گفت:وزارت تعاون فوقالعاده زحمت كشيد و از طريق كنترل آب و برق، كنترل بسيج محله و غيره در نهايت هم تضمين گرفتند كه اگر صحت نداشته باشد، ثبت نام و امتياز لغو ميشود.
به گفته وي،از 2ميليون و 400 هزار نفر، يك ميليون و 400 هزار نفر اين شرايط را داشتند.
سعيدي كيا گفت: برداشت ما و وزارت تعاون اين است كه از 3 ميليون و 900 هزار نفر حدود 2 ميليون و 500 هزار نفر چهار شرايط را دارا هستند.
وزير مسكن گفت: وزارت مسكن به استعداد ساخت يك ميليون و 300هزار واحد مسكوني زمين تامين و اعطا كرده است و بعد از تامين زمين تامين منابع لازم است.
وي ادامه داد: دو منبع نياز است كه يكي آماده سازي زمين است، از يك ميليون نفري كه تا آخر سال گذشته اعلام كرديم پول واريز كنند، 500 هزار نفر، نفري يك ميليون تومان پول پرداخت كردهاند و به مابقي هم گفتيم كه پول را به مرور بدهند.
وي تاكيد كرد: كار آماده سازي زمين و كار ساختوساز هم شروع شده است و امسال 7 هزارو500 ميليارد تومان وام نقدا با ابلاغ بانك مركزي به مسكن روستايي، اجارهاي، زمينهاي 99 ساله پرداخت خواهد شد.
سعيدي كيا گفت: در حال حاضر ساخت و ساز در زمينهاي 99 ساله شروع شده است و هفته گذشته پيسازي اين واحدهاي مسكوني مهر در آبادان آغاز شد.
وي با بيان اينكه به ساخت واحدهاي مسكوني مهر 14ميليون تومان وام پرداخت ميشود، افزود: نزديك به 300 هزار واحد مسكوني مهر با دريافت پروانه شروع به ساخت و ساز كردهاند.
وزير مسكن و شهرسازي گفت: در تمام كشور كار ساخت واحدهاي مسكوني اجارهاي آغاز شده و تاكنون 91 هزار واحد مسكوني اجارهاي در سراسر كشور آغاز شده است.
وي گفت: در تهران هم ساخت واحدهاي مسكوني اجارهاي در شهرهاي جديد مثل هشتگرد آغاز شده است.
سعيديكيا افزود: استقبال مردم باعث شده است تا در بخش مسكنهاي اجارهاي كه 50 هزار واحد در برنامه بود 41هزار واحد مسكوني بيشتر از اين برنامه ساخته شود.
پنجشنبه 20 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]