واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: پاورقي پنجاه سال روابط ديپلماتيك ايران و تايلند
وي در ادامه با تاكيد بر اينكه آينده متعلق به آسيا است، خواستار اجراي مفاد موافقتنامههاي امضا شده ميان دو كشور شد. نكته جالب اينكه نخستوزير تايلند برحق تهران و ديگر كشورهاي جهان در استفاده از انرژي هستهاي براي مقاصد صلحآميز تاكيد كرد و گفت، استفاده از اين انرژي موجب پيشرفت و توسعه كشورهاي آسيايي خواهد شد.
برگزاري همايش بزرگداشت شيخ احمد قمي
روز پنجشنبه 3 آذر ماه يعني يك روز پس از مراسم گراميداشت پنجاهمين سالگرد روابط ايران و تايلند، همايش بزرگداشت شيخ احمد قمي با سخنان آقاي مشايي آغاز شد. اين همايش را رايزني فرهنگي سفارت با عنوان «نقش شيخ احمد در تاريخ روابط سياسي ايران و تايلند» برگزار كرده بود و در آن زندگي سياسي و اجتماعي اين انديشمند ايراني مورد بحث و بررسي قرار گرفت. رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در سخنراني افتتاحيه گفت:
«شيخ احمد مسلماني شيعه است كه در سال 1543 ميلادي در شهر قم، ديده به جهان گشود. وي در اولين سالهاي قرن هفدهم (1605 م) يعني زماني كه كشور تايلند از زير سلطه پانزده ساله برمه آزاد شده بود به آيوتايا مهاجرت كرد و پس از مدتي توانست در سايه مديريت و درايت خود به دربار پادشاه سيام راه يافته و به يكي از مقامهاي عاليرتبه سيام مبدل شود.
وي كه از زادگاه خود شهر قم و به قصد ترويج عقايد شيعي و همچنين تجارت راهي اين منطقه شده بود با ورود به شهر آيوتايا، پايتخت سيام، توانست از پادشاه ناراسوان كبير اجازهنامه دريافت كند. وي پس از يك دهه اقامت در اين شهر، علاوه بر انجام ماموريت اسلامي خود يعني تبليغ و ترويج دين اسلام و مذهب شيعه، در فعاليتهاي تجاري و بازرگاني نيز به پيشرفت و شهرت قابل توجهي دست يافت.
نسلهاي پس از او نيز توانستند از قرن هفدهم تا عصر حاضر، آوازه و نام بلند او را پاس دارند و آنان نيز چون جد خود شيخ احمد قمي داراي موقعيت ممتاز اجتماعي و سياسي در كشور تايلند شوند. شيخ احمد قمي طي شش دوره حكومت پادشاهان سيام ارتباطات نزديكي با دربار و حاكمان وقت داشت. وي در دوران سلطنت شاه «فارا سوام سنگدوم»، كه با شاه عباس صفوي معاصر بود، به عنوان مشاور عالي وي و وزير خزانهداري منصوب شد و مسئوليت تمامي امور مربوط به تجارت خارجي را برعهده گرفت.
در اين همايش وابسته فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در بانكوك پيام حجتالاسلام محمدي عراقي رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي را قرائت كرد. در اين پيام آقاي عراقي با اشاره به نقش آموزهها و باورهاي اسلامي و ايراني شيخ احمدقمي در موفقيتش، تاكيد كرده بود: هويت اسلامي و ايراني شيخ احمد مانع از انجام تعهد و مسئوليتش در قبال وظايف نشد و با همين ديدگاه توانست صادقانه در راه سعادت و ترقي و پيشرفت مردم سيام (تايلند) خدمات ارزنده و ماندگاري را انجام دهد.
همچنين معاون وقت وزارت آموزش تايلند در سخناني به تشريح نقش شيخ احمد در ترويج فرهنگ و هنر ايراني و تاثير شگرف آن در رشد و شكوفايي آيوتايا پرداخت.
حجتالاسلام ابوترابي فرد و آقاي عماد افروغ نمايندگان مجلس شوراي اسلامي كه همزمان براي شركت در اجلاس مجالس آسيايي در بانكوك بودند نيز در اين همايش سخنراني كردند.
آقاي مشايي همچنين با سفر به آيوتايا و حضور در مرقد شيخ احمد قمي با نثار دستهگلي نسبت به اين انديشمند ايراني اداي احترام كرد. وي در ديدار با مسئولان شهر آيوتايا (پايتخت سابق تايلند) خواستار انجام پژوهشهاي نو در خصوص شخصيت شيخ احمد قمي شد. رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ايران در ديدار با معاون استاندار آيوتايا و رئيس دانشگاه تربيت معلم اين شهر تاكيد كرد كه با انجام پژوهشهاي نو درباره شيخ قمي، زواياي بيشتري از شخصيت فرهنگي اين انديشمند هويدا خواهد شد. آقاي مشايي همچنين آمادگي جمهوري اسلامي ايران را براي مرمت مقبره شيخ قمي اعلام كرد.
انتشار تمبر مشترك روابط ايران و تايلند
يكي از اقدامهاي خوب اين مقطع انتشار تمبر مشترك روابط ايران و تايلند به مناسبت پنجاهمين سالگرد آغاز روابط ديپلماتيك ايران و تايلند بود. اين تمبر يادبود را شركت پست تايلند منتشر كرد و در روز 22 بهمن و همزمان با سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي توزيع شد. بر روي اين تمبر تصاويري از تخت جمشيد و همچنين كاخ قديمي سلاطين تايلندي در شهر آيوتايا پايتخت سابق تايلند نقش شده است.
انتشار كتاب به مناسبت پنجاهمين سال روابط ايران و تايلند
سفارت تايلند در ايران نيز به مناسبت فرا رسيدن پنجاهمين سال روابط ايران و تايلند كتابي منتشر كرد. اين كتاب كه «چهارصد سال روابط دوستانه و پنجاهمين سالگرد روابط ديپلماتيك ايران و تايلند» نام دارد در مراسم روز ملي تايلند در تهران توسط «سوويت سايچوا» سفير اين كشور معرفي شد.
پنجشنبه 20 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]