واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: در نشست مشترك رييس كل بيمه مركزي با برخي از مديرانعامل بيمهها مطرح شد:صادرات بيمهاي را گسترش ميدهيم
ليلا اكبرپوررييس كل بيمه مركزي ايران، سيدمهدي كرباسيان رييس هياتمديره صندوق بازنشستگي كاركنان صنعت نفت و مديران عامل بيمه ايران، پارسيان و كارآفرين در حاشيه نخستين همايش بيمه، در نفت، گاز، پتروشيمي شركت كرده و به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
* آقاي دكتر فرشباف با تصويب مجمع تشخيص مصلحت نظام شوراي عالي بيمه نيز از طرح ادغام شوراها خارج شد، لطفا درخصوص احياي مجدد اين شورا و برنامههايش در آتي توضيح دهيد؟
پيش از آنكه مجمع تشخيص مصلحت نظام چنين مصوبهاي داشته باشند شوراي عالي بيمه از طرح ادغام شوراها خارج و احيا شده بود، در بدو ورودم به بيمه مركزي ايران طي نامهاي از وزير امور اقتصادي و دارايي و معاون اول رييسجمهور خواستم تا رياستجمهوري در تصميم خود تجديدنظر كرده و شوراي عالي بيمه از طرح ادغام شوراها خارج شده و كما في السابق تشكيل جلسه بدهد. اين درخواست مورد موافقت وزير و معاون اول قرار گرفت و براي تصويب نهايي به هيات دولت رفت كه قطعا گام مثبتي در جهت سرعت بخشيدن به تصميمات شوراي عالي بيمه درخصوص تحول در بازار ميباشد و تاكنون هم دو جلسه را تشكيل داده است كه آييننامه تخفيف 40درصد به بيمههاي موتورسواران يكي از آن موارد مطروحه در جلسه بود.
* بازنگري سند طرح تحول صنعت بيمه آماده شد؟
همان طور كه ميدانيد با ابلاغ فرمان 10 مادهاي رييسجمهور با عنوان طرح تحول صنعت بيمه در تابستان سال گذشته پيشنويسهاي اصلاحي توسط كارگروههاي متشكل در صنعت بيمه آماده شد كه بيمه مركزي طي دو ماه گذشته اين پيشنويس را بازنگري و اصلاحات مورد نيازي را انجام داد كه تا آخر اين ماه سند نهايي آماده و تقديم به رييسجمهور خواهد شد.
*آقاي دكتر براي توسعه بازار بيمه كشور برنامهاي داريد؟
بله، به منظور گسترش همكاريهاي متقابل صنعت بيمه با ديگر بخشهاي اقتصادي كشور به ويژه صنايع نفت، گاز و پتروشيمي و نيرو برنامه 5سالهاي را با همكاري و همفكري دو بخش دولتي و خصوصي در دست اقدام داريم تا صنعت بيمه به موازات ساير بخشها بتواند به جايگاه واقعي خود تا سال 1404 دست يابد.
*مهمترين دستاورد همايش بيمه در نفت و گاز و پتروشيمي را چه ميدانيد؟
در اين همايش كه به همت دوستان برگزار شد، يك طرف خواستهها و تقاضاهاي صنعت نفت ابراز ميشود و در طرف مقابل صنعت بيمه با توانمنديهايي كه دارد در صدد پاسخگويي به اين نيازها و رفع كمبودها براي ارائه سرويسدهي بهتر برميآيد. در واقع بيمهگران با توجه به سرمايه ذخاير و نيروي متخصصي كه دارند ريسكها را ارزيابي كرده و بخشي از آن را نزد خود نگهداشته و مازاد را به صورت اتكايي اجباري به بيمه مركزي و اتكايي اختياري به بيمهگران اتكايي خارجي واگذار ميكنند.
*آقاي دكتر شما در مراسم افتتاحيه همايش بيمه در نفت، گاز و پتروشيمي از موافقت كلي با تاسيس بيمه اتكايي ديگري خبر داديد. لطفا بيشتر توضيح دهيد؟
كشور ما داراي يك شركت بيمه اتكايي بود كه مجوز فعاليت در مناطق آزاد تجاري را دارد و از اين رو با درخواست تاسيس بيمه اتكايي ديگر با عنوان بيمه اتكايي ايرانيان در سرزمين اصلي موافقت كلي شد. كه وارد صنعت بيمه كشور شده و بتواند در توزيع ريسك و جلوگيري از خروج ارز از كشور فعال باشد.
*آيا سياست افزايش ظرفيت داخلي براي پذيرش ريسكها بدون صادرات بيمه و قبول اتكايي از ساير كشورها به صلاح صنعت بيمه و در نهايت اقتصاد كشور است؟
بديهي است توزيع ريسك و واگذاري آن به بيمهگران خارجي به منظور انتقال ريسك از كشور به ديگر نقاط است تا در زمان بروز حوادث، جبران آسيبها تنها به اقتصاد كشور تحميل نشود، بديهي است قبول ريسك از ساير كشورها به ويژه آن گروه كه ريسكهاي ما را ميپذيرند بايد در اولويت برنامهها قرار گيرد. همچنين صنعت بيمه ايران به دنبال گسترش مراودات گسترده با كشورهاي منطقه و اسلامي باشد تا اين دادوستدهاي بيمهاي به درستي انجام گيرد و ما نيز بتوانيم از پتانسيلهاي موجود در ساير كشورها بهرهمند شويم. در اين بخش از مصاحبه جواد سهاميان مقدم مديرعامل بيمه ايران نيز درخصوص بيمههاي اتكايي گفت: آنچه كه امروز باعث شده بيمهگران ايراني در قبول ريسكهاي خارجي توفيق لازم را نداشته باشند بحث نداشتن رتبه اعتباري موسسات بيمه ايراني در بازارهاي بينالمللي است، درواقع خارجيها به خاطر عدم درجه رتبهبندي تمايلي به واگذاري ريسكها ندارند و نتيجه اين عمل رشد حق بيمه واگذاري اتكايي به خارجيان و كاهش قبول اتكايي در صنعت بيمه كشور شده است.
از دكتر فرشباف، رييس كل بيمه مركزي ايران كه مديري برنامهريز هستند درخواست ميكنم تدابيري را در جهت اخذ رتبهبندي موسسات بيمه كشور بيانديشند.
*آقاي سهاميان آيا صنعت بيمه قدرت چانهزني با رقباي خارجي را در بحث توزيع ريسكها دارد؟
سالها است كه صنعت بيمه كشورمان قراردادهاي اتكايي را با بيمهگران مطرح اتكايي دنيا امضا ميكند و در زمان بروز خسارت سهم خسارت پرداختي را نيز دريافت ميكند، اما آنچه مسلم است صنعت بيمه بايد در جهت افزايش سطح توانمنديهاي فني خود براي قدرت چانهزني براي گرفتن بهترين نرخ و شرايط برآيد.
آقاي سهاميان، مهندس آقاجاني معاون مالي پتروشيمي از صنعت بيمه خواستار كاهش حق بيمه و فرانشيز شد. دراينخصوص چه نظري داريد؟
نرخ حق بيمه براساس ضريب خسارت تعيين ميشود، چنانچه ضريب خسارت پايين و ريسكها به درستي مديريت شوند امكان كاهش حق بيمه تا جايي كه منافع بيمهگر و بيمهگذار هر دو حفظ شود، وجود دارد. اما درخصوص فرانشيز شرايط فرق ميكند، فرانشيز كه بخشي از خسارات است كه خود بيمهگذار مسوول جبران آن ميباشد بهخاطر مراقبت بيشتر بيمهگذار از مورد بيمه شده است چون خود او در زمان خسارت چند درصد از آن را بايد بپذيرد. اما صنعت بيمه ميتواند آن بخشي از خسارت كه به عنوان فرانشيز درقرارداد برعهده بيمهگذار قرار ميگيرد را نزد شركت بيمه ديگر بيمه نمايد.
*آقاي دكتر كرباسيان شما در سخنراني خود اشاره كرديد كه باتوجه به قدمت 80 ساله صنعت بيمه فرهنگ بيمهاي در كشور نداريم، لطفا بيشتر توضيح دهيد؟
صنعت بيمه يكي از صنايع قديمي در ايران است، اما هنوز فرهنگ بيمه در كشور وجود ندارد و بايد مسوولان ذيربط دراين خصوص اقدام كنند.
اما نزديك به 80درصد پرتفوي صنعت بيمه كشور از افرادي كه اعتقاد داريم فرهنگ بيمهاي ندارند توليد شده است. (بيمههاي اتومبيل و درمان نزديك به 80درصد پرتفوي را دارند.) مشكل قشر بافرهنگ است؟
خود شما گفتيد بيمههاي اتومبيل حجم عمده پرتفوي را دارد يعني بيمههاي اجباري سهم بيشتري دارند. تازه در همين بخش عظيم بيمههاي اجباري مشاهده ميشود كه بعضي از خودروها بيمهنامه ندارند و صاحبان برخي هم به خاطر همين موضوع در بند هستند. پس فرهنگ بيمهاي لازم است. در حالي كه شركتها و نهادها در صدد خريد بيمه هستند و اين مديران بيمهاي هستند كه بايد بتوانند با آنها تعامل كنند.
شركتها هم به نوعي اجبار دارند به گفته خود شما حسابرسان به آنان تكليف ميكنند كه اموال و اشخاص را تحت پوشش بيمه قرار دهند. اين طور نيست؟
با اين حال معتقدم فرهنگ بيمه در سطح مديران ارشد صنعت بيمه وجود دارد و تدوين ضوابط و دستورالعملهاي اجرايي توسط آنها دليلي بر اين مدعا است، اما مديران مياني و سايرين هم بايد از اين فرهنگ بهرهمند شوند.
چهارشنبه 19 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]