واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: چابهار، محور توسعه شرق
سرعت توسعه چابهار در سالهاي پس از تبديل شدن به منطقه آزاد تجاري به مراتب بيشتر از گذشته شده و اين اميدواري وجود دارد كه كناريترين بندرجنوب شرق ايران به محور توسعه منطقه شرق كشور تبديل شود.
برنامههاي توسعه اين منطقه اگرچه عقبتر از ساير مناطق آزاد كشور ميباشد ولي در مجموع موجب تحول جدي و تغيير چهره اقتصادي جنوب سيستان و بلوچستان شده است.
اهداف بلندمدت توسعه در اين منطقه شامل توسعه بندر چندوجهي چابهار و بطور كلي توسعه محور شرق شامل استانهاي كرمان، سيستان و بلوچستان، خراسان جنوبي و خراسان رضوي است و موجب ارزآوري براي كشور و توسعه ترانزيت كالا از چابهار به كشورهاي مختلف جهان به ويژه كشورهاي آسياي ميانه و قفقاز و كشورهاي محصور در خشكي نظير افغانستان، تاجيكستان و ازبكستان ميشود.
قرار گرفتن چابهار در دو كريدور شمال - جنوب و شرق - غرب باعث شده است تا منطقه آزادچابهار به ويژه طي يكسال گذشته مورد توجه سرمايهگذاران و هياتهاي تجاري مختلف از هند، پاكستان، افغانستان، قزاقستان،مالزي، چين، ازبكستان، تاجيكستان، بحرين، قطر و عمان قرار گيرد.
دكتر محمدباقريزاده رئيس هيات مديره و مديرعامل منطقه آزاد چابهار ميگويد: سرمايهگذاران مالزي اينك مشاركت خود در توسعه منطقه را آغاز كردهاند و افغانستان نيز بزودي دفتر تجاري مشترك خود را در چابهار تاسيس ميكند.
وي ميافزايد: موافقتنامه توسعه همكاريهاي اقتصادي چابهار و افغانستان نيز اخيرا در ديدار با معاون اول رئيس جمهور اين كشور به امضاء رسيد.
از سوي ديگر كشور عمان پرواز مسقط به چابهار را راهاندازي كرده و مشغول مذاكره براي ايجاد خط كشتيراني در همين مسير است.
باقريزاده ميگويد: كشور قزاقستان نيز در حال مطالعه راهاندازي تاسيسات حمل بار در چابهار است.
وي ميافزايد: در بخش گردشگري طي يك سال قبل عليرغم كمبود پروازهاي خطوط هوايي شاهد رشد چشمگيري بودهايم.
در سال گذشته بيش از 410 هزار نفر به چابهار سفر كردهاند كه ميزان هزينه براي هر گردشگر (بويژه گردشگر زميني) در منطقهآزاد چابهار رقم 100 هزار تومان بوده است و در مجموع دريك سال گذشته 410 ميليارد ريال توسط گردشگران هزينه شده كه بسيار رقم چشمگيري بوده است.
همچنين در سال گذشته گردشگران فقط 123 ميليارد ريال از چابهار سوغات خريدهاند. از مجموع هزينههايي كه گردشگران كردهاند رقمي حدود 30 ميليارد ريال عايد منطقه آزاد چابهار شده است و 93 ميليارد ريال تزريق بهبدنه اقتصادي منطقه و شهر چابهار در بخش خصوصي شده است.
باقريزاده ميگويد: در سال گذشته 7000 گردشگر خارجي داشتهايم كه از سوي كشورهاي پاكستان، هند، چين، بنگلادش و كشورهاي اروپايي وارد شدهاند كه نسبت به سال 85، 40 درصد رشد داشته است.
همچنين در بخش سرمايهگذاري در سال گذشته ميزان سرمايهگذاري در بخشهاي مختلف تجارت، خدمات، مسكوني و صنعتي رشد قابل ملاحظهاي داشته است.
به گفته وي ارزش توليدات شركتهاي توليدي چابهار در مراحل توليد به 1800 ميليارد ريال رسيده است.
از سوي ديگر طي يك سال گذشته در بخش خدمات 81242 ميليون ريال جذب سرمايه بوده و 40821 متر مربع زمين واگذار شده است.
در بخش مسكن نيز حدود 7/1 ميليون مترمربع زمين واگذار شده و ارزش سرمايهگذاري جذب شده در اين بخش به 82476 ميليون ريال رسيده است. در بخش صنعت نيز83345 مترمربع واگذار شده وارزش سرمايهگذاري در اين بخش 11921 ميليون ريال رسيده است.
در يك سال گذشته تعداد 130 مجوز اقتصادي صادر شده كه ميزان اشتغالزايي 8899 نفر بوده و تعداد شركتهاي ثبت شده 120 مورد و ميزان سرمايه ثبتي 479 هزار ميليون ريال بوده است.
وي ميگويد: ميزان جذب سرمايهگذاري خارجي در چابهار طي يك سال گذشته حدود يك ميليارد دلار و 400 هزار يورو بوده است. و ميزان جذب سرمايههاي داخلي 433، 932 هزار ميليون ريال بوده است.
رئيس هيات مديره و مديرعامل منطقه آزاد چابهار ميگويد: طبق دستور صريح رئيس جمهور بزودي احداث خطآهن چابهار به مشهد آغاز ميشود و عملا حلقه ترانزيت ريلي كالا از اين منطقه در محور شرق كشور تكميل خواهد شد.
در عين حال طرح احداث فرودگاه بينالمللي چابهار در داخل منطقه آزاد به دولت ارائه شده كه در صورت تصويب درآمد فراواني براي كشور از محل ورود بدون رواديد گردشگران خارجي به همراه خواهد داشت.
گردشگران خارجي هماكنون نيز ميتوانند بدون رواديد به چابهار سفر كنند و پس از 14 روز مجوز ورود موقت آنان مجددا تمديد ميشود.
ضمن اينكه هماينك روزانه 2 پرواز از چابهار به تهران و مشهد در حال انجام است. همچنين پروازهاي مستقيم به دوبي و عمان نيز از محل فرودگاه فعلي انجامميشود و در آينده پرواز مستقيم چابهار به كابل برقرار خواهد شد.
باقريزاده ميگويد: با برنامهريزيهاي صورت گرفته حجم ترانزيت كالا از چابهار به كشورهاي منطقه طي 3 ماه نخست امسال در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 300 درصد افزايش يافته و با ادامه اين روند پيشبيني ميشود تا پايان سال جاري بيش از 50ميليارد تومان از محل ترانزيت كالا در اين منطقه عايدي كسب شود.
چهارشنبه 19 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]