واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بذرپاش با وجود مخالفت فعالان صنعتي، باز هم از طرح ادغام خودروسازان دفاع كرد؛اين بهترين است
گروه اقتصاد: سالهاست كه طرح ادغام شركتهاي توليدي در مجامع بينالمللي دنبال ميشود؛ طرحي كه در پس خود ادغام شركتهاي بزرگ خودروسازي و... را به همراه آورد و تجربهاي موفق براي حضور در بازارهاي جهاني محسوب ميشد و در اين ميان دايملر كرايسلر و جنرال موتورز، دو خودروساز بزرگ جهان براي حضوري موفقتر در بازارهاي جهاني و استفاده از موقعيتهاي بهتر با يكديگر ادغام شدند. اين تجربه موفق كه البته بيش از هر چيزي براي حضور در بازارهاي بينالمللي بود اكنون در كشور و از سوي مديري جوان و در آرزوي پروژههاي بزرگ مطرح شده و با وجود مخالفتهايي كه از سوي وزير صنايع و معادن، مسوولان مربوطه و نمايندگان مجلس بر اين طرح تاكيد ويژهاي دارد و اين طرح را به جد پيگيري ميكند.
اين پيگيريها و البته اظهاراتي مبني بر اينكه اين طرح در وزارت صنايع و معادن مسكوت مانده است در حالي است كه علياكبر محرابيان بارها مخالفت خود با اين طرح را اعلام كرده و در آخرين مصاحبه خود در اين خصوص گفته است كه خودروسازان را ادغام نميكنيم و ايران خودرو و سايپا در راستاي اجراي سياستهاي اصل 44 واگذار خواهند شد. وزير صنايع و معادن كه اظهار داشته بود وزارتخانه متبوعش به دنبال ادغام خودروسازان نيست، باز هم مخالفتهاي خود را با اين طرح مهرداد بذرپاش مديرعامل شركت سايپا اعلام كرده است اما گويا اين اظهارات وزير صنايع و معادن و روساي فعلي و پيشين سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران مبني بر اينكه برنامهاي براي ادغام خودروسازيها نداريم براي اين مدير جوان پاسخ نيست و وي همچنان اين طرح را كه چند سال پيش در زمان رياست ويسه رئيس سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران در دولت هشتم هم مطرح شده بود، دنبال ميكند و حتي خطاب به مسوولاني كه ميگويند برنامهاي براي ادغام خودروسازان نداريم، گفته است كه مسوولان بايد براي اين موضوع برنامه داشته باشند.
مهرداد بذرپاش كه در هفتههاي اخير اظهارات عجيبي را در خصوص وضعيت تورم و نرخ بيكاري در دولت هشتم گزارش داده و اظهار كرده است كه نرخ تورم در دولت خاتمي 42 درصد بود، اين بار با اشاره به اينكه تاكنون ايدهاي بهتر از اين ايده براي ساماندهي وضعيت صنعت خودروسازي كشور ارائه نشده است از طرحي دفاع ميكند كه از سالهاي ابتدايي دهه 80 مطرح شد اما توفيقي براي حضور جدي پيدا نكرد. چرا كه ايران خودرو و سايپا به اندازه كافي در بازار داخلي سلطهاي بدون رقيب را داشتهاند و اين دو خودروساز بزرگ كشور حضوري پررنگ در بازارهاي جهاني ندارند كه بتوان تحت لواي اين امر به ادغام آنها رضايت داد. بر همين اساس كارشناسان صنعتي با اشاره به اين حضور انحصاري معتقدند كه ادغام اين دو خودروسازي بزرگ شايد بتواند كشور را در عرصههاي جهاني به موفقيت نسبي برساند اما قطعا بر انحصار بيشتر اين دو شركت در داخل كشور ميانجامد كه سرانجام خوشي ندارد. اما در اين ميان بذرپاش در گفتوگو با مهر با اعلام اينكه ادغام خودروسازان در وزارت صنايع مسكوت ماند، در خصوص اين طرح ميگويد: به نظر ميرسد كه تنها راه نجات كشور از يكسري مشكلات در زمينه خودروسازي، ادغام خودروسازان باشد و تاكنون ايدهاي بهتر از اين طرح براي ساماندهي وضعيت خودروسازان كشور ارائه نشده است. مديرعامل گروه صنعتي سايپا افزود: مصلحت وزارت صنايع و معادن اين است كه به دليل عدم قرار گرفتن اين طرح، تحتالشعاع فضاهاي سياسي فعلي رسانهاي قرار نگيرد.
اين اظهارات در حالي است كه مخالفتها و نقدهاي رسانهاي در خصوص اين ايده بر مبناي ديدگاههاي كارشناسي و مخالفتهاي مسوولان ذيربط صورت ميگيرد و در راستاي آن بذرپاش جوان كه هنوز زمان زيادي را براي كسب تجربه در عرصه خودروسازي پشت سر نگذاشته است و با اين وجود ايدههاي بزرگ را دنبال ميكند، نميخواهد اين ايده رسانهاي شود.
وي تصريح كرد: البته اين اعتقاد در بدنه خودروسازان وجود دارد كه با ادغام، بخشي از فرآيندهاي توليد و هزينه تمام شده محصول كاهش مييابد. اين درحالي است كه در توليد يك خودروي رقابتي، دو اصل كاهش قيمت تمام شده و افزايش كيفيت محصول ميتواند مولفههاي محصول رقابتي باشند كه با كنترل هريك از آنها ميتوان قيمت را كاهش و كيفيت را افزايش داد.
وي اظهار داشت: وقتي قرار باشد قطعات با تيراژ بالاتري توليد شود، قطعا براي قطعهساز نيز مقرون به صرفه خواهد بود كه خود را به ماشينآلات روز مجهز كند تا بتواند قيمت تمام شده را كاهش و كيفيت كار را بالاتر برد و از عهده تعهدات خود برآيد.
وي خاطرنشان كرد: اين طرح يك طرح كاملا كارشناسي شده است و با توجه به تجربيات موجود دنيا بايد عملياتي شود. به نظر ميرسد بايد مقدمات و بسترها فراهم شود تا بازار داخلي و خارجي بين خودروسازان تقسيم شود و محصول قابل رقابت با دنيا توليد و توزيع شود. هر چند كه اين طرح تا كنون مخالفتهاي بسياري را به خود ديده است و از وزير صنايع و معادن تا كارشناساني كه مخالف انحصار خودروسازان هستند، به مخالفت با اين ايده پرداختهاند اما به نظر ميرسد اين مخالفتها براي مهرداد بذرپاش معنا و مفهومي ندارد و وي باز هم از مسكوت ماندن پروژهاي كه در وزارت صنايع و معادن جايي ندارد خبر خواهد داد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
مشاهده خبر بعدي
------------
سه شنبه 18 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]