واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: «ايرانخودرو ديزل» 400ريال سود نقدي تقسيم كرد
شركت ايرانخودرو ديزل ميزان مبلغ 400ريال سود نقدي به ازاي هر سهم، ميان سهامداران خود تقسيم كرد.به گزارش خبرنگار ما، در اين جلسه دكتر شيخي به نمايندگي از شركت سرمايهگذاري سمند رييس، بختياري به نمايندگي از سرمايهگذاري ملي ناظر اول، دكتر مختاري به نمايندگي از ايرانخودرو ناظر دوم و محمودي هم دبيري جلسه را عهدهدار بودند.
رضا عاصم نخجواني مديرعامل شركت، درباره برنامههاي سال 87 شركت گفت: توليد 22هزار و 930دستگاه، فروش 13هزار و 48ميليارد ريال، سود يك هزار و 69ميليارد ريالي و در نهايت EPS، ا668ريالي مهمترين سرفصل برنامههاي ما براي سالمالي جديد است. بعد از قرائت گزارش هياتمديره و استماع گزارش حسابرس و بازرس قانوني شركت، صورتهاي مالي منتهي به اسفندماه سال 86، مورد تصويب سهامداران حاضر در مجمع قرار گرفت. در ادامه مقرر شد كه از رقم 405ريال سود، مبلغ 400ريال ميان سهامداران تقسيم شود و 5ريال باقي مانده به صورت انباشته در حسابهاي شركت حفظ شود.
تاريخچه و موضوع فعاليت شركت
شركت ايران خودرو ديزل در سال 1338 تاسيس و در سال 1339 مورد بهرهبرداري قرار گرفت.
موضوع فعاليت شركت، صدور خدمات فني و مهندسي – طراحي و ساخت و توليد و فروش و خدمات بعد از فروش اتوبوس – مينيبوس – كاميون – كاميونت كشنده – وانت – ون و ساير خودروهاي شخصي و تجاري، قطعات مربوط به آنها، خريد و فروش و صادرات و واردات، ارائه خدمات انواع خودرو و قطعات مرتبط با موضوع فعاليت شركت، تاسيس شركتهاي توليدي و بازرگاني با مشاركت اشخاص داخلي و خارجي، خريد كارخانجات و سهام شركتها، دريافت و پرداخت تسهيلات مالي در جهت پيشبرد اهداف شركت و ساير امور خدماتي بازرگاني (بهطور مستقيم يا از طريق تاسيس دفاتر نمايندگي در داخل و خارج از كشور) و مبادرت به هرگونه فعاليتهايي كه براي انجام مقاصد بالا و تسهيل و اجراي آن لازم است.
وضعيت سهام شركت در بورس
نظر به 6/64 درصد افزايش سرمايه صورت گرفته در شركت و تقسيم سود 675 ريالي به ازاي هر سهم، بازدهي سهام شركت در سال 1386 برابر 45/10-درصد بوده است. در حالي كه متوسط سرمايهگذاري در كل بورس حدود 66/2 درصد افزايش و در صنعت خودرو 78/16درصد كاهش را نشان ميدهد. به عبارت ديگر عليرغم افزايش شاخص كل بورس در سال مالي 1386 از 9821 واحد به 10082 واحد (معادل 66/2درصد)، شاخص صنعت خودرو روندي نزولي داشته و با 78/16 درصد كاهش از 3945 واحد در پايان سال 1385 به 3283 واحد در پايان سال 1386 رسيده است.
بازدهي شركت در سالهاي اخير از بازده صنعت خودرو، از وضعيت مناسبتري برخوردار بوده و به طور متوسط بازدهي بالاتري از صنعت خودرو داشته است. همچنين در سال مورد گزارش بازده شركت نسبت به بازده صنعت خودرو از كاهش كمتري برخوردار بوده است.
اقدامات و برنامههاي كاهش هزينه و پيشبيني بودجه سال 1387 براساس روند كاهش هزينهها:
انبارها:
1 - كاهش زمان توقف كانتينرها
2 - چيدمان مناسب كالا در انبارها
3 - تعيين قطعات فاقد كيفيت و بلا تكليف موجود در انبارها
4 - كاهش سطح موجودي كالا در انبار برگشتي
5 - توليد 80 دستگاه CKD ناقص شده گروه بنز و كروز با شناسايي كسريها و تامين از طريق قطعات بلاتكليف
6 - كاهش ضايعات از طريق عدم دريافت كالاي فاقد بستهبندي مناسب
7 - افزايش سطح بهرهوري نيروي انساني
تداركات داخلي
علاوه بر تامين قواي محركه، CKD و قطعات خريداري شده از خارج توسط شركتهاي تابعه به منظور تامين نيازمنديهاي پشتيباني و تحقق برنامههاي توليد شركت اپكو به همراه واحد تداركات داخلي اقدام به تهيه به موقع كليه قطعات ساخت داخل براي توليد، پشتيباني توليد و خريد خدمات نموده است.
توليد و برنامه توليد
سال آتي
توليد سال 1386 از ابتدا با مشكل جدي تامين و تدارك به دليل محدوديتهاي ايجاد شده و همچنين مشكلات نقدينگي حادث از سياستهاي انقباضي بانكها در اواخر سال 1385 مواجه شد.
درخصوص توليد كاميونهاي واگن هود، بهرغم گشايش اعتبار جعبه فرمان مورد نياز در سال 1385 از خردادماه 1386 شركت سازنده با اعلام محدوديت در خط توليد و بيان ساير مشكلات از فروش قطعه خودداري كرد و عليرغم تاثير عوامل مختلف، شركت با تغييرات منابع تامين كننده خارجي موفق به دستيابي به توليد 17826 محصول كرد كه نسبت به سنوات گذشته افزايش نسبي را نشان ميدهد
برنامه توليد در سال 1387
برنامهريزي توليد براي سال 1387 براساس نياز بازار و باتوجه به پيشبيني فروش انجام خواهد شد. توليد برنامهريزي شده براي سال 1387 حدود 20درصد افزايش نسبت به سال قبل است.
تعداد توليد محصولات براي سال آتي تعداد 23 هزار دستگاه پيشبيني شده است. نظر به افزايش قيمت تمام شده قواي محركه محصولات اتوبوس و باتوجه به قراردادهاي منعقده سنوات گذشته با وزارت كشور و سازمان شهرداريها و مذاكره با آنها در جهت افزايش
نرخ فروش اتوبوس و همچنين
افزايش كيفيت محصولات و تطابق محصولات نسل قديم (واگن هود) با استانداردهاي Euro II و عملياتي شدن موتورهاي آنها در دستور كار قرار گرفته است.
برخي از اهداف و برنامههاي بازاريابي و فروش در سال 1387
* افزايش حجم و تنوع فعاليتهاي بازاريابي و فروش به نحوي كه فروش سال 1387 نسبت به سال قبل، حدود 36درصد از نظر مبلغ رشد داشته باشد (با توجه به اينكه هدف تعيين شده براي فروش محصولات شركت در سال 1387، حدود 22930 دستگاه خودرو به ميزان 13262 ميليارد ريال است).
* افزايش سهم و حجم تعهدات نقدي و فروش نقدي با هدف افزايش افزايش قدرت مانور شركت در سرمايهگذاريهاي جديد در خودروي كار و افزايش ميزان نقدينگي شركت و كاهش از اعطاي سوبسيدهاي فراوان به شركتهاي ليزينگ
* مطالعه و شناسايي نياز هر رده از بازار به انواع محصولات و عرضه خودروهاي متناسب با نيازهاي تعريف شده
* بررسي امكان همكاري با خودروسازان مطرح بينالمللي براي عرضه محصولات جديدتر
* فروش محصولات به همراه كاربريهاي نصب شده
* مكانيزه كردن فرآيندهاي فروش و بازاريابي شبكه نمايندگان شركت از طريق سيستم تحت وب
* حضور در بازارهاي ملي و استاني با طرحهاي جذاب فروش و محصولات داراي كيفيت قابل قبول بازار
* نظاممند كردن و بهينهتر كردن فعاليتهاي بازاريابي، تحقيقات، تبليغات و مهندسي فروش
* حداكثر استفاده از فرصتهاي ايجاد شده توسط دولت به منظور جذب اعتبارات اختصاص يافته به نوسازي و توسعه ناوگان درون شهري و بينشهري، اشتغالزايي، بنگاههاي اقتصادي كوچك و زودبازده
* شناخت نياز و رفتار مشتريان و ايجاد تعامل به منظور تقويت سطح رضايتمندي آنها در راستاي حفظ و افزايش سهم بازار
* پايش وضعيت فعاليت شركتهاي رقيب ايرانخودرو ديزل و اتخاذ تدابير مناسب در قبال شرايط عرضه محصولات آنها در هر يك از بخشهاي بازار
* تقويت، توسعه و ارزيابي عملكرد بازاريابي و فروش شبكه نمايندگان وتلاش براي اصلاح تعاملات اين شبكه با شركت به منظور استفاده بهينه از پتانسيل موجود در اين بخش به نحوي كه حداكثر منافع براي طرفين تامين گردد.
چشمانداز صادرات در سال 1387
صادرات تحقق يافته سال 1386 در واقع 89درصد بودجه همان سال است. انحراف نامساعد مربوط به انفعال محصولات صادراتي جهت تغيير كاربري است كه در سال 1387 ثبت حسابها ميشود. برنامه بودجه صادرات سال 1387 مبلغ 108ميليون دلار برآورد شده كه قرارداد 48ميليون دلاري آن قطعي و مذاكرات
80درصد باقيمانده آن در مراحل
پاياني است.
50درصد محصولات صادراتي سال آتي از انواع اتوبوس است كه قرارداد 440 دستگاه آن اتوبوس O457 و SC457 به كشور سودان است. ميزان رشد ارزش صادرات در سال 1386 نسبت به سال گذشته بيش از 100درصد است. اين در حالي است كه با توجه به محدوديتهاي بينالمللي و مشكلات تامين قطعات و مجموعهها، توليد محصولات و تحويل به مشتريان با مشكلاتي روبهرو بوده است. همچنين تحويل محصولات نسل جديد به خصوص كاميونهاي كشنده امكانپذير نبوده است. بديهي است با رفع موانع و چالشهاي موجود به ويژه در توليد و عرضه محصولات صادراتي
پتانسيل لازم براي دستيابي به ارزش صادرات تا 100ميليون دلار فراهم بوده است.
برنامه تعيينشده براي صادرات در سال 1386، مبلغ 70ميليون دلار بوده كه خوشبختانه 82درصد از برنامه تعيين شده تحقق يافته است.
مهندسي و طرح و توسعه
امور مهندسي شركت ايرانخودرو ديزل در راستاي اهداف و برنامههاي استراتژيك دولت خدمتگزار و مجلس محترم اقدام به بازسازي و نوسازي ساختارهاي مختلف توليدي و محصولات شركت كرده است. حجم بالاي فعاليتهاي انجام شده در سال گذشته در زير آمده است:
توليد كاميونهاي WH با موتور OM355 Eyro II
گسترش توليد و عرضه محصولات گازسوز در سال 1386
پروژههاي انجام گرفته در حوزه مهندسي رنگ
رنگآميزي متاليك محصولات
پروژه راهاندازي خط اتوبوس بين شهري SC457
پروژه راهاندازي خط توليد بدنه كاميونهاي بنز
بهبود فرآيند توليد اتوبوس درونشهري مگاترنس
جايگزيني موتور جديد D4D2-d روي محصولات كرهاي كاميونت مايتي و مينيبوس كروز
جايگزيني موتور جديد
OM314 Euro II بر روي محصول LP
سخني با سهامداران ايرانخودرو ديزل
سال 1386 در شرايطي آغاز شد كه حركتهاي نوين و شتابدهنده ملت بزرگ ايران در مسير رشد و توسعه اجتماعي، اقتصادي و افزايش توانمنديها و ظرفيتهاي توليد و تكنولوژي، سرفصل جديدي را براي كشور ايجاد كرد. در مقابل وجود فشارهاي بينالمللي و شرايط حاكم بر مبادلات تجاري، افزايش شديد قيمت نفت و بروز تورم جهاني كه عمدتا قابل انتقال به كشورهاي در حال توسعه نيز است، فشارهاي افزاينده در جهت عدم تحويل برخي قطعات انحصاري، تداوم افزايش تقاضا در خودروهاي تجاري و عمومي در اروپا به دليل افزايش قيمت سوخت، سياستهاي انقباضي بانكها كه تامين منابع مالي را با مشكلات عديدهاي مواجه ساخته بود و وجود رقباي تازه نفس در بخش خودرو تجاري در داخل كشور، شرايطي را مهيا كرد كه ميتوانست تداوم فعاليت هر شركتي را با وقفه و ركود مواجه سازد؛ ولي با تلاشهاي بيوقفه و آگاهانه و برنامهريزي شده مديران ارشد گروه كه با حمايت و لطف حضرت حق همراه بود، سياستهاي راهبردي جديدي در كانون توجه قرار گرفت.در اين راستا تنوع بخشيدن به منابع جديد خريد مواد اوليه و تكنولوژي، تغيير در تركيب و سياستهاي فروش، تعميق روابط راهبردي با شركاي كليدي شركت مانند دايملر بنز، هيونداي و CNHTC، منجر به انعقاد سه قرارداد جديد و توليد مجدد كشنده Axor و ارتقاي موتورهاي توليدي از نظر كاهش آلايندگي شد. تداوم سياست رويكرد به بازار چين توانست توازن مورد نظر را براي برقراري نظام ارزي قابل اتكا در برابر حوزه يورو پديد آورد و فشار بانكهاي اروپايي را نيز تا حدودي خنثي سازد و همچنين تصميمگيريهاي مرتبط با سرمايهگذاريهاي لازم در شركتهاي تابعه، ما را قادر ساخت در سال گذشته به عمده اهداف اعلام شده در برنامه تجديدنظر شده شركت دست يافته و بتوانيم در فضاي اميد بخشتري گزارش خود را تقديم سهامداران محترم كنيم. اميدواريم در سال آتي نيز تعهدات خود را با تداوم سياستهاي فوق و حمايت كليه ذينفعان به نحو مطلوبتري پاسخگو باشيم و در نهايت بتوانيم سهامداران و مشتريان خود را راضيتر، محصولاتمان را با كيفيتتر، منابع تامين خود را متنوعتر، كاركنان خود را شادابتر و در نهايت قدرت چانهزني خود را در عرصههاي بينالمللي قويتر سازيم.
سه شنبه 18 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 504]