تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):خدا اطاعت و پیروی از ما اهل بیت را سبب برقراری نظم اجتماعی در امت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827864628




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مركز پژوهش‌ها منتشر كرد:بررسي عملكرد دولت در اجراي برنامه پنجساله چهارم/ سهم درآمدهاي غيرنفتي محقق نمي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مركز پژوهش‌ها منتشر كرد:بررسي عملكرد دولت در اجراي برنامه پنجساله چهارم/ سهم درآمدهاي غيرنفتي محقق نمي‌شود
مركز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي عملكرد دولت در راستاي برخي از مواد قانون برنامه چهارم توسعه را در سه سال اول برنامه بررسي كرد.

به گزارش خبرگزاري مهر، دفتر مطالعات اقتصادي مركز پژوهش هاي مجلس عملكرد دولت را در راستاي برخي از مواد قانون برنامه چهارم توسعه از جنبه‌هاي انضباط مالي و بودجه‌اي، قيمت‌گذاري حامل‌هاي انرژي، ارائه معافيت‌هاي مالياتي ، واگذاري سهام شركت‌هاي دولتي، اعمال سياست‌هاي فقرزدايي، توسعه بخش تعاوني، كاهش حجم تصدي‌گري‌هاي دولت و افزايش مشاركت مردم ارزيابي كرد.

دراين گزارش آمده است: بررسي عملكرد درآمدها و هزينه‌هاي دولت در طي سه سال اول برنامه چهارم توسعه حاكي از آن است كه سهم درآمدهاي عمــومي غيــرنفتي دولــت درتــامين اعتــبارات هزينه‌اي از 2/42 درصد در سال 1384 به 38 درصد در سال 1385 و 50 درصد در سال 1386 رسيده است. در حالي كه با توجه به اهداف برنامه چهارم توسعه، بايد تا پايان برنامه اين سهم به 100 درصد برسد. بنابراين در حال حاضر از يك سو با توجه به سهم درآمدهاي عمومي غيرنفتي دولت در اعتبارات هزينه‌اي (50 درصد) و ازسوي ديگر با توجه به معدود سال‌هاي باقيمانده از برنامه چهارم توسعه، بعيد است كه هدف ماده 2 قانون برنامه چهارم توسعه تحقق پيدا كند.

همچنين بررسي قيمت‌هاي اسمي حامل‌هاي انرژي طي سال‌هاي 1383 الي 1386 نشان مي‌دهد كه در طول اين سال‌ها در ميان انواع حامل‌هاي انرژي از جمله: بنزين، نفت سفيد، نفت كوره، نفت گاز، گاز و برق، قيمت بنزين و آن هم درسال 1386 همراه با اجراي طرح سهميه‌بندي بنزين از 800 ريال به 1000 ريال و در ابتداي سال 1387 مازاد بر سهميه به ازاي هر ليتر به 4000 ريال افزايش يافته است، در حالي كه با توجه به اصلاحيه ماده 3 قانون برنامه چهارم توسعه، ارائه هر گونه پيشنهاد افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي بايد همراه با ارائه دلايل توجيهي اقتصادي و اجتماعي از سوي دولت باشد. بنابراين علي‌رغم تاكيد قانون اصلاح ماده 3 قانون برنامه چهارم توسعه ، دلايل و توجيهات اقتصادي و اجتماعي لازم از سوي دولت در اين مورد ارائه نشده است.

در همين حال بررسي عملكرد سازمان امور مالياتي بيانگر اين نكته است كه سازمان مذكور در راستاي دستيابي به اهداف قانون برنامه چهارم توسعه (ماده 4 قانون برنامه چهارم) از اعطاي هرگونه معافيت مالياتي خودداري كرده و جهت صيانت از قانون برنامه چهارم توسعه، با هر نوع پيشنهاد مرتبط در خصوص معافيت يا تخفيف مالياتي كه از طرف دستگاه‌هاي اجرايي ارائه شده است، با دلايل قانوني و كارشناسي مخالفت كرده است.

اين گزارش مي‌افزايد: بررسي و ارزيابي عملكرد دولت در راستاي امر واگذاري سهام شركت‌هاي دولتي در چارچوب سياستهاي كلي برنامه چهارم توسعه (مواد 6، 7،8 و16 قانون برنامه چهارم توسعه) نيزبيانگر آن است كه دولت به منظور تداوم برنامه خصوصي‌سازي از همه روش‌هاي واگذاري اعم از مزايده، بورس و واگذاري در قالب سهام عدالت استفاده كرده است، به طوري كه از مجموع سهام شركت‌هاي دولتي طي سال‌هاي برنامه چهارم توسعه، (07/41 درصد)، (71/3 درصد) و (22/55 درصد) به ترتيب از طريق روش‌هاي بورس، مزايده و در قالب سهام عدالت واگذار شده است.

همچنين دولت به منظور سازمان دهي و استفاده مطلوب از شركت‌هاي دولتي كه ضروري است در بخش دولتي باقي بمانند و نيز فراهم كردن زمينه واگذاري برخي از شركت‌هاي دولتي به بخش غيردولتي اقدام به سازمان‌دهي شركت‌هاي دولتي در قالب شركت‌ هاي مادر تخصصي و شركت‌هاي زيرمجموعه دولتي از طريق اصلاح و بازنگري اساسنامه آنها (اصلاح و بازنگري اساسنامه 31 شركت و اصلاح آيين‌نامه‌هاي مالي و معاملاتي140 شركت) و نيز انحلال دفاتر و شعب شركت‌هاي دولتي خارج از كشور و واگذاري آن‌ها كرده است.

علاوه بر اين دولت در راستاي شناسايي و اجراي راهكارهاي جديد كاهش حجم تصدي‌ فعاليت‌هاي محوله و افزايش مشاركت بخش غيردولتي، تعداد 37 شركت دولتي را منحل كرده است.

در خصوص واريز وجوه حاصل از فروش سهام شركت‌هاي دولتي به حساب خزانه و اختصاص آن به موارد مذكور در ماده 8 قانون برنامه چهارم توسعه نيز براساس گزارش سازمان خصوصي‌سازي، دولت 2178 ميلياردريال وجوه حاصل از واگذاري‌ها را به حساب خزانه واريز كرده و آن را بر اساس قانون، به موارد مشخص شده اختصاص داده است.

در خصوص واگذاري سهام شركت‌هاي بيمه تجاري نيز علي‌رغم محدوديت‌هاي موجود در سياست‌هاي كلي اصل چهل و چهار قانون اساسي، براساس دستور رئيس جمهور، مسئوليت ايجاد كار گروه برنامه تحول صنعت بيمه در كشور با هدف ايجاد رقابت در صنعت بيمه ، اصلاح سيستم‌هاي نظارتي و... از طريق تشكيل پنج كارگروه تخصصي به وزير امور اقتصادي و دارايي محول شده كه در نتيجه آن شركت‌هاي بيمه تجاري البرز، آسيا و دانا آماده واگذاري شده‌اند. علاوه بر اين، پيشنهاد واگذاري 59 درصد از سهام شركت بيمه دانا در قالب رد ديون دولت به صندوق بازنشستگي كشوري ، تامين اجتماعي و صندوق بازنشستگي نيروهاي مسلح در شرف تصويب دولت قرار گرفته است.

اين گزارش مي‌افزايد: بررسي سياست‌هاي دولت درخصوص فقرزدايي هم بيانگرتلاش دولت در راستاي دستيابي به اهداف قانون برنامه چهارم توسعه (ماده 95 اين قانون) است. در اين رابطه دولت به تهيه و تنظيم آيين‌نامه‌هاي مختلف (آيين‌نامه چتر ايمني رفاه اجتماعي، تدوين سند كاهش فقر و هدفمند كردن يارانه‌ها) ، تخصيص اعتبارات ويژه در رديف‌هاي بودجه‌اي به منظور فقرزدايي و كمك به اقشار نيازمند (در موارد مختلفي از جمله غذايي ، دارويي، بهداشتي، تحصيلي) مبادرت كرده است.

در پايان اظهارنظر مركز پژوهشها آمده است: در راستاي توسعه بخش تعاوني نيز دولت اقداماتي از جمله تشكيل انواع تعاوني‌ها با اهداف متفاوت ، تشكيل اتحاديه‌هاي تعاوني در سراسر كشور، انعقاد قرارداد و تفاهم نامه با سازمان‌ها و كشورهاي مختلف ، ترغيب تعاوني‌ها به استفاده از خدمات مشاورين و متخصصين ، تهيه سند توسعه بخش تعاون، تهيه و تدوين برنامه پنج ساله توسعه بخش تعاون، تهيه لوايح قانوني جهت امكان فعاليت بخش تعاوني درامر بيمه وبورس ، نظارت ، حمايت و هدايت شركت‌ها و اتحاديه‌هاي تعاوني و تسهيل دستيابي تعاوني‌ها به منابع را انجام داده است.
 دوشنبه 17 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن