واضح آرشیو وب فارسی:حيات: برنامه هاي اينترنتي مركز تحقيقات نور در سال نوآوري و شكوفايي تشريح شد
تهران-حيات
شبكه اطلاع رساني نور با مديريت بيش از 10 پايگاه در زمينه علوم اسلامي و انساني يكي از بزرگترين شبكه هاي اينترنتي در اين حوزه به شمار مي رود.
به گزارش حيات به نقل از مركز خبر حوزه، جانشين معاونت شبكه اطلاع رساني نور گفت: با توجه به نامگذاري امسال به عنوان سال نوآوري و شكوفايي از سوي مقام معظم رهبري، شبكه اطلاع رساني نور برنامه ريزي و عملياتي نمودن طرحهاي متعددي را در دستور كار خويش قرار داده است.
حجت الاسلام محمود حبيب اللهي در تشريح اين طرح ها اظهار داشت: اولين مورد، تجهيز همه پايگاههاي مركز به خدمات وب سرويس به معناي سرويس دهي همزمان و يكسان به كليه پايگاه هاي شبكه اطلاع رساني نور بدون تكرار ديتا و منابع اطلاعاتي است .
وي يادآور شد: اين اقدام هم اكنون در بخش خبري پايگاه حوزه اجرا شده و پس از راه اندازي كامل آن كاربران پايگاههاي مركز مي توانند خبرهاي پايگاه حوزه را در تمام پايگاه هاي مركز مشاهده نمايند.
حجتالاسلام حبيب اللهي در ادامه به دومين طرح در دست اقدام اشاره كرد و گفت: موضوع ديگري كه ما به عنوان يك رويكرد كلي در نظر گرفته ايم راه اندازي سايت ها با روز آمدي خودكار است.
وي با مهم خواندن اين طرح افزود: در اين طرح كه هم اكنون در پايگاه محققان حوزه عملي شده و به مرور، ديگر پايگاههاي شبكه اطلاع رساني نور را نيز دربرميگيرد، بايگاني اطلاعات و ويرايش آن توسط كاربران صورت گرفته و حداكثر با يك نظارت عمومي، كار به روزرساني پايگاه انجام ميشود.
حجت الاسلام حبيب اللهي به روز رساني راهنماي پايگاه اسلامي را مورد اشاره قرار داد و گفت: نسخه جديد و به روز شده راهنما، داراي قابليت هاي جديدي است و از اين پس با آدرس noordir قابل دسترسي خواهد بود.
جانشين شبكه اطلاع رساني نور، در خصوص پايگاه اطلاع رساني حوزه اظهار داشت: تغييرات صفحه اول و افزايش حجم اطلاعات را به خصوص با تكيه بر بخش هاي جديد مانند نگارخانه كه فعال شده است، در دستور كار قرار داده ايم.
حجت الاسلام حبيب اللهي افزود: يك طرح مطالعاتي ديگر در اين زمينه در دستور كار داريم كه بتوانيم پايگاه حوزه را به پرتال مركزي پايگاه هاي شبكه تبديل كرده و خدماتي را كه در ديگر پايگاه ها عرضه مي كنيم، يكجا در پايگاه حوزه ارائه دهيم.
وي از ديگر طرح هاي در دست اقدام پايگاه حوزه را بخش مربوط به محققان عنوان كرد و افزود: اميد است اين بخش با حضور 2000 محقق و اطلاعاتي كه از سوي اين عزيزان وارد مي شود، تبديل به روزآمد ترين پايگاه اطلاع رساني شود.
حجت الاسلام حبيب اللهي، اشتراك بانكهاي اطلاعاتي جديد را يكي ديگر از اقدامات اين معاونت در سال نوآوري و شكوفايي عنوان و تصريح كرد: در تلاشيم تا منابع جديد علوم اسلامي را به بانك هاي اطلاعاتي كافي نت تخصصي نور اضافه كنيم تا كاربران بدون هيچ دغدغه اي به فعاليتهاي پژوهشي و تحقيقاتي خود بپردازند.
وي توليد و عرضه نرم افزار پايگاه هاي ادبيات فارسي در اينترنت را اقدام ديگر شبكه نور عنوان كرد و اظهار داشت: اين كار توسط كارشناسان شبكه نور تا حد قابل قبولي پيش رفته و ان شاءا... امسال به كاربران عزيز عرضه خواهد شد.
جانشين شبكه اطلاع رساني نور در تشريح ساير اقدامات شبكه ، به افزايش حجم اطلاعات در پايگاه مجلات تخصصي نور به 20هزار شماره (يا حدود 5/2 ميليون صفحه) تا پايان سال اشاره و تصريح كرد: با اين حركت شبكه اطلاع رساني نور داراي بزرگترين پايگاه مجلات خواهد شد و آنچه امسال به بهره برداري خواهد رسيد بانك اطلاعات منابع علوم اسلامي و انساني داخل كشور است.
حبيب اللهي درج مجلات به زبانهاي عربي و انگليسي، سه زبانه شدن پايگاه، و شروع فاز دوم پايگاه مجلات را جزء برنامه هاي ديگر اين پايگاه در سال جاري عنوان كرد.
وي در پايان به اتمام برنامه نويسي كتابخانه ديجيتال نور اشاره كرد و گفت: تاكنون ورود اطلاعات بيش از 500 جلد كتاب آغاز شده كه اميدواريم تا پايان سال ورودي دادهها به 5000 جلد رسيده و كتابخانه ديجيتالي، عملا فعاليت خود را آغاز نمايد.
پايان پيام
دوشنبه 17 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]