واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: جايگاه قرآن در سرانه مطالعه/5علياكبر اشعري:خواندن قرآن نبايد در شاخص سرانه مطالعه محاسبه شود
گروه ادب: خواندن قرآن و دعا كار بسيار شايستهاي است اما اين مطالعات نبايد با بحث سرانه مطالعه كتاب كشور مخلوط شود.
«علياكبر اشعري» مشاور فرهنگي رييسجمهور و رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران در گفتوگو با خبرگزاري قرآني (ايكنا) با اعتقاد بر اينكه خواندن قرآن نبايد در محاسبه سرانه مطالعه بگنجد گفت: دو گروه از مطالعات كه شامل كتابهاي ديني و درسي است را نبايد با بحث كتاب مخلوط كنيم. زماني كه بخواهيم خواندن قرآن را در سرانه مطالعه محاسبه كنيم به اين موضوع برميخوريم كه همه مردم ايران در شبانهروز در چند نوبت نماز ميخوانند و در نماز آيات قرآن را بر زبان ميآورند و اين باعث ميشود كشور ما در سرانه مطالعه جهان در مقام نخست قرار گيرد و كشوري كه از نظر كتابخواني رتبه اول را به دست بياورد از لحاظ علمي هم بايد پيشرفتهترين كشور باشد.
او ادامه داد: خواندن قرآن و دعا كار بسيار شايستهاي است و حتماً انس با قرآن در پيشرفت كشور مؤثر خواهدبود، اما بحث سرانه كتاب يك بحث است و اين مطالعات شامل مباحث ديگري ميشود.
مشاور فرهنگي رييسجمهور با اعتقاد بر اينكه براي اين محاسبه بايد معياري وجود داشته باشد افزود: اگر معياري ملي براي اين نوع محاسبه وجوددارد، بايد معيارمان را محاسبه كرده و بگوييم و اگر از معيارهاي جهاني تبعيت ميكنيم بايد از آن معيار تبعيت كرده و ببينيم آيا در فرهنگ مسيحيت خواندن انجيل در سرانه مطالعه به حساب ميآورند يا نه، اما اگر ميخواهيم مقياس ملي درست كنيم، بايد بگوييم كه كاري به دنيا نداريم و ميخواهيم براي خودمان يك مقياس ملي در نظربگيريم.
اشعري در ادامه درباره جمعآوري نسخ خطي قرآن در كتابخانه ملي در سال جاري گفت: كتابخانه ملي امسال 20 نسخه خطي قرآن را از مردم از طريق اهدا يا خريد دريافت كرده است و در نخستين روز ماه مبارك رمضان اين نسخ رونمايي خواهدشد.
رييس سازمان اسناد و كتابخاني ملي ايران با توجه به خريد گرانترين نسخه خطي قرآن گفت: اين اثر چه از لحاظ خط و چه از لحاظ تذهيب اوج هنر قاجار است.
او در پايان درباره پيشنهاد گروه ادب خبرگزاري ايكنا مبني بر ايجاد بخش ويژه قرآنپژوهي در كتابخانه ملي بيان كرد: در كتابخانه ملي يك بخش مطالعات اسلامپژوهي وجود دارد، اما اين كتابخانه مطالعاتش از جنس مراكز مطالعاتي ديگر نيست و در حوزه اطلاعرساني است و ما سعي ميكنيم نتايج پژوهش تسريع اطلاعرساني به مخاطبان باشد، به همين دليل ما در كتابخانه ملي سعي ميكنيم تفاسير را شناسايي و به مردم براي مطالعه معرفي كنيم.
يکشنبه 16 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 311]