واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: * توجه به اهميت نوآوري در صداوسيما*/٨/ گزارشي از ديدگاه شش برنامهساز رسانهي ملي «در زمينهي "نوآوري در محتوا" غفلت كردهايم»
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو
نوآوري، مقولهاي است كه با نگاه متفاوت به پديدهها امكانپذير است. با توجه به اين اصل به اعتقاد برخي هنرمندان، صداسيما ميتواند با بازنگري در محدوديتها، وضعيت برنامهسازي و چگونگي بهكارگيري نيروي انساني به اين امر مهم دست يابد.
به اعتقاد مسعود محمود خواه -تهيهكنندهي برنامههايي چون«ارتباط نزديك»- نوآوري بايد برپايههاي كلاسيك انجام شود، البته معمولا نوآوري در برنامهسازي در دو حوزهي شكل و محتوا تعريف ميشود.
اين برنامهساز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)بيان كرد: اين كه هر چند كه هردوي اين موضوعات مهم هستند، اما نوآوري در زمينهي محتوا از اهميت بيشتري برخوردار است.
وي مي افزايد: معمولا آن چه در برنامههاي سيما از آن به عنوان نوآوري ياد ميشود، مربوط به شكل (فرم) است كه به گونههاي عجيب و غريبي عرضه ميشود و مخاطب پس از گذشت مدتي از تماشاي آنها، اينگونه برنامهها را پس ميزد. اين در حاليست كه در عين سادگي ميتوان در ساختن برنامهها نوآوري كرد و مخاطبان را به آنها جذب كرد.
اين تهيهكننده ادامه ميدهد:در نوآوري در زمينهي محتوا غفلت كردهايم بنابراين لازم است كه به اين حوزه، زاويه ورود به بحث دربارهي موضوعات و تحقيقات كافي براي ساخت برنامهها توجه بيشتري كنيم.
مصطفي عزيزي-تهيهكنندهي فيلم و سريال- نيز دربارهي ضرورت نوآوري در برنامههاي رسانهي ملي به خبرنگار ايسنا اظهار ميكند: فيلم و سريالها تا حدودي به هم شبيه است و تاحدي دست برنامه سازان براي نوآوري بسته شده است.
وي با اشاره به ساخت آثار نمايشي در ژانرهاي مختلف ميگويد: درگونههايي چون علمي ـ تخيلي، فيلم يا سريال نداريم، اين درحاليست كه بايد يكسري قالبها را بشكنيم. بهعنوان نمونه باتوجه به نوآوريهايي كه در زمينههاي علمي صورت ميگيرد ميتوانيم آثاري علمي ـ تخيلي تهيه كنيم.
تهيه كننده سريال «راه بيپايان» با تاكيد برضرورت جسوربودن در مقولهي نوآوري تصريح ميكند: سراغ ژانرهاي مختلف رفتن و تجربهكردن آنها نيازمند جسارت است. اساسا نوآوري بايد با جسارت و فراهمشدن زمينه براي دستيابي به آن همراه شود.
وي درادامه بر نوآوري در زمينهي ساختار و محتوا در برنامهسازي تاكيد ميكند.
اين تهيهكننده در عين حال ميگويد: در برنامهها ميتوانيم به نوآوريهاي صورتگرفته درجامعه بپردازيم و آنها را بازتاب دهيم.
در گفت وگو با ايسنا، مجيد خسروانجم از سردبير راديو تهران نيز استفاده از نيروهاي متخصص را باعث نوآوري ميداند.
محمود فاتحي- تهيه كنندهي تلويزيون- نيز دربارهي چگونگي و ضرورت نوآوري در عين فاخربودن كارها در سال جديد مي گويد: اين امر به سياستگذاري و مديريت سازمان صدا و سيما بستگي دارد؛ چراكه تنها در سايه برنامهريزي مدون،نوآوري محقق مي شود.
اين مستندساز ادامه داد: ما برنامهساز هستيم و درحد توان خود و هرچهقدر نوع برنامهها به ما اجازه بدهد در اين جهت حركت مي كنيم؛ ولي سازمان صدا و سيما نيز بايد به گونهيي عمل كند كه جنبههاي مادي، معنوي و محتوايي كارها در نظر گرفته شود.
ايرج عربزاده يكتا-تهيه كننده و مستند ساز- نيز معتقد است:معرفي شدن هرسال به عنواني خاص،بسيارخوب است ولي اين گونه نيايد تلقي شود كه نوآوري فقط مخصوص سال جاري است. اگر به مستند به عنوان يك هنر نگاه شود هميشه بايد همراه با نوآوري باشد. هر مستندي اگر هنرمندانه ساخته شود؛ حتما نوآوري است چون حاصل خلاقيت و آفرينش آفريننده آن است.
وي ادامه مي دهد: اگر تصميمگيرندگان به مستندساز اجازه كافي بدهند كه از فضاهاي موردنظرش با توجه به تخيل و استعدادهايش استفاده كند، ميتوان منتظر رشد و بلوغ فزاينده ي اين ژانر در سينما و تلويزيون باشيم.
اين مستندساز در ادامه مي گويد: از جمله مسايلي كه هميشه براي هرگونه اثر هنري محدوديت ايجاد ميكند كاهش فزاينده ي محدوده آزادي انديشه است كه باعث كاستن ازعرصه خلاقيت هنرمندان ميشود.
در پايان عرب زاده يكتا ابراز اميدواري ميكند كه با توجه به تأكيد مقام معظم رهبري بر نهضت نرمافزاري، نظريهپردازي و آزاد انديشي، اين سه امرمهم محقق شود تا نياز مبرم مستندسازان و فيلمسازان نيز برطرف شود.
انتهاي پيام
يکشنبه 16 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]