واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: آيتالله سيداحمد خاتمي:تخريب و هتك دولت خدمتگزار، خلاف مشى امام و مقام معظم رهبرى است
آيتالله سيداحمد خاتمى تاكيد كرد: وضعيت كشور به گونهاىاست كه همدلى و همكارى همگان را مىطلبد.
عضو ارشد جامعه مدرسين حوزه علميه قم، در گفتگوبا ايسنا، افزود: از جمله عواملى كه بدون ترديد به وحدت كشور آسيب مىزند تخريب، اهانت و هتاكى است و در واقع گفتمان اهانت اين زيان را دارد كه گفتمان متقابل نيز اهانت را در پى داشته باشد كه اين امر باعث گرد و غبارآلود شدن جو سياسى كشور مىشود و در فضاى اينچنينى حق گم مىشود و غوغاسالارى حرف اول را مىزند، كه اين در شان يك جامعه فرهيخته نيست.
وى با تاكيد بر اينكه «هتاكى و حرمتشكنى عليه چهرههاى شاخص نظام در واقع سرمايهسوزى است و هيچ ملتى سرمايههايش را به تاراج نمىگذارد» گفت: چهرههاى شاخص علمى و سياسى كشور سرمايههاى اين كشور و نظام هستند. آيتالله مصباح يزدىها و جوادى آملىها حاصل پنج شش دهه تلاش مداوم و خستگىناپذير حوزههاى علميه هستند و با چه منطق، مجوز و استدلالى برخى افراد اين سرمايهها را به تاراج مىگذارند و حريم آنها را پاس نمىدارند.
سيداحمد خاتمى افزود: چهرههاى شاخص سياسى دلسوز اسلام و نظام اسلامى نيز، سرمايههاى كشور هستند. اين سرمايهها را نيز بايد پاس داشت؛ البته پاس داشتن و حرمت نگه داشتن به معناى نقد نكردن نيست، وجود نقد در يك جامعه باعث نشاط و سرزنده بودن آن است و در واقع در يك جامعه زنده بايد نقد باشد؛ ليكن نقد سازنده.
اين عضو ارشد جامعه مدرسين حوزه علميه قم، ادامه داد: اگر كسى به ظن خود مىخواهد جلوى شايعات را بگيرد و يا به تعبير ديگرى مىخواهد فضا را براى پاسخ باز كند، راه آن اين است كه از خود طرف و يا نهاد مورد شايعه اصل و واقعيت مسئله را بپرسد نه اينكه اين مسئله را در سايت اختصاصى خود و در معرض ديد همگان قرار دهد و يا در روزنامه منتشر كند؛ چرا كه نفس اين انتشار مصداق اشاعه اكاذيب است.
سيداحمد خاتمى همچنين گفت: نكته ديگرى كه بايد به آن توجه كرد اين است كه هرچه به انتخابات رياستجمهورى دهم نزديكتر مىشويم، طبيعى است كه فضا حساستر مىشود و آنهايى كه دلسوز انقلاب هستند با روش منطقى و منشى عقلايى به استقبال انتخابات مىروند، اما برخى در پى آن هستند كه با گرد و غبارآلود كردن فضاى سياسى كشور به استقبال آن بروند. من به اين افراد نصيحت مىكنم اين روش بدون ترديد ناكام است؛ چنانكه برخى گروهها كه در جريان انتخابات مجلس هشتم با اين شيوه وارد عرصه شدند، ناكام ماندند. راه درست اين است كه براى همه ما حفظ اساس انقلاب و مشى اسلامى يك اصل باشد.
عضو مجلس خبرگان افزود: سيره امام خمينى و مقام معظم رهبرى تائيد دولتهاى بعد از انقلاب بوده است و دليل آن نيز روشن است. مملكتدارى آرمانى همراه با پاسدارى از ارزشهاى الهى كار آسانى نيست و وقتى اينچنين است بايد دولتمردان را براى حل مشكلات كمك كرد و اين كمك هم با ارائه نقد و طرحهاى سازنده عملى است؛ بنابراين تخريب و هتك دولت خدمتگزار، خلاف مشى امام و مقام معظم رهبرى است، البته باز هم تاكيد مىكنم كه اين مسئله به معناى نفى نقد سازنده و منطقى نيست و بايد مسئله نقد و تخريب را از يكديگر جدا دانست.
وى درباره نقش رسانهها و نخبگان براى جلوگيرى از ايجاد اين فضا گفت: من معتقدم نخبگان و رسانهها مىتوانند نقش اساسى براى ايجاد شفافيت در فضاى سياسى كشور و ضدارزش تلقى كردن گفتمان هتك حرمت و تخريب داشته باشند و اگر جريانهاى سياسى موجود در جامعه نيز در اين رابطه حساس باشند، فضاى جامعه نسبت به اين موضوع حساس مىشود؛ مثلا اگر عضوى از اعضاى منتسب به يك جريان گفتمان هتك حرمت را انتخاب كند و عقلاى آن جريان او را به خاطر استفاده كردن از اين گفتمان ملامت كنند، مطمئنا اين امر نقش ارزندهاى در شفاف سازى فضاى سياسى كشور خواهد داشت.
شنبه 15 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]