واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير كل دفتر امور زنان و خانواده سازمان بهزيستي در گفت و گو با فارس: 50 درصد آسيبهاي روانشناختي مردم، ناشي از مشكلات اجتماعي است
خبرگزاري فارس: مديركل دفتر امور زنان و خانواده بهزيستي گفت: حداقل 50 درصد مشكلات روانشناختي مردم مانند اضطراب، استرس، وسواس و پايين بودن عزت نفس، ناشي از مسائل اجتماعي مانند بيكاري، حاشيهنشيني و فقر است.
فريد براتي سده در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: در كشورهاي در حال توسعه، بخش بزرگي از مشكلات، ريشه اجتماعي دارد و حتي بسياري از مشكلات رفتاري انسانها مانند فقدان عزت نفس بيش از آن كه مقولهاي رفتاري و فردي باشد، متأثر از مسائل اجتماعي است، مانند بيكاري كه تأثير مستقيمي در ميزان افسردگي افراد دارد.
وي ادامه داد: در كنار مشكلات اجتماعي مانند فقر و بيكاري، مسائل ژنتيك و درگيريهاي خانوادگي نيز عامل مهم بروز مشكلات رواني در افراد است اما ميزان تاثير عوامل اجتماعي مثل بيكاري و حاشيه نشيني در اين زمينه بيشتر است كه نفش مددكاران اجتماعي براي كنترل اين مشكلات اهميت پيدا ميكند.
وي گفت: به طور كلي مددكاري در 3 بخش قابل تعريف است مددكاري فردي، مددكاري گروهي و مددكاري جامعهاي. در 2 بخش آخر و به ويژه در حوزه مددكاري اجتماعي فعاليت بسيار كمي در كشور صورت گرفته و ميگيرد. مشكلات و ناهنجاريهاي موجود در كشور عمدتاً نشان ميدهد كه لازم است براي رفع بسيارياز آسيبها و مشكلات اجتماعي موجود، مددكاري جامعهاي را در كشور تقويت كنيم.
مدير كل دفتر امور زنان و خانواده سازمان بهزيستي با بيان اين كه مردم بايد با اين موضوع آشنا شوند كه يك مددكار اجتماعي ميتواند در حل بسياري از مسائل و مشكلات آنها مؤثر باشد، تصريح كرد: به طور كلي درباره مددكاري اجتماعي و كاركردهاي آن در جامعه و زندگي مردم، تبليغات مؤثري صورت نگرفته و اطلاعرساني در اين بخش ضعيف است.
اين روانشناس تاكيد كرد: اطلاعرساني در اين حوزه فقط بر عهده سازمان بهزيستي نيست و خود مددكاران بايد اين رشته و فعاليتهاي آن را بيشتر براي مردم بازگو كنند. آنها همچنين بايد با دانش روز آشنا شوند و ببينند شرايط مددكاري در ديگر كشورها چگونه است و از چه طريقي ساير كشورها موفق شدهاند مددكاري را جا بياندازند.
براتي سده گفت: در كشور ما متأسفانه مددكاري به دليل شرايط مختلف يك مقداري بد فهميده شده است. عدهاي فكر ميكنند مددكار يعني كسي كه مثلاً در بيمارستانها تخفيفهايي براي بيماران قائل شود يا بايد تقسيم پول كند و.... در حالي كه مددكاري يك رشته تخصصي است كه احتياج به يك سلسله استعدادها، صلاحيتهاي حرفهاي و مهارتهاي اجرايي دارد. به همين دليل مددكاري در كشورهاي ديگر و به صورت كمتر در كشور ما، داراي دورههاي كارورزي است، يعني مددكار در كلينيكهاي مختلف و واحدهاي خدمات اجتماعي دورههاي كارورزي را پشت سر ميگذارد و آماده ميشود تا با مهارت لازم وارد بازار كار شود.
وي اظهار اميدواري كرد با برگزاري نشستها و كنگرههاي تخصصي مانند كنگره 50 سال مددكاري اجتماعي در ايران، گامهاي موثري براي ارتقاي كمي و كيفي اين رشته در كشور برداشته شود.
انتهاي پيام/ز
شنبه 15 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 225]