واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: همدستي صدام و آمريكا عليه ايران
به گزارش ايرنا به نقل از شبكه خبري بينالمللي العالم ، حامد الجبوري سفير وقت عراق در سوييس گفت كه حمله به ناو آمريكايي استارك در خليج فارس در هفدهم ماه ميسال ۱۹۸۷طبق نقشه از پيش تعيين شده آمريكا و توسط هواپيماي عراقي ساخت فرانسه صورت گرفت.
الجبوري در گفت وگو با شبكه تلويزيوني الجزيره اظهار داشت: رونالد ريگان رييس جمهوري وقت آمريكا براي جلوگيري از پيروزي قاطع ايران در جنگ با عراق پس از سقوط شبه جزيره فاو به دست ايرانيان، از طريق اجراي دسيسه حمله به ناو استارك زمينه امكان درگيري نظامي با ايران در فاو عراق را فراهم كرد.
الجبوري در دو دوره حكومت حسن البكر و صدام حسين به عنوان وزير خارجه ، وزير فرهنگ و رياست جمهوري و سفير اين كشور در سازمان ملل و اتحاديه عرب فعاليت كرده و در سال ۱۹۸۷و زمان حمله به ناو استارك آمريكا در خليج فارس سفير عراق در سوييس بود.
سفير وقت عراق در سوييس تاكيد كرد : مساله شليك موشك از هواپيماهاي ميراژ ساخت فرانسه به ناوچه آمريكا يي با هماهنگي واشنگتن و توسط عراق به اجرا در آمد كه طي آن ۳۷ملوان آمريكايي كشته شدند.
الجبوري درباره پيشينه و علل بروز اين حادثه گفت: بعد از سنگين شدن كفه ترازوي جنگ به نفع ايران از سال ۱۹۸۲ميلادي و سقوط شبه جزيره فاو به دست نيروهاي ايراني ، ورود اين نيروها از طريق فاو به مرز عراق در بخش العماره و قطع راه مواصلاتي بصره و بغداد، وضعيت عراق بسيار نگرانكننده شد به گونهاي كه كفه ترازوي جنگ تماما به نفع ايران روبه سنگيني گراييد.
وي افزود: در اين زمان، آمريكا احساس كرد كه عراق در آستانه فروپاشي و شكست قرار دارد ، لذا به دنبال راهي براي ورود به جنگ بود.
الجبوري در مورد چگونگي ورود واشنگتن به جنگ عراق و ايران و توسل آمريكا به بهانهاي براي ورود به اين جنگ عليه ايران توضيح داد: قانون اساسي آمريكا به رييس جمهوري اين اختيار را ميدهد كه به نيروهاي مستقر در خارج از ايالات متحده دستور دهد تا براساس قانون قواعد درگيري با نيروهاي متخاصمي كه عليه اين نيروها تعرض كردهاند وارد درگيري شود و پس از انجام اين واقعه و درگيري، موضوع را به كنگره ارجاع دهد ، بنابر اين رونالد ريگان رييس جمهور وقت آمريكا درصدد راهي برآمد تا ورود به جنگ در كنار عراق عليه ايران را براي كنگره توجيه كند.
وي افزود: براي اين منظور بايد مطابق قانون قواعد درگيري نوعي تعرض يا ضربه نظامي به نيروهاي آمريكايي صورت ميگرفت تا بتوان به آن پاسخ داد و اين درگيري از طريق يك هواپيماي عراقي ساخت فرانسه و شليك موشك اگزوست توسط آن به ناوچه استارك در آبهاي خليج فارس صورت گرفت به گونهاي كه در اين حمله ۳۷ملوان آمريكايي كشته شدند ، اما بعدها ماهيت و ابعاد اين قضيه فاش و مساله عمدي بودن حمله كاملا روشن شد.
وزير امور رياست جمهوري و وزير امور خارجه صدام حسين در ادامه گفت : پس از وقوع اين حمله، پيش از اين كه اعلام شود چه طرفي موشك را به ناوچه آمريكا شليك كرده ، رونالد ريگان فورا اعلام كرد كه حملهاي به نيروهاي آمريكايي مستقر در منطقه خليج فارس صورت گرفته است ، لذا آمريكا در كنار عراق وارد جنگ شد و وضعيت فاو پيش آمد.
وي افزود: عراق بعد از مدتي به طور رسمي به خاطر اين حادثه از آمريكا عذرخواهي و اعلام كرد كه حادثه عمدي نبوده است ، از اين رو نزار حمدون قائم مقام وقت وزارت امور خارجه عراق به واشنگتن رفت و به بستگان قربانيان حادثه غرامت پرداخت كرد كه اين امر بركسي پوشيده نيست.
الجبوري از نحوه برخورد سفير آمريكا در سوييس با وي پس از حمله عراقي ها به استارك به عنوان سندي براي اثبات گفتههاي وي درباره هماهنگي واشنگتن و بغداد در آن حمله ياد كرد .
وي افزود : در زمان ماموريت سفارت عراق در سوئيس و درروز چهارم دسامبر سال ( ۱۹۸۷حدود سه ماه بعد از حمله به استارك ) در جشن روز استقلال سوييس حضور يافتم كه سفير آمريكا نيز در آن حضور داشت.
وي گفت : سفير آمريكا بر مبارزه انتخاباتي رونالد ريگان رييس جمهوري وقت آمريكا نظارت داشت و ريگان به دنبال موفقيت در انتخابات، به عنوان پاداش به اين فرد، او را به عنوان سفير آمريكا در سوييس منصوب كرده بود.
سفير وقت عراق در سوييس اظهارداشت : من فكر ميكردم كه سفير آمريكا به علت حادثه ياد شده به شدت با من برخورد كند ، زيرا خون ملوانان آمريكايي هنوز خشك نشده بود؟ اما رويه برخلاف اين تصور رقم خورد زيرا وي با گرمي بسيار با من دست داد و به من گفت عمليات ( شليك موشك هواپيماي عراقي به ناوچه آمريكايي استارك) به صورت بسيار خوبي انجام شد و من از اين سخن وي بسيار شوكه شدم.
جمعه 14 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]